Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)[Tamirat] Sony Walkman WM-DDIII (DD3)
Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: [Tamirat] Sony Walkman WM-DDIII (DD3)  (Okunma Sayısı 4557 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #30 : Ocak 02, 2023, 00:29:45 ÖÖ »

Eline sağlık abi! Bazı philips mekanizmalar da böyle direct drive yapılarından dolayı çok sevilir ama onlarda da "Cheese gears" denene bi kronik rahatsızlık varmış; dişlilerin sararıp dağılması manasında. Valla ben de bi pioneer müzik seti bekliyorum ama köyde kardeşimin yaptığı testlere göre biraz sorunluymuş ama onda da pikapın direct drive olduğunu görünce çok sevindim. Bakalım nasıl bişey çıkacak.

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Ocak 02, 2023, 00:43:06 ÖÖ »

Vayy pikap olayına giriyorsun ha cengiz, hadi bakalım hayırlı olsun

Umarım beklediğin gibi çıkar

Walkman konusunda oldukça tutucuyum... Walkman dedin mi Sony benim için Kahkaha Diğerleri (Philips, panasonic, vs) onlar hep Sony'nin pazarını kapmaya çalışan ucuz kopyaları gibi geliyor bana (ki öyle olmayan modlleri de olduğu söyleniyor).

Ama tabi Geleceğe dönüş filminin hatırına kaşıma bir Aiwa HS-P7 çıksa hayır da demem doğrusu 

(Gerçi geçenlerde sahibinden'de birisi satıyordu 40.000 TL'ye kutulu sıfırını. Acaba hangi eksantrik kolleksiyoner aldı onu o paraya merk ettim doğrusu zira ilan kalkmış)

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #32 : Ocak 02, 2023, 00:51:08 ÖÖ »

Vayy pikap olayına giriyorsun ha cengiz, hadi bakalım hayırlı olsun

Ciddi bi giriş sayılmaz abi, sadece ufak tadımlık bi deneyim sonrası akıbetine bakarız artık. Ama iyi bişeye benziyor uzaktan anladığım.
Walkman konusunda aynı fikirdeyim ama sanırım panasonic ve aiwalara da uzaktan ilgi duyardım. Hiç birinin pilinin sony kadar gitmediğini bildiğim için de cidden radarıma girmediler.
İlk walkmanimi aldığımda sanırım şimdiki gibi bi devaluasyon dönemiydi. Bi türlü walkmanin artan fiyatına birikimim yetişmiyordu. Şehir merkezinde (zonguldak) dersaneye giden arkadaşıma her hafta parayı verip her hafta geri alıyordum zam geldiği için. Son denememizde arkadaşıma fx 421 parası verdiğimi düşünürken arkadaşım son zamlardan dolayı fx173le çıktı geldi. Beğenmezsen geri götürürüm falan dedi ama insanın eli bi kere değdimi vaz geçemiyor Kahkaha  

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : Ocak 03, 2023, 15:13:41 ÖS »

... arkadaşıma fx 421 parası verdiğimi düşünürken arkadaşım son zamlardan dolayı fx173le çıktı geldi...

hepimizde bu travlardan yok mu zaten...

bence bu çocukluk travman üzerine senin elin bi wm-fx421 (hatta bir üst modeli) alır şimdi

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #34 : Ocak 03, 2023, 22:33:38 ÖS »

bence bu çocukluk travman üzerine senin elin bi wm-fx421 (hatta bir üst modeli) alır şimdi
Var ama sağlam restorasyon istiyor Kahkaha

arne_saknussemm
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #35 : Ocak 03, 2023, 22:36:01 ÖS »

tamirat detayına başlamadan öncelikle uyarayım; Sony DD walkman oldukça sıkışık ve hassas bir mekanizmaya sahip bir seri. Diğer walkman'ler gibi "içini açayım bir lastik değiştirip kapatayım" tarzı basit bir tamirat değil maalesef. Bu yüzden, elinizin hassas, gözünüzün iyi ve sabırlı olmanız gereken bir tamirat. Benim ne elim hassas ne de gözlerim doğru dürüst görmüyor ama bu yüzden bu açıklarımı uygun alet edevat ve ekstra ekstra sabırla kapatmaya çalışıyorum yıllardır

Abi bendeki sabır da taştan beter, onu takiben elim de aşırı hassas ve titiz, gözler de çok iyi (lazer sağolsun) ama... ama teknik bilgi yönüm zayıf  Kahkaha Keşke diğer özellikler gibi teknik kısma da tik atabilsem ne güzel olurdu. Bir hobi tamirat masası hazırlasam, tüm önemli gereçleri edinsem gerisi gelir mi acaba diye hep merak ederim  

Şu zamana kadar kendimce önemli saydığım 2 canlandırma işlemim oldu. Youtube da destek oldu bu konuda tabi. İlk işlem şarj almayan DS Lite'ı eski günlerine döndürme. Diğeri de, renk anlamında ekranı sapıtan bir Samsung monitörün patlak kondansatörlerini değiştirmek. 2 işlemin sonucu da mutlu etmeye yetti de arttı bile. Devamını getirmek güzel moral olur şahsen.

Mütevazı yoldaşlarım;

Sony Vaio VGN-FE590P / PS1 / PS2 Slim / PSP

Nintendo GB DMG-01 / GBC / GBA SP AGS-101 / DS Lite

Nokia N-Gage QD
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #36 : Ocak 03, 2023, 23:09:08 ÖS »

Elin sağlık abi çok güzel çalışma yapmışsın. Yeni walkman'in hayırlı olsun. 

Ben ne zaman bir tamir işine girsem bu sefer ortalığı dağıtmayacağım diye başlasam da dakikalar içinde ortalık darmadğın oluyor, o lazım bu lazım şu lazım derken bir bakmışım her tarafta bir parça, koliler araç gereç takımları falan canımdan bezdiriyor.  Kahkaha

Birde  tamir yaparken o an bir şey lazım olduğunda bir acelecilik bir stres oluyor, herkeste bu oluyor mu bilmem ama bulana kadar sanki evi hırsız dağıtmış gibi arama yapıyorum.
Önceden hep başarız tamiratlar yapıyordum ama şimdi biraz tecribe kazandım, daha dikkatli ve başarılı tamiratlar yapabiliyorum. Bir sürü el konsolu tamir ettim, famicom cihazıma av mod falan yapmıştım  ama önecen de çoğu önemli cihazı mı da pert etmişliğim var. :S

4 yıl önce falan bir sony vhs cihaz aldım, onun da içindeki power soketi yanmıştı her yerde aradım o soketi ama bir türlü bulamadım, değişik bir soket merdiven gibi cihaz o gün bugündür öyle bekliyor.

Falcon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #37 : Ocak 07, 2023, 18:16:48 ÖS »

Peki diyebilirsiniz ki bu Wof & Flutter'a amma takıldın, normal bir walkman'de bu değer ne ki?

Hayhay... Buyrun lastiği yeni değişmiş yağlaması vs temel bakımı yeni yapılmış bu sıradan plastik kasalı (ama oldukça temiz) walkman'de değerler nedir?

Ha bu cihazla da müzik dinleniyor mu? Elbette... Ama sabit notalarda dalgalanmayı hafif hissedebilmek için audiofili olmanıza gerek yok. Bu sizin için bir sorun mu? Kişiye göre değişir... 2023 senesinde hala kasetten müzik dinliyorsanız bir audiofili olmasınız da bir kaç tahtanız eksik demektir Kahkaha Kahkaha Kahkaha

Bir başka walkman yazısına kadar kalın sağlıcakla

Aynısı bende de var. lastiği kopuk lastik değiştirmek için bekletiyorum.ilk sahibiyim gençlik yıllarımda az dinlemedim bunu. lastik çapı hakkında bilgi verebilirmisiniz. 3D yazıcıda esnek TPU filament ile lastik üretebilecekmiyim diye merak ediyorum.

Atari 1040STFM
Atari Falcon 030
Amiga 500
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #38 : Ocak 07, 2023, 22:52:17 ÖS »

Lastik çapını hatırlamıyorum maalesef. Lastik poşetinden uygun bir tane takmıştım.

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #39 : Ocak 08, 2023, 17:03:00 ÖS »

Görebildiğim kadarıyla herhangi bir oyun konsolu ya da bilgisayar tamirinden daha gıcık, zor bir tamir. Alan küçük, parçalar küçük, kesinlikle bana göre değil Kahkaha Odyofil (Audiophile)'de değilim sanırım(yaşılık zor duyuyoruz zaten). Eline sağlık. Her zamanki gibi temiz, güzel iş, harika paylaşım. sağol/varol.

badocan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #40 : Ocak 08, 2023, 17:47:54 ÖS »

Bir zamanlar, bit pazarlarını bunları toplamak için çok arşınlamıştım. Bir çoğu yatmaktan artık kulanılamaz halde. Ama maharetli eller tabi ki yapabilir (koleksiyonumun sadece bir bölümü !)

* IMG_8149.jpg (72.24 KB, 640x480 - Görüntüleme: 93 kez.)
Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: