Ana Sayfa
Amiga Dokumantasyon Projesi
Medya
Yardım
Ara
Giriş Yap
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.tr
Genel Kategori
Proje
Commodore 1581 "The End"
« önceki
sonraki »
Sayfa:
1
2
3
[
4
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Commodore 1581 "The End" (Okunma Sayısı 5514 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
emarti
Uzman
Only Amiga Makes It Possible █
Ynt: Commodore 1581 "The End"
«
Yanıtla #45 :
Ağustos 20, 2022, 00:34:32 ÖÖ »
Alıntı sahibi: ekenciz üzerinde Ağustos 19, 2022, 18:54:51 ÖS
@Def Leppard,
Amatör bir proje ama her şeyi ile eksiksiz bir şekilde bizimle buluşturduğunuz için buradan da açık bir teşekkür etmek istedim. Kullanmak için gereken hiç bir aksesuar pakette eksik değildi, kablo, adaptör ve elbette C1581.
Uzunca bir süre bir c1561 sahibi olan şanslı bir azınlık olarak kalacak gibiyiz.
Benim merak ettiğim bir husus var: 5.25 disk oyunlarını bu diske yazmak ve kullanmak mümkün müdür? Gerçi bana pek mümkün gibi gelmiyor ama bunu bir bilenden de duymak isterim.
C64/C128 tarafı Kaan'nın dediği gibi çok çeşitli kopyalama programları var ve mevcutsa disk drive arası kopyalama yapabliliyor.
Bence en kolay yöntem XU1541 veya XUM1541 kullanmak.
Örneğin 5.25 disk oyunların var. Bunu XUM1541 ile PC tarafına image (d64 gibi) olarak kaydedip, sonra dosyalar olarak 1581'e kopyalayabilirsin. Yada DirMaster (PC tarafında) kullanarak d64 içeriğini yeni oluşturduğun d81 içine kopyalayıp, XUM1541 ile direkt 1581'e yazdırabilirsin. DirMaster link:
https://style64.org/dirmaster
Projenin kendisi replikadır; orjinalinin birebir kopyası. Amatör bir proje demek haksızllık olur.
https://github.com/emartisoft
My GitHUB
|
http://csdb.dk/scener/?id=26786
My CSDB
READY.
SYS(64767): EMARTI
Def Leppard
Uzman
«
Yanıtla #46 :
Ağustos 20, 2022, 13:34:22 ÖS »
Bu tarz Projeleri yapmak için kesinlikle Profesyonel tecrübeli biri olmak gerekir. Sanırım Ekenciz de Amatör derken Forum içinde yapılmış bir proje olduğu için o şekilde yazdığını düşünüyorum.
Bir konuya da açıklık getirmek isterim. C1581, Amiga harici disket sürücüleri gibi iki logic entegre bağlanmış basit bir devreden oluşmuyor. Normal bir C64 kadar nerdeyse Custom ve entegre var. Bilgisayar mantığı ile çalışıyor üstünde işlemci, ram, disket denetleyici gibi. Bu yüzden zamanında fiyatı çok pahalı olmuş. C1581 scheması mevcut bunu bu işde profeyonel olan biri ancak bu şekilde devre haline getirebilir. Bir işin ehli yani ustası olan kişi bence o işde profesyonel olmuş demektir. Normalde zamanında üretilmiş C1581 ler günümüzde 300-350 € gibi fiyatlara satılıyor. Temel amaç bu proje ile daha uygun fiyatlar ile herkesin alabilmesiydi. Ben 3 bin TL yani su an 170$ gibi bir rakama satmış oldum. Çok kişide bu şekilde C1581 sahibi olabildiler.
Ben kendi adıma şunu diyebilirim. Ben bu işleri profesyonel olarak yapıyorum. Zaten profesyonel bir tecrübem olmasa bu işleri de yapamazdım.
Amiga Repair Service
sinanyildiz
Üye
«
Yanıtla #47 :
Ağustos 20, 2022, 13:56:39 ÖS »
Orjinalinden güzel bile olmuş olabilir
ekenciz
Üye
«
Yanıtla #48 :
Ağustos 20, 2022, 14:38:15 ÖS »
Alıntı sahibi: Def Leppard üzerinde Ağustos 20, 2022, 13:34:22 ÖS
Bu tarz Projeleri yapmak için kesinlikle Profesyonel tecrübeli biri olmak gerekir. Sanırım Ekenciz de Amatör derken Forum içinde yapılmış bir proje olduğu için o şekilde yazdığını düşünüyorum.
Bir konuya da açıklık getirmek isterim. C1581, Amiga harici disket sürücüleri gibi iki logic entegre bağlanmış basit bir devreden oluşmuyor. Normal bir C64 kadar nerdeyse Custom ve entegre var. Bilgisayar mantığı ile çalışıyor üstünde işlemci, ram, disket denetleyici gibi. Bu yüzden zamanında fiyatı çok pahalı olmuş. C1581 scheması mevcut bunu bu işde profeyonel olan biri ancak bu şekilde devre haline getirebilir. Bir işin ehli yani ustası olan kişi bence o işde profesyonel olmuş demektir. Normalde zamanında üretilmiş C1581 ler günümüzde 300-350 € gibi fiyatlara satılıyor. Temel amaç bu proje ile daha uygun fiyatlar ile herkesin alabilmesiydi. Ben 3 bin TL yani su an 170$ gibi bir rakama satmış oldum. Çok kişide bu şekilde C1581 sahibi olabildiler.
Ben kendi adıma şunu diyebilirim. Ben bu işleri profesyonel olarak yapıyorum. Zaten profesyonel bir tecrübem olmasa bu işleri de yapamazdım.
Sanırım amatör proje derken yanlış anlaşılmış. O kelimeyi kullanırken seri üretim olmamasını kast etmiştim. Yapılan iş ve sunum böylesi bir iş için gerçekten üst düzeydi. Daha önce söz verilmemiş olsa bile yanında hazır çekilmiş disketlerin gelmesi de zaten işi yapanın ne kadar özen gösterdiğinin bir kanıtı. Bu yanlış anlaşılma nedekiyle bir kırıcılığım olduysa bundan dolayı özürü dilerim. Umarım bize başka projelerle herkesin kullanması nasip olmayan ürünler kazandırmaya devam edersiniz.
Sayfa:
1
2
3
[
4
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:
Gitmek istediğiniz yer: