Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trDiğer Nostaljik BilgisayarlarIBM Uyumlular / Retro x86 SistemlerBu harddisk yedekleme/arşiv için kullanılır mı yoksa çöp mü?
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Bu harddisk yedekleme/arşiv için kullanılır mı yoksa çöp mü?  (Okunma Sayısı 6185 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« : Kasım 23, 2023, 10:45:43 ÖÖ »

İyi günler,
Laptopa SSD taktım, içinden çıkan 500GB SATA harddiskin bakımlarını yaparken yüzey taramasında bir tane hata verdi.
Sizce bu harddisk yedekleme/arşiv için kullanılır mı yoksa çöp mü?

Markası modeli:
Seagate Laptop Thin SSHD 500GB

* surface.png (23.28 KB, 1366x728 - Görüntüleme: 271 kez.)

ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Kasım 23, 2023, 10:52:03 ÖÖ »

bozulmaya başladıysa güvenilmez bir hardik olarak kullanılabilir kaybedince seni üzmeyecek şeyleri yedekleyebilirsin.
retroexpress
Üye

Hr zmn yşmnz dğştrck br krrl krş krşy klrsnz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Kasım 23, 2023, 11:05:51 ÖÖ »

Kaybedince pişman olmayacağın verileri yedekleyebilirsin ancak yalnız yedekleme amacında kullanmak istiyorsanız. Ben şahsen çerçöp kopyalamak dışında o HDD'yi asla kullanmazdım.
Def Leppard
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Kasım 23, 2023, 11:51:56 ÖÖ »

Bir bad sectör için hard disk atılır mı? Hdtune pro indirip health e bakarsın sonra erase den zero fill yaparsanız o bad sectör düzelecektir. Tabi içindeki bilgiler alınmalı. Tamamen Hard disk silinecektir. Bana göre normal de kullanılır ama en az yedek olarak kullanabilir.

Amiga Repair Service
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Kasım 23, 2023, 11:53:39 ÖÖ »

Bir bad sectör için hard disk atılır mı? Hdtune pro indirip health e bakarsın sonra erase den zero fill yaparsanız o bad sectör düzelecektir. Tabi içindeki bilgiler alınmalı. Tamamen Hard disk silinecektir. Bana göre normal de kullanılır ama en az yedek olarak kullanabilir.
verilerin gittiğinde seni üzecek veriler ise o harddik kullanılmaz.
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Kasım 23, 2023, 11:58:40 ÖÖ »

Gençler bilmezler, eskiden harddiskler satılırken üzerinde hangi sektörlerde hata olduğu yazılırdı, az hatalışından almaya çalışırdık. Ama aradan çok zaman geçti şimdi yeni harddisklerin teknolojilerini bilemdiğim için sordum.
« Son Düzenleme: Kasım 23, 2023, 12:01:28 ÖS Gönderen: fort_apocalypse » Logged

kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Kasım 23, 2023, 12:00:28 ÖS »

Sinan abi o hdd kullanılmaz abi onun işi bitmiş sen en iyisi onu bana ver  🤪🤪
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Kasım 23, 2023, 12:03:08 ÖS »

Sinan abi o hdd kullanılmaz abi onun işi bitmiş sen en iyisi onu bana ver  🤪🤪

Kahkaha

retroexpress
Üye

Hr zmn yşmnz dğştrck br krrl krş krşy klrsnz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Kasım 23, 2023, 12:48:56 ÖS »

Bende bad sector'lu harici 2TB boyutunda WD marka HDD var, dosyalar kopyalanırken yavaş ilerliyor, kasıyor ve bazen sistem donuyor, kısaca HDD benim için kullanılmaz bir durumda... Program ile bad sector onarma konusuna gelince mesela bendeki bu mekanik HDD nasıl onarılır ki bu bana inandırıcı gelmiyor çünkü o sektörler hasarlı sonuçta... Program ile bad sector atlama konusuna gelirsek o da ne kadar sürer, iyi fikir mi tartışılır çünkü HDD optik okuyucusu bir gün kaçınılmaz olarak arıza verecektir.
« Son Düzenleme: Kasım 23, 2023, 12:53:36 ÖS Gönderen: retroexpress » Logged
Def Leppard
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Kasım 23, 2023, 12:50:59 ÖS »

Zero fill yaptıktan sonra eğer hata göstermezse daha uzun yıllar kullanılır. Bu şekilde çok hard diski hayata döndürdüm. Eğer ilk sektör de bad olursa yedek dışında kullanılmaz. Elimde ilk sektörü bozuk olan bir hdd var ve yıllardır yedekleme olarak  çalışıyor. Sinan Ustam işini bilir  
« Son Düzenleme: Kasım 23, 2023, 13:05:32 ÖS Gönderen: Def Leppard » Logged

Amiga Repair Service
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Kasım 23, 2023, 17:39:03 ÖS »

her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır ancak verilerini seven riskli hdd kullanmaz hatta 2-3 kopyasını farklı yerlerde tutar. Zaman içinde bad sectorlü hardiskleri kullanmayı deneyenlerden biri olarak tecrübelerim bu hdd ler zamanla içersinde başlayan bozulmanın ilerlediği yönünde bozulmayıp olduğu gibi kalanlarda var ancak ilk mesajımdada yazdığım gibi kaybolduğunda üzülmeyeceğiniz şeyleri yedeklemek amaçlı kullanılır kaybolduğunda canınızı sıkıcak düzeyde önemli şeylerse asla ve asla bu hdd lerde saklanmaz az öncede yazdığım gibi başlayan bozulmanın ilerleme ihtimali olabilir bana sorarsanız(sallıyorum) %50 ihtimal bozulma ilerler %50 ihtimal ilerlemez ben rsike girmem girenlerede hiç bir şey demem
murtek
Deneyimli

DO-IT-YOURSELF (AMIGA FOREVER)

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Kasım 23, 2023, 18:59:05 ÖS »

HDD birkere tekledimi ona güven olmaz, sadece önemsiz bilgileri depolamanda fayda var; Film müzik gibi vs

DO-IT-YOURSELF
toddler
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Kasım 25, 2023, 11:32:13 ÖÖ »

Eskiden bios içinde "Low Level Format" vardı. Sorunlu disklere low level format atardık.  Kahkaha

C64|C|G|C128|1541U2
A500|A500+|Slim SDHxC|Gotek
A600|FuriaEC020 33MHz+FPU 40Mhz
A1200|BPPC|BVision|64MB Ram|3Com Eth.
A1200|ACA1230/56Mhz 64MB|IndivisionAGA MK2cr|RapidRoad USB|FastATA 1200 MK-V|Netgear MA401
Dingoo A320(OpenDingux)
Pandora(First Batch)
RaspberryPi 1-2-3
BananaPi/Pro
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Kasım 25, 2023, 13:04:09 ÖS »

Eskiden bios içinde "Low Level Format" vardı. Sorunlu disklere low level format atardık.  Kahkaha

Evet, uğraşır dururduk, 5.25 inch Quantum bigfoot diskler vardı, kafasına düşse adamı öldürür.

mrmojorisin
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Kasım 25, 2023, 14:08:41 ÖS »

Eskiden bios içinde "Low Level Format" vardı. Sorunlu disklere low level format atardık.  Kahkaha

Evet, uğraşır dururduk, 5.25 inch Quantum bigfoot diskler vardı, kafasına düşse adamı öldürür.
Bigfoot'lar yavaştı ama bad sector olanını hiç görmedim
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: