Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 ... 13 14 [15] 16   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: EYT  (Okunma Sayısı 44208 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
haydar_abi
Uzman

İlla ki Amiga

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #210 : Nisan 21, 2023, 08:33:32 ÖÖ »

5 yıllık emekliyim. Emekli olduğumda asgari ücretin iki katı maaş alıyordum. Şindi iss 1,5 katı bile değil. Emekli maaşını zamanla eritiyorlar. İşte asıl mesele.

Amiga fanatiği.... 
Amigalıktan çıkmış Amigalar....

Amiga 1200 + Vampire V1200
LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 500 Plus +TerribleFire030 64MB+16 GB CF
Amiga 2000
Amiga 500 + 1MB Çip + 9.5 mb FastRAM + Internal GOTEK + 4GB CF HDD
2 Casper M989A Monitor
Commodore64
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #211 : Nisan 21, 2023, 10:11:25 ÖÖ »

Artı kıdem tazminatlarını da erittiler.
Zamanında, ev alınabilen tazminatlarla, evcik bile alınamıyor.

5 yıllık emekliyim. Emekli olduğumda asgari ücretin iki katı maaş alıyordum. Şindi iss 1,5 katı bile değil. Emekli maaşını zamanla eritiyorlar. İşte asıl mesele.

Humphrey
Deneyimli

The right man in the wrong place

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #212 : Nisan 21, 2023, 12:24:06 ÖS »

Biraz siyaset bilime girecek ama ;
Tek adam, tek akıl , Parlementer sistem çoğulcu akıl arasındaki bariz fark ve örnek;
Emeklilere yapılan 2000 tl maaş artışı garabeti , şimdi tek kişinin ağzından çıkınca böyle oluyor.
Deniyorki bizim seçmen profili düşük , çoğu 5500 alan ilkokul mezunu ( küçümsemek amaçlı değil, istatistiki bilgi) 2000 tl verdiğinizde sevinecek , oy alma olasılığımızı arttıracak girişim yapalım. Yani 100 emekli varsa 60’ı yararlanır. 40 kişi yararlanamaz.

Peki aynı durum çok akıllı parlementer sistemde olsa idi nasıl olurdu ?
Zam yapılması fikri bakanlığa gelir , çalışılır taslak hazırlanır. Sonra parlemento da kurulda tartışılır, tartışılırken alınan kararın adil olmadığı, sadece belirli bir kesimi etkileyeceği, bunun da demokratik, adil bir yönetimde mümkün olmayacağı belirtilir, tartışılır, tasarı düzenlenir ve herkese uygulanacak şekilde (atıyorum) %20  olsun şeklinde değiştirilir. Çünkü Böylece 100 kişiden 100 kişide yararlanmış olur.
Aradaki fark; zümre değil ,herkese adaletli paylaşım olur. Çünkü Demokratik , çoğulcu rejimlerde herkesin ortak paydası düşünülür.

« Son Düzenleme: Nisan 21, 2023, 12:26:00 ÖS Gönderen: Humphrey » Logged

Amiga 500 Plus+,Aca 500+,3.1
Amiga Cd32
Commodore 64,64C,128
Atari 800XL,130XE
Nintendo wii,Nes,Snes,64,Gamecube,3DS XL,3DS,Dsi,Dslite
Playstation 1,2,3
Xbox 360
Sega Saturn,Dreamcast,Mega Drive,Masterdrive
PSP 1001,2001,3001,PSPGO
Zx Spectrum+
Atari Pong,Philips Videopac,Palladium,Unimax
recepMUM
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #213 : Nisan 22, 2023, 12:29:47 ÖS »

06.03.2023 de başvurdum.

emekli aylığı hesapta
bayram ikramiyesi hesapta
günlük ödeme hesapta
fazladan ödeme iade hesapta
banka promosyonu hesapta

bir geri karta yatacak para puan kaldı. onuda kartla 500tl üzeri harcamadan sonra hesapta görecekmişiz...

Fazladan ödeme iadesi nedir ? Nisan ayı bağkur primini ödediniz de onu mu iade ettiler.

fazldan ödemeyi neye göre iade ettiler bilgim yak. emeklilik onaylanırken bağkurlu olduğum için ilk 2525 tl fazlalık ödemesi iade diye ptt şubeden yolladılar. bundan sonra e-devletten kontrol ederken günlük ödeme diye bir bölüm vardı oraya bakarken 2023 yılı için sgk istek yaptığın bankaya tc. numarasa göre bendeki 4399 tl göndermiş. bu hesaba direk geçmiyor. memura söylüyorsun havuzdan seni buluyor hesabına geçiyor. diğerleri bilindiği gibi.
MC_Skywalker
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #214 : Nisan 23, 2023, 11:22:47 ÖÖ »

EYT'li emekli olmayı bekleyen arkadaşlardan dikkatinden kaçanlar için ufak bir hatırlatma
https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ adresine gidip maaşınızı hesaplattığınızda;

" Daha Önceden Tarafınıza Yaşlılık Aylığı Bağlandığı için Yeniden Aylık Hesaplanmamaktadır "

şeklinde/benzeri bir ibare görüyorsanız size emeklilik tahsis numarası verilmiş demektir. Bu durum SGK evrak takip sistemine henüz yansımamıştır/yansımamış olabilir.

E-devleten SGK günlük ödeme kısmını kontrol edin. Hoşgeldiniz avansınız havuza aktarılmış mı durumunu görebilirsiniz. Eğer bir mebla görünüyorsa emeklilik başvurusunda belirtiğiniz banka şubenize gidip emekli maaşı hesabınızı açtırabilirisniz.

E-devlete te "4A Emekli Aylık Bilgisi" kısmında tahsis numaranız ve diğer detay bilgilerinizi görebilirisiniz.
hades
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #215 : Nisan 23, 2023, 18:15:59 ÖS »

Geçen sene emeklilik başvurusu sırasında emekli maaşım için garanti bankasını belirtmiştim. E-devletten bakıyorum maaş yatmış gözüküyor. Banka uygulamasına bakıyorum hesaba yatan bir para yok. Her halde daha bankaya bildirilmemiştir diye düşündüm. Başvurudan iki ay sonra halen durum aynı. Bankaya gittim, durumu anlattım. Meğerse SGK belirttiğim bankada adıma bir hesap açtırmış parayı yeni hesaba yatırıyormuş. Parayı kendi hesabıma geçirttim ve yeni açılan hesabı kapattırdım. Daha sonra e-devletten emekli maaşımı başka bankaya taşıdım.
Humphrey
Deneyimli

The right man in the wrong place

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #216 : Nisan 23, 2023, 18:21:49 ÖS »

E-devlette rakam görünmeye başladı ise, anlayınki, bilgisini verdiğiniz bankaya açığa adınıza düşüyor/düştü/düşecek. Banka size söylemiyor, Parayı işletiyor. Siz şubeyi arayıp ciddi konuşmazsanız. Görünmüyor falan filan bile diyorlar.
Hesabı devlet açmıyor, banka açıyor. Sgk açığa adınıza TC numaranıza gönderiyor. Bazen sms atıyor bilginiz oluyor. Bazen de sms gelmiyor.
Başvurunuz sırasında banka ve şube belirtti iseniz. Açın bankayı sorun. Şube belirtmedi iseniz E-devlet adresinizdeki en yakın şube, banka  belirtmedi iseniz ziraat yada Ptt ye bakacaksınız.
İlk aydan sonra para yatınca , E-devlete girip , sonrası için banka, şube ve iban girip değiştirebiliyorsunuz. O tarihten sonra o hesaba otomatik yatıyor.
« Son Düzenleme: Nisan 24, 2023, 16:17:10 ÖS Gönderen: Humphrey » Logged

Amiga 500 Plus+,Aca 500+,3.1
Amiga Cd32
Commodore 64,64C,128
Atari 800XL,130XE
Nintendo wii,Nes,Snes,64,Gamecube,3DS XL,3DS,Dsi,Dslite
Playstation 1,2,3
Xbox 360
Sega Saturn,Dreamcast,Mega Drive,Masterdrive
PSP 1001,2001,3001,PSPGO
Zx Spectrum+
Atari Pong,Philips Videopac,Palladium,Unimax
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #217 : Nisan 25, 2023, 11:21:00 ÖÖ »

Şimdi bendeki durum bu şekilde oldu emekli oldum galiba ne zaman bankaya gitmem lazım emekli olanlar sizler ne zaman gittiniz mesajmı geldi noldu bilgi verebilirmisiniz ?

*  (33.76 KB, 954x275 - Görüntüleme: 244 kez.)
zanpinoz
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #218 : Nisan 25, 2023, 12:08:35 ÖS »

Hayırlı olsun İbrahim abi anladığım kadarıyla @MC_Skywalker ın yazdı şekilde hareket etmek gerekiyor.

@MC_Skywalker  "E-devleten SGK günlük ödeme kısmını kontrol edin. Hoşgeldiniz avansınız havuza aktarılmış mı durumunu görebilirsiniz. Eğer bir mebla görünüyorsa emeklilik başvurusunda belirtiğiniz banka şubenize gidip emekli maaşı hesabınızı açtırabilirisniz.

E-devlete te "4A Emekli Aylık Bilgisi" kısmında tahsis numaranız ve diğer detay bilgilerinizi görebilirisiniz."

ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #219 : Nisan 25, 2023, 12:46:52 ÖS »

Hayırlı olsun İbrahim abi anladığım kadarıyla @MC_Skywalker ın yazdı şekilde hareket etmek gerekiyor.

@MC_Skywalker  "E-devleten SGK günlük ödeme kısmını kontrol edin. Hoşgeldiniz avansınız havuza aktarılmış mı durumunu görebilirsiniz. Eğer bir mebla görünüyorsa emeklilik başvurusunda belirtiğiniz banka şubenize gidip emekli maaşı hesabınızı açtırabilirisniz.

E-devlete te "4A Emekli Aylık Bilgisi" kısmında tahsis numaranız ve diğer detay bilgilerinizi görebilirisiniz."

Sağol zanpinoz. Herhangi bir para göremiyorum günlük ödemede sanırım bankaya gitmek için henüz erken.
Barış Yeni
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #220 : Nisan 25, 2023, 14:11:41 ÖS »

Selamlar İbrahim abi
E-devlet üzerinden emekli aylık bilgisini görebiliyor musun acaba ?

Eğer varsa O kısımda evrak detayı sekmesine tıklayıp kontrol edebilirsin.
« Son Düzenleme: Nisan 25, 2023, 14:13:26 ÖS Gönderen: Barış Yeni » Logged
MC_Skywalker
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #221 : Nisan 25, 2023, 15:28:53 ÖS »

Yaşadıklarımı şöyle özetleyeyim:

22 Nisan tarihine kadar E-devlet, SGK evrak sorgulama ve maaş  hesaplama kısmında hiç bir değişiklik yoktu.

22 Nisan günü enflasyon fakı maaşıma ne kadar yansıdı diye bakayım dedim ve " Daha Önceden Tarafınıza Yaşlılık Aylığı Bağlandığı için Yeniden Aylık Hesaplanmamaktadır " mesajı ile karşılaşım.

E-devlete geçip baktığımda aylık tahsis numaramın çıktığını gördüm ama maaş görünmüyordu. Acaba Günlük ödeme yani namı değer "HOŞ GELDİN AVANSI" hesabıma geçmiş mi diye baktım orada bir mebla gördüm. Dün bakaya gittim ama alamadım. Orada yazan "Bir gün içersinde ödenebilir" ibaresine dikkat etmemişim. Bu sabah o ibare değişip "Bankadan ödeme alabilir/yapılabilir" gönünce gidip avansımı çektim.

SGK Evrak kontrolünde dün sabah 3. kademedeyken bu sabah 4. kademeye gelmiş. Henüz Aylık görünmüyor. Eczanedeki EYT'li arkadaşıma SGK durumumu kontrol ettirdiğimde sağlık sisteminde "Yaşlılık aylığı alan" görünüyor.

Ek:

Ayrıca şunu fark ettim; bana tahsis edilen aylık thasis numarasının son rakkamı 8 ve bu rakkamın karşığı ayın 22'de maaş ödenir. Burada şöyle bir yarsayım çıkartabilirim, tahsis numaraları çok öncden verilidi sanırım Evrak takip sisteminde 3. sıraya geçildiğinde ve işlemleri son numaranın denk geldiği günde bir sonraki kademeye ilerletiyorlar.

« Son Düzenleme: Nisan 25, 2023, 15:37:42 ÖS Gönderen: MC_Skywalker » Logged
kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #222 : Nisan 25, 2023, 16:26:54 ÖS »

Ben başvuru esnasında banka seçimi olarak yapı kredi seçmiştim bu ayın 18 inde 3850 TL yatmış günlük ödeme diye kontrol ettiğimde gördüm ama bankada ki hesabıma geçmemiş şubeye gidip kimliğimle çektim tahsis numaramın son rakamı 8 olduğu için maaş günü ayın 22 sine denk geliyor ama 3 gündür hareket olmadı bugün tam maaş yatmış yine hesaba geçmemiş günlük ödeme kısmından baktığım zaman gördüm şubeden çekilebilir diyor e devletten baktığımda henüz maaşımın yazması gereken yerde hiç bir şey yazmıyor boş gözüküyor ama sonuçta maaşım yattı.

*  (360.06 KB, 576x1280 - Görüntüleme: 394 kez.)
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #223 : Nisan 25, 2023, 16:32:51 ÖS »

Hayırlı uğurlu olsun. Darısı bekleyenlerin başına.

kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #224 : Nisan 25, 2023, 17:43:46 ÖS »

Hayırlı uğurlu olsun. Darısı bekleyenlerin başına.
Teşekkür ederim Sinan abi bekleyen arkadaşlar umarım en kısa zaman da maaşlarını alırlar ve ağız tadıyla yerler.
Sayfa: 1 ... 13 14 [15] 16   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: