merhaba arkadaşlar vermiş olduğunuz cevaplar için hepinize çok teşekkür ederim. yeni anakartlarım geldi ve fanları o anakartlarda test ettim. fan hızını maalesef onlardada göremedim. çokta önemli değil sonuçta işlevi önemli fan görevini en hızlı bir şekilde yapıyor

bende boşta durmasınlar diye tüm işlemlerime ve ekran kartlarıma bu hızlı fanları ek olarak soğutsun diye güzelce montajını yaptım hepsine ve tüm fanları harici adaptör ile faaliyete geçirdim. tüm işlemcilerimde ve ekran kartlarımda orjinal soğutucuları olduğu için dereceleri doğru görebildiğim için bende yeni fanlar takılmadan önceki değerleri ile takıldıktan sonraki değerleri kontrol ettim. en azından deyecek mi diye. gerçektende etkisi muazzam derecede görüldü.
işlemciler hakkında
-------------------
%100 yük altında
çalışma süresi: ortalama 4 aydır 7/24 açık
fan: stok
soğutucu blok: haricen alındı
termal macun: kaliteli 2 karışım kullanıyorum
stok fanla değer : 60-64 derece arası
yeni eklenen hızlı fan ile değer : 50-53 derece arası
çalışan sistem üzerinde işlem yapıldı kapatılmasına gerek kalmadı
--------------------
ekran kartları hakkında
%100 yük altında overclock yapılı
çalışma süresi: ortalama 1 senedir 7/24 açık
fan: önce ekran kartının fan olan yüzündeki tüm bölge söküldü. soğutulması gereken malzemeler için özel olarak ince bakır levhalar kesildi. sonra bakır levheların altına üstüne termal macun ile iyice nüfus edildi. daha sonra gerekli ölçüler alınarak 3d yazıcıda hem hızlı fanları hemde orjinal 3 tane stok fanı aynı andan takmak için kalıp hazırlandı. biraz kaba bir görüntü oluyor hayal edebilirsiniz. ancak yerine cuk diye oturdu. sonra ekran kartının arkasına daha önceden soğutmak için yapmış olduğum fanı soğutucu bloktan ayırıp hızlı fan ile değiştirdim. kısaca ekran kartının arkasında 1 adet önceden vardı zaten önünde ise 3 hızlı 3 stok fan bulunuyor. stok fanlar yine ekran kartından besleniyor orjinal yerinden. hızlı fanların tamamını harici adaptörden dışarıdan besliyorum.
stok fanla değer: 55-60 derece arası
yeni eklenen hızlı fan ile değer : 41-47 derece arası
çalışan sistem üzerinden sökülen ekran kartına yapılan bir soğutma modlamasıdır.
ekran kartına yaptığım bu modlama yaklaşık 1 saat önce bitti diyebilirim. anca foruma dönüp cevap yazma imkanı buldum.
arkadaşlar böyle ince işleri uzun uğraş verilecek işlere bayılıyorum. hele birde sonunda işe yarar bir şey çıkınca insan mutlu oluyor.
sizlere bu yazımda eskiciden aldığım fanların yolculuğunu anlatmak istedim. uzun oldu biliyorum. inşallah adam akıllı bir webcam bulursam yakın çevremden evde müsayit zamanlarımda yaptığım modlamalarımı sizler ile paylaşmak ve fikir alışverişlerinde bulunmak istiyorum.
Sağlıcakla kalın.