Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)Pandora box DX ....'sınıze dopıng yapın...
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Pandora box DX ....'sınıze dopıng yapın...  (Okunma Sayısı 16590 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Ekim 16, 2022, 16:13:58 ÖS »

Arkadaşlar selam herkese,ne zamandır bu pandora boxdakı gelışmeleri paylaşayım dıyordum

bugune kısmet oldu..Pandoraki oyunlar ve sistemler belli zamanla sıkmakta yenı oyunlar

aramakta insanlar,neyseki bu pandora hackerları rahat durmuyor da sıstemlerın yazılımını

kırarak hacklıyorlar iyikı varlar  Kahkaha  bu sene ortalarında sisteme hatrı geçen yazılımlar

geliştirmişler..Pandory diye bi uygulama..Hali hazırda Herhangi bir DX modeline

uygulanabiliyor.

Pandorytool v1.11

Pandora Box DX Special, DX 1.4, SAGA DX Desteği eklendi
Pandory DX:

Eklenen: Ek Sistemler

2600

atari st

Amiga 500

Amiga 1200

Oyun çocuğu

oyun çocuğu rengi

Gameboy Bağlantısı

Gameboy İlerlemesi

PC-Motor

32X

Eklendi: Retroarch için Bios klasörü

Eklendi: Dahili MicroSD kart yuvasından çalıştırırken artık oyun listesindeki özel oyunları görebilir. Ücretsiz bir USB bağlantı noktası!

Eklendi: Çekim modu. MAME/ FBA başlıkları, jeton artık yüklemeye zorlanmıyor.

Eklendi: Artık pandory.xml'den dip anahtarlarını devre dışı bırakabilir. Satırı pandory.xml dosyanıza ekleyin

İyileştirildi: Scanlines "JPINO Royale" (Teşekkürler Joe!)

Düzeltildi: roms_pandory'ye farklı alt klasörlerde aynı isimle eklenen iki rom, ikinci oyuna başladığınızda ilk oyunun başlamasına neden oluyordu.

Düzeltildi: 1.2 ve 1.3 modelleri için yükleme ekranı

İyileştirildi: KOA2 HQ filtresi devre dışı bırakıldı

İyileştirildi: Özel ayarlar

Eklendi: TATE MODU.

İstediğiniz herhangi bir başlığı döndürün - Herhangi bir açıda. Yatay oyunlar içerir.

TATE'de çalışmak üzere önceden yapılandırılmış birçok oyun (Tek bir ayar tüm dikey oyunları döndürür)

Herhangi bir DX modeli

HDMI / VGA VEYA CGA!

Düzeltildi: MAME Örnekleri Klasörü

Eklendi: Özel Çekirdekler oyun başına seçilebilir. Diğerlerini denemek istiyorsanız pandory.xml'i kontrol edin

Kaplumbağalar, Sunset Riders, The Simpsons, X-Men FBA'ya geçti

Zamandaki Kaplumbağalar FBNEO'ya geçti

Mortal Kombat, MAME2003'e geçti

İyileştirildi: Daha iyi kontroller için birçok oyun yeniden eşlendi ve özel yeniden eşlemeler mümkün.

TÜM NeoGeo oyunları. doğru "klasik" düğme düzeni

Konami brawlers A/B düğmeleri kontrolleri kolaylaştırıldı

Kung Fu Master kontrolleri düzeltildi

Mortal Kombat 1-3 kontrolleri düzeltildi

Düzeltildi: Street Fighter başlıkları çok hızlı çalışıyor

Düzeltildi: Bazı ses hataları

Eklendi: Menüden kabuk komut dosyalarını çalıştırın

Eklendi: Ücretsiz / Homebrew başlıkları

XRick (Rick Tehlikeli)

Çılgın Balon 4K

Tobu Tobu Kız

istilacılar

Acoman

duux

uCity (SimCity)

Blowfish (Muhteşem balık.. Müzik Kutusu)

reflektör

Santatlantisli (Defender Stili X-Mas eğlencesi!)

deprem

Eklendi: Arka plan menü müziği!

Değiştirilebilir müzik

Özel uyku ayarları

Özel ses ayarları

Döngüsel müzik artık bir çalma listesi olarak çalınıyor, yeni mplayer örneklerinin ortaya çıkmasını önlüyor.

WontFix: Biri hariç tüm oyunları gizlerseniz ve özel menü müziğiniz varsa, kutu üzerinde MP3 çalınarak doğrudan oyuna açılır. Bunu düzeltemez, ancak pandory.xml'deki müziği devre dışı bırakarak önlenebilir, bu yüzden gerçekten çok kötü değil...

https://github.com/emuchicken/pandorytool/releases

Bu Adresten Pandorytool v1.0. aracını ındırerek kuruluma başlayabılırsınız..sonrakı

aşama Pandorytool v1.11 versıyonunu yuklemek olacak...DX'ın orjın yazılımına ekleme

yama gıbı bıseyler eklenmış işin özeti..c64 de olaydı gerçekten daha başka bişeye

ıhtıyaç duymayacaktım kendı adıma  ... pandora box dx dekı tum oyunlar yerlı yerinde

duruyor hiç sistemi bozmadan sadece ek sistemier eklenıyo arkadaşlar,genede mıcro sdnın

kopyasını bır yerlere saklayın ne olur ne olmaz diye...

Bendekı box bu şekılde

oyunlardan bır kaç fotoğraf atıcam çayımı yudumluyum az... Kahkaha

Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ekim 16, 2022, 16:27:48 ÖS »

O BİR KLASIK...

Amıgayı bunla ogrendim

kara kutusuz olmaz  Kahkaha Kahkaha..

RIVER RAİD TUM JETONLAR FEDA OLSUN

Arkadaşlar herkese ıyı eglenceler youtubedekı sayfalardan daha kapsamlı yukleme

sayfalarına bakabılırsınız... (amıgayı calıstırmak ıcın bios yuklemeleri sart)
« Son Düzenleme: Ekim 16, 2022, 16:35:42 ÖS Gönderen: Heroman » Logged
cemtezcan (blockmind)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ekim 16, 2022, 18:03:58 ÖS »

Pandory tool gerçekten çok ilgi çekici. Oyunların config dosyalarını editlemeye imkan tanıdığı için dip switch ayarlarını değiştirmek mümkün olabiliyor. Metal Slug'ı böylece kanlı oynamak mümkün mesela. Normalde bu ayarı çoğu pandora'da değiştiremiyorsunuz. hatta sanırım hiçbirinde değiştiremiyorsunuz.

Bendeki Pandora Saga CX modeli çakma bir DX klonu olduğu için "sd/stick hack" i yapamadım sd kart'a. O yüzden pandory tool'u deneme şansım olmadı. ama pandory tool'u özellikle çoğu oyunda "cpu boost" yaparak pandora'lardaki takılmaları azalttığı için denemek istiyordum.

Çünkü Pandora'lar ile ilgili benim en büyük hayal kırıklığım screen tearing denen kayan ekranlardaki takılmalar. Bununla ilgili gerçek neogeo anakartı ile pandora CX arasında bir kıyas videosu kaydetmiştim (isimleri videoya ters yazmışım kusura bakmayın). 60 fps ekranda izlerseniz yukarıdaki NEOGEO rom'u alttakine göre mükemmel akıyor. alttaki ise saniyede 1 kere falan atlıyor. Vahim bir tablo değil aslında, küçük bir pürüz denebilir.

https://www.youtube.com/watch?v=nWtybu9r_uA

Yine de pandora'lardaki takılmalar oyun keyfini çok kötü etkilemiyor. Çoğu kişi fark etmiyor bile o frameskip durumunu. Ayrıca hem farklı gruplardan oyunları hem de farklı konsolları desteklemesi (playstation snes vs. de dahil), hem de CRT ekranda 15khz de doğru çözünürlükte piksellerle göstermesi benim açımdan baya yeterli oldu. Yine de mükemmeliyetçilik adına NEO GEO anakartı da aldım dayanamayıp. 161 in 1 li kartuşu ile baya iyi neogeo oyunlarını 90'ların kalitesinde emülasyon olmadan oynamak açısından ekonomik bir yol.
« Son Düzenleme: Ekim 16, 2022, 18:06:47 ÖS Gönderen: cemtezcan (blockmind) » Logged

Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ekim 16, 2022, 18:53:19 ÖS »

Aynen pandoların hıcbırınde edıt confıg ayarlarına erişemiyorsunuz.Mesala mortalda ıstedıgın ayarı comboyu kanı vs yı değiştirebilirsun,pandory'de..

bu sistemle sankı bıraz daha ıyi calısıyor işlemci,mortaldakı ses sorunu takılma v.s hıc olmadı menü geçişleri hızlandı,artık bı zaman sonra bi tuşa basıp tüm sistemlerin,konsolların elinin altında olmasını ıstıyorsun o nedenle bence harıka bişey bu..ama raspberry 3b+ pandoraya gore daha kuvvetlı  bazen aralarda geçiş yapıyorum farkettırıyor kendini...
cemtezcan (blockmind)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ekim 16, 2022, 19:24:01 ÖS »

Ben de raspberry pi'ın emulasyon kalitesini daha çok seviyorum. En azından sekme olmuyor hiçbir şekilde.

Zahmet olmazsa Pandora'da en problemli oyunlardan biri olan Shadow Dancer nasıl sizdeki pandory'de, bakabilir misiniz? Oyuna jeton atıp başlatınca sağdan sola kayan perdede çok rahat gözleniyor takılma. Tabii diğer oyunlardaki kadar hafif değil baya atlaya atlaya geçiyor perde bendeki cihazda. Pandory'de çok kötü değilse bir orijinal DX almayı düşünebilirim.

Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ekim 16, 2022, 19:40:47 ÖS »

Güzel oyundur, en yakın zamanda haber vereyim olmazsa whatspatan video bile atarim özelden yazin noyu sizin için de uygunsa
cemtezcan (blockmind)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ekim 17, 2022, 09:51:00 ÖÖ »

Çok teşekkürler. Tabii, iletiyorum numaramı.

cemtezcan (blockmind)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ekim 18, 2022, 11:33:14 ÖÖ »

bu arada İlker'in şu videosunda da bahsettiğim "screen tearing" net olarak görülebilir.
https://youtu.be/2-MPMboKIO0?t=48

ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Ekim 19, 2022, 09:41:13 ÖÖ »

bu arada İlker'in şu videosunda da bahsettiğim "screen tearing" net olarak görülebilir.
https://youtu.be/2-MPMboKIO0?t=48
Ooo eski videolarımdan... Yenisini çekeyim pek yakında

Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ekim 22, 2022, 12:56:24 ÖS »

Gönderdim @cemtezcan kardeşim..
Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Ekim 22, 2022, 23:25:29 ÖS »

https://archive.org/details/potato-resurrection-project_pandora-box-dx_32gb_xiyangyangs2s_v16f2-K6389_20200919_green_20210104

@Cemtezcan bu sayfadaki ıso görüntüsünü sd karta yazdırın,sonraki adımda pandory tool ile pandory v1.1 kurun insallah olursa haber verin orjın sd kartın yedgını alın her ıhtımale karsı
cemtezcan (blockmind)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Ekim 24, 2022, 10:32:52 ÖÖ »

@Heroman
Hem video hem de imaj dosyası için teşekkürler hocam. İndiriyorum ilk fırsatta deneyeceğim, gelişmeleri mutlaka bildiririm.

cemtezcan (blockmind)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Ekim 24, 2022, 14:29:28 ÖS »

Güncelleme:
Maalesef olmadı hocam. SD kart imajını Pandory Tool ile başarılı şekilde patchledim fakat patchlemeden önce de, patch'ten sonra da sd kartı benim Pandora Saga CX tanımadı. yine de şansımızı denemiş olduk. Teşekkürler.

Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Ekim 24, 2022, 21:53:16 ÖS »

Tüh,sağlık olsun pandora saga için yazılım çıkacak o belki olur..
cemtezcan (blockmind)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Ekim 25, 2022, 12:35:46 ÖS »

Süper haber, umarım bu çalışır, takip edeceğim.

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: