Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Amstrad NC 100 & NC 200 Projeleri  (Okunma Sayısı 814 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
DoctorCPC
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« : Eylül 30, 2022, 01:59:31 ÖÖ »

Merhabalar Dostlar,
Amstrad NC 100 ve Amstrad NC 200 projelerini bu başlıkta toplayacağım...

Planladığım Donanım Projeleri
------------------------------------
Amstrad NC 200:
-NC 200 dahili 3'5'' disket sürücü yerine GOTEK takmak
-farklı PCMCIA girişi için 3D printer baskısı alıp tip 2 32 MB PCMCIA depolama kartı takmak. ben CF PCMCIA tip 2 kartı alıp 32 MB CF takacağım. CPMish en fazla 32 MB depolama alanı görüyor. birden fazla 32 MB CF alabilirim lakin bir CF kartı bitirmek bile yıllar alır belki de ama 50 senelik stok yapmak lazım NC verileri için 2-3 tane 32MB CF kartı alıp eheheheh
-en az 4 adet 18650 pil ve şarj devresi ile USB'den şarjlı mekanizma entegre etmek ve normal girişi USB'ye çevirerek doğrudan USB'den çalışmasını sağlamak
-WiFi serial modem yapmak

Amstrad NC 100:
-WiFi Seri Modem takmak
-Seri kablo yapıp PC'ye aktarım sağlamak
-en az 2 adet 18650 pil ve şarj devresi ile USB'den şarjlı mekanizma entegre etmek ve normal girişi USB'ye çevirerek doğrudan USB'den çalışmasını sağlamak
-LCD ekran el veriyorsa RGB Led takıp reosta kontrol ile renkli aydınlatma sağlamak

Not:
Amstrad NC 200'de NC 100'den farklı olarak Paralel portta var. bu port ile basit ne yapabilirim bulamadım önerileriniz varsa yazabilirsiniz. bunlar hemen olmayacak elimde birçok retro Amstrad CPC/PCW/NC projesi var zaman buldukça yapıyorum. ama buraya not düştüm. başka önerilere açığım.

Not2:
NC 100 ve NC 200 özellikle NC 200'ü gündelik yaşamda kullanmak için önerilerinizi de bekliyorum. pratikte mümkün olmasa da teoride mümkün en azından taşınabilir harika bir yazı aracı kesinlikle. tahminimce seri portla diğer donanımlarla konuşabilecek bir çok proje yapılabilir. aklıma gelen Raspberry Pi Zero ile seri iletişime sokmak elimde com port çeviricide var. piZero üstünde bir yazılımla (Python dili ve Raspberry Pi üzerinde Python ile programlama yapabilirim) diğer donanımlarda bağlanarak birçok şey yapılabilir. seri haberleşme ile yapılmayacak şey yok diye düşünüyorum. lakin paralel port hiç programlamadım ve ne yapılır seri port kullanırken aklıma gelmedi. paralel portu USB'ye çevirmek mümkün olur mu bilmiyorum ama belki o zaman birşeyler yapılabilir fakat bu seferde driver yazmak gerekir kullanılacak donanım için. önerilere açık. bu listedekileri de en kötü 1 sene de ancak yaparım sanırım.
« Son Düzenleme: Eylül 30, 2022, 03:43:29 ÖÖ Gönderen: DoctorCPC » Logged

Long Live Amstrad CPC/PCW/NC/GX
www.cpcuserclub.com
www.dizzyradio.com
Amstrad CPC: RSF3, V9990, AMSDAP, M4Wifi, ZMEM, MXBoard, DES Mini,GOTEK, USIFACII, DMP Printer, PS2 Mouse
Amstrad PCW 8256: 512K RAM, GOTEK, uIDE8, uRTC8
Amstrad NC 100: Wifi Modem
Amstrad NC 200: Gotek, PCMCIA
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: