|
murtek
|
 |
« : Ocak 04, 2022, 23:00:57 ÖS » |
|
Çok eskilerde kullandığım şimdilerde bulamadığım Büyük toplu mose larım vardı 2 adet. Elime geçen Endüstriyel bir PC nin mouse kısmını söktüm ve bunu Amigaya uyarlamak istiyorum. Çok kullanışlı oluyor bu tür mouse lar. Sağa sola hareket ettirilmediğinden geniş bir alan gerekmiyor mouse için. Bakalım ortaya nasıl bişey çıkacak. 
|
|
|
« Son Düzenleme: Ocak 06, 2022, 22:56:33 ÖS Gönderen: murtek »
|
|
DO-IT-YOURSELF
|
|
|
|
witchdoktor
|
 |
« Yanıtla #1 : Ocak 04, 2022, 23:24:25 ÖS » |
|
Trackball...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wizofwor
|
 |
« Yanıtla #2 : Ocak 04, 2022, 23:54:06 ÖS » |
|
Bununla sağlıklı şekilde oyun oynanabiliyor mu?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cinar
|
 |
« Yanıtla #3 : Ocak 05, 2022, 07:12:19 ÖÖ » |
|
Amiga'da A4Tech'in meşhur modellerinden nirinin klonunu kullanıyorum. Adventurelarda çok keyif veriyor. Şöyle bir durum var, point and click haricinde pek oyun oynamıyorum. Mouse destekli FPSlerde vs. nasıl sonuç veriyor hiçbir fikrim yok.
|
|
|
|
|
|
C64C | SwinSid | IRQHack IIgs | ROM03 R1200 | Stok A4000 RevB | CS mkII 060rev1@60Mhz | 128+64Mb FastRAM | BestWB-OS321 | ClassicWB-OS39
|
|
|
|
murtek
|
 |
« Yanıtla #4 : Ocak 05, 2022, 07:17:01 ÖÖ » |
|
@wizofwor oyun tecrübem olmadığından buna cevap veremeyeceğim ama tecrübeli arkadaşlardan cevap gelir umarım. 
|
|
|
|
|
|
DO-IT-YOURSELF
|
|
|
|
murtek
|
 |
« Yanıtla #5 : Ocak 05, 2022, 07:18:13 ÖÖ » |
|
Trackball...
Aynen @witchdoktor. Başlığıda ona göre revize yapalım 
|
|
|
|
|
|
DO-IT-YOURSELF
|
|
|
|
agathon
|
 |
« Yanıtla #6 : Ocak 05, 2022, 13:04:10 ÖS » |
|
Çok daha hassas bir kontrole sahip olduğu için o dönemki grafik tasarımcılar tarafından çok kullanılmış diye biliyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
witchdoktor
|
 |
« Yanıtla #7 : Ocak 05, 2022, 15:15:26 ÖS » |
|
Bunlara alternatif, IBM'in Thinkpad serilerinde ısrarla sürdürdüğü Trackpoint vardı ki alışınca keyiflidir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
murtek
|
 |
« Yanıtla #8 : Ocak 05, 2022, 22:37:32 ÖS » |
|
Trackball(Gülle) nin devresine bakacak olursa kısaca bir taslak çıkardım resimde görüldüğü gibi. Optik sensörlerden gelen pozitif sinyal 7414 entegresi ile güçlendirilerek tersleniyor ve puls sinyalleri 0 olarak konnektöre geliyor. Buda bizim işimizi kolaylaştırıyor. Çünki Amiganın giriş sinyalleride 0 puls a ihtiyaç duyuyor. Devremde pulup dirençleri yok ekleyecektim ama gerek kalmadı Amiganın devre şemasını incelediğimde mouse giriş konnektörlerin de pulup dirençleri kullandığını gördüm.
|
|
|
« Son Düzenleme: Ocak 05, 2022, 22:49:16 ÖS Gönderen: murtek »
|
|
DO-IT-YOURSELF
|
|
|
|
murtek
|
 |
« Yanıtla #9 : Ocak 05, 2022, 22:54:17 ÖS » |
|
Amiga Mouse un şemasına bakarsak çıkışlar pullup direçlerle pozitif polarmalanmış, optik sensörlerden gelen sinyal darbeleri op-amp lar ile güçlendirilmiş 0 sinyali veriyorlar. Bu da bizim gülle nin devresiyle aynı işi yaptığını gösteriyor. Buda demek oluyorki hedefe yaklaşıyoruz. 
|
|
|
|
|
DO-IT-YOURSELF
|
|
|
|
murtek
|
 |
« Yanıtla #10 : Ocak 05, 2022, 23:06:21 ÖS » |
|
Buda Amiga Mainboard üzerindeki Pullup dirençleri.
|
|
|
|
|
DO-IT-YOURSELF
|
|
|
|
Cengiz Demir
|
 |
« Yanıtla #11 : Ocak 06, 2022, 08:34:58 ÖÖ » |
|
Amiga Mouse un şemasına bakarsak çıkışlar pullup direçlerle pozitif polarmalanmış, optik sensörlerden gelen sinyal darbeleri op-amp lar ile güçlendirilmiş 0 sinyali veriyorlar. Bu da bizim gülle nin devresiyle aynı işi yaptığını gösteriyor. Buda demek oluyorki hedefe yaklaşıyoruz.  "Buda demek oluyorki hedefe yaklaşıyoruz."Diğer teknik konuları anlamadım. Ama bu iyi bir şey demek heralde 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
murtek
|
 |
« Yanıtla #12 : Ocak 06, 2022, 22:54:36 ÖS » |
|
Amiga Mouse un şemasına bakarsak çıkışlar pullup direçlerle pozitif polarmalanmış, optik sensörlerden gelen sinyal darbeleri op-amp lar ile güçlendirilmiş 0 sinyali veriyorlar. Bu da bizim gülle nin devresiyle aynı işi yaptığını gösteriyor. Buda demek oluyorki hedefe yaklaşıyoruz.  "Buda demek oluyorki hedefe yaklaşıyoruz."Diğer teknik konuları anlamadım. Ama bu iyi bir şey demek heralde   Birazdan resim atacağım. Bakalım nasıl bişey ortaya çıkacak. 
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ocak 06, 2022, 23:00:18 ÖS Gönderen: murtek »
|
|
DO-IT-YOURSELF
|
|
|
|
murtek
|
 |
« Yanıtla #13 : Ocak 06, 2022, 23:04:55 ÖS » |
|
Yapım aşaması resimleri. 
|
|
|
|
|
DO-IT-YOURSELF
|
|
|
|
murtek
|
 |
« Yanıtla #14 : Ocak 06, 2022, 23:10:01 ÖS » |
|
Ve final.  Dünya da başka eşi olmayan bir Amiga mouse u doğdu. Ben çok beğendim, vallahi güzel oldu, orjinal gibi duruyor. İşte mutlu son 
|
|
|
« Son Düzenleme: Ocak 07, 2022, 07:03:00 ÖÖ Gönderen: murtek »
|
|
DO-IT-YOURSELF
|
|
|
|