Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Adaptör sorunu yardım.  (Okunma Sayısı 1485 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Ocak 28, 2023, 00:04:50 ÖÖ »

Selamlar arkadaşlar,
forumdan bir arkadaştan philips 450 cdi oyun konsolu aldım ancak konsolun adaptörü yok, zaten arkadaşta adaptörü olmadığı için ilana test edilmedi diye yazmış bunda problem yok.

Bende konsolu test edebilmek için ne tür bir adaptör kullandığıyla ilgili araştırma yaptım, konsol çok ilgiç bir adaptör kullanıyor daha önce hiç böyle bir adaptör görmedim, sanırım arasam da bulamam bunun için kendim bir adaptör yapmak zorundayım.

Adaptör aşağıya eklediğim resimdeki gibidir,

arkasında yazan giriş çıkışlar şöyle;
input 100-240v AC
output +5V DC 3.3A
       -5V DC 0.25A

görüldüğü gibi adaptörün konsola giriş kısmı ethernet kablosundaki RJ 45 konnektörlü, internette araştırdığım kadarıyla ATX güç kaynağıyla bir adaptör yapılmış ama konuda fazla detay yok pek bişey anlayamadım,

şöyle bir yazı var

Arcade power supply to RJ45
    Make sure to use separate conductors for all +5 V and GND:
    1 – +5 V (3,3 A)
    2 – (+5 V optional)
    3 – +5 V
    4 – GND
    5 – +5 V
    6 – GND
    7 – -5 V (0,25 A)
    8 – n. c.
    ATX-1.x power supply to RJ45
    Warning: There are several standard and non-standard wirings. Double-check the +5 V, -5 V, GND and PS_ON lines before plugging it into a CD-i player!
    Make sure to use separate conductors for all +5 V and GND:
    1 – +5 V (3,3 A)
    2 – (+5 V optional)
    3 – +5 V
    4 – GND
    5 – +5 V
    6 – GND
    7 – -5 V (pin 18)
    8 – PS_ON (pin 14)
    Philips CD-i 450/550 Power Adapter
    GitHub repository with instructions, PCB design and STL files.

Nasıl bir yol izlemeliyim buradaki -5V ne oluyor ATX psu ile adaptör yapabilir miyim

Burada da pcb basarak adaptör yapmışlar ama ben bunu yapamam. 
https://github.com/jeffqchen/Philips-CDi-450-Power-Adapter

haydar_abi
Uzman

İlla ki Amiga

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ocak 28, 2023, 10:12:52 ÖÖ »

ATX PSUda -5 volt yok. Araya bir çevirici yapmak zorundasınız malesef.

Amiga fanatiği.... 
Amigalıktan çıkmış Amigalar....

Amiga 1200 + Vampire V1200
LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 500 Plus +TerribleFire030 64MB+16 GB CF
Amiga 2000
Amiga 500 + 1MB Çip + 9.5 mb FastRAM + Internal GOTEK + 4GB CF HDD
2 Casper M989A Monitor
Commodore64
kaptatheold
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ocak 28, 2023, 11:07:39 ÖÖ »

selamlar,
-5v bazı atx güç kaynaklarında mevcut. v1.0 da olması lazım. Yanlış hatırlamıyorsam beyaz kablo. Sizin de yazdığınız gibi pin 18. AT güç kaynaklarının hepsinde var, tabii bulabilirseniz.
Yeni güç kaynaklarında maalesef -5V yok.

Ama tavsiyem +/-5V üretebilen güç kaynaklarını araştırmanız.
Referans olması için aşağıda linki bulabilirsiniz.

https://karakoyelektronik.com/12vdc-5vdc-cikis/net-50a-511

Saygılarımla,
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ocak 30, 2023, 15:04:34 ÖS »

Elimde atıl durumda bulunan eski bir ATX PSU vardı, özelliklerine baktığımda -5V voltaj üretebildiğini gördüm, hemen bir cat5 ethernet kablosu bulup ölçüm aleti ile hangi kablonun hangi pime denk geleceğini hesaplayarak kablolama işini yaptım.

Sonuç cihaz çalıştı. 

Öncelikle PSU nun özellikleri.

Ancak cihazda başka sorunlar da vardı. Sony marka CD ye yazdırdığım Hotel Mario oyununu cihaza taktığımda lens CD yi okumaya çalıştığında ekranda görüntü bir kaç saniyeliğine sinyal yok diyip geri geliyordu, sanki cihaz düşük voltaj alıyormuş gibi ekrandaki görüntü kısa süreliğine gidip geliyordu,
bu döngü taki lensin CD yi okumayı bırakana kadar devam ediyordu, bir kereliğine CD yi okudu Philips yazısı geldi onda da görüntü dondu kaldı.

Lensi İPA ile temizledim sonuç değişmedi, cihazın içini açtım tçok temiz görünüyordu, yine de İPA ile biraz daha temizledim anakartı ve lensi, tekrar CD taktığımda bu kez artık CD hiç dönmüyordu, lensin hareketini görebiliyordum ama CD yi döndürmüyordu. Cihazda müzik CD si denedinm sonuç değişmedi.

Bir diğer sorun ise aşağıdaki resimlere eklediğim kart ile ilgili, DVC (digital video cartridge) kart olarak geçiyor, bu kart bazı oyunlar için zorunlu bir kart, bu kart olmadan bu kartı gerektiren bazı oyunları oynayamıyorsunuz,
her neyse, kartı sisteme taktığımda cihazın power ışığı yanmıyor ama cihazda lens hareket ediyor,

sürücü motoru kafasına göre dönüyor duruyor falan, yani cihazın kafası karışmış gibi hareket ediyor, aklıma yine cihazın yeterli gücü sağlayamadığı geldi ama ölçüm aletiyle voltajları kontrol ettiğimde her şey yolunda gibi görünüyor.

Bu kartla ilgili bir sorun mu yoksa güç sorunuyla ilgili bir sorun mu anlayamadım. Varsa önerisi olan daha önce bu cihazlarla ilgili bir deneyimi olan arkadaşlardan tavsiye bekliyorum. 

Başka bir sorun ise bu cihazda bir zaman kaydedici çip var, bu çip uzun yıllar sonra işlevini yitiriyormuş, değiştirilmediği vakit oyunlarda çökmelere bir takım sorunlara neden oluyormuş, buna çözüm olarak birileri çipin üstüne bir anakart bios pili modu yapmış,

bende cihazı açtığımda eski sahibinin bu modu daha önce yapmış olduğunu gördüm, pile baktım bitmişti, yeni bir pil aldım taktım ancak cihaz hala kayıt yapmıyordu, ara sıra ekran donuyor hafıza hatası veriyordu, pili yerinden çıkarıp ölçüm yaptığımda şunu fark ettim, taktığım piller kısa sürede tükeniyordu, ölçüm yaptığımda pilin gerçek değerini vermediğini gördüm. 

Mod ile ilgili video
https://www.youtube.com/watch?v=mOyL12ZHBvI

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: