Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıOyun Konsolları Oyun konsolu düşük hızda CD yazma sorunu
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Oyun konsolu düşük hızda CD yazma sorunu  (Okunma Sayısı 6938 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Mart 06, 2023, 21:03:29 ÖS »

Selamlar,

philips cdi oyun konsolum için oyun yazdırmaya çalışıyorum ama yazdırdığım oyunları bir türlü cihaza okutamadım, en son 8x ile yazdırdığım oyunları cihaz okumaya başladı ama hepsi oyunun giriş kısmında ya da philips logosundan sonra tekrar başa dönerek reset atarak bu döngü içerisinde devam etti.

Müzik CD si taktığımda ise cihaz müzik CD lerini okuyor ancak mesela menüde 2. parçaya geçeceksin 2.ci parçayı seçtiğinde 2. parçayı çalmak yerine konsol cd yi tekrar okumaya çalışıyor ve başa dönüp 1. parçaya geçiyor. Bazen sırasıyla parça geçişleri sorunsuz oluyor ama genelde konsol tekrar okumaya çalışıp başa dönüyor.

Yaptığım arştırmalara göre bu konsol çok düşük hızlarda yazılan CD leri okuyabiliyormuş, CD seçtiği de oluyormuş.

Asıl sorunuma gelecek olursak, bende toplam 7 adet DVD-CD RW sürücü var, bunların 5 tanesi en düşük 8x de yazabiliyor, 1 tanesi 4x te diğer bi tanesi de 1x e kadar düşük hızda yazabiliyor.

Ancak ben düşük hızda yazabilen sürücü ile 2x te veya 4x de  CD yazdırmak istediğimde program otomatik olarak hızı 8x e çıkarıyor daha düşük hızda yazdırmıyor, halbuki CD RW sürücü düşük hızda yazabiliyor.

Denediğim programlar imgburn ve dreamcast cd lerini yazdırmak için kullanılan DiscJuggler programı.

Aklıma şu geldi, elimde bulunan CD ler 8x den aşağıda yazılamayacak türden CD ler, bu yüzden program otomatik olarak yazma hıznı 8x e çıkarıyor. Böyle bir şey var mı?

Böyle bir şey var ise CD nin daha düşük hızda yazılabileceği bilgisine nereden bakılır. Kullandığım CD markaları Sony, Verbatim ve HP, CD lerin üzerinde sadece 52x ibaresi var.

Tecrübeli arkadaşlar yorumlarsa sevinirim. 
Birde bana düşük hızda yazdırılabilen CD markası söylerseniz çok makbule geçer. 

phoenix
Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mart 06, 2023, 21:20:15 ÖS »

Bende 3do için deniyorum ama başarılı olamadım Umarım bir çözüm bulunur
feuer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mart 07, 2023, 11:45:26 ÖÖ »

Uzun zamandır CD ve DVD yazdırmıyorum ama 2000li yılların ortalarında yoğun mesai harcardım, o dönem bir DVD Playerım vardı TV ye bağladığım, eğer ki CDleri hızlı yazdırmışsam okumazdı. Bu sebeple en düşük hızda yazardım. Ancak o zaman okurdu. Kullandığım diskler Philips markaydı. Ve o dönem Nero kullanıyordum yazım için.
« Son Düzenleme: Mart 07, 2023, 11:47:09 ÖÖ Gönderen: feuer » Logged
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mart 07, 2023, 12:46:46 ÖS »

Uzun zamandır CD ve DVD yazdırmıyorum ama 2000li yılların ortalarında yoğun mesai harcardım, o dönem bir DVD Playerım vardı TV ye bağladığım, eğer ki CDleri hızlı yazdırmışsam okumazdı. Bu sebeple en düşük hızda yazardım. Ancak o zaman okurdu. Kullandığım diskler Philips markaydı. Ve o dönem Nero kullanıyordum yazım için.

Benim açıklığa kavuşturamadığım konu CD lerde yazma hızı ile ilgili bir alt sınır var mı, mesela x markası CD de 8x den daha düşük hızda yazılamaz gibi. Mesela CD nin üzerinde 52x yazıyor buradan anlıyoruz ki bu CD ye en fazla 52x hızında veri yazdırılabilir, daha yüksek hızda yazdırılamaz ama düşük hız için hiç bir şey yazmıyor CD de.

Ben CD ye 4x te yazdırmak istediğimde program otomatik olarak hızı 8x e çıkarıyor, CD RW cihazım 1x e kadar düşük hızda yazdırabilecek özellikte. 

feuer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mart 07, 2023, 12:59:20 ÖS »

Yazma hız aralığı da DVDden DVDye değişiyordu.
Deneme yanılma ile bulmuştum ve göre CD/DVD almaya başlamıştım.

1-8X diye belirtilmiş üzerinde.

Şu DVDler ile çözmüştüm ben bu sorunu:

1-2X diskler de gördüm, belki sorununuzu çözecek olanlar onlardır.
« Son Düzenleme: Mart 07, 2023, 13:03:48 ÖS Gönderen: feuer » Logged
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mart 07, 2023, 13:41:47 ÖS »

Şimdi gittim değişik marka bir CD daha aldım, bu kez üzerinde en düşük yazılma hızını yazıyor, 2x - 52x diye, bakalım program yine otomatik 8x de mi yazıcak deneyeceğim.

feuer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Mart 07, 2023, 14:12:54 ÖS »

Ben de 16x ler de sorun oluyordu.
Ancak 1-8x ler de düşük yazma hızları alabilmiştim.

Bu olayların standardı vardır, bir yerlerde yazıyordur aslında.
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Mart 07, 2023, 14:18:01 ÖS »

Ben çok konsola oyun yazdırdım dreamcast, saturn, xbox, playstation, mega cd  hepsine 8x - 16x arası yazdırdım hiç biri sorun çıkartmadı, bu konsol çok nazlı okumuyor cd leri belkide arızalıdır o şüphe de var.

Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Mart 07, 2023, 14:46:38 ÖS »

imgburn üzerinde veya diğer uygulamalarda disc info'ya bakın. Medyanın desteklediği hızın altında yazıma izin vermez. Bypass yöntemi var mı bilmiyorum ancak olsa bile daha iyi sonuç vereceğini düşünmüyorum.

Yazım hızından çok medya kalitesi önemli. Bir de verbatim deneyin.

Mesala bu cd "Sony" ama aslında ritek.

* 2023-03-07 15_39_49-Window.png (45.58 KB, 677x466 - Görüntüleme: 216 kez.)
« Son Düzenleme: Mart 07, 2023, 14:50:24 ÖS Gönderen: Fatih Yıldırım » Logged

segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Mart 07, 2023, 15:58:13 ÖS »

Olmadı program yine diski 8x te yazdırdı halbuki diskin üzerinde 2x yazıyor ben 4x seçtiğim halde yazmadı.

Diğer programlarda aynı şeyi yapıyor düşük hızda yazmıyor imgburn, nero vs

Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Mart 07, 2023, 16:08:25 ÖS »

Disk info'da 2x desteği gösteriyor mu? Üzerinde yazan doğru olmayabilir. Bunun dışında söylediğim gibi, verbatim deneyin.
« Son Düzenleme: Mart 07, 2023, 16:10:46 ÖS Gönderen: Fatih Yıldırım » Logged

segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Mart 07, 2023, 16:11:29 ÖS »

Disk info'da 2x desteği gösteriyor mu? Üzerinde yazan doğru olmayabilir.

Disk info nerede gösteriliyor? İmgburn da sağda bir yer var ama o CD nin değil CD RW  srücünün özelliklerini gösteriyor.

Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Mart 07, 2023, 16:13:40 ÖS »

eklediğim resimde disc information yazan yer.

segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Mart 07, 2023, 16:22:18 ÖS »

Tamam hocam o kısım CD nin değil sürücünün özelliklerini gösteriyor, en düşük 4x göstermiş.
Bende acaba CD nin özeliklerimi diye baktım hayır sürücünün yazma özellikleri çünkü farklı sürücülerle denedim aynı CD yi takarak birinde 8x diğerinde 4x gösterdi en düşük yazma hızı.

Sürücüm 4x te yazabiliyor ama programa yaz dediği,mde otomatik yazım hızını 8x e ayarlıyor bu  imgburn olsun nero olsun diğer yazma programları olsun. CD nin üzerinde de 2x - 52x yazıyor anlamadım bu işten. 

Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Mart 07, 2023, 16:33:48 ÖS »

Writer'da bitiyor iş o zaman. Ama info'da ne gösteriyorsa o hızda yazabilmesi lazım. İlginç...

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: