Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetAliexpress uçuk vergi hesaplamasını anlayan varsa beri gelsin
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Aliexpress uçuk vergi hesaplamasını anlayan varsa beri gelsin  (Okunma Sayısı 3549 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« : Aralık 14, 2022, 13:40:44 ÖS »

Ya hadi anladık, bir yere kadar alışmıştık, malzemeden pahalı kargo ücreti çıkmasına da...

Ulan bu hesapladıkları vergi ne iş ben onu bir türlü anlayamadım. Hani oyun konsolu statüsüne girse de, vergi matrahı malzeme fiyatı + kargo (ki mevzuata göre sadece malzeme fiyatı vergilendirilebilir) olsa da bir türlü anlayamadım o rakamı nasıl buluyorlar diye...

Anlayan varsa anlatabilirse sevinirim...

* Untitled.png (27.96 KB, 395x403 - Görüntüleme: 208 kez.)

kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Aralık 14, 2022, 13:51:24 ÖS »

Akıla mantığa sığmayan bir şey % 320 vergi koymuşlar 😁😁
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Aralık 14, 2022, 14:20:24 ÖS »

Abi ürünün kendisi 123 lira, kargosu 237 lira mı? Oha bide ürün bedeli + kargo bedelinden daha fazla da vergi koymuşlar. 

Bu konuyla ilgili aliexprees ile iletişime geçtin mi onlar ne diyor.
« Son Düzenleme: Aralık 14, 2022, 14:23:47 ÖS Gönderen: segaa » Logged

Sheltox
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Aralık 14, 2022, 14:22:43 ÖS »

Ali express herhalde gümrük memuruna rüşvet vererek ülkeye sokuyor paketleri. )

Nes,Snes,Sega MD 1-2,PS1Atari 2600 Jr,Retropie (Rasp 3+),Atari 2600 Woody & Darth Vader,Nintendo 64,Sega Master System I- II,Mattel İntellivision,Nintendo TV game 15,Nintendo Famicom 8 Bit,Videopac G7000 (Magnavox Odyssey 2),CBS Colecovision,Nintendo GB DMG,GBA-SP,GBC,Watara-Supervision,GBA,GB-Micro
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Aralık 14, 2022, 15:26:44 ÖS »

Avrupa birliği yurt dışından gelen mallardan KDV almaya başlamış. KDV matrahına ürün bedeli ve kargo matrahı da dahil. Burayı düşük tutmak için gümrük masrafını şişiriyor olabilirler.

Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Aralık 14, 2022, 15:32:44 ÖS »

Bence firsat. 3.76TL büyük indirim var

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
haydar_abi
Uzman

İlla ki Amiga

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Aralık 14, 2022, 15:59:11 ÖS »

O bazı satıcılarda oluyor.  Çarpı 10 hesaplamış. normalde hepsinde yüzde 30. Sadece jlbpcb biraz fazla hesaplıyor.
Bazıları da kargoyu yüksek koyup verginin düşük olmasını sağlıyor. Yani genel aliexpress uygulaması değil. Arama yapıp daha uygununu almak lazım. yada bir kaç gün sonra denemek en doğrusu hele bedava kargodan hepten kaçının fiyatın içinde olduğundan daha pahalı.

Bir de aldıktan sonra zam yapanlar var bir lot 10 tane iken 2 lot ısmarladığım ürün 10 tane gelmiş dispute açıp aynı gün para iadesi aldım. satıcı mesaj atmış 10 tane almadın mı diyor. hala ekranda aldığım 2 lot (10ar) tane görünüyor.
« Son Düzenleme: Aralık 14, 2022, 16:06:41 ÖS Gönderen: haydar_abi » Logged

Amiga fanatiği.... 
Amigalıktan çıkmış Amigalar....

Amiga 1200 + Vampire V1200
LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 500 Plus +TerribleFire030 64MB+16 GB CF
Amiga 2000
Amiga 500 + 1MB Çip + 9.5 mb FastRAM + Internal GOTEK + 4GB CF HDD
2 Casper M989A Monitor
Commodore64
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Aralık 14, 2022, 16:27:13 ÖS »

Abi ürünün kendisi 123 lira, kargosu 237 lira mı?

Aslında Ürün bedeli toplamda kargo dahil 360 liraysa.
Kargoyu 20 lira ürün bedelini 340 lira yapmalarından iyidir.
123 lira üzerinden normal vergi hesaplanmış olsa daha avantajlı olacak.

Aliexpresde sanırım biz Türkler'e satış yapabilmek için,(müşteri kapabilmek adına vergiyi azaltıyorlar.) ürün bedelini kargoya yediren satıcılar var.

Ben bir şey alacaksam; genelde kargoyu yüksek, ürün bedelini düşük tutan satıcılardan alıyorum.
Aynı ürünlerde, kargo artı ürün bedelini topladığınızda, genelde birbirine yakın oluyor.  

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Aralık 14, 2022, 20:28:58 ÖS »

Ya arkadaşlar dedikleriniz güzel hoş da...

Beni biliyorsunuz öyle aliexpress den hevesle gördüğüm ilk satıcıdan alışveriş yapan birisi değilimdir ki. Aynı/benzer ürünleri tam olarak 5 ayrı satıcıdan sepetime attım. Hiçbirisi zaten free shipping li ürünler değil. Alışverişimi genelde kargoyu en iyi kombinleyip en fazla kargo indirimi yapanlardan alırım da...

Bu kez bu 5 ayrı satıcıdan da verginin hesaplandığı sondan bir önceki adıma kadar getirdim işlemi yine üç aşağı beş yukarı benzer sonuç.

Yani ya yılbaşı yaklaşıyor diye ya da Türkiye'ye özel bir kota/durum söz konusu gibi, en azından benim teorim o.

Daha geçen ay oldukça da yüklü alışverişler yaptım, hiçbirinde vergi bu seviyede değildi.

Bi durum var ama bakalım, hayırlısı...

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Aralık 14, 2022, 20:40:11 ÖS »

Üstad seninki garip bir durum. Yani hiç olmaması gereken bir şey.
Anlamadım ne halt yiyorlar.

Şimdi bir kaç ürün denedim. %30-40 arası vergi yazdı.

Aldığın ürün özel bir şey değilse; link verebilirsen bir de ben deniyeyim

Ya arkadaşlar dedikleriniz güzel hoş da...

Beni biliyorsunuz öyle aliexpress den hevesle gördüğüm ilk satıcıdan alışveriş yapan birisi değilimdir ki. Aynı/benzer ürünleri tam olarak 5 ayrı satıcıdan sepetime attım. Hiçbirisi zaten free shipping li ürünler değil. Alışverişimi genelde kargoyu en iyi kombinleyip en fazla kargo indirimi yapanlardan alırım da...

Bu kez bu 5 ayrı satıcıdan da verginin hesaplandığı sondan bir önceki adıma kadar getirdim işlemi yine üç aşağı beş yukarı benzer sonuç.

Yani ya yılbaşı yaklaşıyor diye ya da Türkiye'ye özel bir kota/durum söz konusu gibi, en azından benim teorim o.

Daha geçen ay oldukça da yüklü alışverişler yaptım, hiçbirinde vergi bu seviyede değildi.

Bi durum var ama bakalım, hayırlısı...

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Aralık 14, 2022, 22:16:04 ÖS »

Yok özel bişey değil...

Bunlar işte...

* Untitled.png (185.75 KB, 1197x956 - Görüntüleme: 185 kez.)

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Aralık 14, 2022, 22:54:24 ÖS »

Bu ürünlere bana da 300 küsür civarı vergi çıkarttı.

Ürün fiyatı düştükçe saçma bir şekilde vergiler %2700   civarlarına kadar çıkabiliyor.

Mesala;
3,36 ürünü tek olarak almak için işlem yaptım. 92,8 lira vergi çıkarttı (%2761)
59,67 lik ürünü tek olarak almak için işlem yaptım. 17.81 vergi çıkarttı. (%29,8)

Birde sepette aynı satıcıdan alsanız bile; sanırım her ürünü ayrı ayrı ve o saçma sapan vergilendirme formülüne göre hesaplayıp toplamlarını yazıyor.

İnşallah Aliexpress kodlamada hata yapmıştır ve bizim sivri zekalıların bulduğu yeni bir tırtıklama yöntemi değildir..  

Ek: Az önce 2.77 liralık telefon tutucu için işlem yaptım. Ona da 13.45 (%485)
vergi çıkardı.  Ney

Yok özel bişey değil...

Bunlar işte...

« Son Düzenleme: Aralık 14, 2022, 23:03:25 ÖS Gönderen: Cengiz Demir » Logged

segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Aralık 14, 2022, 23:38:05 ÖS »

Az önce 1 tane pil kapağı satın alayım dedim 5 lira kapak 90 lira kargo 92 lirada vergi çıkarttı.

Gerçekten bu işin suyunu çıkardılar, nerde o eski güzel günler, 75 dolar üzeri alışverişlerde yüzde 20 vergi alınıyordu helali hoş olsun diyordum dolar da 3 lira idi.

Şimdiye baktıktığımız da resmen soyuluyoruz. Siyaset yapmayım diyorum da bana olumlu olarak dönen bişey yok, hep engel hep kazık hep zorunluluk.

Beş para etmez maliyeti düşük bir plastik parçasına yüzde yüz vergi kesmek nedir.

haydar_abi
Uzman

İlla ki Amiga

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Aralık 15, 2022, 09:27:45 ÖÖ »

Üstte global site diyor oradan girin.
Sepetimdeki hiç bir üründe öyle bir saçmalık çıkmadı. Daha önce arada bir çıkardı. Özellikle konsol ürünlerinde.

Amiga fanatiği.... 
Amigalıktan çıkmış Amigalar....

Amiga 1200 + Vampire V1200
LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 500 Plus +TerribleFire030 64MB+16 GB CF
Amiga 2000
Amiga 500 + 1MB Çip + 9.5 mb FastRAM + Internal GOTEK + 4GB CF HDD
2 Casper M989A Monitor
Commodore64
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Aralık 15, 2022, 16:04:10 ÖS »

Anlamaya başladım galiba durumu...

Fiyatı ne olursa olsun, yani fiyatından, satıcısından veya kargosundan bağımsız, üzerinde "Gameboy" veya "Nintendo" yazan ürünlerde (sanki) sabit 92.73 TL vergi çıkıyor...

Sepetteki ürünleri tek tek alıyormuş gibi yapıp tek tek seçerek ödeme adımına kadar gelince baktım her seferinde 92.73 TL çıkıyor.

Şeffaf koruma veya logosuz Gameboy oyun kutularında bu olmuyor, onlara normal vergi hesaplanıyor.

Yani bir "Nintendo" olayı mı yoksa o ürünlerin üretildiği plastik vs kaynaklı başka bir gümrük mevzuatı mı devrede onu bilemedim...

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: