Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: MtChannelTweak projem  (Okunma Sayısı 805 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mtchannel
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Haziran 29, 2023, 00:49:27 ÖÖ »

Merhaba arkadaşlar.
Aslında bunu kendim için kolaylık olması amacı ile tasarlamaya başlamıştım. Her formattan sonra ve format bitiminde uyguladığım nacizane ince ayarları kapsayan bir bat dosyası diyebilirim. Ama üzerinde uğraşacak zaman bulamamaya başlamıştım hastalık vb. durumlardan dolayı. Ancak son 1 haftadır dedim sağını solunu toparlayayım bir çeki düzen vereyim. Dedim'ki yaptığım bu projeyi kısa bir video çekerek sizlerle paylaşıp görüşünüzü almak istedim.

kısa anlatım;
1-) öncelikle tweak'ta 2 dil seçeneği mevcuttur.
2-) video'da kategorilerdede görebileceğiniz gibi windows üzerindeki hızlandırmak ve temizlemek anlamında her şeye el atmaya çalıştım.
3-) yapım aşamasında olan 2 kategori vardır.
katılımsız programlar
özel tasarım windowslar
4-) diğer kategoriler tam anlamıyla bitmiş durumda.
5-) servis ayarları - gpedit ve regedit ayarları kategorilerinde işlemleri uygulamadan önce neler değişeceğine dair tüm bilgiler yazılmıştır. yani yapmadan önce kullanıcı önceden bilgilenebilecek. bu durumda istenmeyen şeylere sebep olmayacak.
dipnot: zaman bulabilirsem kafamda şu var. tüm regedit ayarlarını tek kalemde yapmaktansa kullanıcının isteği doğrultusunda ekstradan tek tek istenilen ayarı seçme stili yapacağım ancak çok uzun bir zaman dilimi gerekiyor bunun için. şimdilik sadece tüm ayarlar uygulanacak şekilde duracak.
6-) email atma olayını ise "telnet ve powershell" kullanarak gerçekleştiriyorum. tweak gelişmesi veya hata gibi durumları bildirmek için kullanabilecek son kullanıcı. yani bana ulaşmak isteyen forum-telefon vb. bir şeye gerek kalmadan onu'da tweak sistemimin üzerinden gerçekleştirebilecek.

video'da çok detay yok üstün körü menü giriş çıkışlar var. şu anda makinemde mining yaptığım için işlem uygulayamıyorum. yakın zamanda tüm menülere ayarlara kadar girip çıktığım bir video paylaşacağım ve yapım aşamasında olanlarda bitmiş olacak inşallah.
videomu izlediğiniz ve yazılarımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

video linki:
https://youtu.be/LOStIY_DoX0

27" Curved 165Hz ekranda retro oynayan çılgın genç
feuer
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Haziran 29, 2023, 16:50:12 ÖS »

Eline saglık, benzer bir proje benim de aklımda var.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: