Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore Yazılım2. Joystick butonu destekleyen oyunlar
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: 2. Joystick butonu destekleyen oyunlar  (Okunma Sayısı 2148 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
dodogildo
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Ekim 26, 2023, 20:33:19 ÖS »

Benim gibi favori oyunlarınızın başını Commando çekiyorsa size iyi bir haberim var. Sadece Commando'da değil, Turrican ve Midnight Resistance gibi onlarca başka oyunda da (mesela bomba atmak için) SPACE'e basma işkencesinden kurtulabileceğimizi yeni farkettim. (Emulator ile oynayanların böyle bir derdi olmadığını biliyorum çünkü çeşitli tool'lar ile keys remap yapabiliyorlar ama ben emulator sevmiyorum.)

Neyse uzun lafın kısası: Lemon64'te uzun süredir aktif olan crystalct (William Wobler) bir süredir C64 oyunlarını 2. joystick butonunu kullanacak şekilde mod'luyor ve düzenli olarak yenilerini ekliyor.

Modlanmış oyunlar şurada:
https://github.com/crystalct/5plusbuttonsJoystick

« Son Düzenleme: Ekim 26, 2023, 22:26:19 ÖS Gönderen: dodogildo » Logged

Feandreu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ekim 26, 2023, 22:08:04 ÖS »

Güzel proje, paylaşım için teşekkürler. Şu select/start olayı hoşuma gitti, pratik bir yere varacak mı diye takibe aldım =)
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Ekim 27, 2023, 09:24:10 ÖÖ »

Bu çalışmayı takip ediyorum. Crystalct çok değerli bir iş yapıyor.

Aslında Turrican gibi ikinci buton space tuşuna mapli oyunlar için bir hardware hack de var. O da ikinci butona Joy1 5.pinden hat çekmek. Hatta bu özellik Quickshot Maveric 1 hazır olarak geliyordu.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: