Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetHerkese açık bir teşekkür
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Herkese açık bir teşekkür  (Okunma Sayısı 5030 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Decypher
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Kasım 03, 2023, 14:20:36 ÖS »

Belki bazılarınızın dikkatini çekmiştir, çok uzun zamandır aradığım bir oyun vardı: Ultima IX Ascension. Teşekkürüm bununla alakalı değil ama hikayeye baştan başlamak istedim Bu oyunu 2016'dan beri arıyordum, Oğuzhan zamanında bunu Merlin Murat'a satmış, başka bir kopyaya da yıllardır denk gelmedim.

Ben konuyu hortlattıkça Oğuzdan da kendine alacakmış gibi arardı sağolsun, ama ikimiz de bulamadık. Hatta bir keresinde "hep aklımda inan, sonunda gidip merlinden çalacam" bile demişti ama neyse ki suç işlemeye kadar varmadı iş

Bu yılın başlarında Murat koleksiyonunu elden çıkarmaya karar verdi, görür görmez mesaj attım. Tabii benim mesaj attığımı bilmeyen Oğuzhan da yine kendi derdiymiş gibi beni haberdar etti durumdan, aha da Ultima diye Yine aradan aylar geçti, Murat da sağolsun koliler arasında Ultima'yı buldu. Hemen Oğuzhan'la paylaştım mutluluğumu, sonra laf lafı açtı, eskiden satıp pişman olduğumuz şeylerden falan bahsettik.

O sıra hatırlarsınız Oğuzhan da C64 oyunları lotu satıyordu, bana birkaç resim gösterdi "istediğin bir şey varsa vereyim" diye. Silent Service'ten Castle Master'a, Lancelot'tan Batman'a bir sürü C64 oyunu. Aralarında kardeşimle birlikte anısı olan iki oyun vardı, onları söyledim, "olur da uzunca bir süre satılmazsa belki isteyebilirim" diye. "Hediye ettim bile, senindir" dedi. Şok. Yani adam iki dakika düşünmedi bile.

Dün de yollamış oyunları, üstüne bir de kargoyu karşılamış. Şu kutuları elime alınca yaşadığım nostalji hissinin bir tarifi yok, öyle duygulandım ki. Kardeşimle saatlerce "bir sen bir ben" şeklinde Batman oynadığımız günlere gittim, Creatures oynarken nasıl eğlendiğimiz dün gibi gözümün önüne geldi.

"Ne kadar teşekkür etsem az" demiştim, hakikaten az. Bir kere de buradan herkese açık biçimde teşekkür etmek istedim. Çok sağol, çok mutlu oldum.

Şimdi sıra Oğuzhan için Dedektif Fırtına arayışında
Theoden (CYON4D)
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Kasım 03, 2023, 14:44:27 ÖS »

Bu tip güzel paylaşımları okuyunca insan çok mutlu oluyor. Harikasınız

Bu arada Ultima serisi benim için de çok özeldir. Ultima 9 Ascensions kutusunun tasarımını çok beğeniyorum, ön kapağı kitap gibi açılıyor diye biliyorum. Ultima 9'u çıktığı sene çok oynamıştım, müzikleri ve atmosferi çok hoşuma gidiyor.

Oyunları güzel günlerde saklayın
« Son Düzenleme: Kasım 03, 2023, 16:04:51 ÖS Gönderen: Theoden (CYON4D) » Logged

Najaz
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Kasım 03, 2023, 16:18:03 ÖS »

"Merlin Murat"a bayıldım. Hep böyle bir lakabım olsun istemişimdir Kahkaha
runal
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Kasım 03, 2023, 19:08:48 ÖS »

Oğuzhan gözü gönlü bol insan. Benimde birkaç alışverişim oldu, koli içine birkaç hediye atmıştı sağolsun. Bu zamana kadar dünya kadar retro alışverişim oldu başkada koliye hediye atan görmedim.
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Kasım 03, 2023, 19:19:58 ÖS »

Oğuzhan adamdır

C64 ve A500 gerisi teferruat
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Kasım 03, 2023, 19:56:46 ÖS »

Bu forumdaki tanıdığım üyelerin hepsi gerçekten seçkin kişiler. Böyle güzel insanların biraraya toplanmış olması benim için büyük şans.
Decypher'in açtığı konuyu fırsat bilip, ben de hepinize teşekkür ederim.

merlininkazani
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Kasım 03, 2023, 21:22:58 ÖS »

Doğru kişiye ulaştığı için çok sevindim. Yeri gelmişken anlatayım. "O kadar uğraştın, neden dağıtıyorsun koleksiyonu?" diye çok soran oldu.

Buradaki arkadaşların çoğu bilir, O koleksiyonu oluşturabilmek için uzun yıllarımı, emeğimi ve paramı harcmıştım. Herbir parçasını da tek tek seviyordum. Hala da öyle tabii.

Ancak hayat her zaman istediğiniz gibi gitmiyor. Pandemi gibi çok zorlu süreçler hiç beklemediğiniz bir anda karşınıza çıkıyor. Beni de ne yazık ki çok ciddi bir şekilde etkiledi. Yaklaşık iki yıl evde kapalı kalıp, bir de üzerine pandemi bitmesine rağmen bir türlü motive olamayıp tüm birikimimi bitirdikten sonra, hani derler ya "gırtlağa kadar" borca battım. Bir de üzerine her ay binen depolama masrafı beni ciddi anlamda daha da zora sokuyordu.

Her şey daha çok üstüme gelmeye başlayınca başka bir çıkış noktası bulamadığım için elden çıkartmak zorunda kaldım. Sadece 4'te 1'ini satmış olmama rağmen çok şükür tüm borçlarımı kapatabildim. Ama tabii bu da koleksiyonun ciddi bir yara almasına saebep oldu ve elden çıkarma kararı almama sebep oldu. Çok şükür onun sayesinde kendimi ve ailemi toparlayabildim. Ancak yeniden toparlamayı da düşünmüyorum. Kalanları da türkiye'ye geldikçe elden çıkartacağım.

Durum bundan ibaret ama içimdeki retro severlik hiç bitmeyecek Şimdi sadece ufak ufak figür topluyorum.

Son olarak "Evet, Merlin Murat olarak çağırılmayı çok çok seviyorum"
Oğuzhan
Genel Yönetici

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Kasım 03, 2023, 23:22:49 ÖS »

Yıllarca istedim Dedektif Fırtınayı ama başkasına sattın ya. Ah Merlin Ah Büyücü Ah Murat yaktın yıktın hayallerimi

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"
Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
eemiroglu84
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Kasım 04, 2023, 03:01:05 ÖÖ »

Gerçekten güzel paylaşım olmuş sizin adınıza sevindim, belki bu konuda kalıcı olur böyle güzel arka plan hikayelerini okuruz.

siber06
Uzman

8 bit is enough for me ;)

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Kasım 04, 2023, 09:09:48 ÖÖ »

Bu konunun altında doğru olacak mı bilemem ama geçenlerde Oğuzhan'dan laptop lotu aldım. Evinde misafir etti sağ olsun. Sanki laptop alamaya gitmemişim gibi hissettim. Laptopların yanında laptopların değerinden daha fazla olacağını bildiğim hediyeler hediyeler. Hediyeye boğdu resmen. Hele bir tanesi benim için çok anlamlı oldu. Yakın zamanda oğluma bir gitar aldık ve doğru düzgün bir kılıfı da yoktu. Vermiş olduğu gigbag kılıf tam da aradığımız kılıftı. Diğer hediyelerden bahsetmiyorum bile. Bunların yanında benim için en değerlisi sohbeti, muhabbetiydi. Her şey için çok teşekkür ederim güzel insan.

onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Kasım 04, 2023, 11:25:29 ÖÖ »

Ben de çok kaziklandim. Hiç tavsiye etmiyorum. 1 şey alıyorsun aldığından değeri fazla 3 şey gönderiyor. Böylelerini savcılığa vereceksin  Kahkaha

C64 ve A500 gerisi teferruat
Solomon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Kasım 05, 2023, 18:36:46 ÖS »

Ben de çok kaziklandim. Hiç tavsiye etmiyorum. 1 şey alıyorsun aldığından değeri fazla 3 şey gönderiyor. Böylelerini savcılığa vereceksin  Kahkaha

Yeni çıktı bu yöntem. Beni de çok kazıkladı böyle. Gönlü zengin olanlara karşı dikkatli olun arkadaşlar

C64 Breadbin | C64C | C64G | SX64 | VIC 20 | Plus4 | C128 | C128D | 1541 I-II
A500 | A500+ | A600 +Gotek | A1200 | A2000 | A4000 | CD32 | CDTV | A590
1084S-MPS1230-MPS801-MPS1200-Vic 1520
Atari 2600,800XL,65XE,1040ST |Sinclair ZX Spectrum | Amstrad CPC464,6128 | Oric 1 | Oric Atmos | MSX vb.
Oğuzhan
Genel Yönetici

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Kasım 05, 2023, 19:40:04 ÖS »

Dur daha neler yacacağım size

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"
Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Kasım 05, 2023, 22:33:13 ÖS »

Süper. Dedektif Fırtına ve Pusu benimde radarımda. Denk gelirsem ilk Dedektif Fırtına'yı Oğuzhan'a ayıracağım

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
agg1401
Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : Kasım 06, 2023, 10:24:43 ÖÖ »

Dedektif Fırtına bir ara yeniden yapılıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Ne oldu ona acaba?
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: