Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetKöpek aşısı fiyatları ?
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Köpek aşısı fiyatları ?  (Okunma Sayısı 2898 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mtchannel
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Haziran 15, 2022, 12:17:55 ÖS »

Merhabalar arkadaşlar. Köpeğimin aşı zamanı geldi ve devamlı gittiğim veterinere aşısını yaptıracaktım ve çip taktıracaktım. kuduz - karma ne aşısı yaptırırsanız yaptırın 200 tl tek fiyat. çip taktırma 75-100 tl arası. ancak bulunduğum yerdeki tarım ilçeyi aradım aşı "5 TL" dedi. çip taktırma+pasaport+aşı=55,5 tl tutuyor dedi. veterinerler ile tarım ilçe arasında bu fiyat farkı nedir böyle ?
bu aşı bu kadar ucuz bir şeyse neden veterinerlerde pahalı ?
veya kalite farkımı var aşılar arasında ?
beni aydınlatabilecek biri varsa çok memnun olurum.

27" Curved 165Hz ekranda retro oynayan çılgın genç
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Haziran 15, 2022, 14:16:10 ÖS »

Devamlı gittiğiniz veteriner'e aradaki bu farkın sebebini sorduğunuzda, ne gibi bir açıklama getiriyor?
« Son Düzenleme: Haziran 15, 2022, 14:17:48 ÖS Gönderen: fort_apocalypse » Logged

mtchannel
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Haziran 15, 2022, 14:44:18 ÖS »

@fort_apocalypse merhaba. açıkcası devamlı gittiğim veterinere daha arayıp bahsetmedim durumdan. tanıdığım köpek sahibi arkadaşlarıma, gittikleri veteriner arkadaşlarının aşı fiyatlarını sordurttum onlarada 200 tl demişler. sanırım liste fiyatı hepsinde aynı belirlenmiş. ancak şimdi veterinerime gidip tarım ilçe 5 tl'ye yaparken sizler neden 200 tl'ye yapıyorsunuz demek uygun olurmu bilemedim. yarın tarım ilçe'ye gidip bizzat veteriner hekim ile görüşüp aradaki fiyat farkının neden kaynaklandığını araştıracağım. kalite farkınında olduğunu zannetmiyorum. sonuçta ciddi aşılar şakaya gelmez. 5 tl diye köpeğe su enjekte etmezler. merak ettiğim şey karma-kuduz gibi aşıların kalite veya marka model çeşidi varmı bunu bir araştıracağım. farklı veterinerlere gidip kullandıkları aşının ismini öğreneceğim. karşılaştırma yapacağım.

==============================================================================
köpeğimden kısa bir hastalık anımız: köpeğim çok ciddi gençlik hastalığı geçirirken ne kadar veteriner varsa gezmiştim. kaç tanesine gittiysem köpeği ellemeden hatta bakmadan hatta hatta tahlil yapmadan tanı koyanlar ile karşılaştım. sırf para almak için kesin bu mantardır diyenle bile karşılaştım. en son tüm ümitlerimi kaybetmişken taşınmadan önceki evimin hemen alt sokağına daha yeni mezun olmuş bir veteriner hekim arkadaş ile tanıştım. durumu anlattım. abi dedi köpeği getir önce tanı koyalım eğer yardımcı olabileceğim bir şeyse elimden geleni yaparım dedi. köpeğimi götürdüm ve tanı koyabilmek için gerekli kalıntı örneklerini aldı. yaklaşık 1 saat sonra gel dedi. gittim ve tanı çıktı ortaya. yanlış hatırlamıyorsam atomik gençlik hastalığı ve bu köpek türlerinde yaygın olabiliyormuş.
abi dedi ilk yapacağımız iş
1-) sadece somonlu kuru mama
2-) kuru mama üzerine vitamin solüsyonu
3-) yanlış hatırlamıyorsam c vitamini hapı 30 günlük
4-) en önemlisi deri üzerine krem

bu saydıklarımı ve kremi ortalama 6 ay kullanımında ALLAH'ın izniyle eski haline döndüreceğiz dedi. ve ne oldu dersiniz. köpeğim 13.gün yeni doğmuş bebek gibi tüyleri derisi herşeyi düzeldi. şu anda artık zorunlu olarak somonlu yemesi gerektiğini söyledi. diğer takviyeleri kremleri artık kullanmıyoruz. kızım artık çok rahatladı. inanın gece o uyuyamayınca bende uyuyamıyordum.
kaç yere gittiysem bu sorunumuza çare bulamamıştık. ALLAH binlerce kez sağolsun.
==========================================================================
Artık bu kadar şeyi yaşayınca genel olarak tüm veterinerleri para yolmak için köpeğimi deney tahtası olarak kullandıklarını düşünmeye başlamıştım. Ancak bu veteriner arkadaş bu teorimi ALLAH'tan bozdu. 5 parmağın 5'ide bir olmadığını kanıtladı. tek belimizi büken aşı ücretleri. yukarıda belirttiğim gibi kalite+marka model gibi şeyleri yarın araştıracağım.

şayet aşılar konusunda siz değerli arkadaşlarım arasında bilgisi olan varsa yazarsanız çok memnun olurum.

hakkan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Haziran 15, 2022, 15:17:04 ÖS »

Sizin oralar yine çok ucuzmuş.

Kedilerim için aşı ve çip sordum, karma aşının TANESİ 250 TL, Çip takma 250 TL dedi ! Yani tek bir kedi için 1 aşı+çip = 500 TL

Bulunduğum yerde Tarım ilçe var mıdır varsa İstanbul'da öyle 5 TL'ye filan işlem yapar mı yaparım dese bile yapacak adamı bulabilir miyim işte bunlardan ciddi şüphem var.
mtchannel
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Haziran 15, 2022, 15:37:16 ÖS »

@hakkan merhaba. bildiğim kadarıyla her ilde ilçede tarım ilçe mevcut. bence araştırın derim. mesela bana 6km uzaklıkta tarım ilçe. şehrin dışında kalıyor maalesef. minibüsler köpek almıyorlar. mecburen arabası olan bir arkadaşımdan rica edip öyle götüreceğim tarım ilçeye aşı yaptıracaksam. önce bir araştırayım sonrasında sadece götürmek kalsın o kolay. bence internetten bölgenize ait tarım ilçe numarasını bulup arayıp danışın isterseniz. hatta öğrendiğiniz bilgileri bizimlede paylaşırsanız memnun olurum.

sbaslar
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Haziran 15, 2022, 16:57:45 ÖS »

Selamlar.  belki 200 tl değildir ama 5 lira gibi bir şey olacağını da düşünmeyin. camından, ucundaki iğnesi ve içindeki aşıya kadar steril ve kusursuz üretilen bir ürün 5 lira olmasını beklemeyin ..  Demek ki   tarım bakanlığının  halk sağlığı adına böyle bir ücretsiz  uygulaması var.   548 tl   olan zatürre aşısının gerekli durumlarda ücretsiz yapıldığı gibi. 
mtchannel
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Haziran 15, 2022, 17:19:29 ÖS »

@sbaslar merhaba. yazdıklarınıza hak vermekle beraberinde kendi görüşüm 200 tl şu koşullarda çok yüksek bir rakam hayvansever tüm arkadaşlar için. benim yine 1 tane köpeğim var. 1'den fazla olanların ALLAH kolaylık versin. illa durumu vakti olan bakmıyor sadece hayvana. bu koşullar göze alındığında şahsi görüşüm 200 tl bence yüksek bir ücret diyebilirim. 5 tl olacağını bende zannetmezdim ancak inanın telefonda defalarca sordum. uzaktan geleceğimi belirttim eminsiniz değilmi dedim. 5 tl olduğunu onaylattım kendisine. sizinde dediğiniz gibi kusursuz üretilen bir ürünün 5 tl olması kafada soru işaretleri yakıyor. ya gerçekten bu işin maliyeti yok denecek kadar ucuz, ya devlet destekli olduğu için ucuz yada psikolojik olarak ucuz gördüğümüz şeylerin pahalı olmadığı için gözümüzde değersiz olması. tarım bakanlığının halk sağlığı için gerçekten böyle güzel bir uygulaması varsa her ne kadar hayvanseverleri maddi anlamda tatmin edip hayvanlarımızın sağlığını düşünsede işin eksi boyutu maalesef veterinerleri aşı için aldıkları ücretin yüksek olmasından dolayı kötü gösteriyor bu durumda. tam bilmemekle beraber bir oda'dan aldıkları fiyat listesimi var yoksa bir dernek üzerindenmi ayarlıyorlar fiyat listelerini bilmiyorum. ancak bence tarım işleri illaki veterinerlerin fiyatlandırmasını biliyordur. ya bu aşı işini devlet ele almalı yada fiyatlar eşitlenmeli görüşündeyim. çünkü arasındaki fiyatlar dağlar kadar fark var. dediğim gibi inşallah yarın bir işim çıkmaz ise bu konuyu yerinde tek tek dolaşarak araştıracağım. telefonda duyduğum fiyatı bizzat yerine gidip ağzından duymak istiyorum açıkcası. buradan bilgi vereceğim. merak eden olursa bilgilendirmek amaçlı. @sbaslar dediklerinize katılıyorum.
« Son Düzenleme: Haziran 15, 2022, 17:21:29 ÖS Gönderen: mtchannel » Logged

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Haziran 15, 2022, 20:55:58 ÖS »

Veterinerlik fakültelerini araştırmakta da fayda var. İstanbul Üniversitesi Veterinerlik fakültesi birçok işlemi ücretsiz veya cüzi ücretle karşılıyordu.
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Haziran 15, 2022, 22:06:56 ÖS »

Kısa bir google aramasıyla;

Tarım ve Orman bakanlığının aşı uygulama ücretleri; Kuduz aşılamalarında kedi ve köpekler için hayvan başına 5,00 (beş Türk Lirası) TL,

Hayvanlara uygulanacak kulak küpesi, mikroçip ve benzeri tanımlama araçları ile
tanımlamaları da; Kedi, köpek ve gelincikler için hayvan başına 5,00 (beş Türk Lirası) TL,

Veteriner hekimleri Odası'nın belirlediği ücretler

Köpek Kuduz Aşısı:180 TL
Köpek Karma Aşı: 230 TL
Mikroçip Uygulaması: 160 TL

Veterinerin verdiği fiyat odanın yayınladığı listeye uyuyor. Zaten odanın belirlediğinin daha altını söyleyemez. Ancak sürekli müşterisi iseniz muayene ücreti almayabilir veya birden fazla aşı yaptıysa oradan bir indirim yapabilir.

İlçe tarımın söylediği fiyatlar da bakanlığın yılın başında yayınladığı fiyatlar. Devlet hastanesi/özel hastane gibi düşünebilirsiniz. Yerinizde olsam ilçe tarımda yaptırırdım.

mtchannel
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Haziran 15, 2022, 22:43:16 ÖS »

@witchdoktor & @wizofwor merhabalar.
kafamdaki sorulara resmen ışık tuttunuz ve içim çok rahatladı gerçekten. internetten araştırmak için fırsatım olmamıştı. o zaman ilçe tarımın yolu gözüktü bize. ALLAH razı olsun ilgilendiğiniz için sizlerden.

hakkan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Haziran 16, 2022, 12:30:29 ÖS »

İlçe tarım ve orman müdürlüğünü aradım, konu Kedi olunca "onları çok vahşi oluyorlar, tutmak çok zor, vb" diyerek ne ilgilenmek ne de aşı yapmak istemediler. Ben ısrar edince de şimdi kurban yoğunluğu var sonra arayın deyip kibarca salladılar :-)

Köpek konusuna gelince gittiğim veterinerdekiler çip zorunluluğu sebebiyle çok fazla insanın özellikle köpeklerini sokaklara terk ettiğini söyledi. Bu durum çok üzücü, devlet tamam kesinlikle makul bir sebeple bir zorlama yapıyor ama keşke çip uygulamasının tarım müdürlüklerinde uygun olduğu gibi konularda da farkındalık yaratsa... bunu bilmeyen çok insan bir çipe 250 TL veremem deyip terk ediyor hayvanlarını !
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: