Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Yeni Amstrad CPC Sistemi RSF3!  (Okunma Sayısı 3769 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
DoctorCPC
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« : Mart 21, 2022, 04:31:17 ÖÖ »

Geçtiğimiz günlerde Amstrad CPC için RSF3 elime ulaştı. şu anda Amstrad CPC için High End System hayalini bu kart gerçekleştiriyor. bu kart şu an için Amstrad CPC üstünde son nokta. arada 2 hafta geçmesine rağmen RSF3 çalıştıracak zaman bulamadım. fakat aramızdaki Amstrad CPC'ci dostları bildiğimden bu post altında RSF3 ile ilgli bilgileri ve deneyimlerimi paylaşacağım. Eski Amstrad CPC sistemim artık Dream CPC olma özelliğini yitirdi RSF3 çok daha fazlasını sunuyor. eski sistemim hem Toto hem Duke'un kartlarından oluşuyordu. M4Wifi, MotherX4, ZMEM 1MB RAM ve PS2 Mouse adaptör. şu anda mouse adaptöre bile gereksinimim kalmadı kart üstünde USB mouse girişi dahi var. çok çok çok daha fazlası. yalnız USIFACII donanımım herhangi bir kart olmayan Amstrad CPC üstünde USB üzerinden hızlı DSK emülasyonu, DSK imajı alma ve imajı yazdırma işlemleri yapabildiği için USIFACII kartımı acil durum kartı ve RSF3'ün takılı olmadığı CPC'lerde bir kurtarıcı olarak görüyorum. açıkcası bir Amstrad CPC'de asla GOTEK gerektiğini düşünmüyorum. zaten GOTEK sadece CPC6128 üstünde çalışırken USIFACII hem CPC464 hem CPC6128 üstünde çok daha fazlasını yapıyor. kısacası Amstrad CPC için kimseye GOTEK önermeyin en azından USIFACII önerin. gel gelelim postumun sonuna ilk RSF3 denemelerim ne zamana kısmet olursa küçük bir youtube video'su ve kısa bir kaç bilgi vereceğim. yeni birşeyler öğrenirsem ve zaman bulursam paylaşıyorda olurum. bu arada bana maliyeti kargo ve gümrük ile birlikte yaklaşık 200 EURO'yu buldu. şu anda tek eksiğim V9990 CPC Ekran kartı. bu ekran kartı uzun zamandır üretilmiyordu geçen günleri bir parti üretildid fakat kontrol etmediğim mail adresime ödeme bilgilerini attıklarından kaçırmışım. yalnız bir de DES Mini var onu 3 aydır ön ödeme yapmış olmama rağmen bekliyorum. onun için ayrı post açarım. DES Mini'de Amstrad CPC üstünde GBA boyutunda kartuşlar kullanmamızı bunlara yazmamızı ve okuma yapmamızı sağlıyor. yani yeni nesil bir fiziksel ortam. onun yeni partisi kısmet olur üretilirse sizinle paylaşıyor olacağım. fiyatıda gümrük dahil ortalama 120 EURO gibi bir rakama tekabül ediyor kargo dahil. kargo dahil 93,5 euro geri kalanı gümrükte alacaklarını tahminleyerek bu rakamları veriyorum. bu yeni nesil cihazlardan almak isteyen olursa bana yazması yeterli ben gerekli email adreslerini de paylaşırı keyifle.

Long Live Amstrad CPC/PCW/NC/GX
www.cpcuserclub.com
www.dizzyradio.com
Amstrad CPC: RSF3, V9990, AMSDAP, M4Wifi, ZMEM, MXBoard, DES Mini,GOTEK, USIFACII, DMP Printer, PS2 Mouse
Amstrad PCW 8256: 512K RAM, GOTEK, uIDE8, uRTC8
Amstrad NC 100: Wifi Modem
Amstrad NC 200: Gotek, PCMCIA
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mart 21, 2022, 12:07:25 ÖS »

https://www.cpcwiki.eu/forum/amstrad-cpc-hardware/usifac-iimake-your-pc-or-usb-stick-an-hdd-for-amstrad-access-dsk-and-many-more!/

ek ram'de olsaymis

Use the brute force, Luke
DoctorCPC
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Mart 21, 2022, 12:16:59 ÖS »

USIFACII ile MotherX4 takip üstüne ZMEM tadabilirsin. O zaman ekstra 1MB RAM olur. Ya da MotherX4,ZMEM, M4Wifi olabilir

www.cpcuserclub.com
www.dizzyradio.com
Amstrad CPC: RSF3, V9990, AMSDAP, M4Wifi, ZMEM, MXBoard, DES Mini,GOTEK, USIFACII, DMP Printer, PS2 Mouse
yucelbilik
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Mart 21, 2022, 17:12:35 ÖS »

Volkan hocam bir heyecanla tozlu raflardan Amstrad CPC464'ü indirdim, bir tane santranç kasetim var (Master Chess) sadece onu yükleyip çalıştırıyorum. Ne yapar da aktif hale getiririm dedim ve en sonunda DDI 5 floppy interface diye bir ürün buldum ama henüz almadım. Sizin burada videolarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum. İlave olarak V9990 CPC ekran kartını merak ediyorum.
« Son Düzenleme: Mart 21, 2022, 17:44:07 ÖS Gönderen: yucelbilik » Logged

yb
DoctorCPC
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Mart 21, 2022, 19:50:21 ÖS »

Üstadım aman ha DDI5 sakın alma gereksiz pahalı. Ayrıntılı yazacağım. DDI serisi piotr ürünleri oluyor onun yerine USIFACII veya GBA kartuşu boyutunda yeni fiziksel ortam istersem DES Mini. Birçok seçenek var. İsterseniz bir teams etkinliği yapalım. İsteyen gelsin ve Amstrad CPC ipe ilgili soruları cevaplayabilirim. Üstadım DDI5 , Usifacii varken gereksiz kesinlikle. Lütfen ne istersen yaz bir Amstrad CPC ciye elimden geldiğince yardım ederim.

www.cpcuserclub.com
www.dizzyradio.com
yucelbilik
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Mart 21, 2022, 20:28:26 ÖS »

İyi ki konuyu açmışsın, hızır gibi yetiştin doğrusu Volkan hocam, yoksa ben DDI5 i alırdım. Amstrad konusunda bilgilerin mükemmel, bu sayede kulübe bir amstrad'çı daha katman için yardımlarını beklerim. Vereceğin bilgiler Amstrad kapısını açmak isteyenleri de yüreklendirebilir.  
« Son Düzenleme: Mart 22, 2022, 17:40:27 ÖS Gönderen: yucelbilik » Logged

yb
DoctorCPC
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Mart 22, 2022, 22:35:20 ÖS »

üstadım USIFACII aslında temel disket problemini çözüyor. fakat ekstra ram istersen expansion portu çoğaltmak için bir de MotherX4 veya MXBoard kart alman gerekir. bunun için konfigürasyon;
USIFACII + MotherX4 veya MXBoard + ZMEM bu sayede CPC464'ün hem 6128'den farkı kalmaz hem de 6128'den daha fazla RAM'e sahip olursun üstadım.

ama internete giren ve bir çok özelliği olan M4Wifi'de alabilirsin fakat bunda da yine RAM yok maalesef. bunun için yine aynı konfigürasyon.
M4Wifi + MotherX4 veya MXBoard + ZMEM

bir diğer seçenek direkt SymbifaceIII veya en gelişmiş donanım RSF3 almak. bu arada RSF3 alırsan mouse adaptöre gerek kalmıyor ama ilk iki seçenekte SYMBOS işletim sistemini kullanmak için PS2 Mouse adaptöre ihtiyacın var üstadım.

USIFACII'yi yunanistandaki bir arkadaş yapıyor bana fazla ram lazım olamz derse ortalama 25EURO'ya işin çözülür. MotherX4 veya MXBoard ve ZMEM 1MB RAM TOTO isimli dostumuz tarafından yapılıyor. M4Wifi, Duke isimli bir dostumuz tarafından yapılıyor. RSF3 ve SFIII yapan dostumuz HANS ama piyasada TMTLogic diye bulabilirsin.
eğer v9990 ekran kartı kullanmak istersenki bu kart MSX3'ler de kullanılması planlanmış ama hiç kullanılmamış bir karttır. Technobytes hem MSX hem CPC için üretiyor. ama maalesef bu partiyi kaçırdım. yaklaşık gümrük dahil tahmini 160-170 dolara mal olur.

DES dediğimiz sistem Dandanator Entertainment sistem olup iki standardı var. GBA boyutunda fiziksel ortam disket yerine ve kaset yerine kullanılıyor. ben AmstradAU ispanyol grubunun yaptığı DES Mini versiyonunu çok daha profesyonel buluyorum. gümrük hariç 93,5 EURO'ya mal oluyor. RSF3 200EURO'ya gümrük dahil. diğer TOTO ve DUKE'un ürettikler aklımda değil ama hatırladığım kadarıyla (birebir nokta atışı olmayabilir gümrük dahil ve kargo dahil) ZMEM ve MotherX4 60-80 euro arası M4Wifi 60-80 euro arası hatırladığım kadarıyla. uzun zaman oldu çip krizi ile fiyatlar biraz artmıştı maalesef. nokta atışı fiyatları kişilerden öğrenebilirsin. istersen iletişim bilgilerini verebilirim. ama gümrük çok fazla sürpriz olabiliyor. tüm sorularını şimdilik bu posttan cevaplayabilirim üstadım. konuşmak görüşmek istersen her zaman buralardayım.

www.cpcuserclub.com
www.dizzyradio.com
yucelbilik
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Mart 22, 2022, 22:49:54 ÖS »

Volkan hocam muazzam bilgi verdin, bunları anlamam için dediklerini yavaş yavaş incelemem lazım. Bir de asıl sıkıntım PAYPAL kullanamıyoruz, bu ürünleri kredi kartı ile alabileceğim linkleri vermen mümkün mü acaba?

yb
DoctorCPC
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Mart 23, 2022, 02:14:53 ÖÖ »

üstad bunları kişiler satıyor. maalesef hepsi PAYPAL kabul ediyor. ancak TOTO'ya rica edersen farklı olabilir. o alternatif düşünebilir. ama yunanistanda USIFACII'yi yapan dostumuz kesinlikle Paypal kabul ediyor ve diğerleride. muhakkak yurtdışında yaşayan bir arkadaş bulacaksın ve kredi kartının arkalı önlü resmini çekip göndereceksin. başka çare yok maalesef. payoneer çıktı ama kimse onu kuşşanmıyor dostum. her kartın ayrıntıları çok fazla. sayfalar dolusu bilgi ve bu kartlar için yazılan programlar ve DSK dosyaları var. sorarsan cevaplarım keyifle. benim amacım ve mutluluğum Amstrad CPC/PCW/NC/GX hakkında konuşmak. Amstrad CPC User Club Whatsapp grubumuz var 6 kişi varsa 5 tanesi yabancı çeşitli ülkelerden grubumuzda sadece ingilizce konuşuluyor. gelmek istersen özelden yaz gruba ekleyeyim. ama dediğim gibi sadece ingilizce konuşabiliyoruz. maalesef Türkiye'de Amstrad CPC'ci az dost var. yurtdışı forumlarında ve gruplarında takılıyorum bende. Fransızların gruplarında, ingiliz, ispanyol, alman, hollandalı ve avusturyalı dost ve dostlarım var. dediğim gibi emrine amadeyim bildiğim kadarıyla sorduklarını cevaplarım. ama yurtdışında paypal'ı olan arkadaş bulman zorunlu. %20 gümrük vergisi kesin ödüyorsun. bazen rayiçi daha yüksek belirledikleri oldu sanırım gönderen yanlışlık yapmış olablir. ama en az kargo ve gümrük ödemelerde olacak. düşük yazdırdığında anlıyorlar ve ödeme dekontu veya fatura istiyorlar. ben arkadaşın ödediği şekliyle gönderiyorum notta benim adıma yazdığı için kabul ediyorlar. TL olara RSF3 yaklaşık 3000-3500tl aralığına geldi bana. ben bir de Amstrad PCW ve Amstrad NC ile uğraşıyorum. Amstrad PCW donanımlarımda var. yurtdışında da beni DoctorCPC olarak bilirler Amstrad CPC'ciler tanır genelde. sohbet edersen benden bahsedebilirsin.

www.cpcuserclub.com
www.dizzyradio.com
yucelbilik
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Mart 23, 2022, 02:47:38 ÖÖ »

Volkan hocam, kişisel blogunda çok güzel makaleler var ve halâ okumaktayım. Çok güzel projeler yapılmakta.
« Son Düzenleme: Mart 28, 2022, 17:43:28 ÖS Gönderen: yucelbilik » Logged

yb
DoctorCPC
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Mart 30, 2022, 06:52:07 ÖÖ »

çok teşekkürler üstadım. şu anda en iyi Amstrad CPC sistemi bana kalırsa RSF3, V9990 ve USIFACII ile oluşan sistem bir de yanında DES Mini ile şu anda sonsuza kadar birşey almaya gerek kalmaz diyebilirim. RSF3 var, USIFACII var, DES Mini 50euro ön ödeme yaptım beklemedeyim fakat malesef v9990 5 sene sonra CPC için yeniden üretiliyordu fakat son anda kaçırdım. şu anda tek eksiği bu muhteşem sistemde v9990 ekran kartı. ve başka bir ruh katıyor CPC'ye. Amstrad PCW üstünde ise GOTEK, uIDE8, uRTC ve 512K RAM Upgrade klasik kullanımda son nokta. ya da PCW üstüne SymbifaceIII takıp keyfine bakılabilir fakat PCW üstünde Symbiface PCW ruhuna aykırı gibi geliyor. PCW ciddiyeti ve klasik kullanımı engelliyor.

www.cpcuserclub.com
www.dizzyradio.com
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: