Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2] 3 4 5   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Amiga Multi Ice III Plus  (Okunma Sayısı 5310 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
murtek
Üye

DO-IT-YOURSELF (AMIGA FOREVER)

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Kasım 17, 2022, 20:44:35 ÖS »

Onu yapmakla bırakmayıp baştan yaratacağım, öyle bir düşünce doğdu içime sen gaz verince Kahkaha
Çünkü sizin tekniğiniz daha iyi. (bakınız 'black cat white cat')

@Levent kardeşim teşekkürler.

DO-IT-YOURSELF
murtek
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Kasım 17, 2022, 20:54:26 ÖS »

@voltron anladığım kadarı ile aslında cihazın ismi orjinalinde  Action Replay kartuş, BİL-TEK bunu klonlamış yada orjinalini kopyalayıp Multi Ice olarak adlandırmış. Böylemi sizce de?

Evet klon kartuşlar. 2 adet 27C010 eprom vardi galiba. Benim epromlari dump ettigimde winuae altinda calismayan dosyalar elde etmistim. Bozuk oldugunu dusundum fakat adres hatlarini karistirma ihtimalleri de var cunku c64 kartuslar da o sekilde yazilmis.

Bu adreste bulabilirsiniz gerekli bilgileri.  AR3’un bir pal dosyasi eksikti ama bir sekilde indirmistim. Sonra dosya tamamen gitti. Sunucuda hala duruyor olabilir.

http://sasfepu78.fr/

@voltron dediğin gibi "TI16L8-25 [JAUNE]" bu PAL yazılımı eksik. Daha önceden indirmiş olabilirmisin arşivleri karıştırsan belki bulursun bişeyler.

DO-IT-YOURSELF
murtek
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Kasım 17, 2022, 21:23:13 ÖS »

Demontaj Çalışması;
PCB miz çift taraflı bir kart; zamanında delik içi kaplama olmadığından parçalar alttan ve üstten ayrı ayrı lehimlenmiş, normal ekipmanlarla demontaj yapılırken yol kalkmaları ve tahribatlar olabilirdi profesyonel lehim istasyonu ile çalıştığımdan bu aşamayı zorlanmadan atlattık, temiz bir iş çıktı. Masum Bir sonraki aşama da onarım işi olacak
İlgili görüntüler...

*  (88.89 KB, 615x806 - Görüntüleme: 55 kez.)

* Demontaj1.JPG (88.76 KB, 641x648 - Görüntüleme: 50 kez.)

* Demontaj2.JPG (87.59 KB, 613x797 - Görüntüleme: 47 kez.)

* Demontaj3.JPG (65.17 KB, 580x633 - Görüntüleme: 50 kez.)

* Demontaj4.JPG (73.25 KB, 580x566 - Görüntüleme: 49 kez.)

* Demontaj5.JPG (113.68 KB, 1051x732 - Görüntüleme: 42 kez.)

DO-IT-YOURSELF
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Kasım 17, 2022, 21:28:32 ÖS »

Tebrikler. Elinize sağlık Üstad. Bilirim kolay bir iş değil.
Presicion soketleri lehimlemeden önce pcbleri 300dpi scan ederseniz çok iyi olur.

Benim elimde de v1.5 versiyonu mevcut ama tek pcb ve romlar falan farklı. PC SMArt datası olarak çizimleri de vardı diye hatırlıyorum.
« Son Düzenleme: Kasım 17, 2022, 21:34:19 ÖS Gönderen: fort_apocalypse » Logged

murtek
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Kasım 17, 2022, 21:42:50 ÖS »

Presicion soketleri lehimlemeden önce pcbleri 300dpi scan ederseniz çok iyi olur.

Benim elimde de v1.5 versiyonu mevcut ama tek pcb ve romlar falan farklı. PC SMArt datası olarak çizimleri de vardı.

@fort_apocalypse Teşekkürler.

Scan edeceğim dostum. Fotokopi makinesi ile yüksek çözünürlükte scan yapıyorum, boyut 1:1 olması baabında, hatta bazen Rontgenini çekiyorum çok katlı pcb lerde 
Arızasını giderip bir sonraki aşamada devreyi yeniden çizip baskı devresini çıkaracağım, bakalım nasıl olacak. Kahkaha

DO-IT-YOURSELF
murtek
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Kasım 17, 2022, 21:54:07 ÖS »

Benim elimde de v1.5 versiyonu mevcut ama tek pcb ve romlar falan farklı. PC SMArt datası olarak çizimleri de vardı diye hatırlıyorum.

Eski modellerin EpRom kapasiteleri düşüktü sanırım. 27C256 olması lazım. PAL entegreleri de 4 adet idi galiba
 En büyük engelimiz PAL yazılımları. İnş buluruz da işimiz kolaylaşır. Masum

DO-IT-YOURSELF
runal
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Kasım 17, 2022, 21:57:21 ÖS »

@voltron teşekkür ederim, dediğin gibi bir dosya inmiyor "jaune.OPT" Download edebildiğim birini denemek için wincupl ile derlemeye çalıştım syntax error verdi maalesef.

@murtek kolay gelsin, pcb üzerindeki malzeme sayısı ve türleri AR3 ile senin pcb resmine bakılırsa aynı. SMD olan orjinalini  DIP olarak yeniden üretmişler gibi. @voltron un verdiği linkteki png resmi bakır yolları üzerine gelince trace ediyor, arıza arama ve reverse işinde kullanışlı olur.
« Son Düzenleme: Kasım 17, 2022, 21:59:20 ÖS Gönderen: runal » Logged
murtek
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Kasım 17, 2022, 22:07:22 ÖS »

@runal teşekkürler.

Aynen dediğin gibi trace yi farkettim ama henüz karşılaştırmadım, muhtemelen bağlantılar aynıdır tasarım farkı var. Componentler de aynı larının Smd tipleri. Masum

DO-IT-YOURSELF
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Kasım 17, 2022, 23:44:53 ÖS »

@runal, hepsinin OPT dosyası var fakat ben de derleyememiştim wincupl ile. hatta hiç tepki alamadım. Daha eski bir derleyici istiyor olabilir JED' çevirmek için.

Bu arada kartuşun iki farklı versiyonu var. 3.09 ve 3.17.

3.09 Sadece A500 ile çalışıyor, 2 ve 3 kick romlarda kartuş bozukmuş gibi davranıyor. Bazen hızla kayan glitch görüntüleri, bazen de kırmızı ekranda bilinmeyen virüs uyarısı verebiliyor. Önce x sonra CTRL+A+A ile normale dönüyor. Virüs uyarısının sebebi, kartuşun yeni romlardaki kütüphaneleri "bir cisim yaklaşıyor" tehdidi olarak algılaması.

3.17 tüm romlar ile direkt çalışıyor, bir kaç komut yamalanmış.

İkisinin hardware tamamen aynı.

Winuae altında tüm AR romları, bütün Amiga konfigurasyonları ile çalışyor, Toni komple winuae'i yamalamış. Ama bu Biltek'in romları çalışmamıştı.

Türkçe Biltek rom hazırlamıştım 3.17 sürümünden, bir tane yapılırsa belki işe yarar diye. Bazı komutları Türkçeleştirdiğimi hatırlıyorum

* BILTEK.jpg (53.81 KB, 798x598 - Görüntüleme: 60 kez.)

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
murtek
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Kasım 18, 2022, 01:35:49 ÖÖ »

@voltron "jaune.OPT" de varmı sende; diğer *.OPT ler iniyor ama o hata veriyor.

DO-IT-YOURSELF
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Kasım 18, 2022, 13:54:38 ÖS »

sadece jaune.pld dosyası var. wincupl için yeterli olduğunu sanıyorum.

murtek
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Kasım 20, 2022, 18:54:27 ÖS »

sadece jaune.pld dosyası var. wincupl için yeterli olduğunu sanıyorum.

işler karıştı dostlar. Masum
 Altından kalkabilecekmiyiz bilemiyorum ama işimiz bir hayli zor. PAL leri Eprom gibi okutabilmek için MainBoard ı yarım bıraktım Pal/Eprom Adaptör yapıyorum şuan inş başarı sağlarız. Tabiki elimizdeki PAL ler sağlamsa...

*  (53.02 KB, 660x591 - Görüntüleme: 42 kez.)

DO-IT-YOURSELF
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Kasım 20, 2022, 21:28:47 ÖS »

Eline saglik murtek. Guzel gorunuyor.

Bu PAL leri 27C020 eprom gibi dump eden bir adaptor var. kolayca yapilabilir sanki delikli plakete. Bir set PAL de bende var ama bir tanesi eksik galiba.

http://dreamjam.co.uk/emuviews/readpal.php

Bu arada rom’lari okudun mu ?  AR romlari gibi okunakli mi merak ettim.

« Son Düzenleme: Kasım 20, 2022, 21:31:48 ÖS Gönderen: Voltron » Logged

murtek
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Kasım 20, 2022, 21:54:08 ÖS »

Eline saglik murtek. Guzel gorunuyor.

Bu PAL leri 27C020 eprom gibi dump eden bir adaptor var. kolayca yapilabilir sanki delikli plakete. Bir set PAL de bende var ama bir tanesi eksik galiba.

http://dreamjam.co.uk/emuviews/readpal.php

Bu arada rom’lari okudun mu ?  AR romlari gibi okunakli mi merak ettim.

Aynen Voltron bu adaptörü yapacağım. Adam adım adım anlatmış bazı PAL lerde işe yaramıyormuş ama adamın yaptığı PAL bizimkiyle aynı büyük ihtimal başarı sağlarız. Deneyip göreceğiz. Kahkaha

* Adaptor.JPG (56.84 KB, 1010x559 - Görüntüleme: 35 kez.)

DO-IT-YOURSELF
murtek
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Kasım 20, 2022, 22:02:47 ÖS »

@Voltron Senin cihazın Multi ice3 olduğundan eminmisin, 2 olmasın. Multi Ice 3 lerde 5 PAL entegre var, sende 4 PAL olduğuna göre seninki 3 olmayabilir.
 Action Replay şeması ile Multi Ice nin devresini karşılaştırdım birbirine uyumsuz. Entegre giriş çıkışlar farklı olduğuna göre yazılımlarda birbirine uymaz dolayısıyla. Action Replay yazılımlarını Dump etsek bile işimize yaramayacak

DO-IT-YOURSELF
Sayfa: 1 [2] 3 4 5   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: