Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Wii komponent kablo görüntü sorunu.  (Okunma Sayısı 5795 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
16bit_lover
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« : Aralık 27, 2023, 11:03:00 ÖÖ »

Merhaba,
Bir süre önce elime çok temiz bir wii geçmişti.Fakat görüntü kablosu olmadığından internette satılan kontorland  marka komponent görüntü kablosundan aldım.

Neden kompozit(sarı,kırmızı,beyaz uçlu) değilde komponent(yeşil,mavi,kırmızı,beyaz,kırmızı uçlu) kablo seçtin derseniz led tv'de bu kabloyla daha iyi görüntü alınıyor.
Zaten ps2 konsolumu da aynı tv de komponent kabloyla sorunsuz kullanıyorum.

Sorunum bu kablonun anlık görüntü verip siyah ekrana düşmesi ve no signal hatası almam.
Fakat konsolun fon müziğini duyuyorum.

Eğer yeşil ucu komponent girişten çıkarıp kompozit girişteki sarı sokete takarsam siyah beyaz kaliteli bir görüntü almaktayım.
Bu şekilde wii çözünürlük ayarları bölümünden EDTV/HD(480p) tv seçeneğini seçip onaylayınca ekran ortadan 2'ye bölünüyor ve yine renksiz bir şekilde kalıyor.60hz(480i) seçeneğide aynı sonucu verdi.
Wide screen seçtiğimde de kapkaranlık yine ortadan 2ye bölünmüş bir görüntü aldım.

Siyah beyaz ama düzgün haline döndürmek için tüm kabloları çıkarıp konsolu kapatıp açıyorum.

Komponent girişli başka tvdede denedim aynı sorun var.Görüntü anlık geliyor renkli halde ama hemen gidiyor.

Yabancı forumlarda çeşitli kombinasyonlar önermişler.Hepsini denedim,hiçbir sonuç alamadım.Kablo sıfır kablo.

Fakat şöyle birşey farkettim,konsol ısınınca görüntü gidip gelmesi sıklaştı.Önceden 10 saniyede bir görüntü gelirken sanki konsol ısındıkça 3-4 saniyede bir gidip gelmeler arttı.

Bu arada yeşil ucu kompozit girişteki sarı sokete takarak siyah beyaz şekilde wii sports oyununu cd'den 1 saat oynadım herhangibir gitme gelme yok yani gpu'da bir sorun yok.

Yine yabancı forumlarda benzer sorunları yaşayanlar şu https://youtu.be/sdWmm33VzBM?si=saYGqJ-jjmzYu4owvideodaki 5 smd kapasitörü değiştirmeyi önermişler.Videodaki arkadaş 220 uF lik 4 tanesini değiştirip komponentle bu şekilde görüntü alabilmeyi başardı.

Bu arada bu sıkıntı kompozit kabloda yaşanmıyor,bende olmadığından deneyemedim ama bu hafta alıp deneyeceğim.

Bu sorunu daha önce yaşayan varsa videodaki işlemi yapmaya değerm mi merak ettim.Yada kompozit kablo alıp şimdilik boş mu versem.

« Son Düzenleme: Aralık 27, 2023, 11:21:13 ÖÖ Gönderen: 16bit_lover » Logged

segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Aralık 27, 2023, 12:59:34 ÖS »

Aynı sorunu wii de değilde ntsc japon sega saturn konsolunda yaşamıştım, kablo da komponent değildi kompozit kabloydu, ekran anlık siyah ekrana dönüp sonra geliyordu, pal konsolda böyle bir sorun yoktu,

bende evdeki diğer tv de denedim onda böyle bir sorun oluşmadı, anladım ki sorun tv den kaynaklanıyor, nedenini bilmiyorum ama sorun tv de, belki sizin diğer tv de aynı sorunu veriyor olabilir, bu bir çözüm değil tabiki kalkıpta tek tek tv arayıp deneyecek haliniz yok ama durum bu. 

16bit_lover
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Aralık 27, 2023, 13:47:58 ÖS »

Cihazım pal Avrupa model konsol,2011 üretimi son çıkanlardan.
Ps2'de komponent ile ntsc oyunları bile renkli oynayabiliyorum bu tv'lerde ama işte wii'de sıkıntı çikardı.

Birde kompozit kablo gelince deneyeyim.Bazı kaynaklarda önce bu kabloyu takıp hdtv 480p ayarını sectikten sonra çıkarıp komponent kabloyu takınca düzgün görüntu aldığını yazanlar olmuş.

Teşekkürler.

segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Aralık 28, 2023, 12:54:52 ÖS »

Kablodan da olabilir, çünkü bende de hem ntsc hemde pal epey cihaz var, her iki tv de de sorunsuzca görüntü veriyorlar bir tek sega saturn de bahsetmiş olduğunuz sorun ortaya çıktı, tv lerin brinde sorunsuz görüntü veriyorken diğerinde ekran anlık olarak siyaha dönüp sonra tekrar geliyordu, aklıma tv ve kablo uyumsuzluğu sorunu geliyor. 

16bit_lover
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Aralık 28, 2023, 16:25:09 ÖS »

Bugün komposit kablo siparişi verdim.Bide onunla nasıl bir görüntü alacağım bir bakayım.

HkRecai
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Aralık 28, 2023, 20:14:37 ÖS »

https://www.hepsiburada.com/alfais-4542-nintendo-wii-icin-hdmi-tv-kablo-cevirici-donusturucu-adaptor-pm-HB00000DF3LE

Hdmi dönüştürücü kullanmamak için özel bir sebebiniz varmı, bence başarılı bir ürün.
16bit_lover
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Aralık 28, 2023, 20:42:08 ÖS »

Bu ürünü biliyorum, ileride alabilirim.Şimdilik cihazı ve oyunlarını keşfetmeye vakit ayırayım diyorum.Teşekkürler.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: