Merhaba,
Bir süre önce elime çok temiz bir wii geçmişti.Fakat görüntü kablosu olmadığından internette satılan kontorland marka komponent görüntü kablosundan aldım.
Neden kompozit(sarı,kırmızı,beyaz uçlu) değilde komponent(yeşil,mavi,kırmızı,beyaz,kırmızı uçlu) kablo seçtin derseniz led tv'de bu kabloyla daha iyi görüntü alınıyor.
Zaten ps2 konsolumu da aynı tv de komponent kabloyla sorunsuz kullanıyorum.
Sorunum bu kablonun anlık görüntü verip siyah ekrana düşmesi ve no signal hatası almam.
Fakat konsolun fon müziğini duyuyorum.
Eğer yeşil ucu komponent girişten çıkarıp kompozit girişteki sarı sokete takarsam siyah beyaz kaliteli bir görüntü almaktayım.
Bu şekilde wii çözünürlük ayarları bölümünden EDTV/HD(480p) tv seçeneğini seçip onaylayınca ekran ortadan 2'ye bölünüyor ve yine renksiz bir şekilde kalıyor.60hz(480i) seçeneğide aynı sonucu verdi.
Wide screen seçtiğimde de kapkaranlık yine ortadan 2ye bölünmüş bir görüntü aldım.
Siyah beyaz ama düzgün haline döndürmek için tüm kabloları çıkarıp konsolu kapatıp açıyorum.
Komponent girişli başka tvdede denedim aynı sorun var.Görüntü anlık geliyor renkli halde ama hemen gidiyor.
Yabancı forumlarda çeşitli kombinasyonlar önermişler.Hepsini denedim,hiçbir sonuç alamadım.Kablo sıfır kablo.
Fakat şöyle birşey farkettim,konsol ısınınca görüntü gidip gelmesi sıklaştı.Önceden 10 saniyede bir görüntü gelirken sanki konsol ısındıkça 3-4 saniyede bir gidip gelmeler arttı.
Bu arada yeşil ucu kompozit girişteki sarı sokete takarak siyah beyaz şekilde wii sports oyununu cd'den 1 saat oynadım herhangibir gitme gelme yok yani gpu'da bir sorun yok.
Yine yabancı forumlarda benzer sorunları yaşayanlar şu
https://youtu.be/sdWmm33VzBM?si=saYGqJ-jjmzYu4owvideodaki 5 smd kapasitörü değiştirmeyi önermişler.Videodaki arkadaş 220 uF lik 4 tanesini değiştirip komponentle bu şekilde görüntü alabilmeyi başardı.
Bu arada bu sıkıntı kompozit kabloda yaşanmıyor,bende olmadığından deneyemedim ama bu hafta alıp deneyeceğim.
Bu sorunu daha önce yaşayan varsa videodaki işlemi yapmaya değerm mi merak ettim.Yada kompozit kablo alıp şimdilik boş mu versem.