1.3 sürümünü GitHUB üzerinde yayınladım. LHA olarak sıkışmış format içinde direkt Amiga3.X (ben 3.2 üzerinde deneyebildim) üzerinde kurulum dosyaları mevcut.
Yeni sürümdeki eklemelerim:
1. Title bardaki fonttan bazıları yakınmış bunu sistemin kullandığı screen font ile aynı olacak şekilde ayarlıyor. Pref/Font üzerinden değişiklik yaparsanız uygulama tekrar başlatıldığında sizi üzmüyor.
2. Yine Titlebardaki background palette nasıl ayarlanmış ise Text, background sistemin kullandığı gibi oluyor ama nasıl? Paletten hangi rengi seçtiğinize göre text, background hatta icondaki güneş ve bulut renk ayarlarını da özelleştirebiliyorsunuz.
3. Titlebarda kullanmak istemiyorum WB'nin en altına taşımak isterseniz X ve Y olarak ekleme yapabileceğiniz sınırlamayı 4 olarak belirlemiştim onu arttırdım Screen genişlik ve yüksekliği kadar min max ayarlanabilir oldu. İstediğin yere taşı.
4. Kodlarken en çok zevk aldığım kısmı 'Get My Location' buttonu ile Amiganız konumuzu otomatik olarak bulacak örneğin Ankara,TR gibi.
Burada aslında IP adresinden yararlanarak (Bunu uygulama sisteminizde yoksa bilgilendirecek, GetExtIP uygulaması ile IP adresinizi tespit ediliyor) ip-api adlı API key istemeyen ücretsiz bir platformdan konum bilgilerinizi çekiyor ve StringObject'mize basıyor büyük kolaylık.
Ayarlara ait pencere görüntümüz