Selamlar,
philips cdi oyun konsolum için oyun yazdırmaya çalışıyorum ama yazdırdığım oyunları bir türlü cihaza okutamadım, en son 8x ile yazdırdığım oyunları cihaz okumaya başladı ama hepsi oyunun giriş kısmında ya da philips logosundan sonra tekrar başa dönerek reset atarak bu döngü içerisinde devam etti.
Müzik CD si taktığımda ise cihaz müzik CD lerini okuyor ancak mesela menüde 2. parçaya geçeceksin 2.ci parçayı seçtiğinde 2. parçayı çalmak yerine konsol cd yi tekrar okumaya çalışıyor ve başa dönüp 1. parçaya geçiyor. Bazen sırasıyla parça geçişleri sorunsuz oluyor ama genelde konsol tekrar okumaya çalışıp başa dönüyor.
Yaptığım arştırmalara göre bu konsol çok düşük hızlarda yazılan CD leri okuyabiliyormuş, CD seçtiği de oluyormuş.
Asıl sorunuma gelecek olursak, bende toplam 7 adet DVD-CD RW sürücü var, bunların 5 tanesi en düşük 8x de yazabiliyor, 1 tanesi 4x te diğer bi tanesi de 1x e kadar düşük hızda yazabiliyor.
Ancak ben düşük hızda yazabilen sürücü ile 2x te veya 4x de CD yazdırmak istediğimde program otomatik olarak hızı 8x e çıkarıyor daha düşük hızda yazdırmıyor, halbuki CD RW sürücü düşük hızda yazabiliyor.
Denediğim programlar imgburn ve dreamcast cd lerini yazdırmak için kullanılan DiscJuggler programı.
Aklıma şu geldi, elimde bulunan CD ler 8x den aşağıda yazılamayacak türden CD ler, bu yüzden program otomatik olarak yazma hıznı 8x e çıkarıyor. Böyle bir şey var mı?
Böyle bir şey var ise CD nin daha düşük hızda yazılabileceği bilgisine nereden bakılır. Kullandığım CD markaları Sony, Verbatim ve HP, CD lerin üzerinde sadece 52x ibaresi var.
Tecrübeli arkadaşlar yorumlarsa sevinirim.

Birde bana düşük hızda yazdırılabilen CD markası söylerseniz çok makbule geçer.