onair234
|
|
« : Nisan 06, 2022, 15:54:45 ÖS » |
|
Bu konuda da sizler için Discovery Channel ve Stormfornt Studios firmalarının 30 Eylül 1997 tarihinde piyasaya sürdüğü ve 6 cd olan, 2000'lerin başında da LEVEL dergisinin Türkçe sürümünü dağıttığı Byzantine Sırlar Labirenti isimli PC oyununu paylaşıyorum. UMARIM İŞİNİZE YARAR... OYUN %100 TÜRKÇEDİR VE SON CD'DEKİ BUG GİDERİLMİŞTİR OYUNUN KURULUMU: 1.) İlk önce Byzantine1.iso isimli dosyayı çift tıklayarak açıyoruz. 2.) SETUP.EXE dosyasına sağ tıklayıp Özellikler diyoruz. 3.) Uyumluluk sekmesine girip İşletim sistemini "Windows 98/ME" olarak seçiyoruz. 4.) Alt taraftaki seçeneklerden de "Tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırak" ve "Bu programı yönetici olarak çalıştır" seçeneklerinin yanındaki tick işaretini aktif hale getiriyoruz ve Tamam diyoruz. 5.) SETUP.EXE dosyasını çalıştırıp oyunu yüklüyoruz. 6.) Oyunu yükledikten sonra masaüstünde bulunan "Byzantine The Betrayal" kısayoluna sağ tıklayıp Özellikler diyoruz ve 3. ve 4. adımlardaki işlemleri uyguluyoruz. 7.) Son olarak "Byzantine The Betrayal" kısayoluna çift tıklayıp oyuna girebilirsiniz. ÖNEMLİ UYARI: Oyunu çalıştırmadan önce tüm .iso'ları açın. O zaman oyun CD istemez. Bir de oyun nadiren de olsa atabiliyor. O yüzden oyunu kaydetmeyi ihmal etmeyin. HEPİNİZE İYİ OYUNLAR İNDİRME LİNKLERİ:
|
|
« Son Düzenleme: Nisan 06, 2022, 16:06:20 ÖS Gönderen: onair234 »
|
|
|
|
|
kirkoryan
Ziyaretçi
|
|
« Yanıtla #1 : Nisan 06, 2022, 16:03:55 ÖS » |
|
Selamlar onair234 forumda konu açarken konu başlıklarını büyük harf yerine küçük harf olarak açmanı rica edicem başlığı düzeltebilirsen güzel olur teşekkür ederim.
|
|
|
|
|
|
|
onair234
|
|
« Yanıtla #2 : Nisan 06, 2022, 16:06:35 ÖS » |
|
Selamlar onair234 forumda konu açarken konu başlıklarını büyük harf yerine küçük harf olarak açmanı rica edicem başlığı düzeltebilirsen güzel olur teşekkür ederim.
düzelttim
|
|
|
|
|
|
|
kirkoryan
Ziyaretçi
|
|
« Yanıtla #3 : Nisan 06, 2022, 16:08:49 ÖS » |
|
düzelttim Teşekkürler 👍
|
|
|
|
|
|
|
Commandate
|
|
« Yanıtla #4 : Nisan 06, 2022, 16:23:04 ÖS » |
|
Bu oyunun çıktığı yılları iyi hatırlıyorum , o dönem bu tarz oyun çok çıktı (gabriel knight,Phantasmagoria,11 Hours )gibi.. o dönem bu oyun çok tutulmadı belki oyun kötüdür belkide büyük ihtimalle fazla cd sayısından pek satılmadı,daha sonraki yıllarda birçok dergi ücretsiz verdi bu oyunu. indirip deneyelim bakalım..
|
|
|
|
Onurum Sadakatimdir ! 1975-1995 Arası Oyun Konsolu Mod-Restorasyon-Tamir
|
|
|
feuer
|
|
« Yanıtla #5 : Nisan 06, 2022, 21:46:32 ÖS » |
|
Buraya da ekleyelim CD /D "%~dp0"
REG ADD "HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AppCompatFlags\Layers" /v "%cd%\BETRAYAL.EXE" /t REG_SZ /d "~ DISABLEDXMAXIMIZEDWINDOWEDMODE WIN98" /f
PowerShell -Command "Mount-DiskImage -ImagePath '%cd%\Byzantine_1.iso'"
PowerShell -Command "Mount-DiskImage -ImagePath '%cd%\Byzantine_2.iso'"
PowerShell -Command "Mount-DiskImage -ImagePath '%cd%\Byzantine_3.iso'"
PowerShell -Command "Mount-DiskImage -ImagePath '%cd%\Byzantine_4.iso'"
PowerShell -Command "Mount-DiskImage -ImagePath '%cd%\Byzantine_5.iso'"
PowerShell -Command "Mount-DiskImage -ImagePath '%cd%\Byzantine_6.iso'"
BETRAYAL.EXE
PowerShell -Command "Dismount-DiskImage -ImagePath '%cd%\Byzantine_1.iso'"
PowerShell -Command "Dismount-DiskImage -ImagePath '%cd%\Byzantine_2.iso'"
PowerShell -Command "Dismount-DiskImage -ImagePath '%cd%\Byzantine_3.iso'"
PowerShell -Command "Dismount-DiskImage -ImagePath '%cd%\Byzantine_4.iso'"
PowerShell -Command "Dismount-DiskImage -ImagePath '%cd%\Byzantine_5.iso'"
PowerShell -Command "Dismount-DiskImage -ImagePath '%cd%\Byzantine_6.iso'"
EXIT
Bu şekilde her seferinde tüm cdleri mount unmount etmekle uğraşmazsınız. Kodu .bat dosyasına kayıt edin, oyunun klasörüne kayıt edin, çalıştırın. isolar oyun klasöründe olmalıdır ve kod içerisindeki gibi isimlendirilmelidir.
|
|
|
|
|
|
|
onair234
|
|
« Yanıtla #6 : Nisan 06, 2022, 23:21:49 ÖS » |
|
düzelttim Teşekkürler 👍 Bişey deil
|
|
|
|
|
|
|
onair234
|
|
« Yanıtla #7 : Ocak 03, 2023, 14:53:01 ÖS » |
|
Buraya da ekleyelim CD /D "%~dp0"
REG ADD "HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AppCompatFlags\Layers" /v "%cd%\BETRAYAL.EXE" /t REG_SZ /d "~ DISABLEDXMAXIMIZEDWINDOWEDMODE WIN98" /f
PowerShell -Command "Mount-DiskImage -ImagePath '%cd%\Byzantine_1.iso'"
PowerShell -Command "Mount-DiskImage -ImagePath '%cd%\Byzantine_2.iso'"
PowerShell -Command "Mount-DiskImage -ImagePath '%cd%\Byzantine_3.iso'"
PowerShell -Command "Mount-DiskImage -ImagePath '%cd%\Byzantine_4.iso'"
PowerShell -Command "Mount-DiskImage -ImagePath '%cd%\Byzantine_5.iso'"
PowerShell -Command "Mount-DiskImage -ImagePath '%cd%\Byzantine_6.iso'"
BETRAYAL.EXE
PowerShell -Command "Dismount-DiskImage -ImagePath '%cd%\Byzantine_1.iso'"
PowerShell -Command "Dismount-DiskImage -ImagePath '%cd%\Byzantine_2.iso'"
PowerShell -Command "Dismount-DiskImage -ImagePath '%cd%\Byzantine_3.iso'"
PowerShell -Command "Dismount-DiskImage -ImagePath '%cd%\Byzantine_4.iso'"
PowerShell -Command "Dismount-DiskImage -ImagePath '%cd%\Byzantine_5.iso'"
PowerShell -Command "Dismount-DiskImage -ImagePath '%cd%\Byzantine_6.iso'"
EXIT
Bu şekilde her seferinde tüm cdleri mount unmount etmekle uğraşmazsınız. Kodu .bat dosyasına kayıt edin, oyunun klasörüne kayıt edin, çalıştırın. isolar oyun klasöründe olmalıdır ve kod içerisindeki gibi isimlendirilmelidir. Bugün bir nostalji yapıp bu oyunu oynamak istedim. Ama oyun Windows 11'e yüklendiği halde çalışmıyor. Bütün uyumluluk modlarını denedim ama nafile. Lütfen yerdımcı olabilir misiniz?
|
|
|
|
|
|
|
Fatih Yıldırım
|
|
« Yanıtla #8 : Ocak 03, 2023, 17:01:53 ÖS » |
|
Teşekkürler. İndiriyorum...
|
|
|
|
|
|
|
muhendis
|
|
« Yanıtla #9 : Ocak 03, 2023, 19:34:38 ÖS » |
|
teşekkürler
|
|
|
|
|
|
|
lunarstrain
|
|
« Yanıtla #10 : Ocak 03, 2023, 23:13:13 ÖS » |
|
bu oyunun oynamazdık da arkadaşla cddeki videoları bir şekilde avi olarak kaydedip izlerdik. adama yakalanıp bizi dövdüğü sahnelerdeki yüz ifadesine çok gülerdik.
|
|
|
|
|
|
|
Oğuzhan
|
|
« Yanıtla #11 : Ocak 04, 2023, 22:21:59 ÖS » |
|
https://mega.nz/folder/TpsH3AjI#hvjPMhhfLX0SV4B035p3uQBuradakini indirirseniz kurulum dosyası her şeyi hallediyor ve win95 kurulu bir dosbox imajı üzerinden oyunu açıyor. win10'da denedim. Compatibility vs bir şey yapmaya gerek kalmadan.
|
|
|
|
Amiga 500/500+/1200 Commodore 64 Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600 Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88/SB-55/MT300s Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 20"/9" Sega SMS1-2/MD2/Saturn/Dreamcast/GG Nintendo NES/SNES/DMG/GB Color/GBA SP
|
|
|
wizofwor
|
|
« Yanıtla #12 : Ocak 05, 2023, 09:01:56 ÖÖ » |
|
@Oğuzhan
Arşive attım. Teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
|
Oğuzhan
|
|
« Yanıtla #13 : Ocak 05, 2023, 09:07:46 ÖÖ » |
|
@Oğuzhan
Arşive attım. Teşekkürler.
Çok ufak bir not düşmüşler. Dosbox'ı yekten kapatmayın. Önce içindeki win95'i kapatın da sisteminiz 3 gün sonra açılmaz hale gelmesin demişler
|
|
|
|
Amiga 500/500+/1200 Commodore 64 Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600 Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88/SB-55/MT300s Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 20"/9" Sega SMS1-2/MD2/Saturn/Dreamcast/GG Nintendo NES/SNES/DMG/GB Color/GBA SP
|
|
|
onair234
|
|
« Yanıtla #14 : Ocak 06, 2023, 05:05:34 ÖÖ » |
|
|
|
|
|