Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetArkadaşım için bilgi edinme
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Arkadaşım için bilgi edinme  (Okunma Sayısı 3033 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mtchannel
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Nisan 25, 2022, 16:59:26 ÖS »

Merhaba arkadaşlar. benim bir arkadaşım var. maalesef kredi borcundan dolayı icra'ya verildi. icra'ya verildikten sonra banka'ya bağlı hukuk bürosundan bir bayan aradı. gelin anlaşalım diye. gittik borcu 11 ay 1000 tl, 12.ay geri kalanı ödenecek şekilde böldürdük. ancak şunu'da belirtti arkadaş hukuk bürosundaki bayana ben bu geri kalan borcu 12.ayda tamamını ödeyemem dedi. bayanda sorun değil tekrar böleriz 12 ay'a dedi. tabiki aylara bölündükçe bu borçta bitmeyecek, ancak eve icra gelmektense şimdilik böyle oyalamak daha mantıklı olur dedi. ancak hiç beklenmedik bir problem oldu şu anda ve şayet sizlerin bir bilgisi varsa yardımcı olursanız memnun kalırım.
her ayın 28.günü ödeyecek şekilde ayarladı arkadaş ancak dün itibari ile işten çıkarıldı ve maalesef parasının üzerine yattı iş yeri. ödeyemez ise taahüte ihlal olacak anladığım kadarıyla.
şimdi size sorumuz şu.
1-) taahüte ihlalde eve haciz getirebilirlermi ?
2-) yada direk 3 ay hapis cezasımı çıkarırlar ?
3-) şayet hapis cezası çıkarsa polis evdenmi alıyor kişiyi yoksa aranma çıkartıp sokakta polis gbt yaptığında denk gelincemi götürüyor ? (amacı kaçmak değil aranması çıktığını bildiği anda teslim olup yatıp çıkmak çabucak. çünkü ailesi var)

başına gelen bu yollardan geçen inşallah yoktur, ancak var ise bize yardımcı olabilirse çok memnun olurum arkadaşlar.

belki soran olabilir diye baştan söyleyeyim hukuk bürosu net bilgi vermiyor taahüt ihlalden sonrası hakkında. gerekli prosedür uygulanacak dedi. prosedürü sorduk uyaptan takip et görürsün dediler. şaka gibi karakola gittik bilgimiz yok dediler prosedür hakkında. ancak adliye icra bölümüne git sor dediler gittik, senin işin hukuk bürosu ile dediler. kısacası herkes birbirine top attı. arkadaş şimdi iş bulsada hemen maaş veya avans alamayacağı için mecburen gerekirse hapise girerim diyor. ancak nasıl bir prosedür uygulanacağını bilmiyor. harici bir icra avukatına gittik mübarekler soru başına para alacaklar neredeyse kapıdan döndük desek yeridir.

Arkadaşlar bundan dolayı sizlere danışmak istedim. bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok memnun olurum. sağlıcakla kalın
« Son Düzenleme: Nisan 25, 2022, 17:01:12 ÖS Gönderen: mtchannel » Logged

27" Curved 165Hz ekranda retro oynayan çılgın genç
buraksoner34
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Nisan 25, 2022, 20:24:40 ÖS »

Öncelikle geçmiş olsun..Taahütname imzalandıysa ödeme yapmama durumunda 3 ay tazyik hapsi cezası verilir ve bu ceza erteleme olmadan yatılır.Yatılan güne göre hesaplanır geri kalan tutar çıkınca icra dosyasına eklenip icra davasına döner..Meblaya göre eve hacizden önce banka hesapları araba motor vs haczedilir.Yoksa eve kayıt vs işleri gerçekleşir..Yediemin'de pek yer olmadığından ev haczi çok büyük rakamlar harici pek yapılmıyor..Son olarak tazyik hapsi evden gelip alınmaz..Gbt araması Noter satışlı işlemler otel konaklaması gibi durumlarda kişi alınıp ceza gerçekleşir.Umarım yardımcı olabilmişimdir.Tekrar geçmiş olsun..
mtchannel
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Nisan 25, 2022, 21:43:50 ÖS »

merhabalar buraksoner34. daha yenice arkadaşla eve girebildik. bir tane avukat ile görüştük. ortalama sizinle aynı bilgileri paylaştılar.
dikkatimi çeken bir durum oldu. arkadaş 04.04.2022 tarihinde hukuk bürosu ile anlaşma imzaladılar ödeme hakkında. ancak anlaşma imzalandığı halde uyapı takip ettiğimizde hukuk bürosu anlaşma yapıldığı halde tüm bankalara para-döviz vb. varsa (arkadaşın borç meblası kadarını) haciz istiyoruz diye yazı yazmış. sözleşme yapıldıktan sonra bankalara haciz vb. işlemler için iletişim kurmaları garibime gitti. eşeledikçe kafalarda soru işareti çoğalıyor. ALLAH kimsenin başına vermesin, kötü bir olay.

peki hapisten çıktıktan sonraki dönemde eve haciz uygulayabilirlermi?
şayet hukuk bürosu tekrardan gel anlaşma yapalım derlermi yani süreç nasıl ilerler hapisten sonra?
çünkü hapisten çıktıktan sonraki dönemde ne kadar sürede iş bulabilir hiç bir garantisi yok.
hapisten çıktıktan sonra öncesinde yapılan sözleşme devam edecekmi sıfırlanacakmı ?

bugün avukat şöyle bir şey dedi = eve hacize geldiklerinde bankaya borcu olduğu kadar mal bulamazlarsa haciz işlemi gerçekleştiremiyorlar dedi. ne kadar doğru bilmiyorum açıkcası.

arkadaşın genel para edecek teknolojik ürünlerini bizim eve aktardık şimdilik. evde borcunu karşılayacak pek bir eşya bırakmadık açıkcası. aileleri birleştirdik birlikte kalıyoruz. olay bir çözüme kavuşana kadar şimdilik böyle idare edeceğiz.

dipnot : yıllardır çalıştığım iş yerimden avans istedim arkadaşım içim, yazıklar olsun'ki 1000 tl ve maaşa 5 gün kaldı diye olmaz dediler.

lütfen yanlış anlamayın. sorduğum soruları cevaplamak zorunda değilsiniz kesinlikle. aklıma takılan ve yeni gelen şeyleri dile getiriyorum.cevapları bilirsiniz bilmezsiniz hiç problem değil. arkadaşımla avukata gittiğimizde çok sinirliydi. artık aklımıza gelen soruları sorduk kalanlarıda şimdi cevap bulmaya çalışıyorum.

ilginize gerçekten çok ama çok teşekkür ederim.

buraksoner34
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Nisan 25, 2022, 22:23:00 ÖS »

merhabalar buraksoner34. daha yenice arkadaşla eve girebildik. bir tane avukat ile görüştük. ortalama sizinle aynı bilgileri paylaştılar.
dikkatimi çeken bir durum oldu. arkadaş 04.04.2022 tarihinde hukuk bürosu ile anlaşma imzaladılar ödeme hakkında. ancak anlaşma imzalandığı halde uyapı takip ettiğimizde hukuk bürosu anlaşma yapıldığı halde tüm bankalara para-döviz vb. varsa (arkadaşın borç meblası kadarını) haciz istiyoruz diye yazı yazmış. sözleşme yapıldıktan sonra bankalara haciz vb. işlemler için iletişim kurmaları garibime gitti. eşeledikçe kafalarda soru işareti çoğalıyor. ALLAH kimsenin başına vermesin, kötü bir olay.

peki hapisten çıktıktan sonraki dönemde eve haciz uygulayabilirlermi?
şayet hukuk bürosu tekrardan gel anlaşma yapalım derlermi yani süreç nasıl ilerler hapisten sonra?
çünkü hapisten çıktıktan sonraki dönemde ne kadar sürede iş bulabilir hiç bir garantisi yok.
hapisten çıktıktan sonra öncesinde yapılan sözleşme devam edecekmi sıfırlanacakmı ?

bugün avukat şöyle bir şey dedi = eve hacize geldiklerinde bankaya borcu olduğu kadar mal bulamazlarsa haciz işlemi gerçekleştiremiyorlar dedi. ne kadar doğru bilmiyorum açıkcası.

arkadaşın genel para edecek teknolojik ürünlerini bizim eve aktardık şimdilik. evde borcunu karşılayacak pek bir eşya bırakmadık açıkcası. aileleri birleştirdik birlikte kalıyoruz. olay bir çözüme kavuşana kadar şimdilik böyle idare edeceğiz.

dipnot : yıllardır çalıştığım iş yerimden avans istedim arkadaşım içim, yazıklar olsun'ki 1000 tl ve maaşa 5 gün kaldı diye olmaz dediler.

lütfen yanlış anlamayın. sorduğum soruları cevaplamak zorunda değilsiniz kesinlikle. aklıma takılan ve yeni gelen şeyleri dile getiriyorum.cevapları bilirsiniz bilmezsiniz hiç problem değil. arkadaşımla avukata gittiğimizde çok sinirliydi. artık aklımıza gelen soruları sorduk kalanlarıda şimdi cevap bulmaya çalışıyorum.

ilginize gerçekten çok ama çok teşekkür ederim.

anlaşma sağlanması halinde bile e-haciz devam eder.zaten maaş dışındaki varlık avukatın ücretini karşılıyorsa ücreti tahsil eder böylelikle dava düşer..eğer karşılamıyorsa olan kısmı bloke eder..gerisi için dava sürer..hapis sonrası ev haczi olabilir..fakat artık eşyanın tümüne el koyamıyorlar..2 adet olan üründen varsa iyisini alabiliyorlar..gel anlaşma yapalım desede taahüt olayı bildiğin kadarıyla olmaz çünkü o davadan hüküm giymiş olacaksınız.. tekrar bir hapis cezası olmaz..( size tavsiyem taahhüt imzalamayın )
mtchannel
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Nisan 25, 2022, 23:24:12 ÖS »

arkadaşım işine güvendiği için 04.04.2022de taahhüt imzaladı.12 ayda ödeme sözü vermiş oldu. 11 ay 1bin tl 12.ay geri kalanının tamamı olacak şekilde. 12.ayda ödeyemezsen hepsini dediler yine 12 ay daha uzatırız demişler.ona istinaden yapmak zorunda kaldı. taahhüt yapmakla yapmamak arasında bir prosedür farkı varmı ?
taahüt yapmasa eve hacize gelecek. taahüt yapıp ödeyemese hapise girecek. tek fark hapis olayı sanırım.

Exu
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Nisan 26, 2022, 23:18:50 ÖS »

Hocam anladığım kadarı ile borcu avukatlık bürosu devir almış. Ödediğini ödersin ödemediğinde ömür boyu devam edersin. Hiç bir icra, hapis mapis te olmaz.
Aynı şey başıma geldiği için biliyorum. Önceki çalıştığım şirket adıma kredi alıp araç almıştı, daha sonra ödemedikleri için borç bana kaldı. Bankalar tahsil edemediği borçların artık peşinden koşmayıp varlık yönetim şirketi adı altında kurulan borç takip şirketlerine ihale ile dosyalarını satıyorlar. artık bu işi avukatlık büroları da yapıyor.
İş şöyle ilerliyor; şirketten veya bürodan birisi dosyayı takip edip tahsilat için uğraşıyor. Amaçları kesinlikle icra yada hapis değil. İnsanları ikna ederek para almak. Bazısı iyilikle bazısı da tehtidkar bir tavırla yapıyor. borcun kapanması da umurlarında değil taksit taksit almak işlerine geliyor, sürekli para akıyor. Arayıp işten çıktığını ve yeni bir işe girince devam edeceğini bildirse şirket biraz nazlansa da bekleyecektir. Zaten borcu bankadan %20si en fazla 30u gibi düşük bir ücretle devralıyorlar.
Hatta bu şirketlerden birinde çalışan bir iş arkadaşım da var şimdi. Nasıl uğraştıklarını anlatır hep.
Bana gelince banka borcundan 2 yıl kadar sonra beni buldular. 27bin kadar bir borç çıkarttılar (sene 2013; araba 20bine alınmış 1/4 borcu ödenmiş, araç ta icradan satılmıştı oysa). Eski şirketin patronunu bulup konuşturdum biraz pazarlıkla; 17bine 24 taksit yaptılar. Patron 2 ay ödedikten sonra kayboldu iş gene bana döndü. Bir müddette beni maaş hacizi ile tehdit edince işten çıkmak istedim, çalıştığım şirketteki patrona anlattım. O da firmayı arayıp konuştu pazarlıkla 6bin nakite dosyayı kapattırdı.
Sonradan öğrendiğim onlarda ellerinde belli sayıda dosya tutuyorlarmış ve yeni dosya alamıyorlarmış. O yüzden sene sonlarına doğru uzun süren dosyaları çok ucuza kapatıyorlar.
« Son Düzenleme: Nisan 26, 2022, 23:21:48 ÖS Gönderen: Exu » Logged

Bir kadının tepesini attıracak kadar çok RETRO EŞYA barındırabiliyorsan ve hala evliysen, O zaman kralsın...
Aktug
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Nisan 26, 2022, 23:47:31 ÖS »

Bu şirketler Varlık Yönetim Şirketi deniyor. @Exu bahsetmiş. Bankalardan yasal takibe düşmüş dosyaları %20-30 gibi tutara alıyorlar. Çok şükür ben takibe düşmedim. Ama takibe düşen bir yakınım için beni arayıp ( yakınım hiçbir şekilde benim telefonumu bankaya vermemiş ) SMS atmak gibi bir aptallık yapınca varlık yönetim şirketini ( yani çalışan avukatları ) huzur ve sükunu bozma, kişisel verileri kanuna aykırı şekilde ele geçirip kullanma eylemleri sebebiyle disiplin cezası verilmesi talebiyle İstanbul Barosu' na şikayet ettim. Ardından Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundum. Soruşturma devam ediyor halen.

Bunları neden yazdım? Öyle ya da böyle arkadaşınızdan alacakları var. Bunun için arkadaşınıza ( sadece arkadaşınıza ve varsa kefiline ) ulaşarak alacaklarını talep etme ya da alacaklarını tahsil etmek için zemin oluşturma haklarına sahipler bu gayet doğal. Günde 20 defa aramak / sms atmak gibi tacize varan eylemler, aramalarda bağırıp çağırıp aşağılamak, eşinizi dostunuzu arayıp üzerinizde baskı yaratmak, gecenin 12-1' inde sms atıp uykunuzu sabote etmek, tehdit etmek gibi hakları yok.
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Nisan 27, 2022, 00:01:09 ÖÖ »

İşin hukuki süreci disinda hukuk burolarinin işleyişinden bahsedeyim. İcra durumuna düşmedim ama hukuk bürosu ortamını çok iyi biliyorum Turkcell de çalışırken çok ziyaret edip çağrı dinledik . Saat 2 de evde olacağız evde birileri bulunsun , hakkında hapis kararı çıktı, ihtiyati haciz kararı çıktı, yakalama kararı çıktı gibi korkutma yöntemleri hatta yanindaki arkadaşıyla tiyatro yaparak hacizi nasıl yapacağını tartışarak korkutma , çilingir vasıtasıyla adreste olmazsanız kapı acilacak gibi korkutmalar , bagirmalar rencide etmeler çoğu hukuk burolarinin yaptığı borç odetme yöntemleridir.masrafli ve bazıları yasa da olmadigi için bunlar gerçekleşmez. Haciz koymak da masrafli bir iştir.  Varlık Yönetim sirketleri biraz daha agrasiftir çünkü personel primleri ve tahsilat edilebilecek borç meblaglari daha yuksektir. Bankacılık yıllarımdan da devrettigimiz varlık yonetimlerinin isleyisi hakkinda çok detayli bilgi sahibi olmustum
« Son Düzenleme: Nisan 27, 2022, 00:08:00 ÖÖ Gönderen: onursapci » Logged

C64 ve A500 gerisi teferruat
buraksoner34
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Nisan 27, 2022, 00:34:33 ÖÖ »

Hocam anladığım kadarı ile borcu avukatlık bürosu devir almış. Ödediğini ödersin ödemediğinde ömür boyu devam edersin. Hiç bir icra, hapis mapis te olmaz.
Aynı şey başıma geldiği için biliyorum. Önceki çalıştığım şirket adıma kredi alıp araç almıştı, daha sonra ödemedikleri için borç bana kaldı. Bankalar tahsil edemediği borçların artık peşinden koşmayıp varlık yönetim şirketi adı altında kurulan borç takip şirketlerine ihale ile dosyalarını satıyorlar. artık bu işi avukatlık büroları da yapıyor.
İş şöyle ilerliyor; şirketten veya bürodan birisi dosyayı takip edip tahsilat için uğraşıyor. Amaçları kesinlikle icra yada hapis değil. İnsanları ikna ederek para almak. Bazısı iyilikle bazısı da tehtidkar bir tavırla yapıyor. borcun kapanması da umurlarında değil taksit taksit almak işlerine geliyor, sürekli para akıyor. Arayıp işten çıktığını ve yeni bir işe girince devam edeceğini bildirse şirket biraz nazlansa da bekleyecektir. Zaten borcu bankadan %20si en fazla 30u gibi düşük bir ücretle devralıyorlar.
Hatta bu şirketlerden birinde çalışan bir iş arkadaşım da var şimdi. Nasıl uğraştıklarını anlatır hep.
Bana gelince banka borcundan 2 yıl kadar sonra beni buldular. 27bin kadar bir borç çıkarttılar (sene 2013; araba 20bine alınmış 1/4 borcu ödenmiş, araç ta icradan satılmıştı oysa). Eski şirketin patronunu bulup konuşturdum biraz pazarlıkla; 17bine 24 taksit yaptılar. Patron 2 ay ödedikten sonra kayboldu iş gene bana döndü. Bir müddette beni maaş hacizi ile tehdit edince işten çıkmak istedim, çalıştığım şirketteki patrona anlattım. O da firmayı arayıp konuştu pazarlıkla 6bin nakite dosyayı kapattırdı.
Sonradan öğrendiğim onlarda ellerinde belli sayıda dosya tutuyorlarmış ve yeni dosya alamıyorlarmış. O yüzden sene sonlarına doğru uzun süren dosyaları çok ucuza kapatıyorlar.

Hiç bir icra hapis olmaz !? Arkadaş taahütname imzalamış! Taahütname imzalandıktan sonra dava açılır ve tazyik hapsine dönüşüt yanlış bilgi vermeyelim..Bu tazyik hapsi önemli..pandemide hırsızı bile çıkardılar ama tazyik hapsini belli oranda yatırdılar..Siz en iyisi detaylıca avukatınıza danışın
mtchannel
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Nisan 27, 2022, 19:53:53 ÖS »

vermiş olduğunuz cevaplar için çok teşekkür ederim arkadaşlar. bugün itibari ile avukat ile görüşüp ana para+avukat masrafı+icra masrafı ücretleri için orta yol bir ücret ile anlaştık. arkadaşım için kredi çektim ve şükür kurtuldu. aileside kendiside bir oh dedi şükürler olsun. bazen sevdiğimiz insanlar için elimizi taşın altında koymak gerekiyor. sanırım bu laf tam bu ve buna benzer durumlar içinmiş. arkadaşın tüm bankalardaki hacizleri kalktı ve herşeyi düzeldi. özel bir hastanede güvenlik işi bulduk oda gerçekten bugünün süprizi oldu. ALLAH'ın izniyle çektiğimiz krediyi en hızlı şekilde kapatıp ondanda kurtulacağız. şükürler olsun. ALLAH kimsenin başına vermesin. Tekrar'dan ilgilenip okuyup bilgisi dahilinde yardım etmeye çalışan herkese teşekkür ederim.
Sağlıcakla Kalın.

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Nisan 27, 2022, 22:22:14 ÖS »

Arkadaşınıza geçmiş olsun.

İyiki sizin gibi bir arkadaşı var.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: