Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga YazılımPiStorm için hazırladığım download edilebilir SDKart İmajı
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: PiStorm için hazırladığım download edilebilir SDKart İmajı  (Okunma Sayısı 5062 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
runal
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Şubat 02, 2022, 19:41:08 ÖS »

PiStorm için Hazırladığım SDKart İmajım (16GB MicroSD Kart):

Arkadaşlar Merhaba;

Geçen ay sarı site üzerinden satın aldığım PiStorm zaman bulamadığım için bugüne kadar elimde beklemede kaldı, uzun tutorialler youtube videoları bölük pörçük bilgiler insanın gözünü korkutuyor, haklılarda...
  İlk başlarda bir imaj dosyası bulup yazmayı kolayca halletmeyi düşündüm, hxc yi yapan eleman böyle dosya yapmış çalışmadı, retrowiki.es de böyle bir imaj var ispanyolca bir site linki görmek için üyelik istiyor ona üye bile olamadım
  Üç günlük uğraş sonunda tutorialleri okuyup çıkan sorunları çözerek ardar da çöken sd kartı yeniden yükleyerek sıfırdan stabil çalışan ve herşeyin hazır olduğu bir sistem yaptım. Hobi olarak yapılan bir iş bu kadar uğraştırıp insanı üzmemeli herşey hazır olmalı kullanıcı çalıştırıp keyfini çıkarmalı. Kuvvetle muhtemel içindeki kickrom, workbench işletim sistemi vs ticari konular sebebi ile dağıtım yapmıyorlar.
Ben de, bu sebeple download linkini 10 gün açık tutup sileceğim.

Edit: Link silindi

İmaj bu hali ile tak çalıştır olarak ayarlı, Amigayı enerjilendirince direk çalışır durumda. İşletim sistemini enerji kesintilerinde çökmemesi için readonly yaptım, yani normal Amiga gibi istediğiniz an resetleyebilir, istediğiniz an PS den Amigayı kapatabilirsiniz. işlemci 68020, 4GB harddisk, 128 MB fast RAM Workbench 3.2 ve seçme WHDLoad oyunları, DOpus, Miui ve SDBox için driverlar içinde yüklü. Pistorm maprom özellikli olduğu için Amiga nın stok romu yeterli kick3.2 rom imajın içinde mevcut.

* Board.jpg (304.65 KB, 2016x1512 - Görüntüleme: 314 kez.)

* ChipRAM.jpg (72.82 KB, 640x480 - Görüntüleme: 288 kez.)

* FastRAM.jpg (65.95 KB, 640x480 - Görüntüleme: 282 kez.)

* SYSinfo.jpg (124.05 KB, 640x480 - Görüntüleme: 305 kez.)

* workbench.JPG (87.51 KB, 640x360 - Görüntüleme: 285 kez.)

* workbench2.JPG (97.68 KB, 640x360 - Görüntüleme: 306 kez.)

* SWIV.JPG (122.88 KB, 640x360 - Görüntüleme: 311 kez.)
« Son Düzenleme: Şubat 09, 2022, 16:25:03 ÖS Gönderen: runal » Logged
runal
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Şubat 02, 2022, 19:46:15 ÖS »

İmajı Kullanmak için Gerekenler:

1) PiStorm Kartı 
2) Raspberry Pi 3A+
3) 16 GB MikroSD Kart
4) SD Kart okuyucu
5) Win32DiskImager yazılımı

linkten aldığınız pistorm-imaj-02.02.2022.rar içindeki img dosyasını Win32DiskImager yardımı ile 16GB MicroSD karta yazın. Eğer elinizde 16GB den daha büyük MicroSD kart varsa oda aynı işi görür, sadece fazlalık kısmını kullanamazsınız. Ama kaliteli bir SD kullanın.
« Son Düzenleme: Şubat 02, 2022, 20:45:45 ÖS Gönderen: runal » Logged
runal
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Şubat 02, 2022, 19:54:07 ÖS »

İmaj içerisindeki Raspian İşletim sisteminin gerekirse kullanmak için şifre vs konuları:

Kullanılan işletim sistemi: raspios-bullseye-armhf-lite sürüm:2022-01-28
user:pi
password:raspberry
IP(Sabitledim): 192.168.1.70
SSH(Açık): port 22

Raspberry yi ev internet ağına bağlama:(Zorunlu değil ihtiyaç oluşursa)
 sudo nano  /etc/wpa_supplicant/wpa_supplicant.conf içerisindeki
network= {
ssid="Ağ adınız"
psk="Ağ şifreniz"
}

olarak değiştirilecek.

Fix IP adresini değiştirmek:(Zorunlu değil ihtiyaç oluşursa)

sudo nano /etc/dhcpcd.conf içinde

static ip_adress: 192.168.1.70 bunu değiştirirsiniz.
« Son Düzenleme: Şubat 02, 2022, 21:19:45 ÖS Gönderen: runal » Logged
runal
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Şubat 02, 2022, 20:18:55 ÖS »

Raspios işletim sistemine erişim:(Zorunlu değil gerekirse)

Kullanılabilecek Programlar:

1) Putty SSH client (https://putty.org/ Raspios konsoluna kablosuz erişim için)
2) WinSCP – Windows SFTP file manager ( https://winscp.net/eng/index.php Raspios ile kendi bilgisayarımız arasından kablosuz dosya alış-verişi yapmak için)

« Son Düzenleme: Şubat 02, 2022, 21:18:58 ÖS Gönderen: runal » Logged
runal
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Şubat 02, 2022, 20:36:04 ÖS »

Update CPLD bitstream:

Ben sıfırdan kurulum yaptığım için işlem sıralaması arasında piStorm CPLD sini yaptım. Fakat siz hiç kullanılmamış pistorm kartı takıp bu imajı kullanacaksanız muhtemelen CPLD update işlemi gerekecektir, en azından yeni sisteminiz çalışmazsa mutlaka yapın bunu.

1) putty ile uzaktan erişim sağlayın.
2) Emulatorü durdurulacak: pkill emulator
3) EPM240 CPLD li pistorm kullanıyorsanız:
chmod +x nprog_240.sh
./nprog_240.sh

3) yada EPM570 CPLD li pistorm kullanıyorsanız:
chmod +x nprog.sh
./nprog.sh

writing success yazınca CPLD update edilmiş demektir.
« Son Düzenleme: Şubat 02, 2022, 21:20:05 ÖS Gönderen: runal » Logged
runal
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Şubat 02, 2022, 20:47:07 ÖS »

Sonuç test ve gözlemlerim:

Pistorm ile kullandığım sistem A500+ Rev8A bir makine. @murtek in şu sıralar üretimini yaptığı RAM kart takılı: Chipram 2MB
Maksadım olabildiğince sistemi Amiga gibi Amiga olarak kullanmak dışarıdan putty vs ile  müdahaleye gerek kalmaması olduğundan işletim sistemine SDBox driver ları ekledim. WB3.2 kurulumunu sıfırdan yaptım SDBoxla, gotek sürücü ve disket ile uyumlu çalışıyor, görüntüyü Scart ile TV ye taşıyorum.

Tutoriallerde emulatörün en stabil olarak CPU 68020 yazdığından işlemciyi bu model seçtim. Deneme için 68030 CPU+MMU+FPU da yaptım MMU lib kurdum fakat, çalışma hızı(SYSinfo ile yaptığım testte) ve stabilite olarak hiçbir fark göremedim, tekrar tavsiyeye uyup 68020 ye döndüm. Hız her CPU da aynı şekilde A4000 den hızlı, maalesef fazla hızlı hatta.

Hızın çok fazla olması bazı WHDLoad oyunlarında normalden hızlı çalışmaya müziklerde takılmalara sebep oluyor. Bugün imaja son halini vermeden önce yaptığım testlerde onlarca bilindik oyunu WHDLoad ın son sürümü ile denedim.. Maalesef favori oyunum Flimbo's quest de bu işten nasibini almış normalden hızlı çalışıyor grafiklerde kayma var oynanabilir seviyede değil. Mortal Kombat I ve II aynı şekilde çok hızlı ve grafik kayması var. Shadow Of the Beast I hiç açılmıyor, Toki açılıyor oyuna girecekken suspend error verip oyundan çıkıyor. Ama bunların dışındakiler normal hiçbir problem yok.
  Yani OCS/ECS oyunlarını %99 oranda çalıştırıyor, problem çıkan oyunlarda belki zaman içinde birileri tarafından düzeltilebilir.
  Sistemi ilk kurduğumda stok 1MB Ram ile başlamıştım, tüm işler bitince 1MB ilave RAM kartını  taktım, revizyon ihtiyacı olmadan direk gördü. İlave RAM işletim sistemini daha da rahatlattı faydası oldu.

« Son Düzenleme: Şubat 02, 2022, 21:15:34 ÖS Gönderen: runal » Logged
haydar_abi
Uzman

İlla ki Amiga

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Şubat 02, 2022, 21:19:26 ÖS »

Emu68sürümünü burada anlatmışım. Bu konuda her türlü yardıma hazır olduğumu da belirteyim.
https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=20019.msg276190#msg276190

Daha hızlı, daha stabil. Yanlız, fazla konfigüre edilemiyor. Raspi işletim sistemini yükemek gerekmiyor.. Kartın da açılış dosyalarını ilk bölümüne küçük bir alana fat32 format atılıyor. Kalanı raw disk olarak tanımlanıp amiga diski olarak kullanılıyor. Diski oluşturduktan sonra hazır imajlardan ne lazımsa kopyalıyoruz. Ayrıca diskin fat bölümü amigadan mount edilebiliyor. Böylece amigaya dosya taşıma işlemi de yapılabiliyor.

Hazır kurulum bolca bulunuyor. Classic workbenchler.
https://classicwb.abime.net/
Amikit ücretsiz sürüm. Apolloos (coffin v59). Özellikle bunda bir çok program var. Quake dahil bir çok oyun ve whdload paketleri.

Cloanto'nun sayesinde kicstartları bulamıyoruz.

« Son Düzenleme: Şubat 02, 2022, 21:49:13 ÖS Gönderen: haydar_abi » Logged

Amiga fanatiği.... 
Amigalıktan çıkmış Amigalar....

Amiga 1200 + Vampire V1200
LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 500 Plus +TerribleFire030 64MB+16 GB CF
Amiga 2000
Amiga 500 + 1MB Çip + 9.5 mb FastRAM + Internal GOTEK + 4GB CF HDD
2 Casper M989A Monitor
Commodore64
runal
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Şubat 02, 2022, 21:52:03 ÖS »

Emu68sürümünü burada anlatmışım. Bu konuda her türlü yardıma hzır olduğumu da belirteyim.
https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=20019.msg276190#msg276190

Daha hızlı, daha stabil yanlız fazla konfigüre edilemiyor. Raspi işletim sistemini yükemek gerekmiyor.. Kartın da açılış dosyalarını ilk bölümüne küçük bir alana fat32 format atılıyor. Kalanı raw disk olarak tanımlanıp amiga diski olarak kullanılıyor. Diski oluşturduktan sonra hazır imajlardan ne lazımsa kopyalıyoruz.
Hazır kurulum bolca bulunuyor. Classic workbenchler.
https://classicwb.abime.net/
Amikit ücretsiz sürüm. Apolloos (coffin v59). Özellikle bunda bir çok program var. Quake dahil bir çok oyun ve whdload paketleri.

Cloanto'nun sayesinde kicstartları bulamıyoruz.

Teşekkür ederim haydar abim,

Bu iş beni bayağı yordu, açıkcası linux e aşina olmadan sadece tutoriallerde yazılanları uygulamak kolay değil. SD kartın partitionlarının uçması vs saç baş yoldurdu.
Biraz ara verip(hatta tezgahtan 500+ yı tamamen kaldırıp yüzüne uzun süre bakmayıp) Emu68 ide deneriz.
« Son Düzenleme: Şubat 02, 2022, 21:54:07 ÖS Gönderen: runal » Logged
haydar_abi
Uzman

İlla ki Amiga

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Şubat 02, 2022, 22:02:53 ÖS »

Normal kurulum da burada anlatılmış.
https://github.com/captain-amygdala/pistorm
İlk kurulumumda amigada pi üzerinden internete bağlanabildim. Güncellemelerde bu özelliği bozuldu.

Burada önemli olan piyi config programı ile yapılandırmak. "sudo raspi-config"
Her boyuttaki kartı tanımlayabiliyoruz.
Winuaede oluşturulmuş harddisk imajlarını kabul ediyor 8 tane imaj tanımlayabiliyoruz. Yalnız büyük boyutlu imajları kopyalayabilmek için sağlam bir linux kurulumuna ihtiyaç var. 64 gb karta 32 gb harddisk imajı atmıştım.
Bu kurulumun verimliliği daha düşük, oyunlar ile uyumsuzlukları var.

Amiga fanatiği.... 

LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 2000
2 Casper M989A Monitor
Commodore64
Tonyukuk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Şubat 03, 2022, 12:59:37 ÖS »

Ayrıca Haydar abiye ek olarak katkıda bulunayım. Emu68K için oluşturduğumuz sd kartı 1. Partition Fat32 + 2. Partition RAW ID=076 + 3. Partition Fat32 olarak yaparsanız GiggleDisk ile son partisyonu tanımlayarak emulatör yada ek bir  bağlantı kullanmadan PC üzerinden dosya transferi için kullanabilirsiniz. Hiç bir sıkıntı olmuyor.
ifteri61
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Aralık 17, 2022, 18:10:03 ÖS »

Degerli arkadaslar merhaba.
Pistorm ve relocatoru aldim ancak hazir imaj bulamiyorum.daha dogrusu var ama tam olarak emin degilim.coffinos icin bakindim ancak  discord ustunden olan linkteki dosya cok kucuk.boyle tamamen sd karta yazilacak durek emu68 olacak bir sistem istiyorum. Yada hali hazirda winuae de olan sistemlerle direk boot ettirebilirmiyim? Sanirim scsi.devices te degisiklikler olmasi lazim.vardir sizde cozum illaki:)
haydar_abi
Uzman

İlla ki Amiga

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Aralık 17, 2022, 20:36:54 ÖS »

Hazır pistorm imajı olarak;

http://45.133.9.142/retro/caffeineos-860-2022-amiga/

sayfasında
Download PiStorm

Amiga fanatiği.... 

LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 2000
2 Casper M989A Monitor
Commodore64
Tonyukuk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Aralık 17, 2022, 23:10:08 ÖS »

CaffeinOS discord sunucusuna gir oradan link iste. En son sürüm için link paylaşıyorlar oradan da indirebilirsin. İçinde benchmark yazılımlarından tut 3d yazılımlarına oyun packlerinden mp3 mod ve videolara kadar herşey dahil geliyor. Tek dert bir 64GB SD kart almak. Sonra direk image dosyasını direk sd karta yazıyorsun bir programla. Bitti otomatik tüm emu68 dahil olmak üzere kuruluyor. Tak çalıştır. https://discord.gg/xtJFadVC Link bu. discorda girip caffeinos metin kanalına link istediğini yaz yeterli.
ifteri61
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Aralık 17, 2022, 23:35:42 ÖS »

CaffeinOS discord sunucusuna gir oradan link iste. En son sürüm için link paylaşıyorlar oradan da indirebilirsin. İçinde benchmark yazılımlarından tut 3d yazılımlarına oyun packlerinden mp3 mod ve videolara kadar herşey dahil geliyor. Tek dert bir 64GB SD kart almak. Sonra direk image dosyasını direk sd karta yazıyorsun bir programla. Bitti otomatik tüm emu68 dahil olmak üzere kuruluyor. Tak çalıştır. https://discord.gg/xtJFadVC Link bu. discorda girip caffeinos metin kanalına link istediğini yaz yeterli.
Simdi buldum linki 15.29gb 7zio dosyasi ancak acinca 64 olurmu emin degilim.860 versiyon acinca 32 oluyor diye yazdilar herhalde geri kalani kendimiz ekleyebiliriz diyextahmin ediyorum.64 luk kartim var
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: