Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetJtag vb. teli ayağa kaldırabilecek arkadaş aranıyor ?
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Jtag vb. teli ayağa kaldırabilecek arkadaş aranıyor ?  (Okunma Sayısı 888 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mtchannel
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Haziran 10, 2023, 02:08:47 ÖÖ »

merhaba arkadaşlar. yazım çok uzun oldu biliyorum ancak teknik servisçi arkadaşlarımın anlaması için detaylıca belirtmem gerekiyor. lütfen yardımcı olabilir veya olabilecek güvendiğiniz birileri varsa acil destek bekliyorum.

elimde bir adet;
samsung a20 telefon var
firmware : A205FXXSBCWC4
android : 11 versiyon

gelelim soruna;
arkadaşlar telefonun açılış ve kapanış logolarını barındıran param.bin dosyası vardır. bu dosyada firmware'yi indirdikten sonra "BL_A205FXXSBCWC4_CL21848546_QB63598483_REV00_user_low_ship.tar.md5" dosyasının içinde bulunur. param.bin dosyasının içinde orjinal açılış kapanış logolarını aldım istediğim logolar ile değiştirdim photoshop yardımı ile. sonra param.bin dosyasını 7zip ile tar'a çevirerek odin'i açarak BL bölümünden telefona yükledim. yeni düzenlediğim logolu şekilde telefon sorunsuz açıldı ve kapandı. sonra ufak tefek photoshopla son düzenlemeleri yaptım ve tekrardan odinle telefona flashladım. ancak photoshop resmi kaydırmışım ama benim bunu görmemle odini flashlamam bir oldu ve maalesef telefon artık bootloop'a düştü. ama bildiğiniz basit bootlooplardan değil.

telefon ilk startı alıyor kendi kendine samsung galaxy a20 logosu geliyor sonra titreyerek restart atıyor. download moduna geçmek istediğimde ise tuş kombinasyonu çalışıyor ancak download moduna geçtiğinde siyah ekran olarak gösteriyor. bilgisayar veya odin telefonu download modunda görmüyor. kısacası tüm dünya ile iletişimi kesti diyebilirim.

peki ne yaptım;
1-) evde telefonu sökmeden yapılabilecek tüm kombinasyonlar programlar ne varsa denendi ancak sonuç olumsuz.
2-) denizli içi ne kadar box cihazı olan servis varsa gezdim ("jtag dışında"). ancak maalesef bana dedikleri şey download moduna geçmeden yazılım atamayız dediler box cihazı ile. bende dedim zaten download moduna geçse odinle çakar geçerim dedim. onlarda aynen dedi.
3-) jtag yapabilecek koca denizlide 1 kişi buldum. o arkadaşta %90 olur ancak bana 10 gün süre ver dedi. 1000 tl'ye yaparım dedi. ancak bana çok eminlik vermedi konuşması tavrı diyim yani. güvenemedim.

arkadaşlar telefon gıcır gıcır. tertemiz bayandan derlerya o şekilde diyebilirim. atsam içim almıyor satsam 500 tl veriyorlar. kısacası ne atılır ne satılır derler ya o hesap. bu telefonu ayağa kaldırmak istiyorum. aranızda bu telefonu yapabilirim veya yaptırabilirim kesinlikle diyebilecek birileri varmı. eğer öyle bir durum varsa telefonun arıza durumundaki videosunu çeker durumu net anlatırım. en azından yapabilecek kişi iyi kötü eline nasıl bir telefon geleceğini bilir anlamında yani. ben jtag diyorum ama seçenek çok fazla. belkide jtagsızda yapılabilir. bilmiyorum.

lütfen arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var. ancak mutlaka yönlendirecekseniz bile tanıdığınız güvendiğiniz ve bu işin altından kalkabilecek bir arkadaş lazım. teknik bilgisi yüksek biri lazım. telefon type-c haliyle bütün gün denizlide 300k sistemini aparatla sokup sokup çıkardılar deli ettiler beni. bağlantı yolları uyumlu değil anlatmaya çalıştım anlamadılar artık sustum. bugün kriz günümdü resmen diyebilirim.
« Son Düzenleme: Haziran 10, 2023, 02:10:40 ÖÖ Gönderen: mtchannel » Logged

27" Curved 165Hz ekranda retro oynayan çılgın genç
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: