Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 16   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: EYT  (Okunma Sayısı 46237 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Kasım 28, 2022, 08:25:26 ÖÖ »

Mesaj silme hakkımızı geri istiyoruz Kahkaha
« Son Düzenleme: Kasım 28, 2022, 08:43:13 ÖÖ Gönderen: onursapci » Logged

C64 ve A500 gerisi teferruat
onursapci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Kasım 28, 2022, 08:39:54 ÖÖ »

Abi en büyük argümanımız aslında biz işe girdiğimizde yaş sınırı olmaması sana şu an maaşın %50 azalacak deseler ama o kazanilan hak demez misin ?

Burada büyük resim "40 yaşında da emekli mi olunurmus canım" değil ki
« Son Düzenleme: Kasım 28, 2022, 09:06:00 ÖÖ Gönderen: onursapci » Logged

ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Kasım 28, 2022, 09:36:09 ÖÖ »

hiç bir şey değişmeyeceğinden konuya mesaj yazmaktan vaz geçtim. 
« Son Düzenleme: Kasım 28, 2022, 19:09:54 ÖS Gönderen: ibo1973 » Logged
Najaz
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : Kasım 28, 2022, 14:23:56 ÖS »

Öncelikle şu bilgiyi düzeltelim. 1000 gün prim ödeyen hiçkimse emekli olamayacak. Eğer EYT düzenlemesi taslaktaki haliyle yasalaşırsa, kadınlar ve erkekler için asgari 5000 gün prim ödemiş olma şartı ve kadınlarda 20, erkeklerde ise 25 yıl şartı olacak.

Emeklilik koşullarıyla ilgili 8 Eylül 1999 yılında yapılan düzenlemin iptali için, geçmişte STK'lar tarafından Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yapılmıştı. Ancak AYM, bu konuda çokça dile getirilen "kazanılmış hak" savunmasını geçersiz bulmuştu. Mahkemenin gerekçeli kararında, emeklilik şartlarını henüz taşımayan bir vatandaş için emekliliğin "kazanılmış hak" statüsünde olamayacağı belirtiliyor. Yani EYT'lilerin "Biz işe girdiğimizde emeklilik şartları şu şekildeydi, sonradan şartlar değiştirildi ve bu kazanılmış hak kaybıdır" argümanı, AYM'nin bu yorumuyla geçersiz kılınmıştı.

Şu an hükümetin yapacağı düzenlemenin amacı, bu konuyu yasal zemine oturtmak. Mahkeme kararları da yasalara aykırı olamayacağına göre, ilgili yasal düzenleme yürürlüğe girdiğinde geçmişteki AYM yorumu da geçersiz hale gelecek.
onursapci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #34 : Kasım 28, 2022, 14:28:49 ÖS »

Anayasa mahkemesi tamamen yanlış karar vermiş

Misal

Maaşımiz 1000TL ve 10 marttayiz. Maaşımıza zam geldi yüzde 50 diyelim .Biz mart sonunda 1500 almayız . Mart sonuna kadarki yani maçın sonunda 1000TL alırız .  maç oynanırken kural değiştirilmeyecegi gerçeği 8 Eylül 99 u bekleyenler için de yasal olarak geçerli olmak zorunda . Hakkı kazanmak için ifa sinin beklenmesi hukukta da geçerli değil. Bir çok örnek verilebilir . AYM yanlis kararlar verebiliyor maalesef ki düzeltilmesi de geriye yürümesi ile mümkün. Sadece suç ve ceza hükümleri geriye yurutulemiyor diye biliyorum hukukçular daha iyi bilir tabii

« Son Düzenleme: Kasım 28, 2022, 14:38:44 ÖS Gönderen: onursapci » Logged

Humphrey
Deneyimli

The right man in the wrong place

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #35 : Kasım 28, 2022, 14:55:43 ÖS »

EYT'de en büyük çıkmaz yaş değil aslında, iş olanaklarının olmaması, sınırlı olması.
45-55 yaş arası iseniz ve mevcut işinizden ayrılır yada çıkartılırsanız tekrar iş bulmanız zorlaşıyor. çünkü işletmeci 40 yaş altı eleman ikame etmek istiyor. genç çalışanı enerjisi, maaş ve kolay yönetilme açısından uygun görüyor, olgun elemanın bilgi ve tecrübesini gözardı ediyor. Bir çok işletme daha ucuz daha genç eleman derken aslında yönetimsel sıkıntılara ve bocalayan genç elemanlara sahip olmayı göze alıyorlar.
Avrupa da emeklilik yaşı 62-67 arası , ama 75 yaşında bile olsanız kolay iş bulursunuz. ingiltereye gidin 70-80 yaşında insanlar, kasiyer, tezgahtar, kolay işlerde çalışırlar. Hatta hollandadan biliyorum haftada 3 gün çalışma seçeneği bile mevcut.
düşünün EYT'lisiniz 3 çocuğunuz var Ortaokul,lise, üniversite de okuyor, ev kira, 45 yaşındasınız. işten ayrılıyorsunuz.  iş arıyorsunuz iş bulamıyorsunuz. Çocukların okul masrafı, gıda masrafı o bu derken büyük sıkıntı. emekli olamıyorsunuz çünkü yaş sınırınız var, devlet diyorki "Gençsin" , işe başvuruyorsun işveren diyorki "yaşlısın" Ev ekmek. çocuklar yüzünüze bakar . çok zor bir durum, Ordan burdan kira alıp, kıçının üzerine yatanlar pek anlamaz bunu  
devlet yasayı 99'da değiştirirken hem geriye dönük yürüterek hemde bu duruma düşüp mağdur olabilecekleri dikkate almadan yasayı geçirdi ve bir çok kişi mağdur durumda.

Geçen ay emekli oldum, 5 yıl önce emekli olmalı idim. benim işim sağlam olduğu için sıkıntı çekmedim. burda eminim eğitim düzeyi yüksek olduğu için çok sıkıntı çeken yoktur. eşimde çalışıyor derken emekli oldum (o da eyt li). ama yasa çıkarsa 5 yıllığımı talep için dava açacağım.
« Son Düzenleme: Kasım 28, 2022, 15:10:57 ÖS Gönderen: Humphrey » Logged

Amiga 500 Plus+,Aca 500+,3.1
Amiga Cd32
Commodore 64,64C,128
Atari 800XL,130XE
Nintendo wii,Nes,Snes,64,Gamecube,3DS XL,3DS,Dsi,Dslite
Playstation 1,2,3
Xbox 360
Sega Saturn,Dreamcast,Mega Drive,Masterdrive
PSP 1001,2001,3001,PSPGO
Zx Spectrum+
Atari Pong,Philips Videopac,Palladium,Unimax
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #36 : Kasım 28, 2022, 16:23:01 ÖS »

yasa çıkarsa 5 yıllığımı talep için dava açacağım.

Bu işde karışık aslında.
Hani, tamam sana 5 yıllık maaşını ve ekstra ödediğin primleri veriyorum.
Ama 5 yıllık maaş hakkını o dönemlere göre hesaplayıp ve bundan sonraki maaşını da 5 yıl önce emekli olanlar şu anda ne kadar alıyorsa o kadar yapacağım diyebilir gibi geliyor.

Tabi oturup hesaplamak lazım.
Ama bu şekilde karar alınırsa sizin zararınıza olur gibi geliyor bana.

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #37 : Kasım 28, 2022, 18:40:11 ÖS »

Bizde devlet zaten vatandaşı nadiren düşünür, önce kendini düşünür. Bir dönem 38'li yaşlarda emekli olanlar vardı, furya şeklinde. Bir şekilde işe giriş çıkış yapan, hayatı boyunca prim ödememişlere cüzi miktarda primi toplu ödeme imkanı sundular. Yüzbinlerce kişi ya prim ödeyip çalışmadan ya da çok erken yaşta emekli oldular. Bu bilinçli ve hatalı uygulamadan sonra kademeli olarak beşer yıl beşer yıl emeklilik yaşları uzatıldı. Bu 5-10 yılı bekleyip de emekli olan milyonlarca kişi var, onların bekledikleri sürelerde almaları gereken maaşlar da ödensin o zaman. EYT'liler bu hakları da savunurlar mı?
onursapci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #38 : Kasım 28, 2022, 18:53:48 ÖS »

Bizde devlet zaten vatandaşı nadiren düşünür, önce kendini düşünür. Bir dönem 38'li yaşlarda emekli olanlar vardı, furya şeklinde. Bir şekilde işe giriş çıkış yapan, hayatı boyunca prim ödememişlere cüzi miktarda primi toplu ödeme imkanı sundular. Yüzbinlerce kişi ya prim ödeyip çalışmadan ya da çok erken yaşta emekli oldular. Bu bilinçli ve hatalı uygulamadan sonra kademeli olarak beşer yıl beşer yıl emeklilik yaşları uzatıldı. Bu 5-10 yılı bekleyip de emekli olan milyonlarca kişi var, onların bekledikleri sürelerde almaları gereken maaşlar da ödensin o zaman. EYT'liler bu hakları da savunurlar mı?

Bu sahte gelin gibi takıları toplayana kadar uckagita kaçmadan ve yasal olan herşey haktır . Eğer kime göre neye göre ye girersek ( sizce bizce diye soru hukukta olmamalı bence) yasaların bir anlami kalmaz ve 80 milyon yorum olur

ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #39 : Kasım 28, 2022, 18:55:52 ÖS »

hiç bir şey değişmeyeceğinden konuya mesaj yazmaktan vaz geçtim. 
« Son Düzenleme: Kasım 28, 2022, 19:10:05 ÖS Gönderen: ibo1973 » Logged
Humphrey
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #40 : Kasım 28, 2022, 19:10:10 ÖS »

yasa çıkarsa 5 yıllığımı talep için dava açacağım.

Bu işde karışık aslında.
Hani, tamam sana 5 yıllık maaşını ve ekstra ödediğin primleri veriyorum.
Ama 5 yıllık maaş hakkını o dönemlere göre hesaplayıp ve bundan sonraki maaşını da 5 yıl önce emekli olanlar şu anda ne kadar alıyorsa o kadar yapacağım diyebilir gibi geliyor.

Tabi oturup hesaplamak lazım.
Ama bu şekilde karar alınırsa sizin zararınıza olur gibi geliyor bana.

Ben zaten 9000 günü geçmişim, o 5 yılda SGK ödememem emekli maaş almam gerekirken ödemişim. Bunuda dikkate aldınmı ?
şu an aldığım maaş zaten ne ödendi ise ona göre çıkıyor. fazladan benden 5 yıl tahsilat yapmış oluyor. Yapmaması gerekirken ?

Dediğim gibi sıkıntı yaşta değil , herkese 60 yaşına kadar çalışabileceği işi garanti etsin devlet. İnsanlar çalışırlar. İş olmadığı , bulunamadığı için insanlar mağdur.
« Son Düzenleme: Kasım 28, 2022, 19:43:24 ÖS Gönderen: Humphrey » Logged

Amiga Cd32
Commodore 64,64C,128
Atari 800XL,130XE
Playstation 1,2,3
Xbox 360
PSP 1001,2001,3001,PSPGO
Zx Spectrum+
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #41 : Kasım 28, 2022, 23:01:48 ÖS »

@Humphrey

"Hani, tamam sana 5 yıllık maaşını ve ekstra ödediğin primleri veriyorum."
Diye yazmıştım.

Bunların sağı solu belli olmaz. Bence iyice bir araştırmak lazım.
Al sana 5 yıllık maaşın ve verdiğin fazladan primlerin diyip, cücük gibi bir maaş bağlayabilirler.

Humphrey
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #42 : Kasım 29, 2022, 00:49:05 ÖÖ »

@Humphrey

Diye yazmıştım.

Al sana 5 yıllık maaşın ve verdiğin fazladan primlerin diyip, cücük gibi bir maaş bağlayabilirler.

Yok öyle bir şey olmaz . Hani olduya seni dinliyeyim, bana 5 yıl için aylık sgk ödemem 4500 tl den 270 bin ve aylık 10 binden 5 yıllık emekli maaşı faizleri olmadan 600 toplam 870 bin ödemeleri lazım. O da faizsiz ve düşükten hesapladım. Kesebilecekleride aylık %10 eder. O kadar . ABO denen bir şey var . Dolayısı ile ötle kestim minnacık maaş yapamaz.
Benden önce mahkemeye verecekler var. Onlar kazanırsa takiben emsal karar ile mahkemeye verirsem 5 yıllık 800-900 bin civarı hesaplıyorum. Kesebileceğide 5 yıl daha az ABO , o da %10 gibi bir şey.
Daha teknik ve net hesaplaması varda burda o kadar detaya gerek yok

Burda böyle çok para hesabı yapmak hoş değil ama ikna olmamışsın mecbur yazdım
« Son Düzenleme: Kasım 29, 2022, 01:10:49 ÖÖ Gönderen: Humphrey » Logged

Amiga Cd32
Commodore 64,64C,128
Atari 800XL,130XE
Playstation 1,2,3
Xbox 360
PSP 1001,2001,3001,PSPGO
Zx Spectrum+
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #43 : Kasım 29, 2022, 07:07:46 ÖÖ »

Yanlış anlamayın. Ben sadece mevcut duruma olan güvensizliğimi belirttim.
Beni ikna etmenize gerek yok.
Size yapmayın demedim. Temkinli olup, bi araştırmak lazım dedim.
Söylediğiniz gibi; bekle gör yapmak daha iyi olur gibi.

Yok öyle bir şey olmaz . Hani olduya seni dinliyeyim, bana 5 yıl için aylık sgk ödemem 4500 tl den 270 bin ve aylık 10 binden 5 yıllık emekli maaşı faizleri olmadan 600 toplam 870 bin ödemeleri lazım. O da faizsiz ve düşükten hesapladım. Kesebilecekleride aylık %10 eder. O kadar . ABO denen bir şey var . Dolayısı ile ötle kestim minnacık maaş yapamaz.
Benden önce mahkemeye verecekler var. Onlar kazanırsa takiben emsal karar ile mahkemeye verirsem 5 yıllık 800-900 bin civarı hesaplıyorum. Kesebileceğide 5 yıl daha az ABO , o da %10 gibi bir şey.

« Son Düzenleme: Kasım 29, 2022, 07:10:45 ÖÖ Gönderen: Cengiz Demir » Logged

ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #44 : Kasım 29, 2022, 10:07:26 ÖÖ »

@Humphrey

Diye yazmıştım.

bu mahkeme konusunda ciddiysen ve takip ediceksen banada haber ver avukat tutma vs gibi işleri ortaklaşa yapabiliriz.
Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 16   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: