Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Mesajların silinmesi  (Okunma Sayısı 7124 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Def Leppard
Uzman

Üyelik Bilgileri
« : Eylül 14, 2022, 14:35:19 ÖS »

LW3D; Normalde bu konuya müdahale edilecek bir durum yokken neden müdahale ettin anlamadım. Benim bir mesajım dışında konudaki tüm mesajlarım silinmişti. Mesajlarımda herhangi bir hakaret filan gibi durum yokken. Neden sildiğini de yazmışsın "Oldukça gereksiz ve anlamsız duruyordu"

Bende son açtığım konu ve mesajlarımı sen silmeden ben sileyim dedim. Bu nasıl iş arkadaş? Adamın biri ile tartışma yaşıyoruz doğru yanlış ne ise ney.  Sonrasında Adam zoru görünce kızıp, Foruma genel olarak saydırıp gidiyor. Senin yaptığın bu hareketler doğrumu? Konuyu komple silsen hadi neyse diyeceğim. Herkes konu fazla uzamasın diye böyle yaptığını düşünürdü.

Adamın son yazdığı mesajda genel konuşsa da bana hakaret ediyor ve bu mesaj hala orda duruyor. Arkasından yazdığın mesajda adamı geri kazanmak için yazdığın şeylere bak? Bende senin yazdıklarını "Oldukça gereksiz ve anlamsız" buluyorum. Ama maalesef senin mesajlarını benim silme yetkim yok.

Bu son yorumlarından sonra "mesajın da alınmıştır" Gereğini yaparım merak etme.

« Son Düzenleme: Eylül 14, 2022, 14:43:41 ÖS Gönderen: Def Leppard » Logged

Amiga Repair Service
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Eylül 14, 2022, 16:34:03 ÖS »

Def leppard selam abi. Seninle kesinlikle bir sorunumuz yok olmadı da ama ,

Forumda özellikle teknik ve tamir konularında bir seylerlerden anlayan kişilerle ikili atismaya çok girdin abi. Bence Tonyukuk da adamin birinden ziyade çok değerli biri senin gibi. Forumdan uzaklaşmasını istemem. Daha onceki tartışmalarında da benzer durumlar yaşandı. Benden eskisin ve veya büyüksün yeteneğine saygım sonsuz. Ama biraz daha tartışmalardan uzak görmek isteriz seni. Ben yetenek olarak senin tırnağın olamam ama Volkan abiyleydi sanırım biri tartıştığın, amiga teknik , Tonyukuk ve bir kaç kişi daha bunlar da artık nadir kisiler senin gibi. Küçük bir grup olduğumuzdan herhangi birinizi hiçbirimiz kaybetmek istemeyiz.tesekkurler
« Son Düzenleme: Eylül 14, 2022, 17:07:33 ÖS Gönderen: onursapci » Logged

C64 ve A500 gerisi teferruat
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Eylül 14, 2022, 19:24:13 ÖS »

@Def Leppard: Ne mesaj aldın, nasıl aldın bilmiyorum. Sorun değil. Ama diğer arkadaşlar merak ederler diye oldukça gereksiz ve anlamsız kısmına açıklık getireyim... Konu ekran kartı tavsiyesiyle ilgili. Bir üyenin tavsiyesini beğenmeyip, senin kartın, benim kartım derken, üyelerden biri forumdan gidiyorum, diyor. Diğeri de umarım sözünde durur gidersin diyor... Forumdan ayrılmayı düşünen arkadaşa karşı yazılan gidersen git türünden kısım gereksiz ve anlamsız geldi. O mesajı sildim.

Şu yukardakini yazmak bile bana çok gereksiz ve anlamsız geldi. Hala yazıyor olmakta saçmalık.

"adam zoru görünce..."  -Adam- sanki AMD'nin ürün sorumlusu. Zoru görmüş... Belki de ikinci el ekran kartı piyasasını elinde tutan ve 10fps düşük alınabilecek bir kartı forumla paylaşıyor da olabilir (hmm... olay şimdi oturmaya başladı...)

- benim yazdıklarımdan silinmesini istediğiniz olursa özelden mesaj atmanız yeterli. hemen silerim. samimiyim.

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Eylül 14, 2022, 19:35:52 ÖS »

Hepimiz barut fıçısıyız malum sorunlar, hayat sıkıntıları vs nedeniyle ama bu forumda kimsenin kötü insan olduğunu düşünmüyorum. Bir de beni hariç tutun forumun çoğu üyesi teknik konularda ciddi bilgi birikimine sahip, yaşça da bayağı ilerledik. Konuları biraz daha mizaha çekerek gerilimleri azaltabilsek, forumdan kimseyi kaybetmesek güzel olacak, sonuçta yok olacak bir ilgi alanının nesli tükenen üyeleriyiz. Karşılıklı bir araya gelinse herşey çok daha anlayış çerçevesinde gelişebilirdi. Forum ortamları biraz da insanların yok yere gerildiği İstanbul akşam trafiğine benziyor, 5 dk önce başka birinin yaptığı küfrettiğimiz hareketi bir bakıyorsun biz yapmışız
onursapci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Eylül 14, 2022, 19:47:59 ÖS »

Hepimiz barut fıçısıyız malum sorunlar, hayat sıkıntıları vs nedeniyle ama bu forumda kimsenin kötü insan olduğunu düşünmüyorum. Bir de beni hariç tutun forumun çoğu üyesi teknik konularda ciddi bilgi birikimine sahip, yaşça da bayağı ilerledik. Konuları biraz daha mizaha çekerek gerilimleri azaltabilsek, forumdan kimseyi kaybetmesek güzel olacak, sonuçta yok olacak bir ilgi alanının nesli tükenen üyeleriyiz. Karşılıklı bir araya gelinse herşey çok daha anlayış çerçevesinde gelişebilirdi. Forum ortamları biraz da insanların yok yere gerildiği İstanbul akşam trafiğine benziyor, 5 dk önce başka birinin yaptığı küfrettiğimiz hareketi bir bakıyorsun biz yapmışız

Yok artık 50 olmuşsun abi daha geçen sene 49 du Kahkaha

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Eylül 14, 2022, 20:25:11 ÖS »

@onursapci

45'im, çifter çifter küçültüyorum
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Eylül 14, 2022, 21:51:55 ÖS »

Aynen hayatımızda zaten yeterince gerginlik oluyor. Birazda huzur bulmak için buralara geliyoruz. Hobimizle ilgili güzel gelişmeleri, ortak duyguları paylaşmak, yazmak için. Yazılanlardan yanlış bir çıkarım yapmak çok kolay. Duyguları yüz yüze veremediğimiz için kelimenin bazen nereye gideceğini anlamak anlamlandırmak birazda bize kalıyor. Gülelim geçelim Keyfimize bakalım. Buluşmada yaklaşıyor ohh miss

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
Def Leppard
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Eylül 14, 2022, 22:11:04 ÖS »

LW3D; Sen daha konunun ne olduğunu bile bilmiyorsun. Şu kartı bu kartı meselesi değil. İlan açan arkadaş özellikle HD7870 ekran kartı aradığını yazıyor.  Bay çok bilmiş de HD7870 ekran kartı dandik artık bir işe yaramaz,  sana R9 370 ekran kartı öneririm diyor. Benim yazdığım bu r7 370=hd7870 ve gülme işareti. Bay çok bilmiş ben r7 yazmadım r9 yazdım diyor. bende R9 370 zaten R7 370 da aynı kart yazıp bu konu ile ilgili tablo linkini paylaşıyorum. Doğruları kabul etmek bu kadar mı zor? Benim ömrüm işim hayatım bilgisayar donanımı ile geçmiş 20 sene bilgisayar işiyle uğraşmışım. Birinin yanlış verdiği bilgileri de düzeltmeyelim mi? En sevmediğim insan tipi bir şeyler bildiğini zannedip ama aslında hiç bir şey bilmeyen ve bu kıt bilgiyle de insanlara akıl vermeye çalışanlardır.

Bu kişi bana kızıp foruma da saydırıp konuyu farklı yerlere çekip bunu yazıyor " Kabahat bende ki sizi muhatap alıp konuşuyorum. Alın forumunuzda her şeyiniz sizin olsun. Oturduğunuz yerden millete ahkam kesmekten başka yaptığınız bir şey yok. Neyin gerçeğinden bahsediyorsun. İnsanlık yapanda kabahat. Ben ona sorduğu segmentte bir kart önerdim. Kalkıp bana 1050 deseydin bu iş buralara gelmez idi diyorsun. Size kendi küçük dünyanızda başarılar. Birbirinize ahkam kesin. Körler sağırlar birbirlerini ağırlar..."

Ben yanıtımı yazıp ve sonunda "bu son yazdıklarından sonra forumdan ayrılman isabet olur" diyorum. İki arkadaş konuya o arada yorum yapmışlar. Ben konu kapandı derken birden LW3D gelip konuya el atıyor. Bir bakıyorum benim mesajlar silinmiş arada iki arkadaşın mesajlarda gitmiş. Bay çok bilmişin mesajları aynen duruyor. Bende kızdım son konu ve mesajlarımı silip forumdan çıktım. Sonrasın da mesaj silinme konusu açılmış ve benimle ilgili "Oldukça gereksiz ve anlamsız duruyordu" bu yüzden mesajlarını sildim yazmışsın.

LW3D seninle yüz yüze tanıştım benden yaşça da büyüksün. Forumun sahibi ve en yetkili kişisi de olabilirsin. Bu makamda olan kişinin adaleti eşit dağıtması gerekir. Eğer sana bir rahatsızlık verdiyse bu tartışma konuyu tamamen silmen gerekirdi. Benim mesajlarımı silip ve arkasından o yorumu yapmaya senin hakkın yok. Öyle ya o zaman Ben gereksiz ve anlamsız yorumlar yapıyorum demek ki.

Bay çok bilmiş gelip bana bunu diyor "Oturduğunuz yerden millete ahkam kesmekten başka yaptığınız bir şey yok"  O yaptığım projelerin hepsi ... Lw3d Sende gelip böyle konuşan birinden taraf oluyorsun. Tabi her zaman yaptığın gibi bunu belli etmemeye çalışarak. Benden taraf da ol demiyorum adaletli ol yeter.  Söylenecek çok şey var ama ben insanın suratına karşı söylerim . O zaman yapman gereken şey belli beni forumdan atmak.

Amiga Repair Service
mrmojorisin
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Eylül 14, 2022, 22:20:40 ÖS »

Velhasıl kelam hakkaniyet çerçevesinde herkes için adalet.
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Eylül 14, 2022, 22:30:47 ÖS »

anlayış/hoşgörü/Sabır ?
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Eylül 14, 2022, 23:12:38 ÖS »

@Def Leppard şu yukarda yazdıklarını okurken bile, haklı olsan da, en azından sınırda gittiğin, karşındaki insanları "tanımladığın" bir çok cümlen var. Belki farkında değilsin ama yazdıklarını okuyan çoğu kişi kayıtsız kalamıyor. Örnek aşağıdaki cümle... Kim üstüne alsa kavga çıkar. Bir kimseyi tanımlamıyorsan neden yazılmış? Hem ne gerek var bunlara?

"En sevmediğim insan tipi bir şeyler bildiğini zannedip ama aslında hiç bir şey bilmeyen ve bu kıt bilgiyle de insanlara akıl vermeye çalışanlardır."

En ufak fayda getirmeyecek, bu cümleyi okuduğumuzda Def Leppard çok şey biliyor dememize sebep olmayacak türden. Oysa ki çok şey bildiğini, tecrübeni biliyoruz. Bunu ifade etme biçimini onaylamıyoruz. Son 1 yılda forumda yaşanan tüm tartışmalarda bir şekilde, bu türden gereksiz, anlamsız şeyleri çözmeyle zaman tükettik... ne gerek var? Senin kart daha iyi... Değer mi forumdan bir üyenin ayrılmasına ? ya da dünya daha güzel bir yer mi artık?  

Bakın benim kararlarımı doğru bulmak onaylamak beğenmek zorunda değilsiniz. Hata yaparım. Çok hatalar yaptım. Yarında yapacağım. Ama hiç biri kasten ya da birini kollamak için yapılmış değildir. Çoğu zaman da konulara tek açıdan bakılması nedeniyle hata olarak görülebilir... Diğer mesajlar silinmiş ama o arkadaşın son mesajı bırakılmış? Neden?
Forumu zan altında bırakan şeyler yazmıştı. El çabukluğu marifetiyle böyle bir iddiayı siliyor görünmek ya da bunun düşünülmesini kabul edemezdim. Bu nedenle arkadaşın belki de forumdaki son mesajının, ayrılma sebebinin anlaşılması için bıraktım. Başka ne olabilir ki?  

« Son Düzenleme: Eylül 14, 2022, 23:14:45 ÖS Gönderen: LW3D » Logged

AGY
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Eylül 14, 2022, 23:21:40 ÖS »

emin olun mesajlar silinmeseydi bu konu bu kadar uzamazdı ama bundan sonrası için bu tip eleşiriler veya farklı bakış açıları hakaret olmadığı sürece silinmemeli boşuna olayın çapı büyüyor gereksiz uzuyor.
onursapci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Eylül 14, 2022, 23:25:45 ÖS »

emin olun mesajlar silinmeseydi bu konu bu kadar uzamazdı ama bundan sonrası için bu tip eleşiriler veya farklı bakış açıları hakaret olmadığı sürece silinmemeli boşuna olayın çapı büyüyor gereksiz uzuyor.

Sunucu kaynaklı olabilecegi bilerek silinmediği bilgisi verilmişti

Ona bakarsanız sizin şu an yazdığınız da süreci uzatıyor

emarti
Uzman

Only Amiga Makes It Possible █

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Eylül 14, 2022, 23:34:47 ÖS »

Bu konuya has olmamakla birlikte suçlu aramak gibi bir niyetim de yok lakin uzun süreden beri bazı üyelerin forumdan uzaklaştığını hatta girmediğini görmek beni üzüyor.

Burası birleştirici bir platform olmalı.
Yakında iletişim detoksuna girmiş zombiler gibi olmayalım internet ortamında.

https://github.com/emartisoft My GitHUB | http://csdb.dk/scener/?id=26786 My CSDB

READY.
SYS(64767): EMARTI
AGY
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Eylül 14, 2022, 23:35:42 ÖS »

Sunucu kaynaklı olabilecegi bilerek silinmediği bilgisi verilmişti

Ona bakarsanız sizin şu an yazdığınız da süreci uzatıyor
yok bilerek sildim dedi sizinki arada sunucudan kaynaklı silinmiş olabilir dedi  okumamışsınız.Sizde cevap vererek( ki sizle  hiç ilgisi yok ) gene olayı gereksiz uzatıyorusunuz bence. Ben @LW3D hitaben yazdım.Bir öneri benimki ciddiye alınır alınmaz bilemem.
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: