Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel Sohbet Sanırım tanımlanamaz bir kültür edindik
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Sanırım tanımlanamaz bir kültür edindik  (Okunma Sayısı 3305 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
stanriverdi
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Şubat 18, 2024, 23:38:21 ÖS »

Bugünün bir çıktısını size paylaşmak isterim. Ankara'da eğitim yazılımları üretiyoruz ve personellerimizden biri 22 yaşında, C64 konusunda meraka kapıldı, bana göre sanırım benim çok saçma işlerle vakit geçirdiğimi düşünerek incelemek istedi ve olayın içerisine daldı... Bugün uzun bir görüşme yaptık. Paylaşmak isterim.

Saptamalarına göre:

64kb bir donanımla 2020'li yıllarda ilgilenmenin anlamsız olduğunu düşünmüş, sadece Türkiye'de değil dünyada böyle "enteresan" bir merak olduğunu görünce şoka girmiş. C64 studio indirmiş ve anlamaya çalışmış konuyu...

Sevindiren noktalar:

Yeni nesilden bu konu ile alakadar bir çok insan olduğunu söylüyor. C64'ün etkili niteliklerine hayran kalmış.

Şaşırdığı noktalar:

Gelişmiş teknolojiye rağmen hala bir çok noktada emülasyon sağlanamaması onu deneyimli bir yazılımcı, mühendis olarak deli etmiş durumda.

Sonuç olarak "deli" olduğumuzu düşünen bir kişi daha aslında daha farklı bir kafada olduğumuza kanaat getirdi. Forum genelini de analiz etmiş. Herkesin multidisiplin, başarılı kimliklerinin olması onu başka bir dünyaya sürüklemiş durumda.

Aksini düşünmemiştim. Evin bir odası başkalarına göre hurda dolu olsa da ben zaten dünyamda mutlu(yd)um. ( Şu an Myth main theme dinliyorum )

Diğer arkadaşlara direnç olsun.

Kendinize iyi bakın (yaşlandık)

« Son Düzenleme: Şubat 18, 2024, 23:41:25 ÖS Gönderen: stanriverdi » Logged
atlantis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Şubat 19, 2024, 07:52:50 ÖÖ »

Gençlerin ilgi duyması güzel bir şey. Teknolojiyi anlamaları açısından faydalı olur. Basit gibi görünen makinelerdeki teknolojiyi görüp, nelerin başarıldığına şahit olabilirler.

Truva Linux
http://www.truvalinux.org.tr
http://retromiga.blogspot.com
--------------------------------
Banana ARM Türkiye Destek Sitesi
https://www.bananapi.gen.tr
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Şubat 19, 2024, 11:08:28 ÖÖ »

Paylaşım için teşekkürler. Commodore.gen.tr toplantılarında genç kardeşlerimizin sayısı artıyor. Önceden sadece zamanında commodore, atari vb. kullanan bizler bu güzel cihazlarla ilgilenirken, gençlerin de ilgisi yabana atılmayacak düzeyde...Yine de Amiga, commodore dediğinde ne dediğini anlamayan çok insan var...

Jax
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Şubat 19, 2024, 12:39:39 ÖS »

Commodore 64 olmasaydı şu anda dünya nasıl bir yer olurdu acaba?

Dünyadan ziyade teknoloji, bilgisayar dünyası tabi.
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Şubat 19, 2024, 12:46:44 ÖS »

Bu konuda "The Man in the High Castle" adında bir dizi çekilmiş, C64 olmadığında dünya berbat bir yer oluyor.

Najaz
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Şubat 19, 2024, 13:57:15 ÖS »

Gençlerin bu konulara ilgi duyması güzel tabii de.. Arz-talep dengesi sebebiyle eski donanımlara talep arttığı için, hepimizin şikayetçi olduğu şekilde fiyatlar da yükseliyor haliyle.. Dün kimsenin yüzüne bakmadığı cihazlar kıymete biniyor, bu alanda talep oluştuğunu gören simsarlar fiyatları şişirdikçe şişiriyor.

İşin bir de bu yönü var
16bit_lover
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Şubat 19, 2024, 15:19:43 ÖS »

Genç neslin bu cihazlara ilgisi birazda izledikleri dizi ve filmlerde bu cihazlara yer verilmesiyle alakalı diye düşünüyorum.Mesela Guardians of the Galaxy filminde başrol oyuncusunun walkman ile müzik dinlemesi vs. gibi popüler kültür öğeleri yeni neslin merakını arttırıyor.Tabi ilk kullanımdan sonra bizim o dönemlerde duyduğumuz heyecanı hissediyolarmı onu bilmiyorum.

appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Şubat 21, 2024, 13:08:24 ÖS »

Commodore 64 olmasa ATARI 800XL'in daha üstün bir bilgisayar olduğunu anlatmaya çalışıp saçımızı başımızı yolmak zorunda kalmayacaktık, dünya daha güzel bir yer olacaktı Kahkaha

Retronautics: Retro bilgisayar, donanım ve proje galerim.
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Şubat 23, 2024, 14:13:08 ÖS »

Paylaşım için teşekkürler.
« Son Düzenleme: Şubat 23, 2024, 21:20:46 ÖS Gönderen: fort_apocalypse » Logged

agg1401
Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : Şubat 26, 2024, 10:12:03 ÖÖ »

Bir çeviri yapan birisi olarak, az bir çeviriyi insanlara atınca seviniyorlar. Sitemi onlara uygun hale getirip sunmak istiyorum. Gençler seviyor böyle şeyleri sanırım.
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Şubat 26, 2024, 10:58:47 ÖÖ »

Bende şöyle bir izlenim var. Doğru mudur bilmiyorum C64'e çok ilgi duyanlar yazılım işine daha çok yönlenirken. Amigacılar sanki daha çizim ve müziğe meraklı oluyor gibi Sizin fikirleriniz nedir?

Şöyle bir durumda var. En gençlerden biri olarak yazabilirim sanırım. Geçmişte yaşayıp tanıklık etmediğim zamanları merak edip takip ettiğim konular oluyor. Hatta daha fazla artarak devam ediyor.

Günümüzde tüketilen çoğu şeyin, aslında temel yapı taşı babaları geçmişte. Daha özel şeylerle karşılaşabiliyorsunuz hayata dair.

Bugün VR gözlükle atari salonuna girip arkade oyun oynama simülasyonları çıkıyorsa bu çok anlamsız sığ bir tekrardan başka birşey değil. Biz döneminde onların gerçek kabinleri ile hemde leş gibi sigara içilen bir ortamda oynadık. O atmosferi istediğiniz kadar simüle edin o tadı alamazsınız

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: