Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıOyun Konsolları Oyun konsolu düşük hızda CD yazma sorunu
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Oyun konsolu düşük hızda CD yazma sorunu  (Okunma Sayısı 6934 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
HkRecai
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Mart 07, 2023, 16:38:22 ÖS »

noname cd ler vardı eskiden, nerdeyse arkası önü belli değildi üstünde hiçbir yazı olmazdı, eski üretim olanlar bulabiliyorsanız onların yazma hızı 1-2 falandır.
Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Mart 07, 2023, 16:52:30 ÖS »

Onlardan bulunabilse bile çürümüştür çoktan. En rezilleri onlardı. "Verbatim AZO" deneyin. O da olmazsa başka fikrim yok.

segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Mart 07, 2023, 19:04:17 ÖS »

4x yazabilen sürücüm de iflas etti CD yazmıyor artık, diğerinde ise imgburn yazma hakkında bilgi vermiyor.

Birde bu yavaş yazabilen sürücülerim ide girişliydi benim PC de ise ide girişi yok, ben sürücüleri elimdeki bir ide harddisk kutusuna bağlayıp usb ile pc ye tanıttım, tabi harddisk kutusunun da adaptörü yoktu gücü de harici bir power spullyden alıyordum, belki veri alışverişi tam olmuyordu sonuçta CD RW yi hdd kutusuna bağlamıştım.

Artık elimde 8x den aşağı yazabilecek sürücü de yok.  

Konsolda arıza olabileceğinden de şüpheliyorum okuduğu oyunu veya müzik CD sini parça geçişlerinde ve oyunun sinematik bölümlerindeki ara geçişlerinde okumayı bırakıp tekrar başa dönüyor.

Bir tane orjinal CD-I oyunum olsaydı neyin ne olduğu ortaya çıkardı.   Oyun yazdırma maceramda 20 adet CD falan telef etmişimdir.
« Son Düzenleme: Mart 07, 2023, 19:08:57 ÖS Gönderen: segaa » Logged

naxayAxay
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Mart 12, 2023, 18:35:01 ÖS »

PS1 ve PS2 oyunu yazdırırken trick ImgBurn'den AWS (MAX) hızını seçmekti. Eğer ki 4x'te yazdırırsam (writer o kadar yavaş yazabiliyordu) bahsettiğiniz atlama, takılma, açılmama sorunlarıyla karşılaşıyordum. Bir de öyle deneyin. Yeni sürücüler/diskler yavaş hızlarda verimli yazamıyorlar sanırım, 90'ların başından kalma sürücüler ve diskler lazım. Hele ki laptop sürücüsüyse hiç şansınız yok, maksimum hızda yazdırmak zorundasınız.
Ayrıca şunu ekleyeyim ImgBurn'deki "Verify" kısmını mutlaka tikleyin. 1-2 tane hata bulursa sıkıntı olmaz ama bir sürü hata olursa diski atın imaj dosyasını kontrol edin yeniden deneyin.
Nero kullanmayın sıkıntı çıkartabiliyor. En iyisi ImgBurn
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Mart 12, 2023, 23:57:48 ÖS »

@naxayAxay PS1 - PS2 oyunlarını yazmakta sorun yaşamıyorum hatta sega saturn, dreamcast, neogeo, mega cd tüm oyun konsollarının oyunlarını sorunsuz yazıp çalıştırıyorum.

Sorun yaşadığım konsol başlıkta bahsettiğim philips 450 Cdi sistemi, bu konsol çok daha eski bir konsol ki yabancı internet sitelerin forumlarında sistem lazerinin çok düşük hızda okuma yapabildiğinden bahsediyorlar, hatta 16x de diskleri hiç okumuyor, 8x de bazen okuyor reset atıyor, 4x de yazdım bunları daha çok okumaya başladı ama reset atmalar düzelmedi. Elimde daha düşük yazabilen writer olmadığı için askıda kaldı.

Bu arada bu konsol imgburn ile yazilan oyunları hiç okumyor, DiscJuggler diye program var dreamcast cd lerini yazmak için kullanılan bununla yazılan CDE leri okuyabiliyor sadece.

İstanbul içinde sağlam 1x 2x de yazabilen bir CD RW bulabilirsem çok iyi olacak.
« Son Düzenleme: Mart 12, 2023, 23:59:50 ÖS Gönderen: segaa » Logged

ekenciz
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Mart 13, 2023, 13:22:30 ÖS »

windows  3.1 2de çalışan Adaptec'in bir CD yazılımı vardı. O zaman 1x, 2x bu yazılımla yazdırabiliyorduk. Zaten boş cdler de bu hıza uygundu, o dönem 4x cd bile yoktu zaten. Adını şimdi hatırlamıyorum (win on CD olabilir). Bir de roxio creator vardı. Ama bu yazılım qindows 95'de çalışıyor diye hatırlıyorum.  Hatta dos'taçalışan bir yazılım bile vardı dye hatrılıyorum. O dönem cd yazıcıların tampon belleği olmazdı o yüzden düşük hızda yazdırmak gerekirdi.
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: