Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

  Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetEn çok oyuna sahip platform?
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: En çok oyuna sahip platform?  (Okunma Sayısı 4810 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
witchdoktor
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 6.238



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Ocak 27, 2023, 20:04:59 ÖS »

Sony de PC pazarını ciddiye alıyor artık. Exclusive'ler 1-2 yıl sonra PC'ye de çıkıyor. Tek platforma oyun çıkartmak yeterince kârlı değil.
Logged
Musti82
Üye
***
Mesaj Sayısı: 83


Death from Above


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Ocak 30, 2023, 09:36:06 ÖÖ »

Area51 benim ilk CD oyunum,ekranda görülen hedefleri vurma oyunuydu,tabii Win95 yada NT4.0 istiyordu.Bende CD si hala var,saklıyorum.

Birde eski oyunlar gerçekten zor,ölme vurulma hakkı kısıtlı, kayıt yükleme çoğunda yok. Stress altındasın,bir kaybettin mi bütün oyun yeni baştan.

Area51 denince anılarım canlandı birden.
Logged
Musti82
Üye
***
Mesaj Sayısı: 83


Death from Above


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Ocak 30, 2023, 09:43:36 ÖÖ »

Bence en çok oyuna sahip patform Sega Mega 16 bittir.20-25 sene önce her köşe başında sega mega drive kasetleri satıyordu,her köşe başında,16 bitte kral idi.
8-bit konsollar ilk çıktığında 1990 ların başı,yaygınlaşması 1990 ların ortaları idi. 8 bit bile zamane çocuklara vaaoovv dedirtmiştir ki 16 bit başlı başına bir üst seviye idi.
32 bit Playstation ile başladı diye biliyorum, sega saturn pek tutmadı,halbuki hem kasetli 16 bit hemde cd li 32 bitleri çalıştırıyordu.
Sega Saturn u daha çok beğenmiştim ama tabii Sony piyasanın hakimi oldu 2-3 senede.
Sega çok duyardımda Playsation resmen hakim oldu piyasaya,Sega yı sildi resmen. Sega nın yerine XBOX taa 2000 lerde geldi.Ama PS2 kadar satmadı gene. Nintendo pek görmedim İstanbul da halbuki dergilerde reklamı olurdu bol bol.
Toplama PC ler dönemi başlayınca zaten piyasanın hakimi oldu IBM uyumlu PC ler.PC ye çıkan oyun ve diğer yazılımların haddi hesabı yoktur.
Logged
witchdoktor
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 6.238



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Ocak 30, 2023, 09:55:25 ÖÖ »

Playstation'un yaygınlaşmasında en önemli nedenlerden biri de çip uygulamaları ve fabrikasyon kopya CD ve CD cover art sektörünün hızlı bir şekilde yaygınlık kazanması idi. Bizim memlekette neredeyse her mahallede kopya VCD/DVD ve oyun satıcısı türemişti. Bu furya PS2'de de devam etti ve her iki cihaz da inanılmaz sattı. Yoksa Sega Saturn ve Dreamcast, Nintento 64 ve Gamecube de harika cihazlardı.
Logged
wizofwor
Genel Yönetici
*****
Mesaj Sayısı: 4.785


Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam


Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Ocak 30, 2023, 12:12:49 ÖS »

Nitendo'nun Türkiye'de pazarlamasının pek yapılmamış olması yanıltmasın. SEGA'nın ev konsollarında Nintedo'dan daha başarılı olduğu bir jenerasyon yok. Globalde Nintendo'ya en çok yaklaştığı Genesis/Master System o da SNES'in yarısı kadar satabilmiş.
Logged

Musti82
Üye
***
Mesaj Sayısı: 83


Death from Above


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Ocak 30, 2023, 12:24:44 ÖS »

Aynen HALO dayı nın steam den serisini almıştım 2 sene önce. HALO XBox için özel olarak çıkarılmıştı sonra HALO 1-2 PC ye geldi(ama devamı konsola gelmişti)sonra HALO steam den apket olarak hepsini içeren sürümü yayınlandı.

Doom PC için ne etki yarattıysa HALO dayı içinde XBOX için aynısı hedeflenmişti.  Kahkaha

Metal Gear serisi de konsollara çıktı sonra PC ye de geldi.

Eski IBM MS-DOS oyunlarının bazıları atari salonlarında vardı,ama hepsi değil bazıları.

Bir ara furya vardı konsoldan pc ye oyun çeiviriyorlardı.Hatta amiga oyunlarının bazılarını da IBM PC ye aktarmaya başladılar ama CD ler gelince IBM-PC aldı başını gitti.
Logged
Tonyukuk
Üye
****
Mesaj Sayısı: 348



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Ocak 30, 2023, 12:30:11 ÖS »

Sega maalesef doğru cihazları doğru zamanda piyasaya sürmemenin ve gerekli anlaşmaları sağlayamamanın sıkıntısını çekti. Saturn maalesef donanımsal olarak tam bir karmaşaydı. Gereksiz şekilde 2 CPU'a sahipti ve programcılara ızdırap çektiren bir cihaz oldu. Dreamcast dönemine göre inovatif bir konsol olmasına karşı yine oyun gamı ve pazarlama sorunları yüzünden geri planda kaldı. Playstation 2 640x480 çözünürlükte salt render yaparken Dreamcast Antialiasing kullanarak pürüzsüz grafik sunuyordu. Nintendo 64 tamamen Japon kartuş kullanımının yarattığı darboz içinde kavruldu. Zaten Sony ye CD içeren bir Snes yaptırıp sonra vazgeçtiler o alet PSX oldu. Önünde güzel bir örnek var yapsana sende CD medyası kullanan bir alet. Yok illa gereksiz gelenekçi tutum sergilemeleri yüzünden o sistemde patates oldu. Gamecube içlerinde en sağlam alet olmasına karşın oda tamamen oyun pazarından darbeyi yedi. Sony PSX ve PS2 döneminde tam zamanında nokta atış aletleri çıkararak ve PSX dönemindeki atılımı sayesinde yaptığı oyun antlaşmaları ile o ekmeği PS3 dönemine kadar rahat rahat yedi. Artık konsol donanımları günümüz pcleri ile aynı donıma sahip ve PC'lerden yer yer geride kalmalarından dolayı sony akıllılık edip Playstation Studios'u kurarak kendi exculsive oyunlarını pc platformuna getirmeye başladı. Microsoft bu pazarda Ego yapmayıp Sony'nin yolunu takip ederek onunla kafa kafaya mücadele etmeye başladı.
Logged
segaa
Deneyimli
*****
Mesaj Sayısı: 1.523



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Ocak 30, 2023, 13:55:22 ÖS »

Türkiye'nin  şampiyonlarını sıralıyorum, ben çocukluğumda bu konsolları ve oyunlarının yaygınlığını gördüm.

Atari 2600, Famiclone, Sega Mega Drive, PS1, PS2, PS3 & Xbox360 (Wii de unutmamak lazım ama PS3 ve Xbox360 kadar değil)  Devamı zaten Sony ve Microsoft konsollarının rekabeti ile geçiyor.

Globalde satış rakamları ve popülerlik farklı olsa da bu farklılık NES ve Snes konsollarında ön plana çıkıyor ama ben çocukluğumda kimsede Snes konsolu görmedim, Sega Mega Drive ise çok yaygındı. NES konsolu da görmedim ama ülkemizde Famiclone konsollar NES'i temsil ettiği için NES yaygındı diyebiliriz.


El konsollarını saymıyorum, bu konuda Nintendo ezer geçer ama ülkemizi baz alırsak benim gördüğüm bit pazarlarında sürekli karşımıza çıkan tetris konsolunu be PSP dir.  
Logged

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: