Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)İstanbul'da gidebileceğimiz arcade/atari salonları var mıdır?
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: İstanbul'da gidebileceğimiz arcade/atari salonları var mıdır?  (Okunma Sayısı 1610 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
RetroOneGamer
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« : Temmuz 07, 2024, 16:03:12 ÖS »

Merhaba,

Bildiğimiz üzere 90'lı yıllar atari/arcade salonlarının revaçta olduğu, efsane bir dönemdi ve ne yazıkki 2000'li yılların başından itibaren bir bir kapandılar. Son olarak ise ben 2005 yılında Ankara'da askerdeyken çarşı izinlerimde Kızılay'da bulunan Fantasyland isimli eğlence merkezine giderdim ve sayelerinde (günümüzde hala faaliyet göstermektedir ancak oyun arcade makinalarını azalttıklarını gördüm) eski günlere geri dönmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşadım. Ancak ne var ki İstanbul'da ikamet eden biri olarak burada da bir şubesinin açılmasını veya İstanbul'da da benzer kaliteli bir arcade salonunun olmasını çok isterdim. Sözün özü sorum şu; İstanbul'da gidebileceğim kaliteli bir arcade salonu var mıdır? Bilgi verebilirseniz sevinirim
« Son Düzenleme: Temmuz 07, 2024, 16:06:02 ÖS Gönderen: RetroOneGamer » Logged
Murat Çileli
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Temmuz 09, 2024, 20:12:19 ÖS »

Uzun bir süredir ben de arayıştayım. Konuyu takibe almış olayım.

segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Temmuz 09, 2024, 20:55:41 ÖS »

40 yıldır İstanbul'dayım gezip dolaştığım her ilçedeki her semtteki bütün atari salonlarını bilirdim, şimdi bildiklerimden hiç biri kalmadı hepsi kapandı,

sadece mecidiyeköy cevahir avm de yeni nesil arcade kabinlerin bulunduğu oyun bölümü var, eski bildiğimiz arcade oyunları değil genellikle yeni tarz oyunlar.

Foxbat
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Temmuz 09, 2024, 21:06:52 ÖS »

Kendim bizzat gidip görmedim, ancak benim bildiğim kalan tek salon Pendik'teki "Reflex".
cicikus nazmi
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Temmuz 10, 2024, 23:39:23 ÖS »

Pendikte reflex atari salonu var. Ben her haftasonu ordayım, buradaki nickim ile tanırlar beni Kahkaha Marmaraydan pendik istasyonunda indikten sonra ana caddede yaklaşık 10-15mt sağa yürüdükten sonra solunuza bakarsanız bir pasaj olacak ordan girin alt katta zaten tabelaları var. Yaklaşık 7-8 arcade kabin var bunların bazıları çok oyunlu pandora box bazıları da orijinal arcade board ile çalışıyor.
appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Temmuz 11, 2024, 09:11:25 ÖÖ »

Reflex'te ne tür makineler var acaba?  Bir de nezih bir yer mi, kızımı götürüp göstermek istiyorum..

Retronautics: Retro bilgisayar, donanım ve proje galerim.
Oğuzhan
Uzman

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Temmuz 11, 2024, 09:22:44 ÖÖ »

nezih bir yer mi, kızımı götürüp göstermek istiyorum..

Çok nezih gelmedi bana

https://www.youtube.com/watch?v=sj3iIhu58Cs

Amiga 500/500+/1200
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88/SB-55/MT300s
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 20"/9"
Sega SMS1-2/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GB Color/GBA SP
appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Temmuz 11, 2024, 15:18:05 ÖS »

nezih bir yer mi, kızımı götürüp göstermek istiyorum..

Çok nezih gelmedi bana

https://www.youtube.com/watch?v=sj3iIhu58Cs

Videodaki her makinede 40 yaş üstü kel şişko abiler olması Kahkaha

Retronautics: Retro bilgisayar, donanım ve proje galerim.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: