Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetLinux Kullananlar Mekanı (Tek Konu)
Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Linux Kullananlar Mekanı (Tek Konu)  (Okunma Sayısı 8647 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ssaylanc
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Kasım 20, 2023, 22:10:11 ÖS »

Bulut olayı tüketiciyi yolmak için çıkarılmış teknoloji trendlerinden biri bence. Önce oyun stream olayını pompaladır, hatta NVDIA'nin ülkemizdeki operatörlerin veri merkezlerine sunucularını koyacağı/koyduğu ile ilgili haberler vardı. Ama yüksek çözünürlüklü stream ve düşük lag için evdeki internetin ona göre olması lazım.
İşletim sistemleri buluttan çalışsa bile ben istemem, verilerimi lokalde tutmalıyım, offline çalışabilmeliyim, istediğiim yazılım versiyonu istediğim kadar kullanabilmeliyim. Bunları zaten lokalde rahatça yapabiliyorken neden bulut hizmetlerine para verelim. Hatırlarsınız dijital oyun platformları istediği zaman oyunları kaldırıyor ve siz istesenizde oyunlarınız indirip tekrar oyanayamıyorsunuz.
Wii, 3DS... gibi online store'ları nintendo kapadı. Ben buralardan oyunlar almıştım, ne olacak... hepsi gitti
BlitzBasic
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Kasım 21, 2023, 07:50:12 ÖÖ »

Bulut olayına tüketiciyi yolmak için çıkartılmış bir teknoloji demek çok absürd olmadı mı?

Sadece oyun için bile olsa sözleşmeleri okursan sana birşey satmıyorlar, kiralıyorlar. Eğer sunucular yurtiçinde olursa düşük gecikmeli olarak oyunları akıcı bir şekilde her hangi bir cihazdan oynamak mümkün. Bence süper birşey.

Ama bu hizmeti alan kişi kendi evininin içindeki ağ yapısını düzeltmeden, bunları nasıl test edeceğini bilmeden bu işe dalarsa sonu hüsranla bitebilir. Sadece bulut üzerinden oyun için değil çevrimiçi bütün oyunlarda sıkıntı yaşayacaktır.

Oyun harici kişisel işler için kullanılmak istenirse kişi bu sistemlerden daha iyi bir güvenlik alt yapısını nasıl oluşturacak? Bir USB disk aldım buna yedekledim benim olayım tamam mı demek lazım? Deprem olursa ne olacak? Disk masadan düşüp bozulursa? Hırsız girip hepsini alıp giderse? Dedicated sunucular kiralayıp kendi failover'lı sisteminizi mi kuracaksınız? Bu yedekleri anlık olarak nasıl güncel tutacaksınız?

Fortune 500 şirketlerinin tamamı bulut sistemlerinden birini veya daha fazlasını kullanıyor. AWS'de ABD hükümetine özel bulutlar var. Bu yapılar bilişim güvenliği konusunda 40 dereden su getirten yerler.

Bütün bulut sağlıyıcıları size alt yapıyı verir yönetimini size bırakır. Kötü yönetip sonra hacklendim AWS çok dandikmiş diye gezinen bir yığın şirkette var.

A500|ACA500Plus42Mhz8MB|GoTeK|IndivisionECS|OS3.1
ZX Spectrum 48K, 48KPlus | Amstrad CPC6128
ssaylanc
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Kasım 21, 2023, 08:30:08 ÖÖ »

Üstad 2005'den bu yana IT sektöründeyim, bulut ürünleri sattım, aldım, kiraladım. Alt yapılarını, sözleşmelerini, artı ve eksi yönlerini çok iyi biliyorum. Şu an ise yaptığım işin temeli kurumsal bulut hizmetleri...
Evet son kullanıcının "ana ihtiyaçlarının" karşılaması için absürt bir çözüm...

Tabi burada kavram kargaşası olmuş olabilir, ben tüm masaüstü işlerin bulut üzerinden yürütülmesinden - dizüstünü aç, internetten bulut masaüstüne bağlan tüm verilerin orada dursun konusundan bahsediyorum. Yoksa bulutta çalışan yazılımların faydası tabiki tartışılmaz. Ama örneğin Apple bile bulutta çalışan Figma yerine masaüstü çalışan Sketch kullanıyor tasarım süreçleri için, bunu biliyor muydunuz...
BlitzBasic
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : Kasım 21, 2023, 18:10:21 ÖS »

Sanal masaüstü kullanmak isteyen bir yığın şirket / kişi var. Ama bunu kimse kimseye zorla dayatmıyor, ha zorla olsaydı dediğin gibi absürd olabilirdi.

A500|ACA500Plus42Mhz8MB|GoTeK|IndivisionECS|OS3.1
ZX Spectrum 48K, 48KPlus | Amstrad CPC6128
emarti
Uzman

Only Amiga Makes It Possible █

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #34 : Kasım 22, 2023, 14:05:06 ÖS »

Ufak bir ayrıntı
================
Birgün herkes Linux kullanacak.

Aslında başladılar bile. Windows altında gizli bir Linux var. Dosya gezgininde pengueni olmayan var mı? MacOSX zaten Linux değil mi?

https://github.com/emartisoft My GitHUB | http://csdb.dk/scener/?id=26786 My CSDB

READY.
SYS(64767): EMARTI
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #35 : Kasım 22, 2023, 14:23:29 ÖS »

OSX Linux değil, Unix uyumlu. Linux'de Unix uyumlu olduğu için kullanımları benziyor. Aynı Unix standartlarını desteklediği için ikisi arasında yazılımları port etmek kolay. Zorda kalırsan basit Linux araçlarını OSX için derleyip çalıştırabiliyorsun.

Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: