Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıOyun Konsolları[MOD] Hadi bi karakutu daha modlayalım! Woody!!!
Sayfa: 1 2 3 [4]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: [MOD] Hadi bi karakutu daha modlayalım! Woody!!!  (Okunma Sayısı 39748 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #45 : Ekim 28, 2016, 11:40:35 ÖÖ »

Aslında Yavuz üstatın kendi emeğiyle yaptığı şeyler çekilişle satılsa yeridir.
Yavuzg; Ankara buluşmasında hediye çekilişine Arcade cihaz getirmişti
Kavga çıkınca kendisine geri verdik 

emintolga
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #46 : Ekim 28, 2016, 11:48:24 ÖÖ »

Gençler nereden, nasıl geliyor bu klonlar? Ne alıyoruz, nasıl alıyoruz?
Abi eskiden bit pazarında bol bol çıkıyordu. Artık hiç bir şey yok... Bunlar da yok. Ben pek yakında orijinal ve klon cihazları piyasaya süreceğim Yardımcı olurum. Selamlar.
Beklemedeyim o zaman İlker'cim, şöyle hesaplı, kaliteli, bol oyunlu bir klon benim işimi görür bi kenara ayırırsan sevinirim Kahkaha

Tanar / CLIQUE
*C64 | C64C | 1541-II | Dataset | MultiIce III | Expert | SD2IEC | IRQHack64 | Lightpen
*PS3 Slim | 500GB | Multiman
*PSP 1000, 3000
eemiroglu84
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #47 : Ekim 28, 2016, 22:53:59 ÖS »

Yavuz hocam eline sağlık çok güzel olmuş, bende de vardı bir tane arızalı iştahım kabardı yapmak lazım. Birde kaplamanın sol alt köşesine atari logosu koysaydınız süper olurdu, çoklu olarak baskı yaptırılabilir mi beyaz logo sticker.

Logo woody'lerde sağ alt köşede ve metalik renkte oluyor ki bunu sprey boya ile yapacak laser kesimle yaptırdığım logo şablonlarım bile var elimde

ANCAK, klon atariye böyle bir logo uygulaması yapmak istemedim zira o biraz "düzenbazlığa" giriyor

Şaka bir yana, bu cihazların (en son  yaptığım dışında) hepsi başkalarına gönderildi. Ne şekilde hayatlarına devam edeceklerini bilemeyiz. Yaptığım bir şeyin üçüncü şahıslara satılmasına karşı değilim bu arada ancak üçüncü dördüncü bir kişinin bir ikinci el sitesinde bunları orijinal atariymiş gibi satmasını (bilerek veya bilmeyerek) de istemediğimden logo'yu uygulamak istemedim...

Aklımda kaldığı kadarı buydu açıp resmine baktım şimdi benim hiç woodim olmadı ağabey. Evet haklısınız sizde kalacak olana yaparsanız bu baskıyı görmek isterdim.

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #48 : Ekim 28, 2016, 22:59:06 ÖS »

@eemiroglu84 benim de hiç woody'm olmadı 

internetteki fotoları araştırdım, sağolsun @cengizermis de yakın çekim fotolar ve ölçüler sağladı...

bakalım elimdeki diğer arızalı wader'ı woody'ye dönüştürme gibi bir fikrim var

perpetual_007
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #49 : Ekim 29, 2016, 15:11:54 ÖS »

Valla hiç niyetim yoktu ama ramazan pidesi kuyruğunda bekler gibi beklemek için bir atari 2600 klonu arıyorum tırım tırım. Eminim birçok kişi benim gibidir şu an . Hemen sıraya gireceğim Kahkaha. Keşke fazladan hazır yapılmışı olsa.
Yaptıkların gerçekten sanat eseri.

1200in1 veya 2100in1 yazanlarda içinde o kadar oyun ile beraber mi demek istiyor ?
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #50 : Ekim 29, 2016, 15:25:45 ÖS »

1200in1 veya 2100in1 yazanlarda içinde o kadar oyun ile beraber mi demek istiyor ?

Tamamen yalan.

Bu klonlarda 2 adet üzerinde saçma sapan kodlar yazan (JP0001 gibi) OTP ROM (Tek sefer yazılabilir EPROM) oluyor.

Bunlar aslında 27C512 (64K x 8-bit) diğeri 25C040 (512K x 8-bit)) karşılık gelen tek sefer yazılabilen ROM'lar.

27C512 içine (genelde) 2K'lık oyunları tıkıştırıyorlar, diğerine de 4K'lık. Kendi içinde yazılımsal olarak bank switching yapan oyunlar yok.

Arkadaki switch ise de bu ROM'ların seçilmesini sağlayan basit mantıksal bir çipe bağlı (CD4011 ve CD4024). Bu mantık çipleri de ROM'ların üst adres ve CE (Chip enable) bacaklarına bağlı...

Bu hesapla 32 + 128 adet oyun koyulabiliyor. Bu da meşhur "160" oyunlu klonların neden 160 oyunlu olduğunu anlatıyor. Dolayısıyla, 160 oyun yazanlar dürüst davranmış. Diğerleri oyunların kendi içindeki oyun türünü "select" senaryolarından dem vurarak muhtemel kafalarına göre oyun sayısı yazmışlar.

Örnek olarak modladığım 2001 yazan klonlarda sadece 32 adet oyun vardı mesela. Acaba çip mi bozuk dedim ama içini açıp bakınca sadece 1'er adet ROM koyduklarını anladım...

Durum böyle yani, özetle üzerinde yazan oyun sayısı tamamen yalan.

g 600
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #51 : Ekim 29, 2016, 20:48:34 ÖS »

Rom çiplerinin imajı programlayıcı ile okuyarak boş bir 27c 512 yada 27c040 çipe yazılabilirmi 
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #52 : Ekim 29, 2016, 21:42:04 ÖS »

Rom çiplerinin imajı programlayıcı ile okuyarak boş bir 27c 512 yada 27c040 çipe yazılabilirmi 

Evet mümkün. Ancak gerek yok zira tüm Atari 2600 oyun ROM'lar internette zaten var

Bir de o ROM ları alsan da üreticinin o klonda yaptığı adresleme devresinin aynısı uygulamak zorundasın. Yani bazı klonlarda sayıcı entegre (CD4024) nin bacakları farklı adres bacaklarına bağlanmış.

Dolayısıyla klonların ana devre kartına gömmüş olduğu, aslında bir tür çoklu kartuş, ROM'larını ve adresleme devresini kullanmak yerine yine internette bir sürü devre şeması açıklanmış çoklu bir kartuş yapmak daha mantıklı olur...

Ha, klon'un içine gömülmüş bu çoklu kartuşun bir avantajı, 2. switch'i (COLOR/B&W) direk rom seçim işi için CD4024'e bağlama şansına sahip olmuşlar. Bu sebeple internette çoğunlukla rastladığımız dip switch'Li çoklu kartuşlardan bir tık daha kullanışlı...

perpetual_007
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #53 : Ekim 30, 2016, 18:31:54 ÖS »

160 da iyi rakam Kahkaha ama bunun içindeki oyunlar güzel oyunlar mı ?
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #54 : Ekim 30, 2016, 23:07:03 ÖS »

160 da iyi rakam Kahkaha ama bunun içindeki oyunlar güzel oyunlar mı ?

Aslında bir kısım klasik Atari 2600 oyununun kendileri ve/veya klonları. Çoğu şu üzerinde almanca yazan klon Atari 2600 oyun kartuşlarının içindeki oyunlar.

Yine de bir orijinal oyun kartuşu arşivine sahip değilseniz bulabileceğiniz en yakın "Everdrive 2600" (bu arada böyle bir şey yok, ben uydurdum - Everdrive'ın Atari 2600 karşılığı "Harmony")

CM
Ziyaretçi
« Yanıtla #55 : Ekim 31, 2016, 09:48:54 ÖÖ »

Valla hiç niyetim yoktu ama ramazan pidesi kuyruğunda bekler gibi beklemek için bir atari 2600 klonu arıyorum tırım tırım. Eminim birçok kişi benim gibidir şu an . Hemen sıraya gireceğim Kahkaha. Keşke fazladan hazır yapılmışı olsa.

Madem bu kadar talep var, odadaki şu yığını deşeyim bir bakayım, kaç tane kara kutu çıkacak.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #56 : Ekim 31, 2016, 12:00:47 ÖS »

Desenize bit pazarına nur yağdırdık yine Kahkaha Kahkaha Kahkaha

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #57 : Ekim 31, 2016, 14:31:35 ÖS »

Ben bile düne kadar önemsemediğim hor gördüğüm, kırbaçladığım çakma kutulara sevgi beslemeye başladım... Bu arada Woody klon ilk defa gördüm...

AmonR
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #58 : Kasım 01, 2016, 11:49:25 ÖÖ »

Yavuz üstad, ancak bugün fırsat bulup baştan sona okudum konuyu.
Yine çok güzel bir işe imza atmışsın, ellerine sağlık.

Sinclair: ZX Spectrum +2
Sega: Saturn, Dreamcast
Microsoft: XBOX
Sony: PS1, PSP ve sonunda PS2
Nintendo: GBA, DS Lite ve sonunda Wii
Handhelds: GP2X, Dingoo A320, Samsung Galaxy S Wi-Fi 5" mini android tablet
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #59 : Şubat 27, 2024, 21:08:18 ÖS »

Fotoğraflarla, anlaşılır açıklamalarla çok faydalı bir başlık olmuş.
Bu tarz paylaşımlarınız CGTR forumu çok zenginleştiriyor.
Teşekkürler Yavuz Üstadım.

Sayfa: 1 2 3 [4]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: