Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga DonanımAmiga oyun disketlerini pc de hazırlamak
Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Amiga oyun disketlerini pc de hazırlamak  (Okunma Sayısı 15316 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
haydar_abi
Uzman

İlla ki Amiga

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Ağustos 16, 2023, 20:56:47 ÖS »

Genelde bu tarz işler gevşemiş çipler yüzünden olur. Daha da çözülmez ise tamirden anlayan birinin görmesi gerekir.

Amiga fanatiği.... 
Amigalıktan çıkmış Amigalar....

Amiga 1200 + Vampire V1200
LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 500 Plus +TerribleFire030 64MB+16 GB CF
Amiga 2000
Amiga 500 + 1MB Çip + 9.5 mb FastRAM + Internal GOTEK + 4GB CF HDD
2 Casper M989A Monitor
Commodore64
yilmazturk
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Ağustos 16, 2023, 21:27:00 ÖS »

Çok değerli abim. herhalde bu workbench çipindeki gevşeklikden. çipleri bir kontrol edeyim. sizin dediğiniz şu yazılım olayına da bir bakayım tekrar sonuç yazarım. saygılar sunarım . çok sağolun
yilmazturk
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Ağustos 17, 2023, 11:48:40 ÖÖ »

Goteği aldığınız gibi amigada kullanamazsınız. Bunun için flashfloppy yazılımının atılması gerekiyor. Yazılımı indirdikten sonra....

Basitçe burada anlatılıyor. Her iki çipli için anlatım var. Genelde son gotekler artery çipli.
https://hxc2001.com/docs/gotek-floppy-emulator-hxc-firmware/pages/flash-a-gotek-with-a-usb-cable.html

Yok uğraşamam aga dersen, gönderirsin halledip yollarız.

Haydar Abi artery benim gotek . herşeyi yaptım. fakat bu en son aşamada içine atacağım hex dosyasını hangi dosyayı atacağım ustam. bu gotek den indirdiğim 3.41 releaser floppy flash dosyası var onun içinde klasörler var. acaba içndeki hangi dosyayı atmam lazım saygılarımla
haydar_abi
Uzman

İlla ki Amiga

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : Ağustos 17, 2023, 12:08:20 ÖS »

USB A-A kablo ile dfu modda programlayabiliyoruz. ArteryISPProgrammer.exe programını indirip biryerlere açıyoruz. DFU driver install ile sürücüsünü kuruyoyoruz. Sonra programı çalıştırıyoruz flashfloppy arşivindeki dfu klasöründe artery çipin revizyonuna uygun dfu dosyasını linkteki gibi programlıyoruz.

Amiga fanatiği.... 

LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 2000
2 Casper M989A Monitor
Commodore64
yilmazturk
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #34 : Ağustos 17, 2023, 15:04:20 ÖS »

Haydar Abi ve tüm cevaplayan arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. abi dediğin yöntemle sorunsuz bir şekilde yazılımı yükledim ve çalıştırdım. şuan bir sorun yok. ama yapamadığım şeyler hala var. şimdi abi bir oyunu xcopy kullanarak nasıl gotek usbsinden yada gotek usbsine kayıt edeceğim. direk usbyi floppy disket olarak görmesi için nasıl format atmam lazım usb ye. bu konuyu da çözersem süper olacak
Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #35 : Ağustos 17, 2023, 16:05:34 ÖS »

Şurada gotek için ADF arşivi paylaşmıştım.

https://disk.yandex.com.tr/d/jorBKjxxMwJHew

https://www.facebook.com/groups/commodore.gen.tr/permalink/6005501106243774/?mibextid=Nif5oz

.img dosyasini pc de indirin

win32disk imager programini kullanarak, indirdiginiz bu img dosyasini boyutu en az 16gb olan bir flash diske yazin

https://sourceforge.net/projects/win32diskimager/

imaji flash diske yazdiktan sonra gotek surucunuze takabilirsiniz

Gotek uzerindeki dugmeleri kullanarak slot numarasini 000 yapin
Disket imajlarini slotlara yerlestireceginiz program calisacaktir. Yapmaniz gereken sey sadece bos slotlara ( 001 - 999 arasi )istediginiz adf dosyalarini yerlestirmektir.

Imajlari slotlara yerlestirdikten sonra F10 tusuna basin. Slotlar kaydedilecek ve amiga resetlenecektir.

Istediginiz slota gecis yapip ilgili imaji calistirabilirsiniz.

Farklı markaların flash disklerinde boş boyutlar farklı olabilir. En iyi sonuç için Sandisk kullanabilirsiniz

« Son Düzenleme: Ağustos 17, 2023, 17:07:59 ÖS Gönderen: Kaan Akkurt » Logged

yilmazturk
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #36 : Ağustos 17, 2023, 16:31:34 ÖS »

çok teşekkür ediyorum. Kaan bey hemen deniyorum çok sağolun
yilmazturk
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #37 : Ağustos 17, 2023, 21:06:24 ÖS »

https://www.facebook.com/groups/commodore.gen.tr/permalink/6005501106243774/?mibextid=Nif5oz

win32disk imager programini kullanarak, indirdiginiz bu img dosyasini boyutu en az 16gb olan bir flash diske yazin

Disket imajlarini slotlara yerlestireceginiz program calisacaktir. Yapmaniz gereken sey sadece bos slotlara ( 001 - 999 arasi )istediginiz adf dosyalarini yerlestirmektir.

Imajlari slotlara yerlestirdikten sonra F10 tusuna basin. Slotlar kaydedilecek ve amiga resetlenecektir.

Farklı markaların flash disklerinde boş boyutlar farklı olabilir. En iyi sonuç için Sandisk kullanabilirsiniz

Kaan Hocam çok teşekkür ederim arşiv süperdi. denedim facebook gurubuna da üye olacağım çok sağolun. lakin ben şu olayı yapmak istiyorum. şimdi orjinal amiga disketli düşünün . ben goteki df1 olarak external kullanacağım. ve df0-df1 değiştirici çip kullanmadan. xcopy programında gotek deki bir oyunu diskete kopyalamak istiyorum. bunu ama boot etmeden yapmak istiyorum. gotek botu olmadan. mount yapmadan. yani gotek i sadece diskete oyun kopyalama aracı olarak kullanmak istiyorum. bunun için usb yi direk disket olarak görmesi için bir yöntem yokmu. Saygılarımla çok sağolun arşiv ve program için çok işime yaradı
Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #38 : Ağustos 17, 2023, 21:32:07 ÖS »

Kaan Hocam çok teşekkür ederim arşiv süperdi. denedim facebook gurubuna da üye olacağım çok sağolun. lakin ben şu olayı yapmak istiyorum. şimdi orjinal amiga disketli düşünün . ben goteki df1 olarak external kullanacağım. ve df0-df1 değiştirici çip kullanmadan. xcopy programında gotek deki bir oyunu diskete kopyalamak istiyorum. bunu ama boot etmeden yapmak istiyorum. gotek botu olmadan. mount yapmadan. yani gotek i sadece diskete oyun kopyalama aracı olarak kullanmak istiyorum. bunun için usb yi direk disket olarak görmesi için bir yöntem yokmu. Saygılarımla çok sağolun arşiv ve program için çok işime yaradı

Gotek surucu DF1 olarak baglanacak. Bunun icin ozel bir kablo var, Sizde yoksa ozel olarak uretebilirim.

Gotek surucuyu df1 olarak calistirabilmek icin, gotek surucunun arka tarafinda kablonun takildigi yerdeki jumper (S1) konumuna alinmali.

Standart Amiga 500 (Kickstart 1.x) varsayilan olarak dahili disket surucuden boot eder (df0)

Harici disket surucusunden boot edebilmesi icin DF1 Booter devresine ihtiyac vardir. Satilik olarak bende mevcut.

Boylece Xcopy.adf imajini klanarak harici surucuden xcopy ile amigayi boot edebilirsiniz.

DF1 Booter kullanmak istemiyorsaniz;

Yapmak istediginiz islem icin (Gotek surucuden diskete kopyalama) elinizde Xcopy programinin bulundugu bir disket olmali.

Bundan sonrasi kolay, xcopy ile amigayi acin, bos disketi dahili surucue yerlestirin, Gotek surucunuzde onceden ayaladiginiz diskete cekeceginiz disket imajlaridan ilkini secin ve kaynak surucu df1 hedef surucu df0 olacak sekilde sirayla disketlerinizi kopyalayin.
« Son Düzenleme: Ağustos 17, 2023, 21:34:53 ÖS Gönderen: Kaan Akkurt » Logged

yilmazturk
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #39 : Ağustos 17, 2023, 22:03:09 ÖS »

Kaan hocam df1 booter zannedersem df0-df1 geçiş parçası dimi . onu kullanmadan elimde xcopy disketi var. disketle açıyorum. zaten hocam. disketle açıp df1 de ki goteki de görüyor program. ama usb için no disket df1 diye hata veriyor. ben df0 la açabildiğim için goteke mount etmeden. usb den oyun diskete nasıl kopyalarım. tek olarak tek tek oyun olarak bu mümkün değil mi . çünkü içeriğine xcopy programı ulaşamıyor ya o yüzden soruyorum
Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #40 : Ağustos 17, 2023, 22:12:00 ÖS »

xcopy gotek surucu icindeki adf dosyalarina ulasamaz.

siz once kopyasini alacaginiz disket imajlarini gotek slotlarina eklemelisiniz.
Bunun icin sunu deneyebilirsiniz

gotek surucunuzu 000 slotuna alin
Xcopy ile amigayi boot edin
Bos disketi takin, df1 kaynak, df0 hedef olacak sekilde, gotek manager programini diskete kopyalayin

islem bitince amigayi boot edin, disk manager ile boot edecektir (denemedim)

kopyasini alacaginiz disket imajlarini slotlara yerlestirin, cok disket varsa bir yere not etmelisiniz.
001 oyun 1 disk 1
002 oyun 1 disk 2 gibi

f10 ile kaydedin

amigayi xcopy ile boot edin, kopyalama islemini bu sekilde yapabilirsiniz gibi geliyor, denemeniz lazim tabi ben hic denemedim.

Bu anlatiklarim benim paylastigim imaj icin, bu isi yapmanin farkli yontemleri de var.

Kaan hocam df1 booter zannedersem df0-df1 geçiş parçası dimi . onu kullanmadan elimde xcopy disketi var. disketle açıyorum. zaten hocam. disketle açıp df1 de ki goteki de görüyor program. ama usb için no disket df1 diye hata veriyor. ben df0 la açabildiğim için goteke mount etmeden. usb den oyun diskete nasıl kopyalarım. tek olarak tek tek oyun olarak bu mümkün değil mi . çünkü içeriğine xcopy programı ulaşamıyor ya o yüzden soruyorum

yilmazturk
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #41 : Ağustos 17, 2023, 22:23:52 ÖS »

gotek manager programını diskete kopyalabilirmiyim Kaan bey ozaman olur süper ya. onun imajı nerde varmı sizin arşiv içinde. birde bende df0 df1 mekanik değiştirici entegre varda bunun switchsiz kablosuz olanı iyi imiş zarar vermiyormuş. ondanda varmı elinizde onlarda da alalım. birde amiga var west germany malı beyaz ekran veriyor onu da yolluyayım size tamir için. ben sizle irtibate geçeyim
Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #42 : Ağustos 17, 2023, 22:48:52 ÖS »

Amiga df1 booter isterseniz elimde var.

Yukarıda anlattıklarımı denerseniz çalışıp çalışmadığını da görmüş oluruz.

Amiga tamiri yapmıyorum. O konuda yardımcı olamayacağım.

gotek manager programını diskete kopyalabilirmiyim Kaan bey ozaman olur süper ya. onun imajı nerde varmı sizin arşiv içinde. birde bende df0 df1 mekanik değiştirici entegre varda bunun switchsiz kablosuz olanı iyi imiş zarar vermiyormuş. ondanda varmı elinizde onlarda da alalım. birde amiga var west germany malı beyaz ekran veriyor onu da yolluyayım size tamir için. ben sizle irtibate geçeyim

yilmazturk
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #43 : Ağustos 17, 2023, 22:59:38 ÖS »

df1 booter switchsiz ise alırım hocam özelden yazıyorum
haydar_abi
Uzman

İlla ki Amiga

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #44 : Ağustos 18, 2023, 00:18:50 ÖÖ »

Bazı yanlış ve eksik anlaşılmalar olmuş.

1-Flashflopy yazılımı basit modda ve hxc modunda çalışabiliyor. Basit modda adf dosyalarını flash diske atıyorsunuz. Alfabetik olarak sıralıyor zaten. HXC modunda 0. disk maneger programını yüklüyor kendiniz slotlara diskleri seçip kaydediyorsunuz. O şekilde sıralıyor. Bunun için flaşa bazı dosyalar atmanız gerekiyor.

2-Df1 booter df1'i 0 olarak tanımladığında internal sürücüyü kapatıyor. DF1'e takılı gotek tek sürücü görünüyor. Xcopy ile kopyalama işi yatar. Ama oyunları direkt gotekten oynayabilirsiniz.

3-Normal açtığınızda (gotek df1) xcopy veya workbench'i normal disketten açmak gerekir. 2. ve 3. maddeler kick 1.3 için geçerli

4-Goteke led ekran takıldığında disk isimleri kayan yazı şeklinde görünür.
« Son Düzenleme: Ağustos 18, 2023, 00:22:40 ÖÖ Gönderen: haydar_abi » Logged

Amiga fanatiği.... 

LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 2000
2 Casper M989A Monitor
Commodore64
Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
Yazdır