Mevcut multimetrelerim hatalı ölçtüğünü farkettim yeni bir tane edindim. Ancak yazabiliyorum.
+12V, -12V ve +5V değerlerini adaptörün pinlerinden cihaza bağlı değilken okuyabiliyorum. 12.01, 11.80, 5.00, 5.01 gibi.
* Asıl ölçüm cihaz yükte iken yani çalışırken mi yapmalı?
* Bu değerleri normal kabul edip sadece sesin nereden geldiğine dair adaptörü açıp bakayım mı?
* Everest marka 350W'lık mevcut volt değerleri ile çıkış sağlayan bir güç ünitesi almıştım uzun süre önce onu modifiye edip kullansam daha mı iyi olur?
*PSU ları yükte ölçmek herzaman daha sağlıklı olur. Elimde elektronik yük var her elime gelen PSU ları Elektronik yüke bağlayarak öncelikle test ederim. Akım değerlerinde Gerilim düşümlerine bakarım. Birçok kez boşta çok normal gösteren PSU ların yüke bindiklerinde gerilim değerlerinin sapıttığına denk geldim.
*Sesin nereden geldiğine bakmanda fayda var herhangi bir gevşekliktende kaynaklanabilir arıza var anlamına gelmez. Gevşemeleri giderirsen düzelebilir.
*Yeni teknoloji PSU lar daha kararlı ve güvenli olabilir kullanmanda fayda var ama ben herzaman orjinalinin bozulmamasından yana olduğumdan arızasını giderip devam etmeyi tercih ediyorum.
Sana kolaylıklar dilerim.