Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 16   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: EYT  (Okunma Sayısı 46099 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ksercan5
Deneyimli

80ler candır... Commodore fan since ‘86

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #135 : Ocak 01, 2023, 14:20:16 ÖS »

Benim girişim de 1994 Eylül idi. 10000 günü geçmiş prim günüm. Benim için de sürpriz oldu. Halen özel sektörde çalışıyorum, şirketin işine gelir emekli edip öyle çalıştırır ise cebime belki bir miktar daha para girebilir. Yoksa emeklilik cepte olarak çalışmaya devam. Emekli olacaklara şimdiden hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum. İyi seneler dilerim. Saygılar.

A500 - Rev6 - 1Mb RAM - GOTEK - Multi-rom
C64C - Multikernel cart - TapeCartSD - Pi1541
C64C - EPYX Fastload
Atari 800XL - Restored
Gameboy DMG-01 - RIPS v2 Upgrade
seco.gen.tr | Satış Sayfam
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #136 : Ocak 01, 2023, 16:00:12 ÖS »

bence herkes net olarak anlamıştır diye tahmin ediyorum Oğuzhan ve özgür ün anlattıkları gayet geçerli ve doğru buradaki mesele bildiğim kadarı ile anayasada kanun olmasına rağmen geçmişe yönelik çıkartılan kanun ile haklarımızın elimizden alınması . birisinin borcuna dair bir senet alsanız senetteki ödeme tarihi 3 yıl sonra olsa siz seneti aldıktan sonra seneti ödeyecek kişi deseki ben seneti 20 yıl sonra ödeyeceğim dese elbette seneteki ödemeyi bekleyenin bir sözü olur işte o ödemeyi bekleyenler eyt lilerdir yani bizleriz kimse alınmasın ama aldığı senette 30 yıl yazanlar vay neden böyle oldu dememiler keza siz seneti zaten 30 yıl aldınız bu konu hak meselesi ve şimdi düzeliyor gibi tüm eyt lileri tebrik ederim.
« Son Düzenleme: Ocak 01, 2023, 16:51:50 ÖS Gönderen: ibo1973 » Logged
murtek
Deneyimli

DO-IT-YOURSELF (AMIGA FOREVER)

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #137 : Ocak 01, 2023, 17:12:41 ÖS »

Hayırlı olsun EYT li dostlara..  Karizmatik

DO-IT-YOURSELF
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #138 : Ocak 01, 2023, 21:48:33 ÖS »

Hatalı olan, ben dahil bir grup insanın emeklilik hakkının işin başında politik çıkarlar çerçevesinde belirlenmiş olması. 38 yaşında emekli olanlar biliyorum önceki yıllarda. Emeklilik ile ilgili planlamalar siyaset üstü olmalı, bir siyasi grubun aldığı kararlar saçma sapan olabilir ve bu kararlar 80 milyon insanın hayatını bu şekilde neden ipotek altına alsın ki? Bunları şu anki iktidarı suçlamak için söylemiyorum, o anki iktidar yap boz gibi, ben yaptım oldu gibi kararlar ile siyasi menfaatler çerçevesinde belirleyebiliyor. Aynı şey eğitim sistemi için de geçerli. Olan ülkenin insanına oluyor. Herkes kendi paçasını kurtarma, kendi adına bir çıkar elde etme derdinde ve böyle bir siyasi ortamda (60 yıllık diyelim) sonuna kadar da haklılar. Bu ülkede çıkarınız ne ise onu sonuna kadar zorlayacaksınız, değersizsiniz ve kendi elde etmediğini kimse sana ihsan eylemez. Devletin derdi kendi çıkarlarında...
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #139 : Ocak 01, 2023, 22:41:40 ÖS »

bence devlet milleti için vardır eyt konusu T.C devleti için küçük bir konudur devletimiz çok şükür o kadar küçük ve zayıf değil 1. bu konu hak meselesi 2.sosyal devlet olaraktan düşünürsek gene paralar güzel bir yere halka gidecek. 3. dağıtılan bu paralar ekonomiyi hızlandırır halkın refah seviyesini artırır
yani eyt li olmasam bile gene aynı düşünürdüm bu eyt nin çözülmesi tartışmasız çok doğru bir şeydir. unutmayın hakkı olanın hakkını alması için alacağı kişinin maddi manevi durumuna bakmaz varsa alır. kaldiki T.C için bu rakamlar ufak rakamlar.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #140 : Ocak 01, 2023, 23:08:40 ÖS »

bence devlet milleti için vardır eyt konusu T.C devleti için küçük bir konudur devletimiz çok şükür o kadar küçük ve zayıf değil 1. bu konu hak meselesi 2.sosyal devlet olaraktan düşünürsek gene paralar güzel bir yere halka gidecek. 3. dağıtılan bu paralar ekonomiyi hızlandırır halkın refah seviyesini artırır
yani eyt li olmasam bile gene aynı düşünürdüm bu eyt nin çözülmesi tartışmasız çok doğru bir şeydir. unutmayın hakkı olanın hakkını alması için alacağı kişinin maddi manevi durumuna bakmaz varsa alır. kaldiki T.C için bu rakamlar ufak rakamlar.

Yıllık 1 trilyon TL civarı rakamlar ki tüm devlet bütçesinin üstünde bir kaynaktan bahsediliyor. Zaten şu anda devlet bütçesi %500'ün üstünde açık vermiş durumda. Karşılıksız para basmak dışında yapılacak birşey yok ki bu da 80 milyonun cebinden sürekli para çalmak demek.
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #141 : Ocak 02, 2023, 15:14:29 ÖS »

Yıllık 1 trilyon TL civarı rakamlar ki tüm devlet bütçesinin üstünde bir kaynaktan bahsediliyor. Zaten şu anda devlet bütçesi %500'ün üstünde açık vermiş durumda. Karşılıksız para basmak dışında yapılacak birşey yok ki bu da 80 milyonun cebinden sürekli para çalmak demek.
2.5 milyon eytlimi devlet bütçesinden fazla para alıcakmış nerden duydun bilmiyorum ama bu bilgi baya yanlış ve çok abartı ve gerçeği yansıtmıyor.
Najaz
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #142 : Ocak 02, 2023, 15:19:27 ÖS »

Bu rakam sanırım hatalı. EYT kapsamında emekli olacak olanlara bu yıl için ödenecek emekli maaşları toplamı 150 milyar TL civarında bir tutar. Hak kazanan herkesin emekli olduğu düşünülürse, bunlara ödenecek kıdem tazminatı toplamı da 300 milyar TL olarak hesaplanıyor; ki bu rakamın büyük bir kısmını özel sektör şirketleri ödeyecek.

Yapılan bir araştırmada, EYT kapsamında emekli olacakların en az %70'inin çalışmaya devam edecekleri ortaya çıktı. Bu insanlar çalıştıkları süre boyunca SGK'ya sosyal güvenlik destek primi ödemeye devam edecekler. Yani SGK bu insanlara hem emekli maaşı ödeyecek, hem kendilerinden prim tahsil edecek.

Bu rakamları, devletin diğer harcamaları ile karşılaştırmak gerekirse... Kur Korumalı Mevduat kapsamında, toplamı 100 bin'i bile bulmayan mevduat sahiplerine bu yıl için Hazine ve Merkez Bankası kaynaklarından ödenen para 400 milyar TL. Çoğunluğu Suriyeli olan geçici sığınmacı statüsündeki insanlara geçtiğimiz 10 yıl boyunca Hazine'den yapılan harcama (resmi makamlarca telaffuz edilen) 45 milyar doların üzerinde; yani güncel kur ile 840 milyar TL.

Ödenecek olan paraların en azından kendi yurttaşlarımıza ve öyle bedavadan değil, bu insanların yıllarca devlete ödedikleri primlerin karşılığında verileceği hususunu da gözden kaçırmamalıyız.
« Son Düzenleme: Ocak 02, 2023, 15:33:36 ÖS Gönderen: Najaz » Logged
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #143 : Ocak 05, 2023, 13:05:01 ÖS »

Siz misiniz EYT diyen. Alın size EYT demişler.
Bu süper hizmetlerinden sonra;
Emekli maaşı bağlama oranlarını da bağlarlar.
Ooohhh ne güzel.

Eskiden Ev ve hatta yanında iyi kötü araba alınabilen tazminatlarla.
Şimdi EVCİK bile almak imkansız.

Halk kim ki ?? Patroncuklar üzülmesin(!)  

2-1/1/2023 tarihinden itibaren işçilere ödenecek kıdem tazminatının yıllık tavan tutarı 17.904,62 TL’dir.

Oğuzhan
Genel Yönetici

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #144 : Ocak 05, 2023, 13:14:47 ÖS »

2-1/1/2023 tarihinden itibaren işçilere ödenecek kıdem tazminatının yıllık tavan tutarı 17.904,62 TL’dir.

BU rakam 1 yıl için alınacak 1 maaşın üst limiti değil mi? 15 küsürden 18 civarına çıkarmışlar. Yanlış anlamıyorum değil mi?

Yani kıdem tazminatın hesaplanırken eğer maaşın 18binden yüksek değilse sorun yok?

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"
Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #145 : Ocak 05, 2023, 14:06:02 ÖS »

Yani kıdem tazminatın hesaplanırken eğer maaşın 18binden yüksek değilse sorun yok?

Evet 18 den düşükse sorun yok. Ama şöyle bir durum var. Net maaş değil yalnız bu.
İkramiye sosyal haklar vb. Hepsinin toplamının bürütü üzerinden bakılıyor.
Şu anki asgari ücrete göre hesaplama yaparsak,
3 ayda bir ikramiye artı, yakacak vb. eklendi mi 14-15 bin civarı bir şey yapar.
Kaldı ki EYT kapsamında emekli olacakların senelerdir çalıştığını düşünürsek. Çok yüksek bir çoğunluğunun 18 bin üzerinde olduğunu söyleyebiliriz.

Yani hesap kitap ortada. Tazminatları zamanla eritmişlerdi. Şimdi cücüğün cücüğüne çevirmeye çalışıyorlar.

Oğuzhan
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #146 : Ocak 05, 2023, 14:14:13 ÖS »

Bu hesaptan emin miyiz. Benim bildiğim kıdem tazminatı ve diğer haklar ayrı hesaplanıyor diye biliyorum. Memur değilim ama özelde de hep bu şekilde aldım. Net olarak aldım brüt değil.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeye göre 2023 kıdem tazminatı 17.904,62 TL‘ye çıkarıldı. 10 yıl çalışması olan bir kişinin alabileceği kıdem tazminatı miktarı da 180.000 TL olarak belirlendi.

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Oğuzhan
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #147 : Ocak 05, 2023, 14:15:34 ÖS »

Kaldı ki EYT kapsamında emekli olacakların senelerdir çalıştığını düşünürsek. Çok yüksek bir çoğunluğunun 18 bin üzerinde olduğunu söyleyebiliriz.
Şurayı anlamadım. Kaç yıl çalışırlarsa çalışsınlar son aldıkları maaş değil midir tazminatın ödeneceği maaş?

Emekli olurkenki aylık maaşı 18binse

kaç yıl çalıştıysa o kadar kere 18bin tazminat alacak kıdem.

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #148 : Ocak 05, 2023, 14:27:25 ÖS »

Haklısın. Kıdem tazminatı son maaşın brütü üzerinden hesaplanıyor. 18bin'e kadar "çalışma süresi x brüt" 18bin'in üstünde ise "çalışma süresi x 18bin".

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #149 : Ocak 05, 2023, 15:44:44 ÖS »

@Oğuzhan evet son alınan maaşın bürütü üzerinden.
18.000 net alıyorsa onun bürütü, sosyal haklar ikramiye vb eklenince 25.000 civarını geçer.

Mesela bürüt 15000 maaş .
5000 ikramiye.(Aylık)
Yakacak payı 500 diğer sosyal yardımlar vb. 200 (Aylık)

Hepsini topladığımızda 20.700 yapıyor.
Kıdem tazminatına esas olan gelir bu oluyor.
Ama tavan sınırı olduğu için 20.700 x çalışılan yıl değil;
18.000 x çalışılan yıl olarak hesaplanacak.

Bu tavan aslında işvereni sınırlamak için değil;
vatandaşı sınırlanak için konulmuş.
Bazı işyerlerinin Tavanı aşsa bile mevcut gelire göre ödeme yaptığını da okumuştum. Haa belki bunu sadece üst düzey yönetcileri için yapıyorlardır.
Ama sonuçta üzerini vermelerinin yasal olarak yaptırımı yok.

Şurayı anlamadım. Kaç yıl çalışırlarsa çalışsınlar son aldıkları maaş değil midir tazminatın ödeneceği maaş?

Emekli olurkenki aylık maaşı 18binse

kaç yıl çalıştıysa o kadar kere 18bin tazminat alacak kıdem.

Sayfa: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 16   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: