Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: VT586-2 Anakart Hakkında  (Okunma Sayısı 7063 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tonyukuk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Ağustos 15, 2023, 12:59:38 ÖS »

Anladım. Bu hafta projeler hareketlendi taslaklar vs Kahkaha Onları bir atlatırsam detaylı anakartı inceleyip sonuçları paylaşacağım teşekkürler ilginize Kahkaha
integer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Ağustos 15, 2023, 14:35:39 ÖS »

Muhtemelen ODIN yazan komponent Dallas DS12887 cipi. İçindeki pil bitince anakart çalışmıyor diye hatırlıyorum. Şu anda sıfır üretilmiyor ve bulacaklarınız eski üretim olacaktır, bulsanız bile o kadar zamandır onlarında pili bitmiştir.

Mod ile pil ve kristal ekleyip çalıştıranlar var. Örnek videodaki gibi

https://www.youtube.com/watch?v=ULtB_oS5n-o
Tonyukuk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Ağustos 15, 2023, 15:15:32 ÖS »

Odin/Dallas Aynı RTC çipi zaten. Onun yeni bir modunu yapmışlar ufak bir pcb ile içine modern komponentler takıyorsunuz ve aynı sistem devam ediyor. 
sad_face05
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Ağustos 15, 2023, 16:41:59 ÖS »

BIOS pili zayıfladığında hiç açılmayan birçok anakartım var..
Buna ben de ekleme yapmak istiyorum. Geçenlerde saatlerce açamadigimiz gigabyte soket 370 anakartin açilmama sebebi bios pili olmamasiymis.

AV Famicom NESRGB, Super Famicom, NTSC NES, MegaDrive 2 60Hz, N64 Crystal Blue NTSC RGB, Wii, PS3, SONY PVM 20L2
Tonyukuk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Ağustos 15, 2023, 20:49:18 ÖS »

Enteresan bir durum. Normal şartlarda bios pili boot sekansını başlatması için gerekli bir şey değil. Yani bios için kullanılan EPROM zaten kendi pin ayaklarından 12V alıyor ve aktif oluyor. Pil sadece EPROM içindeki Flash Bellek kısmında depolanan bilgilerin sürekli güncel kalmasını sağlıyor. Flash bellekler ROM bellekler gibi değil yani EPROM gibi sürekli veri tutmaz enerji kesildiğinde depolanan bilgi silinir. Yani burada makinenin yaptığımız ayarları sıfırlandığı için sadece boot self test sırasında CMOS battery hatası vermesi gerekir. Ayrıca siz direk görüntü almaktan boot işleminden bahsediyorsunuz. Ben daha post kod alamıyorum. İşlemci yok gibi davranıyor makine. Zaten o dönem anakartlarında yazılımsal cpu ayarlama yoktu. anakart üzerinde ki çiplerin uçarına giden jumperler ile ayarlama yaptığımız için yani fiziksel, bios sıfırlansa bile anakartın işlemciyi tanıyarak self test kısmına girmesi gerek. PC Analizör kartımda bile hayat yok. Reset sinyali geliyor ve öyle kalıyor. Bu durum işlemcinin yanıt vermemesidir. Aynı durum Amiga da Siyah ekran hatası diye bilinir. Ekranda senkron sinyali olmadan simsiyah ekran olması durumu. Bu Kickstartın 68K işlemciyi görememsinden kaynaklıdır. Osiloscop ile ölçümlerimde clk sinyali 12 mhz geliyor. Bu normal değil 66 mhz olması lazım. Bunu kontrol eden çipten şüpheleniyorum. 14.318 mhz referans sinyali çipe digiyor. Ama çıkış sinyalleri stabil ve doğru değil hatta çipin 3.3 V ları 1.96 olarak geliyor. Çipte bir sıkıntı var gibi. 48c60 diye sinyal üretici bir çip.
sad_face05
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Ağustos 15, 2023, 21:43:44 ÖS »

Şu videoya göz atmak isteyebilirsin
https://youtu.be/YrK3KNGDXwU

AV Famicom NESRGB, Super Famicom, NTSC NES, MegaDrive 2 60Hz, N64 Crystal Blue NTSC RGB, Wii, PS3, SONY PVM 20L2
Tonyukuk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Ağustos 15, 2023, 22:00:14 ÖS »

Teşekkürler bu arkadaşı takipteyim zaten Kahkaha İzlediğim video. Bakalım bir sonuç alacağız inş. Kahkaha
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: