Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Easyflash 3 (Satıldı)  (Okunma Sayısı 13315 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Feandreu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Ekim 20, 2022, 04:07:24 ÖÖ »

Selamlar,

Elimde 4 adet "Easyflash 3" kartuş var. Kartuş kabaca, cpu bağlantısı yapmadan çeşitli kernal, freezer ve easyflash imajlarını kullanmanızı sağlıyor. Easyflash'ın Final Cartridge III+ destekli versiyonu.

Ücret(Kartuş + Kargo): 800 TL

1-Kaan Akkurt
2-ibo1971
3-Özgür Dereli
4-WildLord

İmaj yazma şansı olmayan varsa; dilediğiniz imajları bana iletirseniz göndermeden önce yazabilirim.

Final Cartridge III slotu için @Metallic'in bu linkte hazırladığı romlardan faydalanabilirsiniz: https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=11296.0

Easyflash 3 imajları için: https://csdb.dk/browse.php?grouptype_id=0&profession_id=0&type=releases&releasetype_id=46&eventtype_id=0&bbstype_id=0&sidtype_id=0&browsesub=Browse%21

EasyTransfer ve EF3 driver için: http://skoe.de/easyflash/downloads/

KULLANIM BİLGİLERİ/PÜF NOKTALAR:
Kartuşu programlamak için bir disket sürücü, disket sürücü emülatörü(SD2IEC, Pi1541 vs) veya bilgisayara ihtiyacınız var. En optimal seçenek bilgisayar daha sonra güncel firmware'i olan bir SD2IEC.

* "P" tuşu EasyProg'u açar.

* Eğer güncel firmware sahibi bir SD2IEC kullanmayacaksanız, herhangi bir imaj yazmadan önce "O" tuşu ile açılan menüde Fastloader seçeneğini kapatmanız gerek.

* Freezer ve kernal imajları için "bin", easyflash imajları için "crt" uzantılı dosyalar kullanmalısınız.

* "M" tuşu ile açılan menüde yazmak istediğiniz imaja göre "write freezer/kernal/easyflash image" seçenekleri mevcut.

* Freezerların slotları belli, zaten AR ve Retro Replay yüklü olarak geliyor. Super Snapshot ve Final Cartridge için kendilerine ayrılan slotları kullanmalısınız.

* Kernal ve easyflash imajlarını "System Area" hariç herhangi bir slota yazabilirsiniz.

* 1Mb Easyflash imajı için yazma süreleri:
USB: 6dk
SD2IEC + fastloader seçeneği AÇIK: 8dk
SD2IEC + fastloader seçeneği KAPALI: ~40dk
Pi1541: ~40dk

Eğer takıldığınız bir yer olursa yardımcı olurum.

« Son Düzenleme: Ekim 20, 2022, 23:49:04 ÖS Gönderen: Feandreu » Logged
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Ekim 26, 2022, 09:45:28 ÖÖ »

kernal leri nerden bulabilirim elinde olan varmıdır ? birde başka tavsiye edeceğiniz şeyler varmıdır varsa mesaj lütfen.
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Ekim 26, 2022, 21:06:53 ÖS »

Şimdi hem kendime hemde başkalarına minik bir rehber yazıyım dedim keza bu kartuş varken bunlar başımıza gelebilir

Benim en çok basıma siyah ekran sorunu geldi sebebi ise sol alttaki solatlara farklı imagelar yazmayı denemek veya sağdaki slotlara büyük image yazarkende oluyor
Easy flash takılı commodore64 açtığınızda siyah ekran geliyorsa
Kartuşun üzerinde ortadaki tuşa basılı tutarak commodore 64 açın siyah ekran hala devam edicek az bekleyin. 1-2 dakika sonra run stop tuşuna basın  normal commodore ekranı geldiğinde.
https://github.com/KimJorgensen/easyflash/releases
Bu adresten indireceğiniz
easyprog-1.8.1.prg
ef3-init-1.3.1.crt
Disket sürücüden veya sdiec ten vs den
easy prog u açıp
menuye girip write crt to flas seçip
system area seçiyoruz
ve çıkan kutuda  ef3-init-1.3.1.crt dosyasını bulup seçip yüklüyoruz ve siyah ekran sorunu düzeliyor
Siyah ekranda iken commodore mavi ekranına kartuşun üzerindeki orta tuşa basaanızda pek kolay geçmiyor defalarca denemek gerekiyor benim gördüğüm en kolay kartuş üzerindeki orta tuşa basılı tutu açtığınızda siyah ekran devam ediyor biraz bekleyip run stop yapmak en kolay öyle geçtim.

Bir diğer konu  https://csdb.dk/release/?id=89912
adresindeki  EasyFlash Multi Cart Creator adlı program yardımı ile *.prg uzantılı commodore dosyalarını birleştirip çok güzel sevdiğimiz oyunlardan crt uzantılı çok güzel bir imaj yapıp kartuşa yükleyebiliyoruz.

Şahşım adına edindiğim tecrübeye göre kartuşa program yazdıkça yazdıkça kartuşun firmware sini bozma ihtimali olabiliyor biraz nazlı bir kartuş firmware bozulunca siyaz ekran oluyor yukarda anlatığım şekilde düzeltilebiliyor.
hem kendime hem ihtiyaç duyan not. Bildiğiniz bir şeyler varsa başka paylaşırsanız bende öğrenmiş olurum.
« Son Düzenleme: Ekim 26, 2022, 21:37:55 ÖS Gönderen: ibo1973 » Logged
Feandreu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : Ekim 26, 2022, 22:10:40 ÖS »

Merhaba İbrahim abi, rehber için teşekkürler. Ben siyah ekran almamanız için şöyle kısaca özetleyeyim:

Kernal imajları için ayrılan bölüm her slot için 8kb, buraya kernal harici bir şey yazamıyorsunuz.

Freezer imajları rezerve yine bildiğim kadarıyla ilk iki slota sadece Action Replay, Retro Replay, Nordic Power, üçüncü slot'a sadece Super Snapshot, dördüncü slota FC3+ yazabiliyorsunuz.

Easyflash imajları 1 MB, buraya sadece Easyflash imajları yazılabiliyor.

Siyah ekran almanızın sebebini kendim anladığım kadar açıklayayım:
Kartuşun üzerinde 64Mbit flash var. 1 megabytelık bloklara ayrılıyor son 7 tanesi 1mb easyflash imajları için ayrılmış. Geri kalan firmware, kernal, freezer vs. ilk 1 megabytelık bölge içinde her şeyin yeri belli.

Bunlara uyulduğu sürece siyah ekran almazsınız. İlk postta paylaştığım CSDB linkinde Easyflash için hazırlanmış imajlar mevcut. Kendi imajlarınızı da DMC, Ndefpac gibi programlarla oluşturabiliyorsunuz.

Kısaca kartuşa modifikasyon yapmak istiyorsanız kurcalamanız gereken yer firmware. Bunun haricinde esnek bir kartuş değil malesef.

Vakit buldukça kurcalamak için kendime ikinci bir kartuş ayırdım, kartuşu taktığımda menüye sağlıklı bir şekilde dönülecek şekilde belirli bir imajın otomatik açılmasını sağlayacağım. Bu boş kernal slotlarını da bir şekilde değerlendirebilir miyiz, bunu da not aldım(Aklıma en uygun gelen tip Ultimax). Bir başka forumda REU destekli bir Easyflash hazırlandığını okumuştum. Gelişmeleri de sizinle paylaşırım.

Umarım uzun zamanda memnun kalırsınız kartuştan =) Ultimate II ve Kung Fu Flash öncesi EF3 çok popülerdi. Artık imkanı olan UII aldı, Kernal tarafıyla ilgilenmeyenler için KFF daha uygun fiyata daha kompakt(micro sd kart) bir çözüm sunuyor. O yüzden EF3 için güncel bir şeyler bulmak zor.
metaone
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #34 : Ekim 26, 2022, 23:08:49 ÖS »

Enver hocam elinize sağlık. Ben yaptığınız EF3'ten alamadım zira daha önce yurt dışından almış bulundum, olmasaydı kesin alırdım

Bu arada sizi meşgul etmezsem bir sorum olacaktı... Benim EF3 biraz eski olduğu için CPLD  1.1.1 versiyonu. Dolayısıyla (son SnappyROM'u da yükleyebilmek için) CPLD sosyasını 1.2.2'ye yükseltmek istiyorum, EASYFLASH 3 UPDATE sayfasındaki adımları yapıyorum ama aşağıdaki adıma geldiğimde maalesef işlem olumsuz sonuçlanıyor:

"Then start easp with: easp -p 0x8738 -v <svf_file>
It should complete with ”«< ALL TDO outputs matched to be expected values! »>”

Burada şunu da eklemem lazım:
# List all easyflash devices:
  ./easp -p 0x8738 -l
Bu komut sonrası "USB not available" tarzı bir sonuç daha geliyor. EF3 Windows'ta tanımlı, Zadig'le sürücüsünü yükledim.

Açıkçası Windows'ta deniyorum, USB driver'ı falan tanıtmak için. Siz CPLD dosyasını nasıl yüklediniz yaptığınız kartuşlara acaba?

Feandreu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #35 : Ekim 26, 2022, 23:47:44 ÖS »

Merhabalar Mete hocam, teşekkür ederim ayrıca ne demek =)

Ben CPLD'leri programlamak için Windows XP ve Windows 7 yüklü iki ayrı makine kullandım. Windows 7 kurulu pcnin servis ve registry kayıtlarıyla baya bir oynamıştım performans için. Usb hatası alıp, yazamıyordum. Temiz kurulum yapınca, yazabildim.

Benim karşılaştığım sorunlar:
XP Makine, pentium 4 aşırı yavaş yazıyor, bir kartuşu programlamak 25-30 dk civarı sürüyor.
USB port, USB 3.0 ve kasanın ön tarafında bulunan portlarla EF3'ü tanıtamadım bir türlü.
USB kablo, eski bir kameradan kalan kabloyu kullanıyordum. Kabloyla oynamak gerekiyordu windows'un görmesi için. Wifi adaptörün kablosuyla deneyince sorun kalmadı.

Bunlar harici nokta aktışı tespit yapamıyorum malesef görmediğim için =) İlk kartuşu programlamak benim için zulümdü. Yukarıdan anlayacağınız üzere bir dünya sorunla karşılaştım her şeyi aşıp programlayınca dahi bir dünya hata aldım.

İğneyi kendine çuvaldızı başkasına batırmak gerek diye kartuşu en az 3 defa söküp yeniden montajladım =) Meğer CPLD'de yazma koruması varmış, kaldırınca tek seferde programlandı.

Bu arada bunlar easp üzerinde libftd: device not present tarzı bir hata alıyorsanız geçerli.

Eğer xxxxxx TDO outputs didn't match diye bir uyarı alıyorsanız;
19xxxx TDO: Jumperlar PROG tarafında değil veya C64 kapalı
Rastgele 70xxxx 12xxxx gibi rakamlar alıyorsanız sizden önce yazım yapan arkadaş yazma korumasını açmış olabilir.

Kartuşta firmware zaten yazılı olduğu için pek mümkün değil ama ileri de belki birinin işine yarar diye şunu da ekleyeyim, 1 TDO-500 TDO gibi sonuçlar alıyorsanız; muhtemelen kartuşun yazım bölümünde; (yukarıdaki iki resistör dizisi, ftdi çip, 3 kapasitör, 1 ferrite bead, expansion port size dönük taraftayken CPLD'nin üst 25 pin grubunda 4 pin(resistör arraylardan CPLD'ye gideni takip ederek bulabilirsiniz), 4 data line(resistör arraylardan flash çipe gideni takip ederek bulabilirsiniz bu data linelar hem ram'e hem cpld'ye gidiyor ayrıca)) kısmında bir kısa devre, tam temas etmeyen bir nokta veya 3.3v/clock hattında kısa devre olabilir.
metaone
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #36 : Ekim 27, 2022, 00:09:21 ÖÖ »

Çok teşekkür ederim detaylı cevap için... CPLD programlamak zulüm resmen.. Aslında Mac'te istediği kütüphanelerin yüklenmesini falan daha rahat yapıyorum ama o da EF3 kartuşu görmüyor bir türlü, o yüzden PC'de denedim ama özellikle Windows 11 bu işlerin her adımında ayrı bir zorluk çıkarıyor.

Sonuç olarak SnappyRom'u ve FC3+'ü sizin daha önce yaptığınız Kung Fu Flash kartuşunda çalıştırayım olsun bitsin... EF3 de mevcut haliyle kalsın. Easy Prog'u güncelledim, yeter artık.

Tekrardan teşekkürler

Feandreu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #37 : Ekim 27, 2022, 00:18:25 ÖÖ »

Çok teşekkür ederim detaylı cevap için... CPLD programlamak zulüm resmen.. Aslında Mac'te istediği kütüphanelerin yüklenmesini falan daha rahat yapıyorum ama o da EF3 kartuşu görmüyor bir türlü, o yüzden PC'de denedim ama özellikle Windows 11 bu işlerin her adımında ayrı bir zorluk çıkarıyor.

Sonuç olarak SnappyRom'u ve FC3+'ü sizin daha önce yaptığınız Kung Fu Flash kartuşunda çalıştırayım olsun bitsin... EF3 de mevcut haliyle kalsın. Easy Prog'u güncelledim, yeter artık.

Tekrardan teşekkürler

Rica ederim Mete hocam, bir alışverişimiz olduğunda bana gönderirsiniz ben programlar geri gönderirim size en kötü ihtimalle =)
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #38 : Ekim 27, 2022, 09:09:19 ÖÖ »

Umarım uzun zamanda memnun kalırsınız kartuştan =)
Enver kartuş olarak beğendim gayet güzel işe yarar bir kartuş.
Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #39 : Ekim 28, 2022, 15:48:56 ÖS »

Kartus elime ulasti tesekkurker

Bahsi gecen dosyalari indirdim, asagidaki adresten ulasabilirsiniz
https://disk.yandex.com.tr/d/khwnqYSgbbgdNA

fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #40 : Ekim 28, 2022, 15:55:45 ÖS »

Teşekkürler Kaan Akkurt

ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #41 : Ekim 28, 2022, 23:48:34 ÖS »

Tekrardan teşekkürler
flash disk yada ayırdığın bir parça hdd ye veya iso dan sanal makina vs neyse uygun bir linux üzerinden daha kolay olabilir yazıyordu galiba core yüklemek için boş bir vaktinde zevkine uğraşabilirsin
metaone
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #42 : Kasım 17, 2022, 14:42:15 ÖS »

Tekrardan teşekkürler

CPLD upgrade için güncel durumu aktarayım. Evde eski bir netbook buldum, üzerinde Win7 Starter varmış. Buna bağladığım zaman. CPLD'yi sürüm 1.2.2'ye yükseltebildim, arkasından da hem FC III, hem SnappyROM yükleyebildim. Diğer freezer'larda da Action Replay 7.5 ve Biltek Multi Ice 6 var... Şimdi tam istediğim hale geldi.

Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: