Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: PS2 Fat Disk Tepsisi Çalışmıyor  (Okunma Sayısı 3188 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
16bit_lover
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Temmuz 11, 2023, 00:59:50 ÖÖ »

Selam, mechacon(mechanic controller) çipiylede alakalı olabilir.Bildiğim kadarıyla ps2 motor sürücü entegresi bu çip.50004 modellerde anakartın sol üst köşesindeki uzun çok bacaklı çip olması lazım.Sağlamlık testi nasıl yapılır derseniz inanın bilmiyorum,aynı sorun bendede var,ama smd sigortalar bende sağlamdı.

Foxbat
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Temmuz 11, 2023, 13:08:38 ÖS »

Açıkcası anakartdaki her parçanın sağlam ama Mechacon'un bozuk olması çok aklıma yatmadı, sorunun disk drive'ın kendisi ile alakalı olmadığına emin misin? Eğer sorun mechacondaysa, isyanbuldaysan ve değiştirebilecek el becerisi ve ekipmana sahipsen elimde bozuk bir ps2'nin anakartı var getirebilirim. Yaklaşık bi 10 gün sonra Kahkaha
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Temmuz 11, 2023, 17:31:44 ÖS »

@16bit_lover  nette mechacon(mechanic controller) diye arama yaptım görsellere de baktım ama bu konuyla ilgili hiç bir bilgi ve çipe ait görsel bulamadım.
modchipten mi bahsediyorsunuz acaba?

@Foxbat Konuyu iyi takip etmemişsin, sorunun disk drive ile ilgisi yok çünkü iki farklı disk sürücüsü denendi, motorları değiştirildi şerit kabloları kontrol edildi ama her ikisinde de sorun aynı.
Cihaz cd tepsisini dışarı çıkarıyor ama tekrar içeri almıyor, herhangi bir ses, motor hareketi, sıkışma falan yok, yani motor geri hareketini yapmıyor. Düğmeye bir kez bastığımda tepsiyi dışarıya çıkarıyor ikici kez bastığımda tepsiyi içeri almıyor o esnada lens kafası yukarı aşağı hareketi yapıyor.

Foxbat
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Temmuz 11, 2023, 18:43:58 ÖS »

@16bit_lover  nette mechacon(mechanic controller) diye arama yaptım görsellere de baktım ama bu konuyla ilgili hiç bir bilgi ve çipe ait görsel bulamadım.
modchipten mi bahsediyorsunuz acaba?

@Foxbat Konuyu iyi takip etmemişsin, sorunun disk drive ile ilgisi yok çünkü iki farklı disk sürücüsü denendi, motorları değiştirildi şerit kabloları kontrol edildi ama her ikisinde de sorun aynı.
Cihaz cd tepsisini dışarı çıkarıyor ama tekrar içeri almıyor, herhangi bir ses, motor hareketi, sıkışma falan yok, yani motor geri hareketini yapmıyor. Düğmeye bir kez bastığımda tepsiyi dışarıya çıkarıyor ikici kez bastığımda tepsiyi içeri almıyor o esnada lens kafası yukarı aşağı hareketi yapıyor.

EYVAH! ilk sayfa varmış komple kaçırmışım kusura bakmayın. Ben de neden bu kadar az diyorum.
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: