Merhaba arkadaşlar. geçenlerde film izlerken dikkatimi çeken ve ister istemez ilgi odağım olan bir durumdan bahsedeceğim ve çözebilirmiyiz bu durumu sizlere sormak istiyorum.
herhangi bir player ile film izlerken (çözünürlük veya uzantı farketmeksizin) bir anda filmi durdurduğumuz anda aşağıdaki resim meydana geliyor.
örnek resim (eller kayık mesela) (güldür güldür 1920x1080 4.157 bitrate):

benim istediğim şey durdurduğum anda o kareyi ayna gibi göstermesini istiyorum. resim netliğinde olmasını istiyorum. umarım anlatabilmişimdir. bu istediğim olayı acaba dedim videomu kalitesiz ama 4k bimlemle kaç bitrate videolarda denedim maalesef yukarıdaki resimdeki gibi kayık oluyor.
aslında bu olayı video edit programları sayesinde veya ekstra harici programlar ile video içinden resimi kaymak gibi alabiliyorsun ancak ben videoyu izlerken durdurduğum anda o anki görüntünün kaymak gibi olmasını istiyorum. amacım video içinden resim almak değil video izlerken durdurduğumda gözüme düzgün gözükmesi

bu durumu aydınlatabilecek bir player programı vb. bir ayar bilen varsa memnun olurum.
hayırlı geceler dilerim herkese.