Ana Sayfa
Amiga Dokumantasyon Projesi
Medya
Yardım
Ara
Giriş Yap
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.tr
Genel Kategori
Proje
Yeni Bilgisayar Oyunum Adalet Savaşçısı Yayında
« önceki
sonraki »
Sayfa:
1
[
2
]
3
Aşağı git
Gönderen
Konu: Yeni Bilgisayar Oyunum Adalet Savaşçısı Yayında (Okunma Sayısı 7718 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
amiga.os
Deneyimli
Ynt: Yeni Bilgisayar Oyunum Adalet Savaşçısı Yayında
«
Yanıtla #15 :
Eylül 18, 2022, 18:21:15 ÖS »
Alıntı sahibi: programci42 üzerinde Eylül 18, 2022, 16:37:07 ÖS
Evet öyle tabi ki yapıcı eleştirileriniz için teşekkür ederim lakin HD grafik tercih etmek varken neden piksel grafik tercih edilsin ki bu zaten başlı başına bir çelişki değil mi 😃
Tabii ki bir çelişki değil, şu an piksel grafikli ya da retro görünümlü olan her şey büyük ilgi görüyor. Oyun sektörü, bu adamlar nasıl bu kadar başarılı, ya da indie oyunlar hangi oranda yatırımlar alıyor araştırmanızı öneriyorum.
Commandate
Üye
Ruhunu Özgür Bırak O kalbine Giden yolu Bulacaktır
«
Yanıtla #16 :
Eylül 19, 2022, 13:44:15 ÖS »
Alıntı sahibi: programci42 üzerinde Eylül 18, 2022, 12:14:11 ÖS
Ya arkadaşlar bi de bi şey sorcam size ya ben bunu anlamıyorum ya adamlar dandik bi oyun yapıyor milyon dolarlar kazanıyor ben iyi de yapsam kötü de yapsam istedim kadar kazanamıyorum hani bakıyorum bazı oyunların grafiği benim oyundan daha kötü olmasına rağmen benden fazla kazanıyor yani ne oluyor da onlar çok kazanıyor d ben kazanamıyorum 🤔
Mrb Ben bir steam oyuncusu olarak şunu söyleyeyim size Oyunlarda sürükleyicilik önemli yani bu senaryo ve oynanabilirlikle önemli ,oyunun grafiği çok önemli değil ama senaryo önemli bir diğer husus oyun kendini tekrar etmicek devamlı oyuncu zevk alcak oynarken ,çok fazla bug varsa oyuncu kaçar şahsen ben oynamıyorum ,sizin oyunda da gördüğüm kadarıyla bug var düşman ölüp havada kaldı falan,2 düşman yan yana dururken birini öldürdüğünde diğeri istifini bozmuyorsa buda bir eksi,yani aslında birçok etkenin birbirini tamamlaması lazım oyun başarısında birçok etken eksik yada can sıkıcı ise ne de yapsanız başarılı olamaz, pazarlama ile de ilgili değil cünkü 20kb lik mario oyunu 25 yıl önce reklam yapılmadan milyonlarca indirme almıştı, benim tavsiyem birkaç oyuncuya oyununuzu oynatıp nelerden hoşlanmadıklarını öğrenip sonraki projelerinizde buna ağırlık vermeniz.
Onurum Sadakatimdir !
1975-1995 Arası Oyun Konsolu Mod-Restorasyon-Tamir
DoctorCPC
Uzman
«
Yanıtla #17 :
Eylül 19, 2022, 13:50:45 ÖS »
tebrikler...
Long Live Amstrad CPC/PCW/NC/GX
www.cpcuserclub.com
www.dizzyradio.com
Amstrad CPC: RSF3, V9990, AMSDAP, M4Wifi, ZMEM, MXBoard, DES Mini,GOTEK, USIFACII, DMP Printer, PS2 Mouse
Amstrad PCW 8256: 512K RAM, GOTEK, uIDE8, uRTC8
Amstrad NC 100: Wifi Modem
Amstrad NC 200: Gotek, PCMCIA
Tengrist
Üye
«
Yanıtla #18 :
Eylül 19, 2022, 14:10:36 ÖS »
Tebrikler elinize sağlık. Ancak üzülerek söylemeliyim ki oyunun ciddi sorunları var. Öncelikle oyunun grafikleri kişileri uzak tutuyor çünkü düşük dokulu, çok yüksek kalite olmayan bir 3D tarz denenmiş. Piksel tabanlı indie oyunların tutmasının sebebi de bu zaten, eski duran 3D grafikler gerçekten çok sırıtıyor ama SNES gibi olan oyunlar iyi bir konsept ile gerçekten sırıtmıyor göze.
Bunlara ek olarak bir de oyunun konsept sorunu var. Suriye'de teröristlerle savaştığımız bir oyun olduğu bilgisini vermişsiniz ancak bu çok ciddi ve tek bir kişi ile olmayacak bir konsept. Oyunun tanıtımında sadece yeşil bir çimen üstünde taştan evler ve içlerinde jenerik teröristler görüyorum, ne Suriye'ye dair bir şey var ne de Türkiye'nin konumuna dair. Bunun yerine, yukarıda belirtildiği gibi ciddiyeti olmayan ama kendine has bir oyun yapsanız daha iyi olur kanaatindeyim. Öbür türlü Google Play Store'daki bin tane askeri savaş oyunundan farkı kalmıyor ne yazık ki. Ki bu oyunu Android'e yayınlasanız orada daha başarılı olabilir.
Theoden (CYON4D)
Deneyimli
«
Yanıtla #19 :
Eylül 19, 2022, 14:52:14 ÖS »
Yurtdışında bu konu üzerine yapılmış çok güzel araştırmalar ve tezler var.
https://youtu.be/7BRF50bM8-0
https://youtu.be/DTvBgmNL-p0
«
Son Düzenleme: Eylül 20, 2022, 12:43:39 ÖS Gönderen: Theoden (CYON4D)
»
(Ücretsiz Oyunum) Cozy Days:
https://cyon4d.itch.io/cozy-days
https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=19938.0
Demoreel:
https://youtu.be/Nzi4VcmWyXA
https://cyon4d.itch.io/
https://soundcloud.com/cyon4d
https://www.artstation.com/cyon4d
You are in a computer game, Max.
Oğuzhan
Uzman
There's no place like 127.0.0.1
«
Yanıtla #20 :
Eylül 19, 2022, 23:45:05 ÖS »
Destek için 4 oyunu da tüm DLC'leriyle birlikte aldım. Fırsatım olduğunda deneyip yorum da yazacağım.
Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"
Sega SMS1-2/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
programci42
Üye
«
Yanıtla #21 :
Eylül 20, 2022, 07:49:14 ÖÖ »
Oğuzhan çok teşekkür ederim dostum her kuruş benim için çok değerli Steam sadece 100$ a ulaşırsa veya geçerse o zaman para yatırıyor yani 99.99$ olsa bile 100 e ulaşmadığı için onu ertesi aya kadar bekletiyor.
Oğuzhan
Uzman
There's no place like 127.0.0.1
«
Yanıtla #22 :
Ekim 30, 2022, 21:04:05 ÖS »
Alıntı sahibi: programci42 üzerinde Eylül 20, 2022, 07:49:14 ÖÖ
Oğuzhan çok teşekkür ederim dostum her kuruş benim için çok değerli Steam sadece 100$ a ulaşırsa veya geçerse o zaman para yatırıyor yani 99.99$ olsa bile 100 e ulaşmadığı için onu ertesi aya kadar bekletiyor.
Yorumlar;
1-) Aircraft War : Çok tarzım değil ama ateş aldıklarında direkt kanadına almıyor. Bir kare şeklindeki bir alana isabet etmesi yeterli.
2-) All hit all her : Doom gibin güzel
Ama oyun açıkken windows'a dönersek mouse sapıtıyor kullanılamıyor. Bir bug gibi...
3-) FireTry : Aracı istediğimizde hızlandırsak güzel olurdu.
4-) Rise of a hero : Grafikler gayet güzel. Ama düşmanların seni farketmesi çoook geç..
«
Son Düzenleme: Ekim 30, 2022, 21:13:17 ÖS Gönderen: Oğuzhan
»
Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"
Sega SMS1-2/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
feuer
Deneyimli
«
Yanıtla #23 :
Ekim 31, 2022, 14:11:18 ÖS »
Alıntı sahibi: amiga.os üzerinde Eylül 18, 2022, 18:21:15 ÖS
Tabii ki bir çelişki değil, şu an piksel grafikli ya da retro görünümlü olan her şey büyük ilgi görüyor.
Kesinlikle katılıyorum ve ben de retro oyunlardan çok büyük keyif alıyorum.
Yatarken Mortal Kombat Mobile oynuyorum. Bana 2d mortal kombat oyunlarının verdiği keyfi vermiyor.
Stardium
Üye
«
Yanıtla #24 :
Kasım 03, 2022, 00:32:40 ÖÖ »
@programci42 Sevgili dostum sizin Steamden takipçinizim
başarılarınızın devamını diliyorum. Bence devam edin ve yepyeni oyunlar çıkartın mevcut oyunlarınızı geliştirmeniz için gerekli bütçeyi edinebilmenizi tüm kalbimle isterim.
programci42
Üye
«
Yanıtla #25 :
Kasım 03, 2022, 07:49:28 ÖÖ »
Alıntı
@programci42 Sevgili dostum sizin Steamden takipçinizim başarılarınızın devamını diliyorum. Bence devam edin ve yepyeni oyunlar çıkartın mevcut oyunlarınızı geliştirmeniz için gerekli bütçeyi edinebilmenizi tüm kalbimle isterim.
Stardium teşekkür ederim dostum Allah razı olsun ben de diğer oyun geliştiricileri gibi milyoner olmak istiyorum ama
bu piyasada özellikle de steamde var olmak birilerinin oyununu satın alması çok zor. Bi taraftan ultra gelişmiş grafikli oyunlar GTA 5, Forza, Call Of Duty, CS Go vs vs yani bunlar dururken çoğu insan kıytırık 2 boyutlu bi oyun almak istemiyor
. Bu tip oyunlar yapmak için de gerçekten bütçe, zaman ve eleman desteği gerekli hatta olmazsa olmaz tek başına bi insanın bu kadar işin içinden çıkması çok zor olabiliyor.
Oğuzhan kardeşime de desteği ve yorumları için teşekkür ederim.
Bandersnatch
Üye
«
Yanıtla #26 :
Kasım 05, 2022, 01:07:21 ÖÖ »
Şu oyun özelinde "hobi olarak oyun geliştiriyorum üç beş bir şey kazanırsam da ne ala" gibi düşünüyorsanız güzel bir uğraş elinize sağlık.
Para kazanmak için oyun yapıyorsanız elinizi vicdanınıza koyup da söyleyin, şu oyunu başkası yapmış olsa 30 lira verip alır mısınız? hatta bırak 30 lira vermeyi bedava olsa indirip oynamaya tenezzül eder misiniz?
Bir insanın bu oyunu oynaması için bilgisayarında eğlenceye dair başka hiçbir alternatifinin olmaması lazım bence.
onursapci
Uzman
80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.
«
Yanıtla #27 :
Kasım 05, 2022, 07:31:38 ÖÖ »
Tebrikler . Oyun çok güzel alacağım. Diğer arkadaşlar da beğenmiş ki okuduğum kadarıyla alanlar olmuş. Başarılarınızın devamını dilerim
C64 ve A500 gerisi teferruat
programci42
Üye
«
Yanıtla #28 :
Kasım 05, 2022, 09:02:32 ÖÖ »
Bandersnatch evet haklısın Türkiye fiyatı biraz yüksek bu doğru ama 10$ elin gavuru için hiç bir şey bi de şöyle bir durum var eminim hepimizin hesabında bi sürü aldığımız ama hiç oynamadığımız oyunlar vardır ben mesela hiç oynamasam bile türk yapımı oyunları alırım sadece destek olmak için Erzurum mesela onu almıştım hiç indirip oynamadım ama hesabımda duruyor belki bir gün oynarım. Diğer oyuncular da böyle yapabilir bunu demek istiyorum kimse buna mecbur değil tabi ki ama diğer taraftan mount blade e bakın ilk zamanlar o da kötüydü ama şimdi ki hali dünya ile yarışıyor. Bence aynısı herkes için geçerli yeterli destek alan herkes başarılı işler çıkarabilir.
Theoden (CYON4D)
Deneyimli
«
Yanıtla #29 :
Kasım 05, 2022, 13:08:53 ÖS »
Alıntı sahibi: programci42 üzerinde Kasım 05, 2022, 09:02:32 ÖÖ
mount blade e bakın ilk zamanlar o da kötüydü ama şimdi ki hali dünya ile yarışıyor. Bence aynısı herkes için geçerli yeterli destek alan herkes başarılı işler çıkarabilir.
Mount & Blade'in günümüzdeki global başarıyı yakalaması 20 seneyi aşan bir çalışma sonucunda oldu.
Ben ilk prototipin alpha ve beta versiyonlarından beri seriyi oynuyorum, 2000'lerin başlarından beri üzerinde çalışılan bir marka Mount & Blade.
Armağan Yavuz ve eşi İpek Yavuz oyunun ilk versiyonlarından kazandıkları parayı tekrar sermaye olarak kullanıp oyunun geliştirme sürecini kendileri finanse ettiler.
İlk oyundan kazandıkları paranın çoğu İpek Yavuz'un yaşadığı ciddi bir sağlık sorununu tedavi etmek için kullanıldıktan sonra yine finans olarak sıfırlanmalarına rağmen pes etmeden devam ettiler.
Ayrıca M&B oyunu yapılırken böyle bir oyun türü yoktu (mouse ile kılıcın yönünün manuel olarak belirlendiği, oyuncu yeteneğine bağlı yakın dövüş oyunu).
Böylece Armağan Yavuz ve İpek Yavuz günümüzde bile hala taklit edilememiş bir oyun türü oluşturmuş oldular çünkü yapmayı hayal ettikleri oyun buydu.
Steam'de bir sürü M&B klonu olmasına rağmen hiçbiri M&B'nin başarasını yakalayamamıştır.
Demek istediğim onlarca yıl çalışıp istedikleri oyunu sonunda yapan bir karı kocanın hikayesinden bahsediyoruz.
Güzel bir oyun yapmak zaten çok yönlü ve zor bir iş. Programlama, tasarım, görsel, müzik ve ses gibi öğelerin tek tek uyum içinde bir araya gelmesi ve bunu başarılı bir şekilde pazarlanması çok büyük bir girişim.
Dilerim yılmadan çalışmaya devam eder ve emeklerinizin karşılığını gelecekte alırsınız.
«
Son Düzenleme: Aralık 20, 2022, 00:55:00 ÖÖ Gönderen: Theoden (CYON4D)
»
(Ücretsiz Oyunum) Cozy Days:
https://cyon4d.itch.io/cozy-days
https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=19938.0
Demoreel:
https://youtu.be/Nzi4VcmWyXA
https://cyon4d.itch.io/
https://soundcloud.com/cyon4d
https://www.artstation.com/cyon4d
You are in a computer game, Max.
Sayfa:
1