Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıOyun Konsolları[Tamirat] Nintendo Game & Watch - Ekranda kayıp karakterler
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: [Tamirat] Nintendo Game & Watch - Ekranda kayıp karakterler  (Okunma Sayısı 8553 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Jax
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Aralık 09, 2021, 12:58:20 ÖS »

Yavuz hocam Donkey Kong Game Watch var elimde. Yalnız renklerde bu resimdeki gibi sorun var.

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Aralık 09, 2021, 17:35:34 ÖS »

Eline Saglik @yavuzg.

Harika bir tesaduf oldu. 90 baslarinda henuz piyasaya ilk ciktiginda aldigim 3 tane kaliteli brick game var. Simdikiler gibi bakkalarda satilan dandik plastik olanlardan degiller. Ikisinin ekrani soluk gosteriyor, bir tanesinde bazi tuglalar eksik. Nasil ugrasirim diye dusunurken bu basligi acmissin. Tahmin ediyorum ekran mantigi ayni.

Soluk görüntünün 2 sebebi var; 1) Piller zayıf veya pil yatağı oksitli yeterli voltaj gelmiyor devre kartına ya da 2) Polarize film

evet LCD mantığı dönemin hemen her game watch'ında aynı. sadece bağlantılar farklı

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Aralık 09, 2021, 17:39:28 ÖS »

Üstad eline sağlık. Mini ve keyifli proje olmuş.

Ribbon kabloyu boyarken, uygun sertlikte bir süngeri patetes baskısı yapar gibi ayarlayıp (çoklu yada tekli), hasarlı kısıma baskı yapmak düzgün sonuç verir mi acaba ?
Olursa, sanki daha düzgün bir görünümü olur.

Teorik olarak dediğiniz olabilir ancak kablonun orası konsolun içinde kalan kısım dolayısıyla görünmüyor dışarıdan. O yüzden daha düzgün bir yamam yapmaya gerek yok.

Ayrıca o kullandığım boya çok ama çok pahalı bir malzeme patates baskı metodunu geçtim ancak minik minik dokunuşlar ile harcayabiliyor insan Kahkaha

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Aralık 09, 2021, 17:41:33 ÖS »

Yavuz hocam Donkey Kong Game Watch var elimde. Yalnız renklerde bu resimdeki gibi sorun var.

Polarize film yanmış ve/veya en arkadaki aluminyum kaplı karton pislenmiş. Onların değişmesi/temizlenmesi lazım.

Onların temizliği için hafif sabunlu suya bandırılmış kulak pamuğu kullanın. IPA, alkol vs kullanmayın. 

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Aralık 09, 2021, 18:54:29 ÖS »

Ayrıca o kullandığım boya çok ama çok pahalı bir malzeme  
Üstad haklısın. Hele bu kurlarla daha da dikkatli olmak gerek Kahkaha

ercanersoy
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Aralık 09, 2021, 20:33:15 ÖS »

Teşekkürler, ellerinize sağlık Yavuz Bey.
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Aralık 09, 2021, 22:37:20 ÖS »

Eline sağlık abi, güzel bilgiler.

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Aralık 10, 2021, 08:40:07 ÖÖ »

Kim derdi ki Cankurtaran Sandalının da kurtarılmaya ihtiyacı var

Eline sağlık abi, güzel bilgiler.

Cengiz senden de bir video bekliyoruz bu konuda

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Aralık 10, 2021, 08:42:48 ÖÖ »

Yavuz bey,faydalı paylaşımınız için teşekkürler. Elinize sağlık,iyi günlerde kullanın

Çok teşekkürler...

Teşekkürler, ellerinize sağlık Yavuz Bey.

Rica ederim

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Aralık 10, 2021, 08:43:58 ÖÖ »

Yavuz hocam, eski bir cihazı tekrar hayata döndürmek için verdiğin çabalar ve emeğin, bütün bu yaptıklarını görsel olarak bizimle paylaştığın için çok teşekkür ederiz... Ama en sevdiğim yer senaryo kısmıydı. Hayal gücüne hayran oldum üstad..(bir zamanlar amcam da bana rusya'dan (sscb) mini piano getirmişti..o günleri hatırladım)..

Emeğine sağlık abi Her zaman ki gibi şahane.

Teşekkürler Eşref

Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Aralık 10, 2021, 10:40:40 ÖÖ »

@yavuzg, bu polarize film, doğrusal polarize film olarak geçiyor sanırım. A4 boyutunda satılıyor kesip kullanmak için. Biraz tuzlu ama. Benim cihazlar uzun yillar yayla yerinde kaldiklari icin ekranlari baya solmuslar. Pil yataklari sorunsuz.

Aklima bunlari daha uygun bulabilecegim iki yer geliyor. Bir tanesi sinema girisinde dagitilan pasif polarize gozlukler, digeri piyasada kilo ile satilan brick game ler.
« Son Düzenleme: Aralık 10, 2021, 10:42:23 ÖÖ Gönderen: Voltron » Logged

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #26 : Aralık 10, 2021, 12:05:45 ÖS »

Eline sağlık Yavuz abi yine güzel bir iş çıkmış ortaya deneyimlerini paylaşman cesaret edemeyen arkadaşlar için de motivasyon oluyor.
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Aralık 10, 2021, 12:45:34 ÖS »

Eline sağlık Yavuz abi

C64 ve A500 gerisi teferruat
muhendis
Ziyaretçi
« Yanıtla #28 : Aralık 10, 2021, 14:46:55 ÖS »

Bunun aynısından bendede vardı 80 lerde ekranı nasıl olduysa çatladı sonra bir kenara koydum ama nereye koydugumu unuttum açıkçası eğer elime geçerse bende tamir ettirmek isterim bu arada ellerine emeğine sağlık @yavuz
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Aralık 10, 2021, 18:56:57 ÖS »

@yavuzg, bu polarize film, doğrusal polarize film olarak geçiyor sanırım. A4 boyutunda satılıyor kesip kullanmak için. Biraz tuzlu ama. Benim cihazlar uzun yillar yayla yerinde kaldiklari icin ekranlari baya solmuslar. Pil yataklari sorunsuz.

Aklima bunlari daha uygun bulabilecegim iki yer geliyor. Bir tanesi sinema girisinde dagitilan pasif polarize gozlukler, digeri piyasada kilo ile satilan brick game ler.

Birazdan başka bir G & W için polarize film değişimi yazısı paylaşacaktım

Tuzlu derken? Bir A4 boyutunda uygun (anlatacağım) polarize film bugünkü kurla  kargo dahil 100-200 TL arası aliex'de ki 1 x A4 den herhalde 40 tane G & W ekranı tamir edilir. Orjinal Game Watch'ların fiyatları düşünülürse bence oldukça makul... (Ekran başına 3-5 TL)

Bit pazarında ekranı kırık LCD monitörlerden de temin edilebilir bu arada polarize film.

Sinemalarda satılan 3d gözlüklerin filmleri küçük maalesef...

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: