Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Amiga 600GS hakkında  (Okunma Sayısı 5836 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
dodogildo
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Şubat 24, 2024, 15:48:28 ÖS »

İlk defa geçtiğimiz yaz Kickstart 01 (https://www.amigashow.com/) etkinliğinde adını duyduğumuz Amiga 600GS, bir aksilik olmazsa AmigaKit tarafından yakında satışa çıkacak. Anladığım kadarıyla, eğer gerçek olursa küçük bir kutu içerisinde Arm / Amiberry tarzı bir cihaz yani bir nevi Amiga Minimsi bir şey olacak. İç organlarını şimdilik bilmiyoruz.

GS, Game System demekmiş. Cihaz 5gb sistem hafızası ve 128gb "disk"le gelecek deniyor. Güzel bir joypay yanında verilecek. 4 düğmesi, Select/Start butonları ve 2 adet tetik tuşu olacakmış. Dışardan mouse, klavye ya da klasik Amiga kontrol şeyleri bağlanabileceği söyleniyor.

AmigaKit kurucusu Matthew (Leaman) çok yeni katıldığı bir podcast'te ( https://retrogamerbase.com/what-is-the-a600gs-and-could-it-beat-thea500-mini-amiga/ - 1:20'ye sarın) 2 adet joystick/mouse portu dışında HDMI ve network bağlantısından da bahsediyor. Matthew, "İçinde ne var?" sorusunun etrafından dolaşıyor ama bence Linux tabanlı bir Raspi gibi duruyor. Keşke adam gibi bir FPGA olsa. Ama ilan edilen fiyatlara (100-150 EUR arası) bu zor gibi.

Leaman'ın Amiwest Show 2023'teki şu sunumuna bakılırsa ise ( https://www.youtube.com/watch?v=dgqALCrVuiY ) Amiga 600GS kablosuz internet, bluetooh audio gibi özelliklerle gelecek. Hem ADF hem de WHload desteği olacak. USB-C ile beslenecek.

Wiki'de de bir takım bilgiler var ama bunlar bence hiç bir resmiyet taşımıyor: https://wiki.amiga.org/index.php/A600GS

Amigakit ve kurucusu Leaman, uzun yıllar camiaya hizmet verse de son yıllarda müşteri memnuniyetine dönük negatiflikleri ile sıkça eleştirildi. Hatta Amibay forumlarından atıldı. (Orada bir nefret objesine dönüşmüş durumda ama ben daha ortada yer alıyorum. Bu kadar niş bir pazarda üstelik yaşı muhtemelen 60'a dayanmış biri olarak Matthew biraz hoyrat davranıyor belki ama camia da ona öyle davranıyor.)

Amigakit'in Amibay'de yargısız infaza uğradığını düşündüğüm şu başlığı meraklısı için şuraya bırakayım: https://www.amibay.com/threads/whats-happening-over-at-amiga-kit.2441341/

Planlar 2024'te A600GS'ye kavuşulacak olması yönünde. Bakalım gerçek olacak mı. Gerçek olursa da bir yaraya merhem olacak mı?

Siz ne düşünüyorsunuz? Çıkarsa alır mısınız? (ben almam)
« Son Düzenleme: Şubat 24, 2024, 16:19:47 ÖS Gönderen: dodogildo » Logged

wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Şubat 24, 2024, 17:55:00 ÖS »

Yargısız infaz mı? Yorumlara bakarsak hoşlarına giden siparişi gönderip, gerisini aylarca bekletiyorlarmış. Benden uzak olsun. Evde pi400 boş duruyor. Kendi emulatörümü kendim kurarım.

Oğuzhan
Uzman

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Şubat 25, 2024, 10:49:01 ÖÖ »

amikit ile hiç alışverişim olmadı. Herhalde arayüzü sevmediğimden bilmiyorum Genelde Amigastore.eu 'yu kullanıyorum. Servislerinden çok memnunum.

Bir kere şu sıkıntı oldu. 400+ euroluk bir sipariş girdim.
Ertesi gün mail attılar. "Shipping hesaplamasında hata oldu. 2.5 euro daha yollar mısınız?"

Dedim dalga mı geçiyorsunuz. 400 küsür euroluk siparişimde iki buçuk euro daha mı talep ediyorsunuz. Neyse yolladım dedim ve yolladım.

baktım ship edilmedi. 1 hafta geçti. Mail attım web sitenizde "same day 24hr shipping" yazıyor. 1 hafta oldu.

Yanıt geldi.

"Lütfen cevaplarımızdaki gecikme ve geciken paket için özürlerimizi kabul edin. 2 çalışanımız yok bu hafta ve ben hastaydım. Yeni arkadaşlar hesaplamada hata yapmışlar (sipariş verirken nasıl yaptılarsa sanki elle hesaplanıyor).
Tabi ki bu durum sizin sorumluluğunuz değildi arkadaşlarımız adına özür diliyorum. paketinizi öğleden sonra çıkarıyorum"

Üstüne de 25 euroluk dükkan kredisi verdiler.

Amiga 500/500+/1200
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88/SB-55/MT300s
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 20"/9"
Sega SMS1-2/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GB Color/GBA SP
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Şubat 25, 2024, 11:01:03 ÖÖ »

A600 Bjk çıkınca alacağım

C64 ve A500 gerisi teferruat
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Şubat 25, 2024, 11:01:51 ÖÖ »

Amigakit’ten amiga için 600 ve 1200 için kondansatör kitleri almıştım. İlginç bir şekilde sitesindeki rakamlar, ebay deki kendi listelerinin 2-3 katıydı ve shipping de var. Ebay üzerindeki AmigaKit satıcısından üstelik free shipping almıştım tabiki. Anlamadım neden böyle bir şey yapmışlardı.

Bir de daha sonra, kendilerine A600 board göndermiştim polymer elektrolitik recap servisi için. Evet yapmışlar, ama pcb de kondansatörlerin çevresinde çıkmayan havya ve yanık izleri vardı. Bir daha da alışveriş yapmadım.

Ama işimi gördü mü gördü. Yiğidi öldür hakkını yeme. Türkiye’deki tek tük ve çok daha usta alternatifi keşfedince gerek kalmadı.

Son zamanlarda sattığı ürünlere bakıyorum da, fiyatı noname olanlardan çok yüksek ve üzerine AmigaKit logosu basılmış pcbway projeleri. Bu konuda da çok eleştiri alıyorlar.

Amigastore iyidir.

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
dodogildo
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Şubat 25, 2024, 11:46:07 ÖÖ »

A600 Bjk çıkınca alacağım
😂😂😂

dodogildo
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Haziran 08, 2024, 16:06:45 ÖS »

Render olmayan, gerçek Amiga 600 GS kasaları Facebook'ta belirdi.
A600 GS Fiyatı 130 EUR olarak belirlenmiş.
İlk tahminlerin aksine içinde Raspberry Pi yok.
ARM CPU + 4GB RAM. Şöyle bir kudrete haiz:

AmiBench, Final Writer 7, OctaMED 8, PPaint 7.4, Dopus 4 yüklü geliyor.

« Son Düzenleme: Haziran 08, 2024, 18:23:09 ÖS Gönderen: dodogildo » Logged

ifteri61
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Haziran 08, 2024, 18:30:36 ÖS »

Bence fiyati bu ozelliklere gore uygun.yani performansi gercekte iyi ise is yapabilir.
Oğuzhan
Uzman

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Haziran 18, 2024, 11:59:46 ÖÖ »

https://www.amibay.com/threads/a600gs.2446873/

Yorumlara bakalım derim

Adam aldığı gibi satıyor.

Şöyle yorumlamış "sattığı mal için"

Satışa sunulması için çok erken bir ürün. Yazılımın çok fazla geliştirmeye ihtiyacı var. HDMI üzerinden ses henüz çalışmıyor, arkada tam hdmi portu yok, ucuz bir joypad, joypad düğmelerinin üzerinde ucuz bir çıkartma, yavaş açılıyor, vs vs. Sadece nasıl bir şey olduğunu görmek için Aldım... ve bunu kimseye tavsiye etmiyorum. Eğer gerçekten istiyorsanız o zaman £140 artı posta ücreti PayPal. Bu üründe iade yok "uyarıldınız!"

Amiga 500/500+/1200
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88/SB-55/MT300s
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 20"/9"
Sega SMS1-2/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GB Color/GBA SP
dodogildo
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Temmuz 07, 2024, 00:56:09 ÖÖ »

Amiga 600 GS'nin iç organları:

https://www.youtube.com/watch?v=GWlDGNAndpk

Yorumlardan birinde belirtildiği gibi. Donanım olarak elbette sıradan ve ucuz barsaklara sahip. Ama aslında burada bir başarı varsa bu yazılım tarafında ve kişisel çabada. Amigakit tüm eleştirilere rağmen geçmişin legal sorunlarına sahip olmayan bir Workbench alternatifini açık kaynaklı AROS üzerinde inşa etmeye çabalamış. Ve daha işin başında.

Benim görüşümü sorarsanız başta Amibay, kaprisli modaratörlerinin kan davası gütmesi sebebiyle Amigakit gibi yerlere adil davranmıyor. Günümüzde sadece bir kaç bin aktif kullanıcısı olan ölü bir sisteme hizmet veren tüm işletmeler biraz daha alttan alınmayı hakediyorlar. Geciken siparişler, iletişim ve marketing sorunları şu bu, evet ama karşınızda Apple yok. Tek tabanca 50-60 yaşında adamların ya da karı-kocaların işlettiği küçük işletmeler bunlar.

Alibaba'dan aldıklarını uyduruk pazaryerlerinde satan yerel esnaftan ya da mahalle arasındaki suratsız cep telefonu dükkanından daha fazla alttan alınmayı hakediyorlar.

600 GS serüvenini takip etmeyi sürdüreceğim.
« Son Düzenleme: Temmuz 07, 2024, 01:07:26 ÖÖ Gönderen: dodogildo » Logged

dodogildo
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Kasım 20, 2024, 20:49:59 ÖS »

Görünen o ki bu proje sessiz ama emin adımlarla ilerliyor. En son sistem güncellemesi Amiga 600GS’lere tek tuşla oyun indirme ve kurma özelliği kazandırmış:
https://www.facebook.com/share/p/19rECpoaUp/?

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: