Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel Sohbetm5a78L/usb3 + fx8350 derece+fan hızı hakkında
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: m5a78L/usb3 + fx8350 derece+fan hızı hakkında  (Okunma Sayısı 850 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mtchannel
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Mayıs 20, 2022, 20:07:11 ÖS »

merhaba arkadaşlar.

Sizlere bazı sorularım olacak.
öncelikle sistemim hakkında bilgi vereyim;
anakart : m5a78L/usb3
işlemci : fx8350 (vishera)
ram     : 8gb 1600mhz

NOT : lütfen önce videoyu sonuna kadar izlerseniz çok memnun kalırım. kendimi daha net anlatabilmek adına. (devamlı köpek yanımda olduğu için rahat bırakmadı minik sıpa.bir yandan telefonu tutuyorum bir yandan pc ile ilgilenip köpüşümde kucağımda iyi kötü video çekmeye çalıştım. :=) )

sorular;
1-) biosda ayarladığım voltajı windows'ta göremiyorum (görebilmelimiyim bilmiyorum)
2-) ram 1600mhz ancak windows (görev yöneticisi) 667mhz olarak görüyor. 667x2 olarak düşünüyorum ama bu seferde 1333 oluyor. cpu-z'den bakıyorum dram freq'da 803.5mhz yazıyor. bunu 2 ile çarpınca sonuç doğru çıkıyor. windows neden hatalı veya bilmediğimiz bir nedenden böyle yazıyor. biosdan manuel ayarlamalımıyım ram frekansını ?
3-) qfan açıkken turboya ayarlandığında 5000+ rpm oluyor
4-) qfan komple kapalıyken 4000+ üzerine çıkmıyor. (amacım devamlı son hızda çalıştırmak)

en önemli soru;
şu anda turbo core teknoloji vb. tüm aşırtmalar kapalı kullanıyorum. amacım işlemci 4ghz sabit hızda çalıştırmak. bende "4000mhz + 1.315625 volt" ayarladım. tabi denemelerle stabil olan voltu buldum. autoya bırakırsam 1.375+ ALLAH ne verdiyse çıkıyor. tabi buda derecenin yükselmesine sebep veriyor. amacım hem ghz'den geri kalmamak hemde ısıyı önleyebildiğim kadar önlemek.

soru: videoda gördüğünüz jumperfree configuration bölümündeki tüm alanları aşırtma veya undervolt yapmadan işlemcinin sabit çalışmasını sağlayacak manuel ayarlara ihtiyacım var. şu nada ghz+volt'u zaten ayarladım ama diğer ayarlarıda manuel sabitlemek istiyorum. anakarta bırakmak istemiyorum. bu ayarlar hakkında bilgisi olan varsa paylaşırsa memnun olurum.

Video Linki: https://youtu.be/z1rkh4iatiE

27" Curved 165Hz ekranda retro oynayan çılgın genç
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: