Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga GenelA500 Oyunları Fabrika Çıkışı A1200'de Çalışır Mı?
Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: A500 Oyunları Fabrika Çıkışı A1200'de Çalışır Mı?  (Okunma Sayısı 3877 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Haziran 18, 2022, 12:47:05 ÖS »

Xcopy yi ben de yapiyordum ya aklin yolu bir işte o zaman internet yok

Simdiki nesilin derdi neden dusuk FPS aliyorum 😂

200+ FPS, 1 ms tepki süresi, 144+ Hz ekran, maks 50 ms ping ile oynamıyorlarsa keyfi kaçar bu zamanelerin. Birkaçını meydanda falakaya yatırmak lazım ibretlik...

Otobüs, vapur, tren, tramvay, tabanvay ile kilometrelerce uzaktan oyun falan almak bu nesil için imkansız; yazın sıcağında, kan ter içinde, 0.5 lt pet şişe su olmadan, cami çeşmelerinden veya sokağı ıslatan hortumdan su içerek, bilmediğin semtlerden geçerek, bazen dönüş yolunu zar zor bularak...

Bu koşullarda sosyalleşebildiler o zamanın ev bilgisayarcıları...
Carian
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Haziran 18, 2022, 13:16:53 ÖS »

Siz gene piyasanın merkezindeymişsiniz. Ben 1990 da Göcek daha köyken bir şekilde İstanbul'a parayı transfer edip birkaç hafta boyunca gözüm yollarda A500 ümü beklemiştim. Bir otobüs firmasıyla Ortaca otogarına gelmişti ve arkadaşımla beraber almaya gitmiştik 40 derece yaz sıcağında. Hiç unutmuyorum, çok dindar falan olduğumdan değil ama "sana şükürler olsun yarabbim! " demiştim...
amiga.os
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Haziran 18, 2022, 15:17:26 ÖS »

Bu konuyu konuşurken çalışıp çalışmama ile alakalı şöyle bir problem var yalnız. Mesela A1200'de çalışmıyor denilen oyunların çoğunu ben A1200'de disketten oynuyordum. Burada disketlerin başındaki introlar ve oyunlara eklenen trainer'lar belirleyici bir faktör oluyor. Sizin denediğiniz sürümün çalışmıyor olması o oyunun A1200'de çalışmadığı anlamına gelmiyor.

A500+ sonrası aldığım A1200 (170 MB Harddiskli) ile "şu oyun da çalışmıyordu, ne de çok oynamak isterdim" dediğim bir oyunu hatırlamıyorum. İlla ki çalışmayanlar vardır ama üzerinde konuşmaya dahi değecek oranda olduğunu zannetmiyorum. Zaten sonrasında WHDload yazılımı çıkmış ve disketteki oyunlarımızı harddiske atmaya başlamıştık. Hatta günlük olarak yeni eklenen WHDload paketlerini indirip oyunları harddiske atmaya çalışıyordum (yine aynı sebepten dolayı, cracker, intro farklılıklarından dolayı her WHDload install paketi aynı oyunun her sürümüne uymuyordu).

Ayrıca olaya şu açıdan da bakmak lazım, A1200 için üretilen (AGA) oyunların A500'de çalışma ihtimali hiç yok ve AGA tarafında çok çok başarılı oyunlar mevcut.
Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : Haziran 19, 2022, 16:07:18 ÖS »

Ayrıntılı bilgilendirme için teşekkürler abi. kickstarter dediğin relokick disketi mi abi. Başlangıçta Rom'u 1.3 düşürme işlemi yaptığımız?
Evet o disketi kastetmiştim.
Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: