Ana Sayfa
Amiga Dokumantasyon Projesi
Medya
Yardım
Ara
Giriş Yap
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.tr
Genel Kategori
Genel Sohbet
Pi-Hole,basit bir reklam engelleme çözümü
« önceki
sonraki »
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Pi-Hole,basit bir reklam engelleme çözümü (Okunma Sayısı 538 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Remzi
Üye
Pi-Hole,basit bir reklam engelleme çözümü
«
:
Ocak 18, 2022, 01:09:46 ÖÖ »
Alıntı
kurulumu ve kullanımı basit bir reklam engelleme çözümü.
basitçe anlatmak gerekirse cihazlardan gelen dns isteklerine bakar, dns isteği reklam ise engeller, normal site ise public (google, level 3, opendns vb...) dns sunucusuna yönlendirir.
kurmak için linux bir sisteme ihtiyacınız var. arm/x86-64 faketmiyor, ister raspberry pi ister normal pc ister vm (sanal makine) olsun, linux os olması yeterli.
kullanımı ise şöyle, modem/router ayarlarından dhcp ayarlarında pi-hole sunucusuna sabit bir ip verin, sonra bu ip'yi dhcp ayarlarindaki dns kısmına yazın. zaten pi-hole kurarken kurulum ekranı sizden sabit bir ip kullanmanızı isteyecek.
ALINTI
Bu aleti yeni kesfettim ve gayet mantikli/kullanisli gozuktu.Aramizda kurup kullanmis olan var mi?
Elimde fazladan Rpi 3B+ var.Baglayip router'a bir denemek istiyorum.Adblock/Ublock tarzi uzantilar tarayiciyi cok yavaslatiyor.Ustune ustluk cep telefonu uygulamalarinda cikan reklamlari da engelliyor.Uygulamalarin reklamsiz versiyonlarini satin almaya gerek kalmayacak.
milanber
Üye
Ynt: Pi-Hole,basit bir reklam engelleme çözümü
«
Yanıtla #1 :
Ocak 18, 2022, 06:25:59 ÖÖ »
Ben bunu pi-ZERO ile kullanıyorum.
Gayet memnunum. Mobil cihazlarda sadece pi-hole yeterli bence ama PC yi yine Adblock vb. uygulamalarla destekliyorum.
Deniz kumu eninde sonunda geri alacak...
Jester
Üye
MAX 330 MEGA PRO-GEAR SPEC
«
Yanıtla #2 :
Ocak 18, 2022, 09:45:54 ÖÖ »
Ben de NUC ve Proxmox ile kullanıyorum epeydir, DNS yonlendirmesi vs de yapabiliyor. Bir de youtube reklamlarında işe yarasa tadından yenmeyecek
"We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
Najaz
Üye
«
Yanıtla #3 :
Ocak 18, 2022, 10:04:03 ÖÖ »
Yaklaşık 3 seneden beri hem evde hem işyerinde kullanıyorum Pi-hole'u. Her iki yerde de cihaz olarak Pi2 kullanıyorum çünkü elimde bunlar vardı. Ancak yapılan iş çok fazla işlem gücü gerektirmediği için PiZero bile bu işin altından rahat rahat kalkabilir.
Benim kullanım amacım, mobil cihazlarda, özellikle iPhone ve iPad'lerde reklam engelleyebilmekti. Bu görevi ziyadesiyle yerine getiriyor. Kayıt dosyalarını incelediğimde, internet trafiğinin ortalama %25'inin reklam gösterimi için işgal edildiğini görmüştüm ve epey şaşırmıştım.
Cihazlara ayda bir kere Putty ile bağlanıp güncellemesini yapıyorum, onun dışında tak-unut şeklinde çalışıyorlar. Pi'leri modem/router'ın hemen yanına, cihazlardaki USB çıkışlardan güç alabilecek şekilde bağladım. Bu şekilde ekstra adaptör ihtiyacınız da olmuyor.
Kablonet kullanıcıları için de ufak bir tüyo vereyim. Pi-hole'un sağlıklı çalışabilmesi için, ağ üzerinde Pi'ye sabit IP atamanız gerekiyor. Ancak Kablonet'in NetMaster modemlerinin arayüzünde, cihazlara sabit IP atama seçeneği yok. Peki bunun üstesinden nasıl geleceğiz? Şöyle: Kablonet modemdeki DHCP sunucusu ayarları altında, IP havuzunu ihtiyaca göre 15-20 adet IP ile sınırlıyoruz. Daha sonra Pi-hole'un işletim sistemi ayarlarından cihaza, bu IP havuzunun dışında kalacak şekilde bir IP atıyoruz. Örneğin router'da IP havuzunu 192.168.1.25 olarak sınırladı isek, Pi'ye 192.168.1.30 gibi bir IP atıyoruz. Bu şekilde sorunsuz çalışacaktır.
«
Son Düzenleme: Ocak 18, 2022, 15:17:10 ÖS Gönderen: Najaz
»
ksercan5
Deneyimli
80ler candır... Commodore fan since ‘86
«
Yanıtla #4 :
Ocak 18, 2022, 18:15:21 ÖS »
pi-zero-w ile yaklaşık bir yıldır kullanıyorum, hiç bir sıkıntısını yaşamadım. İçerisinde bulunan listeler yetersiz olduğundan aşağıdaki adresten blocklist leri indirip içerisine ekledim.
https://firebog.net/
kendi kendine update olmuyor, zaman zaman ssh ile bağlanıp komut satırından update etmek gerekiyor. Kesinlikle tavsiye ederim.
A500 - Rev6 - 1Mb RAM - GOTEK - Multi-rom
C64C - Multikernel cart - TapeCartSD - Pi1541
C64C - EPYX Fastload
Atari 800XL - Restored
Gameboy DMG-01 - RIPS v2 Upgrade
seco.gen.tr
|
Satış Sayfam
Sayfa: [
1
]
Yukarı git