Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Kablosuz ağ genişletme  (Okunma Sayısı 6191 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« : Mart 25, 2023, 09:01:06 ÖÖ »

Geçtiğimiz ay internet aboneliği değiştirdim. Yeni modem sigorta kutusunun yanına konduğu için evi full kapsamıyor. Uzun lafın kısası Wifi ağımı genişletmek istiyorum. Yeni ürünlere bakınca biraz kafam karıştı.

Seçenek 1 - Eski Modem
Akşam Superonline'ın verdiği Huawei B535 Superonline modemi repeater yapmak için biraz uğraştım. İşin içinden çıkamadım. Menüyü bayağı bir kırpmışlar. Bazı özellikleri kaldırmışlar. Bu modeme orijinal firmware kurup kısıtlanmamış olarak kullan mümkün mü?

Seçenek 2 - Repeater
Daha önce repeater kullanmıştım. Repaterın kendisini sinyalin güçlü olduğu yere koymak gerektiği için çok etkili olamamıştı.

Seçenek 3 - Mesh
Bu mesh ürünleri yeni çıkmış. Repeater gibi ama 2-3 tane koyduğunuz için sanırım daha etkili oluyor.

Seçenek 4 - Power Line
Elimde ethernet çıkışlı iki adet LinkSYS Powerline ürünü var. Wifi extender yok. Bir powerline Wifi Extender alabilirim ancak piyasada LinkSYS kalmamış. TP-Link Powerline alsam bunlar bir biriyle uyumlu mudur?

Siz ne kullanıyorsunuz?

ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mart 25, 2023, 09:58:21 ÖÖ »

Seçenek 5: bence en iyi seçenek modemin yerini uygun bir yere taşı.
seçenek 6: acsess point al repeater olarak kullan.
şeçenek 7: acsess point al kablolu ağ kablosu ile internet ver acsess point ikinci bir kablosuz ağ yayını yap evde.
seçenek 8: Elindeki LinkSYS Powerline ürünü evindeki elektirik hattaları üzarinden ağ bağlantısı yapmayı sağlıyor bu cihazlar ile evin uygun bir yerine ağ bağlantısı yapıp modemi taşı modemi taşıyamıyorsan uygun bir yere ağbağlantısı yapıp acsess point ile yayın yap yada elindeki modemi destekliyorsa  acsess point gibi kullan.
BlitzBasic
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mart 25, 2023, 10:26:14 ÖÖ »

Reapetar'lar yapısı gereği bant genişliğini yarı yarıya düşürür. Üstün körü internete çıkmak ise amaç olabilir. Ama online gaming, streaming işleri varsa tavsiye etmem.

Mesh olayı içinde AP'ler kendi aralarında paket kayıpsız, insaflı gecikme süreleri ile iletişim kurabiliyorlarsa işe yarar.

Evin elektrik tesisatı iyi ise powerline ürünlerini tavsiye ederim. Eski evde +5-6ms ilave gecikme yaptı, yeni evde +20ms, +20ms çok fazla diye kablo çektim. LAN hızı önemli ise 1Gbps olanlarını alın.

A500|ACA500Plus42Mhz8MB|GoTeK|IndivisionECS|OS3.1
ZX Spectrum 48K, 48KPlus | Amstrad CPC6128
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mart 25, 2023, 10:50:53 ÖÖ »

Modemden evin ortasına, tavana çekilecek poe kablo + bir adet unifi pro access point. Tak ve unut.

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
wizofwor
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Mart 25, 2023, 10:54:11 ÖÖ »

Mesh seçeneğinin avantajı gecikme süreleri mi olacak? Fiyatlar biraz tuzlu gibi göründü. Masrafı rasyonalize etmeye çalışıyorum.

Önce Powerline'ları fiber kutusu ile modemin arasında kullanıp modemi içeri taşımayı bir deneyeyim. Bu seçenek dün aklıma gelmemişti.

yusufy
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mart 25, 2023, 11:52:36 ÖÖ »

benzer durumu ben de yaşadım, değişik yöntemler denedim, hepsinin mutlaka sıkıntıları oluyor, quake3 oynuyorum donma takılma ping problemleri oluyordu
repeater kurdum istediğim gibi olmadı,farklı kaliteli cihazlar denedim yine istediğim gibi olmadı, sonunda power line network adaptörü ile modemdem datayı elektrik şebekesi üzerinden uzak odaya taşıdım ve accses point ile yeni bir wifi oluşturdum çok güzel oldu.
« Son Düzenleme: Mart 25, 2023, 11:55:06 ÖÖ Gönderen: yusufy » Logged
wizofwor
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Mart 25, 2023, 12:28:56 ÖS »

İşte sonunda damdan düşen biri geldi.

phoenix
Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Mart 25, 2023, 13:21:02 ÖS »

Asus rt-ac86u tavsiye ederim. Arkadaşım 2 katı, müstakil evde yaşıyor ve bütün evin kablosuz ihtiyacını kablosuz bir şekilde, oyun performansı da dahil bu modemle karşılıyor. Çok repeater vs denedim ama hiçbiri bu performansı vermedi dedi.
yusufy
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Mart 25, 2023, 13:43:44 ÖS »

TP link deco 3lü set için de çok iyi diyor kullanan arkadaşlar.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Mart 25, 2023, 15:49:59 ÖS »

Tplink Deco mesh çözümleri güzel yorumlar alıyor, sitelerde 2.el satışları da çıkıyor.

Bir diğer sorun da desktop sistemler için uygun fiyatlı, iyi performanslı, kopma, ısınma, donma sorunu yaşatmayan wifi alıcı. Şunu gördüm ki, Intel'in mini pci-express wifi/bluetooth alıcıları dışında düzgün ürün bulmak zor. 3-4 ürün aldım, hepsi de kötü çıktı.
bazak
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Mart 25, 2023, 16:35:51 ÖS »

Bizim ev dublex, iki kata da bunlardan aldım 2 tane, hız kaybı sıfır...
https://www.amazon.com.tr/gp/product/B099K5WVYY/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o07_s00?ie=UTF8&psc=1

Commodore 64/128 ve Amiga 600/1000/1200
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Mart 25, 2023, 16:48:25 ÖS »

Bizim ev dublex, iki kata da bunlardan aldım 2 tane, hız kaybı sıfır...
https://www.amazon.com.tr/gp/product/B099K5WVYY/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o07_s00?ie=UTF8&psc=1
Bende de TPlink versiyonu var. Vestel tv'nin internete bağlanamamasın dan bıkmıştım. Baktım bunlar da ethernet girişi de var. Aldım alt kata koydum hem sinyal yayılımı arttı alt katta hemde Vestel TV artık ethernetle rahatça bağlanıyor internete. Bir daha Samsung'tan şaşanın ethernet kablosu kopsun Kahkaha
« Son Düzenleme: Mart 25, 2023, 23:16:14 ÖS Gönderen: AmigaEsref » Logged

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
ferdi candan
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Mart 25, 2023, 22:36:20 ÖS »

https://www.amazon.com.tr/gp/product/B00KXULGJQ/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o07_s00?ie=UTF8&th=1

TP-Link RE200 AC750 Mbps OneMesh Wi-Fi Menzil Genişletici, Kablosuz
bu modeli 5ghz de kullanıyorum tavsiye ederim.

emarti
Uzman

Only Amiga Makes It Possible █

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Mart 26, 2023, 00:23:13 ÖÖ »

2.4 veya 5 GHz WiFi için kanal özelleştirmesi yapmanın çekim açısından artısı var mıdır?

https://github.com/emartisoft My GitHUB | http://csdb.dk/scener/?id=26786 My CSDB | https://c64kernal.com Genesis

READY.
SYS(64767): EMARTI
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Mart 26, 2023, 00:44:23 ÖÖ »

2.4 veya 5 GHz WiFi için kanal özelleştirmesi yapmanın çekim açısından artısı var mıdır?

2.4 GHz daha uzun mesafelerde çekim gücü sunarken, 5 GHz yakın mesafelerde daha yüksek bant genişliği sunuyor. Pratikte, 2-3 metre mesafede isem 5 GHz, arada 2-3 duvar var ise 2.4 GHz kullanıyorum. 3+1 evde 2 ayrı router'ın her ikisinde de 2.4/5GHz aktif kullanıyoruz ama hiçbiri kablolu gibi olmuyor. TurkNet 1000 Mbps upload/download hızına kablosuzla yaklaşmak zor.
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: