Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Bartop Arcade Prototip  (Okunma Sayısı 1664 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Chameleon
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Ocak 23, 2022, 15:30:41 ÖS »

3-4 senedir bir tane bartop arcade yapmak istiyorum. Bu sene bir tane yapmak için şansımın olacağını düşünüyorum Kahkaha Bunun için kaç senedir odamda kenarda 37 sony crt tutuyorum, raspberry pi 3 almıştım ilk çıktığı zamanlarda, ilk testten sonra kaldırmıştım, duruyor. Neyse bir türlü yapamadım. İlk başlarda sadece mdf'den yapmayaı düşünüyordum, ona göre proje tasarlamıştım. Sonra Baktım 3d printerla herşeyi basabiliyorum, onun imkanlarından faydalanayım dedim. Candy kabinleri oldum olası sevdim. Tasarımları 3d printer içinde çok uygun. Sevdiğim modellerden en beğediğim yerlerini alıp bir tasarım yapmaya karar verdim. Hood kısmı bariz belli olduğu şekilde "tecmo urban"dan. Ben biraz daha yüksek tuttum çünkü resimde de belirttiğim üzere kabinin üst kısmını donanım için kullanmayı düşünüyorum. Projenin ilerleyişine göre daraltabilirim. Aslında bu proje için beni ateşleyen "Sega Naomi" ye sahip olma isteyiydi. Bu kasayı da onun için tasarladım. Ama almak istediğim Naomi satılmış. Onun için yeniden raspberry ile yapabilirim. Eğer Raspberry ile yaparsam, konsola iki tane kablosuz gamepad koyucam. Naomi ile yaparsam 1 tane arcade stick ve 6 düğme. Tasarım nasıl olmuş sizce, tavsiyeleriniz , gördüğünüz handikaplar varsa dinlemeyi çok isterim.

« Son Düzenleme: Ocak 23, 2022, 18:26:52 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged
Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ocak 23, 2022, 16:48:34 ÖS »

Çok güzel görünüyor,benim nacizane tavsiyem kesinlikle crt sony kullanman, Mortal kombat daki renkleri görünce kabinin başına bile gitmek istemedim rasberpi3 B+ neredeyse mk serisi ve diğer tüm favori oyunları takılmadan full hizda oynatabiliyor..

Kabin tasarimi güzel eğer ağırlığı yeterince iyiyse shoryuken çekerken kasayla beraber çekmezsin, ağırlığı iyise sorun değil yoksa alt tarafa ufak sabitleme aparatları kullanabilirsin
Chameleon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ocak 23, 2022, 17:22:20 ÖS »

eğer ağırlığı yeterince iyiyse shoryuken çekerken kasayla beraber çekmezsin,

Ahahah çok güldüm buna  Doğru, ağırlık önemli. Onu hiç düşünmemiştim. Kasanın ana hatlarını yine mdf'den yaparım diye düşünüyorum. crt tv'ninde ağırlığı var. Eğer yine de kurtarmazsa dediğin gibi bir sabitleyici lazım 👍
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ocak 23, 2022, 18:28:25 ÖS »

kontrol panel biraz sığ geldi bana. tabi ölçüyü bilmediğimiz için de olabilir ama joysticklerin buz dağının altında kalan kısmının da oldukça yer kapladığını hatırlatayım

Chameleon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ocak 23, 2022, 19:29:04 ÖS »

Doğru, ölçüleri de versem daha iyi olurmuş. Çizmeye ilk başladığımda bauhouseda satılan 12 mm.lik mdfler ile yaparım diye düşündüm. Bu arada ölçü değişikliklerinden dolayı tasarımda değişiklikler olacak bazı yerlerde mecburen. Ama genel hattı etkilemeyeceğini düşünüyorum. Mesela Üst kısımda lcd kullanırım diye düşünmüştüm, naomide oyun seçmek için ama onun ölüçüsünü göz kararı yaptım. Raspberry kullnırsam yukarıda lcd kullanmam bile.
Sanwanın, alt ölçüsü 34 mm'miş. Panelin orta kısmını baz alırsam ve panelin altında 18 mm lik mdf de kullansam, geriye 40.785 mm kalıyor. Bu şekilde olursa üst kısmı saç yaparsam kurtarır diye düşünüyorum. Gerçi kaç mm. lik saç yeterli olur, esnemlere dayanır bilmiyorum, test etmem veya araştırmam lazım. Ona göre tekrar düzenlemem gerekebilir.  

Edit: Kendi yazdığımı bile çıkartamamışım  Masum 56.768-18.00 = 38.785 Bu ölçü sıkıntı. Alttan garantiye almak için 0.5 cm ya da 1 cm yükseltmek daha iyi olacak sanki

« Son Düzenleme: Ocak 23, 2022, 19:33:39 ÖS Gönderen: Chameleon » Logged
Efecan4102
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ocak 23, 2022, 21:45:48 ÖS »

Tasarım çok şık olmuş, çok beğendim. Benimde tavsiyem düz arka tarafa havalandırma mazgalı eklenebilir. CRTleri en azından benim kullandıklarım çok ısınabiliyor. Mazgallar ile hava akışı sağlamak uzun vadede faydalı olabilir.
Chameleon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ocak 24, 2022, 15:33:45 ÖS »

Evet, arkaya ve hatta belki tepeye de havalandırma delikleri açmam lazım. Şu anki haliyle çok uzun ömürlü olmayabilir  Masum
Exu
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ocak 24, 2022, 20:19:37 ÖS »

Bende başladığım böyle bir projeyi teknik kabiliyetsizlik nedeniyle groundtop olarak tamamladım. Ama çocuklar severek oynuyor.

* IMG-20220124-WA0020.jpg (144.35 KB, 1600x1200 - Görüntüleme: 119 kez.)

Amiga 1200 + TF1260/66 Turbo/128mb Ram + 2/8/16 CF Card + Gotek + HDMI520
C64-C + IRQHACK64 + C64 cubcake + Pi Zero 1541
Xbox360 Fat/Slim - Fat PS2/orj +500gb Hdd - Atari 2600 clone+Junior - Nintendo Wii/Softmodlu+500gbHdd
G4 Mac mini 1,42Ghz(Morphos)
skonac
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ocak 24, 2022, 21:25:18 ÖS »

Selamlar,

Güzel görünüyor, ancak hangi kısımlarını 3D print yapacaksın, merak ettim?
Chameleon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ocak 24, 2022, 22:13:30 ÖS »

Bu kısımlar mdf olur. Konsolun üstü büyük ihtimal sac olur. Diğer yerleri printerdan basarım. Yer yer değişikliklere gidebilirim tabi. Ahşap işçiliğide zorlayacak yerler, eğer sağlamlıkta gerektirmiyorsa, printerdan halletme tarafarıyım.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: