Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel Sohbetssd manager firmware'yi hatalı yükledi - yardım edebilecek varmı?
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: ssd manager firmware'yi hatalı yükledi - yardım edebilecek varmı?  (Okunma Sayısı 1447 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mtchannel
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Mayıs 13, 2023, 12:50:14 ÖS »

merhaba arkadaşlar.

hastanın hikayesi; uzun süredir kenarda beklettiğim bir 128gb'lık ssd diskim vardı. kenarda durup bozulacağına dedim takayım kullanayım. neyse taktım gayet güzel çalışıyordu. hdd sentinel'den kontrol ettim %97 ömrü kaldığını gösteriyordu. buraya kadar mükemmel.

sorun; bilgisayarımda kingston ssd manager yüklüydü arka planda çalışıyordu. bu sabah firmware güncellemesi olduğunu söyledi. yapıp yapmamak arasında kaldım. onay verdim. bilgisayarı yeniden başlatın dedi başlattım. şimdi ssd'yi ne bios görüyor nede windows. pc açılırken bios ekranında hddleri tanıma ekranında bayağı bekliyor sonra bulamayıp pc açılmaya devam ediyor. bu durumu 2.kez kingston'a bildirdim ancak kullanıcı hatası dedi geçti.

yapılan işlemler; winpe'nin her çeşidi denendi. ancak bios'un görmediğini hiç bir program görmüyor. şahsi görüşüm öncelikle ana sorun firmware. winpe vb. şeylerle halledilebilecek bir durum değil diye düşünüyorum.

çözüm isteği; benim ssd diskimin firmware'sini kurtarabilecek bir arkadaşımız varmı? ömrü az olsa çöpe atacağımda daha'da ömrü var yani.
sizce çöpemi atmalıyım yoksa yapılabilirmi ?
şu anda 128gb ssd fiyatları çin malıda olsa alınabilecek durumda ancak elimdekini değerlendirmek istiyorum. yardımcı olabilecek arkadaşlarımız varsa çok memnun olurum.

27" Curved 165Hz ekranda retro oynayan çılgın genç
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mayıs 13, 2023, 19:27:01 ÖS »

eğer yapabilirsen üzerindeki bios yazılımını tutan genelde 8 ayaklı elmanı söküp gene bulabilirsen rom uzantılı firmware dosyasını programlayıcıda programlayıp geri yerine lehimleyip kurtarabilirsin ssd ni.

firmware ini rom uzantılı bulmaz isen aynı marka model ssd den dump ettiğin dosyada iş görür
mtchannel
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mayıs 13, 2023, 19:49:18 ÖS »

@ibo1973 merhaba.
romu bulduk diyelim ancak bende 8 ayaklı elemanı sök tak yapacak sistem yok ve programlayıcıda yok bende maalesef. bende normal standart her evin vazgeçilmezi direk 220v ile çalışan ayarsız lehim makinesi var.
eğer sizde bu söylediklerinizi yapabilecek sistem varsa göndersem yapabilirmisiniz rica etsem ? yaparsanız kaça yaparsınız ?
farklı şehirdeyseniz büyük ihtimal getir götür kargo parası ssd parasına denk gelecek ancak inat ettim. eğer olacaksa yaptırmak istiyorum.

ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mayıs 13, 2023, 20:03:49 ÖS »

@ibo1973 merhaba.
romu bulduk diyelim ancak bende 8 ayaklı elemanı sök tak yapacak sistem yok ve programlayıcıda yok bende maalesef. bende normal standart her evin vazgeçilmezi direk 220v ile çalışan ayarsız lehim makinesi var.
eğer sizde bu söylediklerinizi yapabilecek sistem varsa göndersem yapabilirmisiniz rica etsem ? yaparsanız kaça yaparsınız ?
farklı şehirdeyseniz büyük ihtimal getir götür kargo parası ssd parasına denk gelecek ancak inat ettim. eğer olacaksa yaptırmak istiyorum.
ben maalesef uğraşamam. bu sebeple yardımcı olamam
mtchannel
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mayıs 13, 2023, 20:30:48 ÖS »

tamamdır canınız sağolsun hiç problem değil. eğer yapabilirim diyen bir arkadaşımız varsa mesaj atarsa memnun olurum.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: