Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Street Fighter Show TV  (Okunma Sayısı 4745 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
feuer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Nisan 23, 2022, 18:35:26 ÖS »

https://www.youtube.com/watch?v=uI6dcZX18VE

Street Fighter II Turbo Oyunu, interaktif televizyon oyunları döneminde (Hugo ve Dinozorus gibi) Show TVde yayınlanmıştı.
İzlemeyenler, unutanlar, hatırlamak isteyenler için youtubeta videosunu buldum.
(Emir Kaan Soylu adlı youtube kullanıcısı paylaşmış.)

Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Nisan 23, 2022, 19:45:58 ÖS »

Hahahaha tabi ya. Okuldan donulmus, banyo sonrasi kafada havlu bunu izlerdim. Hatta bu program SF2 turbo’dan once normal SF2 ile baslamisti yayina. Bir kac bolum sonra Turbo’ya upgrade ettiler.

Surekli ya Dhalsim ya da Sagat secilir uzaktan uzaktan tek tusla oynarlardi. Zaten telefon ile ne kadar oynanabilirse artik. Nedense iki oyuncu da ayni karakteri secebilecekken kimse iki dhalsim’i secmezdi.

Buna benzer bir program vardi daha eski, Amiga ile yapilirdi onda maclar. Rastgele oyun secilirdi Steet Fighter 2, twintris olurdu. Belki hatirlayan vardir.

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
feuer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Nisan 23, 2022, 20:23:42 ÖS »

TVde Street Fighter olduğunu,
Dhalsimin favori karakter olduğunu anımsıyordum sadece. Kolları ve bacakları uzadığı için

Öncesinde champion edition vardır yüksek ihtimal.
MAME'de onlarca farklı SF oyunu var.

Pek oynamasam da PCde bunları saklıyorum. Aklıma eserse oynuyorum:

Street Fighter II Champion Edition (1992) [ARC] [MAME]
Street Fighter II The World Warrior (1991) [ARC] [MAME]
Street Fighter The Movie (1995) [ARC] [MAME]

TVden hatırladığım 4 oyun var

Hugo (1993te başladı ve pek çok versiyonu oldu 2000lerde de devam etti)
Dinozorus (2 farklı oyun)
Street Fighter
Bir de Tetris oyunu vardı onunla ilgili videoya ya da yazıya rastlamadım.
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Nisan 23, 2022, 20:42:38 ÖS »

TVde Oynatilanlar SNES versiyonlari.

Benim snes alma nedenlerimden biridir bu program. Bir de Super Mario World vardi yine ShowTV de ayni yillarda. Bahsettigim Amiga versiyonundan sonra bu ultra hd 8k gibi hissiyat birakiyordu.

segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Nisan 23, 2022, 21:13:40 ÖS »

Programı biliyordum unutmamıştım ama sunucu ablanın yüzünü unutmuştum, şimdi nasıl oldu acaba.  Kahkaha

Vay be o zamanlar 11 yaşındaydım yıllar nasıl geçmiş.

feuer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Nisan 23, 2022, 21:36:57 ÖS »

TVde Oynatilanlar SNES versiyonlari.

Benim snes alma nedenlerimden biridir bu program. Bir de Super Mario World vardi yine ShowTV de ayni yillarda. Bahsettigim Amiga versiyonundan sonra bu ultra hd 8k gibi hissiyat birakiyordu.

Super Mario'yu unutmuşum. Siz söyleyince onu da anımsadım. Oyuna başlarken 2 farklı seçenek sunuyordu sol ve sağa doğru gitmek için. Bu Super Mario World SNES versiyonuna bir bakayım oyun daha iyi hatırlayacak mıyım.!

SNES olduğunu bilmiyordum. Dinozorus'un ve Hugo'nun ilk oyunlarının amiga versiyonları olduğu sanıyorum.

Bu programlardan Tolga Abi ile Çiçek Dilligil zihnimde yer etmiştir sunucular olarak. Çiçek hanım tabii dizilerde de oynuyordu o dönemde.

Diğer sunucuları anımsamıyorum. Bu videodaki kız da ne kadar doğal! Eskiden doğal insanlar varmış TVde. Tshirt falan ne kadar normal ve tatlı. Sanki ev hali gibi. Şuan torun seviyordur diye düşünüyorum. ^_^
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Nisan 23, 2022, 23:02:09 ÖS »

Dinozorusun konusu cok kez gecti ve Vigo(Author) github’da oyunun kaynak kodlarini yayinladi.

Mario’daki saga sola gitme hikayesi ise, sanki bir secenekmis gibi sunuluyordu Sol taraftaki level world 1-1, sag ise 1-2. Esasinda free takilabiliyorsun haritada. 1-1 i ve 1-2 yi zor da olsa bitiren gordum. 1-1 den sonra oyunu oynatmiyorlardi tebrik edip telefonu kapiyorlardi. cunku daha yukarida baska level yok, switch palace var. 1-3 aslinda cok basit olmasina ragmen telefonla oynamak imkansizdi. Oyun orada biterdi.

Galiba ekipten biri switch palace’a tamamlayıp oyunu kaydetmiş olacak ki, bir bölümde sarı kutular açıktı. Ona ragmen bitirememisti oynayan.

feuer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Nisan 24, 2022, 21:27:42 ÖS »

Super Mario - Inter Star 1995

2 video Orhan Can Aslan adlı youtube kullanıcısı yüklemiş.

https://youtu.be/RluMyHhksAA

https://youtu.be/td5CAOIyG_w
Sheltox
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Nisan 24, 2022, 21:40:00 ÖS »

Birde Eliminatördü sanırım ismi. Böyle bir yarışma vardı. Fakat onun kayıtları bulunmuyor.

Nes,Snes,Sega MD 1-2,PS1Atari 2600 Jr,Retropie (Rasp 3+),Atari 2600 Woody & Darth Vader,Nintendo 64,Sega Master System I- II,Mattel İntellivision,Nintendo TV game 15,Nintendo Famicom 8 Bit,Videopac G7000 (Magnavox Odyssey 2),CBS Colecovision,Nintendo GB DMG,GBA-SP,GBC,Watara-Supervision,GBA,GB-Micro
mkarasu
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Nisan 24, 2022, 21:51:08 ÖS »

Ne günlerdi ya,dhalsım sanırım bir süre sonra yasaklanmıştı.Seçtirtmiyorlardı
feuer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Nisan 24, 2022, 22:42:17 ÖS »

Birde Eliminatördü sanırım ismi. Böyle bir yarışma vardı. Fakat onun kayıtları bulunmuyor.

Programda yarışmacılara amiga oyunları oynatıyorlarmış.
Hiç hatırlamıyorum. Ama yüzde yüz izlemişimdir.

https://eksisozluk.com/eliminator--2234397

Ne günlerdi ya,dhalsım sanırım bir süre sonra yasaklanmıştı.Seçtirtmiyorlardı

Herkes dhalsimi seçerdi telefon ile oynanabilirliği az olan oyunda uzaktan yumruk ve tekme atabilmesi avantajdı.
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Nisan 24, 2022, 22:44:09 ÖS »

Mario’nun gercekten telefon ile oynatildigini dusunmuyorum. Hugo da en azindan bu is icin kallavi donanim vardi. Mario’nun hareketlerini dikkatli izleyin. Bilenler bilir, hem kosuyor yani B basili ayni zamanda yoshi dil cikariyor yine B ve sonra zipliyor yani A. Boyle bir tus kombinasyonunu telefon ile, DTMF tonlari ile yapmak mumkun degil. Muhtemelen ayni anda joypad’i kontrol eden biri vardi arkada.

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Nisan 24, 2022, 23:36:02 ÖS »

Replika gamepad'lerdeki 50 ms lag'ın sorun edildiği, 1 ms gecikmeli 240 Hz ekranlarda oyun oynanan bir çağdayız. Hiç kimse hiç birşeyi beğenmiyor, kimsede sabır vs kalmadı...
feuer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Nisan 25, 2022, 00:30:45 ÖÖ »

Mario’nun gercekten telefon ile oynatildigini dusunmuyorum. Hugo da en azindan bu is icin kallavi donanim vardi. Mario’nun hareketlerini dikkatli izleyin. Bilenler bilir, hem kosuyor yani B basili ayni zamanda yoshi dil cikariyor yine B ve sonra zipliyor yani A. Boyle bir tus kombinasyonunu telefon ile, DTMF tonlari ile yapmak mumkun degil. Muhtemelen ayni anda joypad’i kontrol eden biri vardi arkada.

Hugo PC versiyonlarında oyunlar için arcade ve tv version seçenekleri var.
Mesela tren bölümünde altın torbaları için arcade versiyonda zıplaman gerekiyor ancak tv versiyonda otomatik olarak zıplıyor.

Bizde herşey mümkündür.
Belki katılan falan yoktur. 900lü hatlara iş yaptırmışlardır sadece.
Theoden (CYON4D)
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Nisan 25, 2022, 00:44:37 ÖÖ »

https://www.youtube.com/watch?v=uI6dcZX18VE

Street Fighter II Turbo Oyunu, interaktif televizyon oyunları döneminde (Hugo ve Dinozorus gibi) Show TVde yayınlanmıştı.
İzlemeyenler, unutanlar, hatırlamak isteyenler için youtubeta videosunu buldum.
(Emir Kaan Soylu adlı youtube kullanıcısı paylaşmış.)

Tekrar izlemek güzel oldu, teşekkürler.

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: