Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga DonanımpiStorm Yeniden Kurulumu ve AmigaOS Kopyalama
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: piStorm Yeniden Kurulumu ve AmigaOS Kopyalama  (Okunma Sayısı 4419 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
DoctorCPC
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« : Kasım 18, 2021, 00:11:10 ÖÖ »

Merhabalar,
şu andaki piStorm SD kartının içinde harika bir WB yüklü. ben bu WB versiyonunu alıp PC Harddiskime yükledikten sonra piStorm ve Raspbian yüklemesini sıfırdan yapıp sadece WB'yi copy paste yöntemiyle eklemek istiyorum. bunları yaparken sadece SD karta imaj atarak PC üstünden yapabilirsem harika olur aksi bir durumda Raspberry Pi 3A+'yı harici çıkartıpta bu işlemleri yapabilirim. yüklemeyi ben yapmadığım için hakim değilim. ne yazıkki hazır yüklü Raspi'ler üstünde yazılım geliştirme vb. harici ben yükleme dahi yapmadım. sıfırdan birine anlatır gibi yazarsanız diğer piStorm olan arkadaşlarda faydalanacaktır diye düşünüyorum.
1-) varolan WB imajını alıp kopyalayıp saklamak
2-) varolan SD kartı tamamen silip raspbian ve piStorm yükleme
3-) kopyalanan AmigaOS'u sisteme atmak

çok ilginç sorunlar yaşadım. örneğin usb hub'ım başta çalışıyordu daha sonra çalışmadı. şimdi ise tamamen sistem çakıldı. bu işlemi A'dan Z'ye gerekirse bir aptala anlatır gibi anlatırsanız sevinirim. bunu keyfimden sormuyorum ve yabancı Amstrad CPC vb. forumlarda bunu belirttiğimde adım adım yardımcı oluyorlar. lütfen okuyucu arkadaşlarımda bu konuda hassasiyet gösterirse sevinirim. adım adım lütfen.

Long Live Amstrad CPC/PCW/NC/GX
www.cpcuserclub.com
www.dizzyradio.com
Amstrad CPC: RSF3, V9990, AMSDAP, M4Wifi, ZMEM, MXBoard, DES Mini,GOTEK, USIFACII, DMP Printer, PS2 Mouse
Amstrad PCW 8256: 512K RAM, GOTEK, uIDE8, uRTC8
Amstrad NC 100: Wifi Modem
Amstrad NC 200: Gotek, PCMCIA
haydar_abi
Uzman

İlla ki Amiga

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Kasım 18, 2021, 08:21:46 ÖÖ »

Zor dostum zor.

Programın yapımcısı anlatmış.
https://github.com/captain-amygdala/pistorm

Yalnız küçücük bir sorun var. Yeni pi imajı ile kurulum yaparsanız. Derleme esnasında (make) hata verecektir. Bir library kaldırılmış. O yüzden mayıs ayında indirdiğim imajı kullanıyorum. Bu imajı windowsta Win32DiskImager, linuxta kendi imaj yazıcısı ile yazdırıyorum. Yazdıktan sonra pi'yi çalıştırıp konudaki gibi ayarlara giriyorum. Diğerlerini yaptıktan sonra Advanced Options başlığı altında  disk genişletmeyle ilgili seçenek var. Onunla sd kartınızın tamamını pi sistemine açar başlangıçta 4gb. Update çalışırsa wireles bağlantınız çalışıyor demektir.

Pistormu kurduktan sonra amiga.cfg'yi default.cfg olarak kopyalayıp yapılandırırsanız. Sistem buna göre amigayı açar. Win uaede kullandığınız harddisk ve rom imajları pistorm klasörüne kopyanacak. hiç bişe yok ise makinadaki romu açıp disket isteyecektir. Tabii bunları cfg dosyamızdaki ilgili satırlara işliyoruz. o satırın önündeki # işaretini de kaldırıyoruz.
Wireless ayarımızı yaptıysak. Windovsta winscp programı ile bunları yapabiliyoruz hatta kickstart ve imaj dosyası kopyalıyabiliyoruz.

Büyük dosyaları bu şekilde kopyalamak zor olduğu için sd kartımızı linux kurulu bir bilgisayarda tanıtıp imajı atabiliriz. 32 gb imajda ubuntu çuvalladı. Ben de CentOS kurdum. Uzun sürse de başardı.

Ayrıcan Pilinuxta kendi içinde kopyalama işleri için mc proramını (norton commander çakması)kuruyorum.

Şu anda pistorm kartımın bir pini kırıldı. Halledene kadar ara verdim. Yeni tecrüblerim oldukça ve sorularınız geldikçe güncellemeyi düşünüyorum.

« Son Düzenleme: Kasım 19, 2021, 07:41:19 ÖÖ Gönderen: haydar_abi » Logged

Amiga fanatiği.... 
Amigalıktan çıkmış Amigalar....

Amiga 1200 + Vampire V1200
LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 500 Plus +TerribleFire030 4MB+16 GB CF
Amiga 2000
Amiga 500 + 1MB Çip + 9.5 mb FastRAM + Internal GOTEK + 4GB CF HDD
Casper M989A Monitor
Commodore64
haydar_abi
Uzman

İlla ki Amiga

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Aralık 18, 2021, 21:23:13 ÖS »

Eweeet...

Pistorm'a uyarlanan yeni yazılım (Emu68) hızla ilerliyor.

https://github.com/michalsc/Emu68

Bunda pi işletim sistemi kurmadan amithlon gibi sd kartınızın bir kaç yüz mblik kısmını fat32 olarak formatlayıp kalan kısmını raw olarak bırakıyorsunuz. Bu bölümü type 76 olarak tanımlayıp amiga diski olarak kullanabiliyorsunuz. Bu kısmı winuae de de tanıtabiliyor ve hatta bölümleyebiliyorsunuz.

Add harddrivers ile sadece diskin PART ile başlayan kısmını seçiyoruz. Eklediimiz bölümü seçip properties menüsünden Full Drive/RDB mode seçiyoruz OK. Harddiskimiz Amiga os da yapılandırılmaya hazırdır.

Gerekli dosyaları https://github.com/michalsc/Emu68/releases/tag/nightly
adresinden alabilirsiniz. Tarih sırasına göredir.
Bunları fat32 bölümüne açıp kickstart imajınızı da atıp. Konfig dosyasının en son satırında tanımlayabilirsiniz.

Ayrıntılar: https://github.com/michalsc/Emu68/tree/master/docs
sayfasında

* bandicam 2021-12-19 15-47-00-452.jpg (194.99 KB, 975x592 - Görüntüleme: 96 kez.)

* bandicam 2021-12-19 15-51-02-092.jpg (183.24 KB, 905x592 - Görüntüleme: 94 kez.)
« Son Düzenleme: Aralık 19, 2021, 14:57:37 ÖS Gönderen: haydar_abi » Logged

Amiga fanatiği.... 

LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 2000
Casper M989A Monitor
Commodore64
DoctorCPC
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Aralık 19, 2021, 02:50:00 ÖÖ »

harika muhteşem 64GB Harddiske sahip çok hızlı, RTG ekran kartlı ve 256MB Ram'li amigam oluyor. abi peki hız konusunda bir ekran görüntüsü paylaşabilir misin

www.cpcuserclub.com
www.dizzyradio.com
Amstrad CPC: RSF3, V9990, AMSDAP, M4Wifi, ZMEM, MXBoard, DES Mini,GOTEK, USIFACII, DMP Printer, PS2 Mouse
haydar_abi
Uzman

İlla ki Amiga

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Aralık 19, 2021, 06:43:12 ÖÖ »

Konfigürasyon hakkında yeni gelişmeler.
https://pistorm.neocities.org/
Aktif etmek istediğiniz satırda # işaretini kaldırın.

Amiga fanatiği.... 

LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 2000
Casper M989A Monitor
Commodore64
Tonyukuk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Aralık 19, 2021, 20:01:30 ÖS »

Ben bizzat test ettim oldukça hızlı. Bir amiga 4000 bile yanına yaklaşamıyor. AHI RTG desteği var. Şuan 720p video oynatabiliyor. DOOM'da 640x480 çözünürlükte full ekran high ayarlarda 20 24 FPS veriyor. 320x240 da 35 FPS. Gün geçtikçe hzılanıyor. Stok bir Raspberry Pi 3 ile 820 MIPS gördüm. Sys info'da. Bu arada SD kartınızı 500 MB Fat32 + x GB RAW + x GB Fat32 olarak formatlayıp giggledisk ile sondaki Fat32 partisyonu da mount ederek PCden hiç bir aracı programa gerek kalmadan dosya paylaşımı yapabiliyorsunuz. Ayrıca tavsiyem PC'de emulatörden sistem atmamanız. Kurulum diski yada imajı ile direk Amiga üzerinde kurlum yapınız. Çünkü install sisteminizin özelliklerine göre ufak ayarlar gerçekleştiriyor. Daha stabil bir sistem için tavsiyem bu yönde.
DoctorCPC
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Aralık 20, 2021, 07:07:17 ÖÖ »

ben Amiga 500 ile hep disket tak çıkar oyun oyna yaptım sonra PC! dergi makaleleri ile Amiga'ya aşık oldum lakin hiç öyle bir sistemim olmadı. Amiga 1200'üm oldu sorun yaşadım Amiga600'üm oldu sorun yaşadım ve hiçbir zaman istediğim sistemi kuramadım. yıllar sonra piStorm sayesinde hayalimdeki sistemi ve Amiga 500'üm kuruluyor. en sevdiğim Amiga 500 modeliydi zaten. Amiga 500 tam bir WORKSTATION oluyor. aynı şekilde Amstrad CPC'me RSF3, DES Mini ve bir çok donanım siparişi verdim. o da tam bir WORKSTATION oluyor. Amstrad PCW'm ise tüm yazılarımı yazdığım bilgisayar olacak. AMIGA WORKSTATION, AMSTRAD CPC WORKSTATION ve AMSTRAD PCW... bu sayede istediğim DREAM AMIGA, DREAM Amstrad CPC ve Dream Amstrad PCW'ye çok az kaldı. Amstrad CPC ve PCW donanımları da yolda. AMIGA işte bu dediğim seviyeye geldi artık çok mutluyum.

www.cpcuserclub.com
www.dizzyradio.com
DoctorCPC
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Ocak 10, 2022, 12:52:40 ÖS »

haydarabi sağolsun bana son emu68'den uyarlanmış versiyonu yükledi. PS2 Mouse ve PS2 Klavye adaptörü ve Rgb2Hdmi ile birlikte piSTORM canavar gibi oldu. taş gibi sağlam bir sistem açıkcası. yıllar önce Amiga 1200 almış fakat sistemi stabil yapamamıştım aynı şekilde Amiga 600'de öyle ve birşekilde elimden çıktılar çünkü istediğim Amiga olmamışlardı. şu anda High End Amiga sahibiyim. rüya gibi bir amiga sahibi olmak böyle birşey olsa gerek aynı zamanda dahili fdd yerine Gotek var. bir müddet sonra harici 5.25'' ve harici 3.5'' fdd takacağım. bu sayede eski fiziksel ortamlarla da etkileşimi olacak. bir RTC'li RAM Kart'ı da RTC ile saati için trapdoordan taktım bu sayede sistem saatide çalışıyor. bu vesileyle haydarabiye teşekkürü tekrar bir borç bilirim.

www.cpcuserclub.com
www.dizzyradio.com
runal
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Şubat 03, 2022, 20:21:49 ÖS »

Eweeet...

Pistorm'a uyarlanan yeni yazılım (Emu68) hızla ilerliyor.

https://github.com/michalsc/Emu68

Bunda pi işletim sistemi kurmadan amithlon gibi sd kartınızın bir kaç yüz mblik kısmını fat32 olarak formatlayıp kalan kısmını raw olarak bırakıyorsunuz. Bu bölümü type 76 olarak tanımlayıp amiga diski olarak kullanabiliyorsunuz. Bu kısmı winuae de de tanıtabiliyor ve hatta bölümleyebiliyorsunuz.

Add harddrivers ile sadece diskin PART ile başlayan kısmını seçiyoruz. Eklediimiz bölümü seçip properties menüsünden Full Drive/RDB mode seçiyoruz OK. Harddiskimiz Amiga os da yapılandırılmaya hazırdır.

Gerekli dosyaları https://github.com/michalsc/Emu68/releases/tag/nightly
adresinden alabilirsiniz. Tarih sırasına göredir.
Bunları fat32 bölümüne açıp kickstart imajınızı da atıp. Konfig dosyasının en son satırında tanımlayabilirsiniz.

Ayrıntılar: https://github.com/michalsc/Emu68/tree/master/docs
sayfasında

Haydar abi,
Emu68 i bugün bende kurdum, stabilitesi ve hızı dediğiniz gibi pistormdan çok çok iyi hatta ilk Flimbo's Quest i denedim pistormda sıkıntılı olan Flimbo's quest Emu68 de çok güzel çalışıyor . pistorm gibi dünya kadar kurulum işi yok. Engüzel tarafı da  baremetal yapısı bu sayede pistorm dan hem çok hızlı çalışıyor hemde raspberry nin kendi açılış boot u esnasında microsd kartı kullanıyor bidaha kendi işletim işleri için sdkarta erişim yapmıyor bu sebeple  raspberry kaynaklı sdkart çökmesinin Emu68 de olacağını sanmıyorum.
Sizinde bahsettiğiniz gibi rtg, internet erişimi vs özellikleri yok ama whdload için pistorm dan daha iyi.

Benim size şöyle bir sorum var, ikinci resimde DH1 olarak(":\\?\stor" şeklinde devam eden yazı) tanıtılan sd kartı WinUAE ye nasıl yazdınız onu ben bulamadım.

İkinci resimdeki meseleyi yapamadığımdan, RAW ve ID76 yaptığımız harddisk imajını  amiganın kendi üzerinde partition a ayırıp formatladım ondan sonra kartı tekrar PC ortamında WinUAE üzerinden usb kart okuyucu görür hale geldi.
« Son Düzenleme: Şubat 03, 2022, 20:36:53 ÖS Gönderen: runal » Logged
Tonyukuk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Şubat 03, 2022, 20:42:50 ÖS »

Dezavantajlar giderek azalıyor. RTG şuan muazzam çalışıyor. Adamlar OpenGL desteği getirmekten bahsediyorlar Discord sunucusunda. Bence bu pilav daha çoook su kaldırır... Kahkaha
haydar_abi
Uzman

İlla ki Amiga

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Şubat 04, 2022, 08:50:14 ÖÖ »

Partisyonlamayı hallettikten sonra izah etmişim.

Winuaede DH0 da workbench 3.9 kurulu olduğundan SD kartı DH1 olarak atıyor.
Bu diskinizdeki DH0, DH1 sıralamasını etkilemez.
"Add harddrivers ile sadece diskin PART ile başlayan kısmını seçiyoruz. Eklediğimiz bölümü seçip properties menüsünden Full Drive/RDB mode seçiyoruz OK. Harddiskimiz Amiga os da yapılandırılmaya hazırdır."

Bu ifadedeki işlemi iki aşamada yapıyoruz. Diskin PART kısmını tanıtıp OK dedikten sonra sonra bu kısmı listeden seçip özelliklere girip "Full Drive/RDB mode" kısmını seçip tekrar OK diyoruz. Böylece oluşan diskimiz windowsa takılmadan amiga tarafından tanıtılıp formatlanabiliyor.

Ayrıca dökümanlar sayfasında RTG Picasso kurulumunu da güzelce anlatmış.
https://github.com/michalsc/Emu68/blob/master/docs/tutorials/P96_Setup.md

* bandicam 2022-02-04 09-41-59-583.jpg (68.04 KB, 788x592 - Görüntüleme: 67 kez.)
« Son Düzenleme: Şubat 04, 2022, 08:53:34 ÖÖ Gönderen: haydar_abi » Logged

Amiga fanatiği.... 

LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 2000
Casper M989A Monitor
Commodore64
runal
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Şubat 04, 2022, 11:03:39 ÖÖ »

Partisyonlamayı hallettikten sonra izah etmişim.

Winuaede DH0 da workbench 3.9 kurulu olduğundan SD kartı DH1 olarak atıyor.
Bu diskinizdeki DH0, DH1 sıralamasını etkilemez.
"Add harddrivers ile sadece diskin PART ile başlayan kısmını seçiyoruz. Eklediğimiz bölümü seçip properties menüsünden Full Drive/RDB mode seçiyoruz OK. Harddiskimiz Amiga os da yapılandırılmaya hazırdır."

Bu ifadedeki işlemi iki aşamada yapıyoruz. Diskin PART kısmını tanıtıp OK dedikten sonra sonra bu kısmı listeden seçip özelliklere girip "Full Drive/RDB mode" kısmını seçip tekrar OK diyoruz. Böylece oluşan diskimiz windowsa takılmadan amiga tarafından tanıtılıp formatlanabiliyor.

Ayrıca dökümanlar sayfasında RTG Picasso kurulumunu da güzelce anlatmış.
https://github.com/michalsc/Emu68/blob/master/docs/tutorials/P96_Setup.md

İlginiz için teşekkür ederim Haydar abim.
emredk
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Şubat 07, 2022, 00:08:01 ÖÖ »

Merhaba,

İlerlemeleri yakından takip ediyorum, emeklerinize sağlık.

Emu68'de (baremetal) caffeineOS çalıştırmak istiyorum. CaffeineOS_797.ima dosyasını indirdim, 32GB.
Elimdeki 64GB sd kartı 200mb fat32 olarak formatlayarak emu68 dosyalarını ve kickstart dosyasını kopyaladım, config ayarlarını yaptım.

Takıldığım nokta elimdeki CaffeineOS_797.ima dosyasını Fat32 partitionu bozmadan kalan kısma ek partition olarak yazabilmek.

hstwb installer Facebook sayfasında bununla ilgili bir tool üzerinde çalıştıklarını gördüm.
https://www.facebook.com/hstwb.installer/posts/2749450078692466

Bunu nasıl yapabileceğimi öğrenmek isterim, destekleriniz için şimdiden teşekkürler.

emredk®
Tonyukuk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Şubat 07, 2022, 00:15:41 ÖÖ »

Emre şu şekilde yapabilirsin. Önce 200MB Fat32 yap üzerin 32 GB üzeri bir değer RAW alan yap onun id=76 olması lazım. Kalan kaçsa onuda fat32 formatla. Sonra WinUae de elindeki image ile aç sistemi. Oradaki partitionlarla aynı şekilde amiga içinde formatla. Ve dosyaları kopyala. Kalan Fat32 bölümü gerçek amiga açıldığında coffin Os içinde var GiggleDisk ile mount dosyasını al. Devs klasörüne koy işlem bu kadar. Biraz zaman alacak söyliyim ana sistem ve dosylar pek yer kaplamıyor da. Emulasyon program whdload kütüphanesi vs baya yer kaplıyor. ben aşağı yukarı 45dk da tamamaldım tüm kopyalamayı. Sistem çalışıyor. Bir sorun yok. Bütün işlemleri ID değiştirme dışında windows disk yönetiminde halledebilirsin. Sonra bir diskpart kullanman lazım CMD ekranında ama basit bir şey. Michael GitHub sayfasında doc klasöründe anlatım yapmış tutorial olarak. Onu kullanabilirsin.
« Son Düzenleme: Şubat 07, 2022, 00:18:12 ÖÖ Gönderen: Tonyukuk » Logged
emredk
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Şubat 07, 2022, 09:43:51 ÖÖ »

Teşekkürler, diskpart ile partition yapıp OS3.2 kurulumunu yapabildim, fat32 mount ta tamam, hatta caffeine OS system partition içindeki dosyaları Winuae içinde amiga partitiona da kopyaladım ama diğer partitiondakileri almamıştım. Açılışta amiga'da "not a dos disk" hatası verdi. Bugün tüm dosyaları aktarıp tekrar deneyeyim.

emredk®
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: