Buradan son versiyon ve tüm corelar;
RetroArch.7z
RetroArch_cores.7z
https://buildbot.libretro.com/stable/1.10.0/windows/x86_64/Ardından tüm sistem dosyaları;
RetroArch_v1.9.13.zip
https://github.com/Abdess/retroarch_system/releasesRetroArch büyük kolaylık. Yüksek oranda her sistem eksiksiz çalışıyor.
Arayüzü hızlı ve görsel tasarımı çok hoş. (bedava olmasına rağmen)
RetraArch'ın kendine has coreları var, mesela dos oyunlarını mame gibi tek zip dosyalarından çalıştırabiliyorsun, zip içinde iso bağlayabiliyorsun, zip içindeki bat dosyasını otomatik tanıyor. (DosBox Pure) Command & Conquer gibi büyük boyutlu oyunlarda bile sadece 20-30 saniye bekliyorsun oyunun açılması için.
Ben pandemi başladığında rom setler indirdim heves ettim biraz ilgilenmiştim.
Enter-Return tuşu sorununu SharpKeys uygulaması ile çözdüm. Uygulamanın registry de yaptığı işlemi de kayıt ettim.
Ama Mouse-Touchpad olayını çözmek zor. İşin ilginci yenilenemeye devam eden Dolphin gibi bir emulatörde bu sorunu yaşamak.
Firma bilgisayarı yapıp sattığında koyduğu sürücüler var sadece sitede 2018 yılı. Bu sorunu da wireless mouse'un usb aparratını takarak çözdüm. Touchpad çalışıyor ama oyunlar mouse takılı görmediği için bir sorun oluşuyordu. Aparatı takınca kandırıyoruz. Mouse varmış gibi çalışıyoruz.
Verdiğiniz Dolphin controller ayarları ile ve mouse takarak çözdük, WII oyunları ile ilgili sorun kalmadı.
Sonuç olarak paylaşılan HUGO oyunlarını Windows 10-11 64bit sistemlerde oynatmak için için aşağıdaki araçları ve emulatörleri kullandık;
Amiga için WINUAE
C64 için CCS64
Dos için DosBox-X
Gameboy ve Gameboy Color için Sameboy
Gameboy Advance için VGBA
NDS için no$gba
MAC için BasiliskII-MacOS81
PS1 için ePSXe
PS2 için PCX2 (yavaş emulasyon)
WII için Dolphin
Windows Oyunları için DXWND (bazı oyunlar çalışmıyor)
+BatToExeConverter (bat dosyalarını simgeli,gizli çalıştıran .exe yapmak için)
All credits:
Paylaşım yapan mtchannel
farklı sistemlerde oyunların çalışması tarifleyen Cengiz Demir
Asıl credits >> Oyunun yapımcıları ve emekçileri
Tabii ki Tolga Abi ve Hugonun kendisi ^^